Jump to content

Mazjaudas lodāmuri/lodēšanas stacijas - kā izvēlēties?


midix
 Share

Recommended Posts

Ģenerālis

Nu bet gāzes lodāmuram + ir tāds, ka viņam nevajag nekādus vadus, ko bāzt rozetē.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • midix

    6

  • analgins

    9

  • itanium

    9

  • nnoname

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

zinu ka topiks ir aizgājis mūžībā, un tolitās kāds bargais admins mani gribēs sodīt, lainu tā būtu, man interesē atbilde par šo tēmu, negribu jaunu topiku taisīt, informācijai jābūt kompaktai!

 

arī es sāku mest acis pa labi pa kreisi uz visādām lodēšanas stacijām, skatos uz šādu lētā gala staciju

http://www.deltamobile.lv/index.php?productID=14967

nedaudz vairāk info http://www.tradeage.com/sale/mini-soldering-station-bk-938-hot-sell-ce165417

 

saprotu ka atsauksmes būs pagrūti par tādu atrast, bet varbūtās gudrie prāti varētu norādīt virzienu, vai cenu diapozonu kurā vajadzētu iekļauties ? ar labu pamatojumu un atsauksmēm esmu gatavs tērēt +/-40ls

 

jajau tāds aptuvenais budžets kāpēc tad neķeru pirmo kas argusā tirgojas ? neskrienu galējībās, ja skrietu ķertu kādu no weller un miers.

 

gribu smalku galu, lai būtu ērti lodēt dip čipus, tādu kas neizdegtu pēc pāris darba stundām.

paldies jau iepriekš

 

psja mani nesodīs paldies arī par to :)

Link to comment
Share on other sites

Weller SPI16 ir labs. Var ari uz reiz pirkt lodēšanas staciju apvienotu kopa ar hot air SMD rework station.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pa dārgo sanāks to staciju pirkt, ja katru dienu nestrādā ar to!

Link to comment
Share on other sites

Es lietoju šādu.

https://www.elfa.se/elfa3~lv_lv/elfa/init.do?item=82-302-03&toc=19658&name=soldering_station_whs_40_40_w_eu_-

Nekādas vainas, vienīgi komplektā nākošais uzgalis izdeg mēneša laikā, uzreiz jāiepērk labais neizdegošais. Pieejami laikam 3 veidu uzgaļi.

 

Ir gan nedaudz virs budžeta, bet iespējams var atrast lētāk.

Link to comment
Share on other sites

miinuss - saliidzinosji ciets vads.

 

šito es nesaprotu. kāda mārrutka pēc viņi liek daždesmit vatu lodāmuram tos cietos biezos vadus, kuri lielām strāvām paredzēti?

Link to comment
Share on other sites

Nevis lielām strāvām paredzētus vadus, bet pašus lētākos ķīnas sūdus ar tievām dzīsliņām un cietu sūdīgu plastmasas izolāciju :D

Link to comment
Share on other sites

Es ka reiz par to savu laiku uzrakstiju Welleram - tas ir došības apsvērumu dēļ. Saskaroties lodāmuram ar vadu , vadam kadu laiku janotur tas. Un apvienotu lodēšanas un karstā gaisa staciju es kaut kur ap 80LS nopirku kadus divus gadus atpakal. Tagad būs vel lētāk.

Labots - specuks
Link to comment
Share on other sites

no leetajiem - http://www.deltamobi...productID=16888

eertaaks paliktnis, ir sjvammes vanna, lielaaka jauda, eertaak mainaami un leetaaki uzgalji.

miinuss - saliidzinosji ciets vads.

es uz to arī skatījos, bet atbaidīja paša lodāmura izmēri, nez vai ir baigi ērti lodēt vietā kas ir 30cm atālumā no rokas ?

Link to comment
Share on other sites

pēc bildes izskatās ka viņš ir nenormāli garš, noteikti kaut kas neproporcionāli nobildējies

 

starp citu, uzraku ka tas lk937 ir hakko atdarinājums - hakko 936 / 937 ir tādi paši kā lk937 / 937+

Labots - analgins
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

šodien biju aizgājis līdz tam deltamobile.lv, teikšu godīgi nelikās nemazam patīkams kantoris, ok lodāmuri bija un tā, bet kad prasīju tieši LK937 man ateica ka esot viens bet to paši lietojot, un es biju like WTF? ja tirgo tad tirgo un ja netirgo tad saki ka nav nevis ir bet nav...

 

anyhow, man uzreiz centās iesmērēt to lodāmuru kas argusā, kad izteicu savu argumentu par galiem ( liels paldies par to lizard`am) tad vienīgais ko pārdevējs spēja izdvest bija "nu jā, laikam atšķiras gan..." momentā kad viņš beidzot saprata ka mani neinteresē nekas cits kā konkrētais modelis mēģināja man nogrūzt rework stacijas, kura protams nenāktu par skādi, bet šobrīd šāda lieta nav īpaši aktuāla, un pārdevējs dabuja pliku stieni :(

 

ir citi lodāmuri kurus vērts iečekot, vai labāk uzreiz ebayā meklēt ?

Link to comment
Share on other sites

nu jā to jau pamanīju, vis vairāk mani satrauc fakts vai tam verķim varēs nomainīt galus un ar pirkumu nebūšu ierāvis zarā kad gals izdegs ?!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Jamabusi

Labi, es lodēju diezgan daudz un ilgi. Man ir 2 lodāmuri: 100W lielām detaļām, krievu - Belgorodas ražojums, cena 3Ls. Mazajam 25W, arī krievs no Podoļskas. Cena 2,5Ls. Abi iet normāli, izdara visu, ko man vajag. Gals nav maināms, kad izdeg - novīlēju un apalvoju.

Kas vēl man ir? Tehnoloģiskais fēns, ar to ērti detaļas atlodēt no beigtām mātesplatēm. Cena 4,5Ls (ķīnietis, pirkts Maximā). Vēl ir dimmerītis, ar to es precīzi temperatūru varu abiem lodāmuriem iestatīt - piegriežot padodamo strāvu nedaudz, to es DEPO nopirku pa 7Ls (zinat, tāds jaudas regulators, kas spraužas pe taisno rozetē).

 

Par profesionālajām stacijām labāk nesapņojiet, ja rokas nedreb - lodēt var ar vara stieples gabalu, kuru uzkarsē ar šķiltavām (ir bijuši gadījumi). Kas ir tādu nopircis - labi, kam nav - labāk nevajag, nav ekonomiski pamatots pirkums. Vispār ir jēga pamācīties no krieviem: viņi ir izdomas bagāti (nabadzība spiež) un tādus paņēmienus piedāvā, ka acis ieplešas. Piemēram, atlodēt no vienas videokartes procesoru un pielodēt citai, vai nomainīt mātesplatei beigtu mikreni vai soketu uz derīgu - šo to esmu pārņemis tieši no viņiem.

 

Ar Veller strādāt ir ērti un patīkami, tomēr cena... Es par vienu Weller lodāmura uzgali nopērku jaunu krievu lodāmuru. Ja nav pieredzes lodēšanā, nepērciet tās stacijas! Pieredzi vislabāk uzkrāt ar lētu lodāmuru. Tiesa, ja gribat lodēt smalkus objektus, teiksim - profesionāli raknāties mobilt telefonu līķīšos... Tur Wellers ir ļoti noderīgs.

 

Vecu vecais triks: ja no vecā resnā lodāmura vajag tievu galiņu, uztiniet resnulim 2~3mm vara stiepli. Noasiniet galiņu, un būs 2mm uzgalis gatavs, piemērs apakšā.

payalnik.jpg

Link to comment
Share on other sites

Леший

Es paskatītos, kā tu d..čītos ar vīlēšanu, ja strādātu masveida ražošanā. Pašam mājās ir padomju lodāmurs un lēta čainas stacija pa 13 Ls. Lodēju ar staciju...

Link to comment
Share on other sites

Lodēt jau var ar visu ko, bet ... sevi tā necienīt lai spriestu strādāt ar visādiem sū... nu i nah...

Patīkamāk strādās ar mūsdienīgiem un kvalitatīviem instrumentiem un nav svarīgi - iesācējs vai profs. Vienīgais jautājums - cik naudiņas varu vai gribu atļauties štrumiem. Cits kā žīds - it kā naudas pietiktu, bet speciāli tēlo nabagu, tas nu man nav saprotams. Es personīgi instrumentiem naudu nekad nežēloju, protams, saprāta robežās.

Link to comment
Share on other sites

analgins

Domāju ka vajadzētu apdeitot šo topiku ar manu pirkumu..

 

ebay`ā pasūtīju hakko 936 klonu - huako, par nieka 40$ ar visu šipingu (speciāli skatījos kur tas ir par brīvu)

 

tad nu pagāja apaļš mēnesis un šo 5dien manā pastkastītē iekrita LV pasta lapa ka jādodas pakaļ, klausīju dotajam padomam un uzreiz arī pasūtīju divus uzgaļus, par tiem nedaudz šaubījos bet izrādās ka bija īstie, tiesa gan viens no tiem vēl ir ceļā..

 

vizuāli izskatās tieši tāpat kā hakko, bet nosaukums nav huako bet gan T NI-U 936b :D ķīnieši nebeidz pārsteigt, kā arī uz paciņas bija norādīts - komerciāls sampls - ballasts :D

 

ar līdzi nākošo spico galu smalkumus lodēt ir vienkārši bauda, salīdzinot ar manu iepriekšējo nelaiķa lodāmuru kam visu laiku konstanti bija jāčakarējas ar gala pievīlēšanu jo dega nost nenormālos ātrumos, ne velti tas bija pa 3.50 ..

 

vienīgais kas iztrūkst ir tā metāliskā mačalka kurā notīrīt uzgali, sūkli gan pamanījās iedot līdzi, kas vairāk atgādina parauda izmērus :D

 

visā visumā esmu vaitāk kā apmierināts ar savu pirkumu!

Link to comment
Share on other sites

Леший

vienīgais kas iztrūkst ir tā metāliskā mačalka kurā notīrīt uzgali

Ja regulāri tīrīsi uzgali ar to sūkli, tad mačalka nebūs vajadzīga.

Link to comment
Share on other sites

nevajag sūklī liet šķidro slāpekli, tad nebūs termālais šoks ... :-D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Baigais Janka

Atļaušos uzraut kājās šito mironi. Kā cilvēks, kas pēc 20+ gadu pārtraukuma atkal sadomājis palodēties (študenta gados gan nopietni ar to nodarbojos), arīdzan meklēju subj. Bet nu, kam cena grauž, kam kas, ta nu īsti pats nezinu, ko izvēlēties :) Cenas diezgan nejaukas šķiet - konkrēti še topikā minētie aparāti pa pāris gadiem cenā ar vai +20 Ls pieeauguši. Prasītos kādas konkrēti uz šo brīdi nopērkamas "markas", ko būtu jēga paķert. Pats jau domāju par lodēšanas staciju, nezi, jebšu varbūt jēga tomēr lodāmuru ar smalkāku uzgali paķert... Jebšu lodāmuru ar regulējamu jaudu? Gan klasiskie krievu lodāmuri vēļ saglabājušies pietiekami, gan arī ir uzreizi uzkarsošais ar vara stiepli, bet prasās bišķi komfortu, un detaļu izmēri ar pa šito laiku tā kā samazinājušies, jo SMD visur bāž iekšā.

Tātad... kvalitāti pa zemu cenu :) Nu, ja nopietni - nekāda rūpnieciska mēroga lodēšana vaļā neies, tāpat, kādu DIY, kā saka - dvēseles priekam, un ja nu vēl ko ievajagas, tādai svētdienas lodēšanai, tā sacīt. Nezi, gribās jau, kā lētāk, nu - latus 20-30 samaksātu, vairāk jau tā kā ar garākiem zobiem... :) Jebšu varbūt tiešām kādu lēto čainīzeri no eBay paķert, jebšu no visādām dealextreme?

Link to comment
Share on other sites

es ilgi mocījos, bet beigās pajēmu kaut kādu Lemonā HQ vai Solomon, ar galveno noteikumu - lai uzgaļi būtu viegli dabonami. Izmaksāja ap pussimtu, bet esmu apmierināts - uzgaļi nenodeg, temperatūra regulējas, ja jālodē kas resnāks, iedod koksu, ja SMD - lieto auksto lodni un zamāku temperatūru. Ne mirkli nenožēloju izdoto naudu, labs instruments ir labs instruments, bauda uzlodēt kaut ko ;)

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Khm, nav pa lētu vai, priekš kombinētās stacijas? Es te galīgi sašļucis - iegāju Argusā, tur vispār cenas nenormālas uz lūžņu izskata stacijām, ta šitā tā aizdomīgi izskatās :) Pagaidām pasūtīju šitādu lodāmuru - http://www.salvats.lv/main.php?partID=5&catID=210&itemID=00018094〈=lv

Pirmajam brīdim derēs, bet stacija tā kā tā aktuāla, būs ar jāpaķer.

Link to comment
Share on other sites

Khm, nav pa lētu vai, priekš kombinētās stacijas?

 

Nu - līdz mēneša beigām mums ir akcija uz šo un 985A+ staciju, tāpēc arī tāda cena :). Ja māc baigās šaubas - nav nekādu problēmu sarunāt paņemt uz testu uz pāris dienām. Weller precizitāti protams nevajag sagaidīt, bet 945A+ nav ne vainas,it sevišķi ja tā ir pirmā stacija un tiks izmantota neregulāri. 985A+ ir nedaudz savādāka lodāmura konstrukcija, mazliet jaudīgāks sildelements. Nākammēnes visdrīzāk būs akcija uz 990B+/991B+ stacijām.

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau cenšos tikai atsaukties nevis reklamēties.

 

Par ferrītu - paldies par aizrādījumu, tiks labots

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Emm, drunk_lizard, ta ir šitā stacija un par tādu naudu ņemama, jebšu nē?

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es izmantoju Fixpoint EP5 un baigajā starā neesmu. Uzkarst ātri, bet dažreiz datčiks nojūdzas un vāra līdz 450°C. Uzgaļi samērā nekvalitatīvi un nemīl alvoties, tāpēc arī spēcīga nosliece uz oksidēšanos.

 

Pagaidām ir ok, ja ņem vērā, ka dabūju par 20LVL. Kaut kāds Hakko 936 būtu gan jau foršāks.

Link to comment
Share on other sites

Es savulaik, kad meklēju sev lodverķi, paņēmu šādu. Ir ļoti OK, ja neskaita to, ka oriģinālais uzgalis ir metams. Izdega pāris nedēļu laikā. Pasūtīju 2 dažādus - parasto un mazo, tie abi ir "long life" un ir OK.

Cena gan bija zemāka, kad ņēmu sev. Bet vienalga, šajā cenu kategorijā diez vai būs kas labāks. Stacija zem 50 Ls diezin vai būs nopietni ņemama.

Link to comment
Share on other sites

Sorry par offtopic,  bet vai tad nav tā, ka lodēšana (alvas izgarojumu elpošana) ir kaitīga veselībai ?  Man tā reiz stāstīja kāds vīrs, kurš dēļ tā izlēma vairs nelodēt.

 

Un mazkustīgs dzīvesveids vispār nav labs.  Cilvēks nīkst pie datora/tv   un tad pēkšņi nozveļas zemē, patirina kājas, un viss.   Kedas paliek pret sauli  un turpmāk var skatīties no apakšas kā zāle aug.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Alva negaro, garo kušņi. Agresīvāku kušņu ošņāšana diendienā var novest pie astmas, tāpēc es parasti lodēju caurvējā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...