Jump to content

Problēma ar skaļiem kaimiņiem


The_Saint
 Share

Recommended Posts

Nesen pārvācos uz jaunām sienām. Dzīvoklis okey, cena okey... transports līdz darbam ērts.... un Godmaņa cienīgs BET kā izrādījās pēc pārvākšanās - apakšā dzīvo muda#$ kas caurām dienām klausās skaļu mūziku... ar skaļu es domāju to, ka var just, kā vibrē grīda un var dzirdēt kā vibrē logi..... Respektīvi atpūsties vakarā nav iespējams... esmu pāris reizes mēģinājis cilvēcīgi runāt, tad draudējis ar policiju... šim viss pie kājas, lai pērku ausu štepseļus no sērijas...

Nekad iepriekš nēesmu saskāries ar šādu situāciju, bet laikam visam pienāk pirmā reize... kādam ir praktiska pieredze ar to kā Rīgas pašvaldības policija risina šis lietas un cik efektīvi? Meklēju googlē informāciju par to kā rīkoties šādā situācijā un kādi iespaidi.... viskaut kur ir info, ka drīkst klausīties skaļu mūziku no 7-23 .... tai pat laikā zinu, ka nedrīkst veikt nekādus remontdarbus bez atļaujas un saskaņošanas... a ko darīt, ja "mūzikas" troksni es labprātāk mainītu pret perferatora patīkamo pukšķināšanu?! Jo ta vismaz saprastu, ka tiek darīts kas lietderīgs un ka tam sagaidāms gals :D

Pēc dabas neciešu vardarbību un negribu nekādus kaitnieciskus risinājumus, ja ir iespējams likumīgs ceļš.

 

Kāda Jums ir pieredze šo problēmu risināšanā un pieredze?! OK, šobrīd polulārs risinājums ir risināt domstarpības ar bruģakmeņa palīdzību, bet ceru, ka ir arī normāls variants, kur man pašam nevar piesiet pēc tam pantku :D

Link to comment
Share on other sites

Rakstisks, obligāti rakstisks iesniegums pašvaldības policijai, nevis zvans, vai vēl kaut kas. Rakstisku zajavu viņi nevar ignorēt. Cikos viņi trokšņo, cik skaļi utt., vislabāk būtu, ja menti atnāk un tajā brīdī kā reize notiek koncerts. Tad ir prēmija mūziķim. Un varbūt kādu laiku miers mājās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar šitik naglu izgājienu nav nācies saskarties, parasti ar vienu vai pāris aizrādījumiem pietiek. Ja nepietiek, tad pietiek ar policiju. Vēlams, sarunāt arī ar kaimiņiem, lai zvana un izsaka pretenzijas - nedomāju, ka visiem tā ārdīšanās baisi patīk. Pēc vairrākkārtējām sūdzībām no *dažādām* pusēm, policija vairs nevar atrunāties ar 7:00-23:00. Neatceros, gan vairs kur tas bija atrunāts.

Link to comment
Share on other sites

Mentus var izsaukt arī tāpat, un uzvietas uzrakstīt iesniegumu. Ja pēc 23 trokšņo, mierīgi sauc municipālo policiju.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nesen bij topiks par puskurlu pensi-radioamatieri, kurš caurām dienām mēģina sazināties ja ne ar citām civilizācijām, tad ar vismaz tikpat ķertiem cilvēkiem citur pasaulē. Vot i neatceros, kā beidzās - ar bij runāts i pa labam, i pa sliktam - tam viss pie kājas. Rezultātā biedrs Didzis piesolīja, ja nekas cits nepalīdzēs, tad palīdzēt uzmeistarot tādus traucējumu radītājus, ka tas amatieris neko citu par aizkapa šņākoņu nedzirdētu. Un nekā nelegāla tur, cik saprotu, nav - ne no vienas puses, ne no otras.

 

A šitas klasiskais gadījums ar mūzīčku ir vēl dumāks, jo kāreiz visi lielie mūzikas klausītāji ir tādi pohu*isti, ka vemt gribas. Viņam ir pilnīgi pie vienas vietas, cik ir pulkstenis, vai ir nakts vai diena, vai tev mājās ir mazs bērns, kas grib pagulēt diendusu - volume max un tik dolbījās.

Korķus skrūvēt viņam nevar, jo redziet mieru viņš tev itkā legāli drīkst traucēt, bet tu patvaļīgi viņa dzīvoklim elektroapgādi traucēt nedrīksti - absurdi, bet fakts. Menti šādā gadījumā ir mierinājums kā nu kuro reizi - citreiz patrāpās tādi, kas atbrauc, un iztapo pēc pilnas programmas - vienreiz, ja nepielec - otrreiz, nu un tad parasti lielajiem mūziķiem apnīk sodus maksāt. Citreiz patrāpās tādi, kas atbrauc, nolasa savus smirdīgos likuma pantus, ka no 7-23 var klausīties, un cik beztolku atbrauca, tik beztolku aizbrauc.

 

Nu ko - ja tas mudazvons normālu runāšanu nesaprot, tad meklē varbūt kādus kaimiņus, kam ar traucē - neba jau nu tu vienīgais. Uzrakstiet kādu iesniegumu varbūt - būs vismaz kāds papīrs, nevis tikai sausa mutes dzisināšana.

Tā mož ieteiktu kādreiz "likt pretī savu aparatūru" ar galēji pretēju mūzikas stilu viņa klausītajam, bet par cik tas nav zolīdi pret apkārtējiem normālajiem kaimiņiem un tu ar nekādas riebeklības taisīt negribi, tad nekas cits kā mentene tev neatliek.

Link to comment
Share on other sites

Nu un jāsaprot kas tie par cilvēkiem? Īpašnieki, vai kādi studenteļi īrnieki? Kāda suņa pēc koncertus taisa, tāpat aiz mīlas pret mūziku ([cenzēts] varu uzminēt ko klaisās vidusmēra muzikants), vai drope kārtējā, ja drope, tad sarunāt ir grūtāk, jo tad ir more po koļeno. Kaut gan ar tādiem arī skaidrā neko nesarunāsi, skaidrā visam piekrīt, a kad kārtējā drope, tad atkal velk uz mākslu...

Link to comment
Share on other sites

par cik man pašam ir pazīstami vieni rībinātāji tad varu pateikt, ka tik tiešām tajā laika tu vari bliezt tās tumbas cik iet. vēl kas, ja mentiem nav decibellu mērītājs tad viņi arī nevar neko piešūt(protams, tas ir tādā gadījuma, ka tie rībinātāji kaut cik zin likumdošanu) nu tā kaut kā. iesaku papīru rakstīt mentiem un sūdzēties mājas īpašniekam vai ja prihvatizēts hatons, tad sūdīgāk.

Link to comment
Share on other sites

Mentus var izsaukt arī tāpat, un uzvietas uzrakstīt iesniegumu. Ja pēc 23 trokšņo, mierīgi sauc municipālo policiju.

Ja koncis notiek pēc 23:00, tad var saukt, bet tad iespējams būs kopā ar mentiem jāčāpo pie kaimiņa skaidroties.

 

Un vēl kas, parasti (diemžēl) tu būs vienīgais, kam tas traucē pārējie ir pieraduši... Rīdziniekiem ir savādāka nervu sistēma!

Link to comment
Share on other sites

iesaku pie viņā ierasties ar konjaku un pie glāzes visu kārtīgi izrunāt. ja nepiekāpjās, tad piedraudi, ka piesmiesi viņa draudzei vai nokrāsosi viņa kaķi zaļā krāsā..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es ar to remontdarbu veikšanas aizliegumu nesaprotu. Ar ko tad tas tas torksnis (tjipa mūzika un tizlie basi) ir lābāki par citām skaņām. Man aiz loga katru rītu ap 7-iem eskavators sāk strādāt, jau kādas divas nedēļas no vietas, nu pilnīgi miegam netraucē. Bet tie deģenerāti ar savu mūziku - tie gan tracina. Jo tās zemās frekvences riktīgi spiež uz ausīm. :(

Link to comment
Share on other sites

http://www.likumi.lv/doc.php?id=91212&...date=01.09.2008 - Noteikumi par akustiskā trokšņa normatīviem dzīvojamo un publisko ēku telpās +

167.1 pants. Akustiskā trokšņa normatīvu un vides trokšņa robežlielumu pārkāpšana

 

Par jebkāda veida darbību, kas rada troksni un pārsniedz attiecīgajā diennakts stundā noteikto akustiskā trokšņa pieļaujamo normatīvu vai vides trokšņa robežlielumu, –

fiziskajām personām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no divdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

Par tādu pašu pārkāpumu, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas,–

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskajām personām – no piecsimt līdz trīstūkstoš latiem.

(22.12.2005. likuma redakcijā)

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Par kaimiņu - nu pēc skata tāds tirliņš uz metrs 160-170 tautība ir slāvu :@.... nu it kā jau no vienas puses varētu mēģināt klapēt, bet bail iedomāties, ka tas pēc tam varētu eskalēt kaut kāda apmainīšanās ar riebeklībām un vardarbību ar negribu.... nu nav tas vecums, kad gribās problēmu risināt citus sitot un galu galā tad viņš pats var aiziet un uzrakstīt pret mani zajavu par miesas bojājumu nodarīšanu un sev lietu mentenē man toč nevajag!!!

 

Par to ko plānoju darīt - pakonsultējos ar pazīstamu tieslietu pēdējā kursa studentu... Jāraksta iesniegums 2 eksemplāros kurus abus iecirknī paraksta, viens viņiem viens pašam kā pierādījums par to, ka rakstīts tāds, vai arī pa pastu ar ierakstītu vēstuli sūtam uz to pašu iecirkni, kas atbild par mikrorajonu...... a kas tālāk kur kā un kāpēc man ar nemācēja komentēt.....

Link to comment
Share on other sites

The_Saint - iečeko manis doto linku, tur ir norādīts, ka trokšņa līmenis dzīvojamās telpas un guļamtelpas no 23.00-7.00 nevar pārsniegt 30dBA, bet no 7.00-23.00 35dBA.

Kad kaimiņi trokšņo sauc policiju un lai mēra, ja pārsniegs šos normatīvus, tad attiecīgi pēc LAPK 167.1. panta uzliks sodu.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Un vēl vēlos atgādināt, ka visvairāk man interesē praktiskā pieredze šīs problēmas risināšanā un nav runa par to, ka trokšņo pēc 11tiem (nu dažreiz arī tad).... bet pa dienu un tie basi dzen izmisumā!!!!!!!!!! Kāpņu telpā ir skaidri dzirdami "kļovā muzona" teksti.... doma ir mēģināt arī savai zajavai dabūt kaimiņu parakstus, kas pasvītrotu šīs lietas nopietnību.... Nu tiešām neredzu starpību ar ko atšķirās remontdarbu troksnis no basiem, kas traucē man pa dienu un vakarā mieru un traucē atpūsties... amerikā jau varētu sūdzēt tiesā par kaitējumu pret veselību vai tamlīdzīgi :D:D:D bet nu mūsu muļķu republikā ir kā nav.

 

Paldies par pantu CAP! Pats ar meklēju šito iekš likumi.lv bet laikam neveicās ar atslēgas vārdiem... tai pat laikā nav jau minēts par to, cik ta ir tās normas.... kaut kur vecos resursos googlee bija minēts, ka normas esot līdz 35db pa dienu un 30 db naktī.... nu ja man ledusskapim ir trokšņu līmenis 42db un man viņš no virtuves vispār netraucē, tad varu tikai spekulēt, kādu troksni rada mans atsaldētais urļiks no pirmā stāva!!!!

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Bet redzies atkal no otras puses - gudri jau ir citēt likumus, kur uzrakstīts, ka dienā dzīvoklī jābūt decibeliem no līdz, un naktī savukārt no līdz, bet tas bass - tas rībina sienas, rībina logus, tas bass iet pa paneļiem uz priekšu tā, ka tu nemaz reizēm nevari pateikt, no kura dzīvokļa tas nāk, un tas nav tas pats, kas ļoti skaļš, bet sabalansēts mūzikas skanējums. Ir pat tā, ka tu nemaz nedzirdi, ko tas kaimiņš tur klausās, tu tikai pēc basa dunas jūti, ka viņš kaut ko klausās. Un tur visus likumus var nolaist podā.

Ar to jāmeģina vai nu samierināties, kas ir grūti un negribas ar, vai jāķeras pie līdzvērtīgiem līdzekļiem. Kaut gan, ja tas ir tups slāvu izcelsmes cilvēks (neteiksim krievs, jo krievs ir lamuvārds), tad viņš tādus mājienus arī var neuztvert.

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

The_Saint
The_Saint - iečeko manis doto linku, tur ir norādīts, ka trokšņa līmenis dzīvojamās telpas un guļamtelpas no 23.00-7.00 nevar pārsniegt 30dBA, bet no 7.00-23.00 35dBA.

Kad kaimiņi trokšņo sauc policiju un lai mēra, ja pārsniegs šos normatīvus, tad attiecīgi pēc LAPK 167.1. panta uzliks sodu.

 

kamēr rakstīju savu tekstu, tikmēr tu ierakstīji savējo :) paldies katrā gadījumā par atsaucību!

Heh, vienreiz jau neizturēju un zvanīju uz 112 (pirmo reizi) pēc 20min gaidīšanas un zvanu pārvadīšanas nonācu pie pašvaldības policijas operātora, kas man teica, ka, ja gribu sūdzēties par kaimiņu (toreiz tuss bija kaimiņam ievilcies līdz ~00:30 darba dienas rītā) teica, ka nu patruļa varēs atbraukt pēc apmēram pusotras stundas!!!!! :-o tad man jāraksta iesniegums un tad viņi skatīsies to kaimiņu... pateicu, ka ta labāk mēģināšu aizmigt nekā gaidīt vēl policiju.... bet nu tā tas viss turpinās un turpinās..

 

 

Vēl CAP .... vēl citā resursā guuglā atradu, ka ar to trokšņu mērīšanu esot diezgan bēdīgi Latvijā, ka tie aparāti esot diezgan reti un dabūt policijas ekipāžu ar visu mērrīku ir gandrīz nereāli... :sad: Labojiet, ja kļūdos

Link to comment
Share on other sites

The_Saint cik es atradu, tad jau kādu laiku mērījumus veic tikai Valsts sanitārā inspekcija jeb tagad Veselības inspekcija - http://www.vi.gov.lv/?sadala=267

 

Tālruņi iedzīvotāju uzziņām:

Sabiedrības veselības kontroles jautājumos

(epidemioloģiskā drošība, vides higiēna, dzeramais ūdens, trokšņi) 67819685

Kompetentus speciālistus pa šiem tālruņiem iedzīvotāji var sazvanīt katru darba dienu no plkst. 8.30 – 17.00

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

The_Saint
The_Saint cik es atradu, tad jau kādu laiku mērījumus veic tikai Valsts sanitārā inspekcija jeb tagad Veselības inspekcija - http://www.vi.gov.lv/?sadala=267

 

Tālruņi iedzīvotāju uzziņām:

Sabiedrības veselības kontroles jautājumos

(epidemioloģiskā drošība, vides higiēna, dzeramais ūdens, trokšņi) 67819685

Kompetentus speciālistus pa šiem tālruņiem iedzīvotāji var sazvanīt katru darba dienu no plkst. 8.30 – 17.00

 

Noteikti sazināšos arī ar šo iestādi pēc sarunas ar pašvaldības policiju

Link to comment
Share on other sites

vajag parunāt ar Didzi, lai iesaka, vai uztaisa kādu trokšņu ģeneratoru.

iedomājos vēl variantu, piemēram dabūt vecu elektormotoru ar sliktiem rotora kontaktiem un atvienot tam filtrējošo kondesatoru. vajadzētu baigai sprakšķoņai pa visu mājas elektrotīklu aiziet. kā kaimiņš ierubī savu bumbumu, tā jāieslēdz motoru, kas viņa bumbuma priekus pamatīgi izbojā. jo skaļāk kaimiņš uzgreiztu savu skaņas kasti, jo skaļāk pats būtu spiests klausīties elektrotīkla traucējumus. varbūt tā viņu varētu izārstēt?

vēl atceros, ka baigos traucējumus kādreiz deva metināšanas aparāta darbība kaimiņu mājā.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
vajag parunāt ar Didzi, lai iesaka, vai uztaisa kādu trokšņu ģeneratoru.

iedomājos vēl variantu, piemēram dabūt vecu elektormotoru ar sliktiem rotora kontaktiem un atvienot tam filtrējošo kondesatoru. vajadzētu baigai sprakšķoņai pa visu mājas elektrotīklu aiziet. kā kaimiņš ierubī savu bumbumu, tā jāieslēdz motoru, kas viņa bumbuma priekus pamatīgi izbojā. jo skaļāk kaimiņš uzgreiztu savu skaņas kasti, jo skaļāk pats būtu spiests klausīties elektrotīkla traucējumus. varbūt tā viņu varētu izārstēt?

vēl atceros, ka baigos traucējumus kādreiz deva metināšanas aparāta darbība kaimiņu mājā.

 

šādus un līdzīgus variantus izskatīšu kā pēdējo iespēju, jo tas ietekmētu ne tikai mani un to labs cilvēku, bet arī kaimiņus, kuri ne pie kā nav vainīgi.

Link to comment
Share on other sites

jo ātrāk viņu izārstēsi, jo visiem labāk. tāpat jau vairāki kaimiņi ir spiesti klausīties viņa "koncertus". ar, vai bez traucējumiem, tas taču būtību vairs nemaina.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Hmmm Nu vēlreiz pārdomājot uldiss piedāvāto variantu tas sāk patikt arvien labāk.... :) Tik par cik pašam zināšanas elektronikā nav pārāk spožas elektromotoru "modot" neriskēšu a speciāli vest no savas vecāku lauku fazendas metināmo ar nez cik lietderīgi, pats dzīvē nekad nēesmu pamanījis, ka metinātājs radītu kādus īpašus traucējumus priekš akustikas....

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Ar kautkādu traucējumu radīšanu mājas elektrotīklā gan aizrauties ir bīstami - a ja nu reizē ar kaimiņa apskaidrības nākšanu, pie dieviem aiziet arī kaimiņ Ernas televizors, augšstāva Pēterīša mēslainais geimu kompis un vēl citas lietas? Kurš par to maksās?

Tā var iebraukt vēl lielākās auzās, jo nekad nevar zināt, kādi ellē ratā brīnumi ir sameistaroti taj mājas elektro instalācijā...

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
Ar kautkādu traucējumu radīšanu mājas elektrotīklā gan aizrauties ir bīstami - a ja nu reizē ar kaimiņa apskaidrības nākšanu, pie dieviem aiziet arī kaimiņ Ernas televizors, augšstāva Pēterīša mēslainais geimu kompis un vēl citas lietas? Kurš par to maksās?

Tā var iebraukt vēl lielākās auzās, jo nekad nevar zināt, kādi ellē ratā brīnumi ir sameistaroti taj mājas elektro instalācijā...

 

arī fakts! Tākā vēlreiz noskaidrojās, ka vispirms tomēr jāmēģina iet tiesiskais ceļš.... par ļaunprātībām varēs domāt pēc tam.... heh bet nu prasītos jau ar kādu bruģakmeni viņam to subu pie tēviem aizsūtīt :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

elektromotoram atvienot kondensatoru ir vienkārši. tam ir jābūt zem kontaktu vāciņa. motora darbība no tā nemainās, tikai pa tīklu aiziet traucējumi. domāju, ne tādi, kas var sabojāt citu aparatūru, taču mūziku iztraucēt vajadzētu. vienīgi, ja kaimiņam elektrība pienāk pa citu fāzi, tad varētu nenostrādāt.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

āa kondensatoru..... es laikam pirmajā piegājienā pārlasījos.... Nu paturēšu prātā šo opciju.... cik jaudīgu elektromotoru tīri teorētiski vajadzētu?!

Link to comment
Share on other sites

nezinu. man šķiet, ka rokas urbja motors jau kautko spētu, ja būtu ar padilušiem kontaktiem un bez kondensatora.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Ieskrūvē korķu vietā jaudīgu diodi (ne jau savam dzīvoklim, protams).
Link to comment
Share on other sites

Ae labu "ekrānu" "hypersonic blast" ar oldschool elektrodu svarku var mīļajam kaimiņam nosūtit ar slikta snaipera precizitāti :D

Link to comment
Share on other sites

tā arī nepateici vai prihvatizēti jums tie hatoni vai tiek īrēti? ja īrēti, dodies pie izīrētāja.

ja ne, tad iesaku ar kaimiņu pa labam, aiznest jamam pudeli un parunāt. decibellu mērītāju dabūt noteikti būs dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
tā arī nepateici vai prihvatizēti jums tie hatoni vai tiek īrēti? ja īrēti, dodies pie izīrētāja.

ja ne, tad iesaku ar kaimiņu pa labam, aiznest jamam pudeli un parunāt. decibellu mērītāju dabūt noteikti būs dārgāk.

 

Sazvanīju namu pārvaldi, paskaidroja, ka hattons ir saimnieka dēla rīcībā... Runās īpaši neielaižās, redz līdz 23jiem šis var darīt, ko grib, nekādi panti neinteresē, tas, ka saku, ka ja saukšu federāļus ta būs sods pirmai reizē līdz 200 naudiņām arī šo neiebiedē, jo redz līdz 23jiem takš dīkstot klausīties mūzīku..... ehhh nu nemāk tas urļiks laikam pats palasīt MK noteikumus

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes:

zvanīju uz 112, tālāk savienoja ar pašvaldības policiju, izstāstīju kas un kā, brīvas brigādes nebija, atstāju savu numuru.

atzvanīja pēc laiciņa, pajautāja vai mūizika vēl skan, pēc 15 min ieradās, kautgan teicu ka iesniegumu nerakstīšu.

atbrauca, bet viņiem neviens durvis vaļā nevēra, tad tika uzrakstīts iesniegums.

vēl atbilde nav atnākusi kas un kā, gaidu.

 

Iesaku zvanīt pašvaldības policijai un rakstīt iesniegumu.

Cik saprotu, tad Rīgas teritorijā nekādus decibelus nemēra, pietiek ja kādam tas traucē un ja vēl pašvaldības policija konstatē faktu ka mūzika ir tiešām skaļa + iesniegums ...

 

Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā

 

4. Rīgas administratīvajā teritorijā aizliegts:

4.1. trokšņot vai pieļaut troksni, ko rada valdījumā esošs trokšņa avots neatkarīgi no tā atrašanās vietas, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru;

 

15. Par 4.1.punktā noteikto prasību neievērošanu, ja pārkāpums ir izdarīts laikā no plkst. 7.00 līdz plkst. 23.00 uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz simt latiem, bet juridiskajām personām līdz piecsimt latiem. Ja pārkāpums ir izdarīts laikā no plkst. 23.00 līdz plkst. 7.00, fiziskajām personām uzliek naudas sodu no simt latiem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām no piecsimt latiem līdz tūkstoš latiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pavecs topiks, bet ja nu kādam noder.....

 

man stāvu zemāk mīt mūsdienu jaunatne - meitenes ar skūtām galvām, pajēli puišeļi -  kopa: modes mākslinieki. Mostas jaunatne ap diviem naktīm un tad nu sākas "mūzikas" klausīšanas, sākuma mēģināju runāt pa labam, tad jau ar viņiem runāja pārvaldnieks - nulle emocijas. Izsaucu PP, atbrauca ātri, parunājas ar viņiem un bija miers........uz divām nedēļām, pēc tam vis no jauna, atkal runāju ar viņiem, pārvaldnieks runāja, atkal saucu PP - šoreiz viņi pat neielaida iekša policistus, tie tikai noplātīja rokas, izsita viņiem korķus un aizbrauca, piebilstot, kamēr nebūs iesniegums vel no kāda kaimiņa man nav cerību uz mierīgu dzīvi, diemžēl zem viņiem un blakus ir tukšs dzīvoklis, tā ka otra iesnieguma nav. Tas tikai ir vairojis 'viņu nekaunību un pa dienu tagad arī iet vaļa uz pilnu klapi. Vienīgais ka "nomierinu" viņus: tumbas uz grīdas max skaļums un uz riņķi tibetiešu mantras, pats tinos projām uz otru dzīvokļa galu kopā ar kaķi - žēl dzīvnieka, parasti ar 10 min pietiek un lejā iestājas klusums. Kad viņi pieradīs pie mantram, ķeršos pie pareizticīgo koru mūzikas.......

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Janis Berzins

Nu ja vins zem tevis dziivo var ar urbi paurbinaat griidu - apakshaa shaushaliigi skanees. Bet nu visadi citadi bedigs gadijums.

Link to comment
Share on other sites

Bastjens

Kad viņi pieradīs pie mantram, ķeršos pie pareizticīgo koru mūzikas.......

 

Tā teikt, izsvēpēsi ļaunumu ar dievvārdu =)

Link to comment
Share on other sites

man stāvu zemāk mīt mūsdienu jaunatne - meitenes ar skūtām galvām, pajēli puišeļi

 

A tu tajā laikā kad šie sāk ārdīties, anonīmi paziņo ka tajā un tajā un tajā adresē notiek narko-lietošana etc., (ja būtu true pat nešaubītos) vislabāk no kādas priekšapmaksas kartes.

 

Atbrauks un izpirdīs durvis ka nemetas (ja jau saki ka MP tik paklauvējās un viss)

 

 

Otrs variants ir Brute Force bet nu ja pats esi mierīgais iedzīvotājs zem 1,80 un 90 kg, tad labāk tiešām uzsūtīt Policei.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
vecteevs

Topiks vecs, bet problēma būs aktuāla.

 

Blakus ievācās cits kaimiņš ar savu n.1 audio komplektu, slāvu tautības, tikai krieviski runājošs , spēlē ruskij rep un visādu topu šļagu 17 h dienā. Pirmais pēc pamostas, ieslēdz savu aparātu.

Ir iets ciemos apspriest problēmu, cilvēks saprotošs, nogriež volume, bet tas neko daudz nemaina. Zemās frekvences vienalga dzirdamas caur kopējo sienu ( privātmāja, manu istabu sienas robežojas ar kalbasnijka istabu (siena ar apmetumu un tapetēm)).

Laikam suba frekvences sakrīt ar sienas/grīdas rezonanses frekvenci un dažu audiomākslinieku producētās basa līnijas, nedaudz, bet dzirdamas cauri sienai, kas tik nenormāli spiež uz galvu, ka traks var palikt, un atkal jāiet izteikt pretenzijas.

 

Šis esošo situāciju nesaprot, fiziku neesot mācījies, viņa pusē skan ļoti klusu var knapi dzirdēt pašā telpā. Koridoros un citās telpās, vispār nekas nav dzirdams, tikai manās istabās.

Aicinājumu nogriezt zemās frekvences, pārlikt audiosistēmu citur vai atnākt paklausīties manā pusē noraida. Jau atsmej, ka es redz esot neadekvāts, man vajagot viensētā dzīvot vai ausis ciet.

 

Laikam jāņem subs jāatrod vispiemērotākās skaņas un jāšauj pretī.

Labots - vecteevs
Link to comment
Share on other sites

Ņem subu, labāk vairākus, pieliec pie kaimiņu sienām un laid pa nakti to pašu, ko klausās tavs slāvs. Tā teikt, aktualizē problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...