Jump to content

Mazjaudas lodāmuri/lodēšanas stacijas - kā izvēlēties?


midix
 Share

Recommended Posts

Reiz VEFā nopirku mazu lodāmuru uz 24-36V, pieliku transformatoru un lodēju jau 7.gadu laimīgs, dažas reizes nodega iekšā kontakts, bet bija iekšā spirāle uz porcelāna, pavilku bišķi spirāles galu, piekoriģēju transofrmatora tinumus un atkal bija ok. Bet tagad secināju, ka šis, maita bišķi par lielu un neērtu priekš mūsdienu mikroshēmām, kas paliek arvien mazākas.

Tad nu jautājums - gribu mazu lodāmuru, ko ērti turēt rokā (kā pildspalvu), lai var lodēt gan mikroshēmas, gan arī lielākas detaļas un vadus pēc vajadzības un lai nenosprāgst pēc pāris mēnešiem kā citi lētie ķīniešu štrunti, kas gan bija paredzēti liela izmēra lietu lodēšanai, bet divi tādi nosprāga gada laikā.

Skatos, ka šite:

http://www.elfa.lv/cgi-bin/index.cgi?ec=18a

liela izvēle ar daiktiem, galva raiba, neko nesaprotu.

Iedomājos, ka it kā jau lodēšanas stacija uz 50W ar regulatoru varētu būt izturīgāka nekā 220V lodāmurs uz 50W, pēc idejas lodēšanas stacijā varētu būt kas līdzīgs manam VEF pirktajam ar spirāli uz porcelāna jeb es kļūdos? Un 220V varētu būt mazāk izturīgs, jo spirāle droši vien ir ļoti tieva, (pēc pieredzes no ķīniešu 220V lētučiem) jeb atkal kļūdos?

Varbūt kāds specs var ieteikt, pēc kā orientēties, pērkot lodāmuru (neinteresē visāda superprecīza digitāla termoregulēšana, galvenais pamatfunkcijas, ērtums un ilgdarbība).

Kādu firmu labāk, kādu noteikti nē utt.? Un kādu jaudu man vajadzētu, vai ir jēga zem 50W ņemt? Veikalā noteikti man grbēs iebazarēt pašu dārgāko un krutāko :-D

 

Interesē cena līdz 30Ls.

 

Paldies.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • oxygen

    6

  • analgins

    9

  • itanium

    9

  • nnoname

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu nez - es pamēģināju tos jaunos spicos - nu paldies, aizgāju uz latgalīti un nopirku 36V ar vara uzgali. :mrgreen: Mikrenēm tad jau lakam tiešām vajag smalku lodāmuru ar temp. kontroli.

Link to comment
Share on other sites

labs jautaajums,kursh interesee arii mani,jo mans lodaamurs jau arii palicis paaraak vecs un neerts muusdienu miniatuurajiem elementiem.

Link to comment
Share on other sites

Nav tas vads ARGUSa lodstacijai par īsu (spriežot pēc bildes)? Vai lokans (ķip kā gumijots)? Reiz Vācijā pastrādāju ar WELLER lodstaciju-vot tas ir aparāts! :good: Nemaz nejūti, ka tas vads līdzi velkas, tāds lokans, lokans. Sapnis vienkārši! Pats pagaidām lietoju vairākus lodāmurus- mikrenēm 12v 15w lodāmuris ar spicu galu, vadiem un lielākām daļām lielāki- 25w 220v un no 40w līdz 100w lodāmuri.

Link to comment
Share on other sites

Apskati Argusā. Piemēram, šitā ir baigi foršā manta. http://www.argus.lv/product_info.php?cPath...oducts_id=18109 . Var paskatīties pirms latgalītes , otrā stāvā tirgo arī visādus poļu. Ieteiktu kautko līdzīgu tam Argusa, ar temperatūras regulāciju. Nu sasilst momentāli un, tai pašālaikā, neparkarst. Galvenais lai būtu temperatūras regulācija .

Link to comment
Share on other sites

O, jā, vietējā veicī kāreiz bija arī tieši tāds SL-20 HQ kā Argusā. Tikai dārgāk. :sad:

Un bija kaut kāda lodēšanas stacija par 25Ls, bet nepiefiksēju īsti, bija pusizpakots un firmu nevarēja redzēt, bet kaut kā Argus un ELFā neko līdzīgu neredzu. Jāpapēta rīt, vai ņemt to HQ jeb derēs pa 25Ls arī...

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

post-70735-1234896709_thumb.jpgpost-70735-1234896718_thumb.jpgmans tagadeejais veel arvien kalpojoshais lodaamurs,bet diemzheel vairs var izmantot tikai vadu aplodeeshanai.
Link to comment
Share on other sites

Vot šis ir īsts padomju brīnums. pašam šitāds kādreiz bija. Kau tkāds sviests ne vads. Atskaitot, ka atdalošais trafs, pārējais ar burtu m... .Lai nu kas, bet vadam ir jābūt lokanam/mīkstam.

Link to comment
Share on other sites

šmuki, 8) mans VEFā pirktais arī līdzīgā stāvoklī jau, vara serdes gan mainu ik pa laikam, bet nu pēdējā lietotā serde ir tā ieēdusies, ka vairs neizvilkt. Tā laikam notiek, ja uztaisa vairāk kā gadu pārtrakumu lodēšanas priekiem. Un baroklis man nav tik smuks :p , prasts paštīts transformators apkausētā plastmasas kastē :-D

Izskatās, ka būs jāiztērē vairāk par 30Ls, ja tas 25-nieks neiepatiksies ar kaut ko. Jāsāk pa nakti krāt naudiņa :-D

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

veel jau buutu lietojams,bet mainaamie uzgalji vairs netraapaas nopirkt un pats rokturis saacis diezgan stipri karst.

Link to comment
Share on other sites

Nepažēlo naudiņas iegādājies Weller lodāmuru ar regulātoru, jau gadus desmit kalpo, maināmi uzgaļi, ieslēdzot pēc minūtes var lodēt, uzgaļus var piepirkt atsevišķi, vajag ne mazāk kā 40w (tējkannu lodēšanai meklē kaut ko jaudīgāku;-) )

Link to comment
Share on other sites

post-70735-1234896709_thumb.jpgpost-70735-1234896718_thumb.jpgmans tagadeejais veel arvien kalpojoshais lodaamurs,bet diemzheel vairs var izmantot tikai vadu aplodeeshanai.

Man štāds vel kalpo , ja vajag ko ļoti smalku nesu draugiem kas mobīlos remontē (pašm trīc rokas ) .,

Link to comment
Share on other sites

Lietoju lēto desu

Pietikami labs(pat ļoti) priekš savas cenas.

post-63865-1234906818_thumb.jpg

Labots - MarisER
Link to comment
Share on other sites

Vai tad tiem lodāmuriem, kuriem jau no galiņa knapi kas pāri palicis var nomainīt? Vienam ilgus gadus lietotam mēģināju mainīt, kas beidzās ar to, ka lodāmuru izmetu muserā. Vara stienis bija sakorodējis kopā ar lodāmuru.

Link to comment
Share on other sites

Sadziives elektronikas lodeeshanai lodaamurs vajadziigs ne lielaaks par 40W.

Lodeeshanas staciju pirkt arii nav veerts - vari labaak padomat par 40W veca krievu lodamura pirkshanu vieteejaa kraamu tirguu. Cena ne lielaaka par 5 Ls :) Piedevaam ir jaapiedomaa par mainaamiem uzgaljiem - elementaari 5mm x 100mm vara stieniishi ar plakaniem, iilenveida, liikiem, taisniem galiem, ar un bez iezaagjeejumiem un ieurbumiem...

Piemeeram, ieurb ar tievu (2mm) urbiiti uzgalii un ieliec tur tievaaku vara vadinju - sanaaks ljoti preciizs uzgalis ciparu fotoaparaatu un mobilo lodeeshanai. A ar taa vada garumu var reguleet galinja temperatuuru!

Taadaa veidaa peec cenas/kvalitaates vecie krievu lodaamuri rullee!

Var lodeet arii lielaakas mantas, ja ieprieksh uzsilda lodeejamaas detaljas.

Ja gribi garu un lokanu vadu - to var viegli piepirkt un nomainiit, tomeer nevajag garaaku par 2 metri...

 

Tagad par tiem lodaamuriem no ELFA:

1) Interesants modelis ir tas pistoles veida lodaamurs pa 3,07Ls, to es pac panjemtu. Pirmkaart, eerts, otrkaart - uzsilst momentaa. Sadziives vajadziibaam tas, kas vajadziigs. PEREL pistoliite arii ir diezgan laba, tikai smagaaka - bet leetaaka, 2,71Ls

2) Jebkuru lodaamuru liidz 40W un liidz 10Ls vari njemt. Weller ir perfekta manta, bet cena... Kaa Zepter pannai vai Kirby putekljusuuceejam. Paarspiileeta desmit reizes! Starp citu, te ir arii labi Perel lodaamuri - fantastiski leeti. Es njemtu nedomaajot.

3) Starp citu, man kaadreiz bija 15W lodaamurs - kaa pildspalva, bet ar vadu (nokalpoja apmeeram gadu, lodeeju gandriiz kartu dienu). Mikrosheemaam - ideaals, uzgalja diametrs 1,5mm! ELFA piedaavaa liidziigu, un cena arii pienjeama - 4,89Ls.

4) Ljoti labs ir BEZVADA LODAAMURS. Pilniigi kaa sapnis, bet 20 lati par taadu ir krietni padaudz... Toties var apkaart neesaat krekla kabataa, uzgalis - keramikas mikrofibras. Paaris gadus atpakalj viens rumaanis vai ungaars taadu izgudroja un aizbrauca uz ASV, kur saaka razhot, bet shitais laikam ir viltojums - origjinaalais maksaaja ap 200USD. Barojas no divaam 1,5V AA pirkstinjbaterijaam - http://www.elfa.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=VTS06

 

Taa ka noformeejot pasuutiijumu par 10Ls, vari dabuut 3 lodaamurus uzreiz: pistoles tipa impulsnieku + 40W parasto (kaa krievu) + 15W tievo pildspalvu.

 

Tomeer elektroniskaa temperatuuras reguleeshana ir ljoti deriiga funkcija - par to es padomaashu, varbuut piepirkshu sev arii. Es pac sev tur (ELFA) noluukoju smuku gaazes degli (http://www.elfa.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=2046-B3) - 1300 graadi, ar to jau pat zeltu var kauseet. Laba manta.

 

Ziniet, veel ljoti labas mantas piedaavaa vaacu (čehu?) firma PROMA vai FERM (taa ir kaut kaada apvieniiba). Vinjiem ir normaalas cenas kvalitatiivs lodeeshanas komplekts, liekas pa 15Ls - lodaamurs, detalju tureetaaju spiiles (baigi noderiiga manta, ja lodee), palielinaamais stikls utt.

Linku pamaeegjinaashu samekleet - man ir tikai papiira broshuura no veikala. PROMA LV SIA, Kengaraga street, 10a, LV - 1063 Riga Tel: +371 7 84 60 97 promalv@apollo.lv

 

Es pac metinaat nemaaku, bet salodeet varu jebko nelielu. Gruutaak ir ar lielgabariita mantaam :D

 

 

 

 

Par korodeetiem vara elementiem: reizeem paliidz stiprs trieciens no saana pa uzgali. Oksiida slaanis atdalaas, un var izvilkt.

Njemiet veeraa, ka krievu lodaamuru uzgaljus bija nedaudz jaapagriezh pa kreisi (vinjiem bija taads neliels izcilnis kaa atsleega, kas ieiet sildelementa apvalkaa un piefikseejas).

 

Galu galaa - vislabaakaa vieta lodaamuriem ir kraamu tirdzinjsh. Var arii no kaiminja meegjinaat vinjeejo atpirkt :D

Link to comment
Share on other sites

pēc kāda principa tas bezvadu lodāmurs strādā, ja jau var kausēt alvu izmantojot tikai divas 1.5v baterijas kā barošanas avotu?

Link to comment
Share on other sites

Vo šitādus te veči bija paši no trafiņiem uztaisījuši. Biju palietojis nedaudz. Ja vaig kaut ko intensīvi lodēt ārā, vai lielas detaļas - daudz labāk noder par stieņa lodāmuriem. Kā nekā uzsilst momentāni.

Paturpinot JAMABUSI : redz kur ir: http://www.promalv.lv/?pid=25&kid=22&a...=14&prid=13 :)
Link to comment
Share on other sites

Es lodāmurus tiku taisījis no ПЕВ tipa jaudas rezistoriem. Iemesls toreiz bija banāls: pēdējais lodāmurs bija sadedzis, a lodēt vajadzēja. :crazy: Līdz pilsētai ar netiku, tā nu ņēmu i sameistaroju pats. Nostrādāja godam tās 4 dienas līdz nopirku jaunu. :yahoo: Gadās arī tā...

Labots - GuntisK
Link to comment
Share on other sites

Fotomeistars

Darbā strādāju ar Weller WES5 - superīga manta. Ja gribas ilgi kalpojošu un kvalitatīvu preci - Weller, Hakko. Lai gan, ja izmanto lodāmuru pareti - tā tīri aiz neko darīt etc. - vari skatīties arī djošās stacijas un āmurus. Mājās pats vislaik turēju pieclatīgu āmuru, pirms neilga laiciņa paķēru mājām Weller SP25L. :good:

Link to comment
Share on other sites

Paldies par padomiem.

 

Galu galā bija vietējā veicī izvēle starp

http://www.salvats.lv/main.php?partID=5&am...899〈=lv

un

http://www.elfa.lv/cgi-bin/index.cgi?artnr=VTSS5

un

http://www.salvats.lv/main.php?partID=5&am...258〈=lv

pirmā ar 23W Output likās par vāju, otrajā nobaidīja vārds Mazcenas :-D paņēmu trešo, ņemot vērā Jetijs un MarisER labos vārdus par HQ. Nepatīk tikai tas Digital - jo sarežģītāks, jo lielāka varbūtība nočakarēties :-? Ja būtu

http://www.salvats.lv/main.php?partID=5&am...652〈=lv

labāk ņemtu to. Bet nu es te jau piekasos pie sīkumiem. Gan jau pietiks ar to lodāmuru pa reizei kādu ierīci pačakarēt + vecais neprecīzākiem lodējumiem. Un ņemšu vērā arī ko teica Jamabusi, noderīga info :good:

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Neba HQ paši ražo..., bet pasūta . Par, to , ka nav mājas lapās-daudzas, piemēram Bosh mantas , kuras tirgo mūsu veikalos , tipa epilators, pašā Bosh mājas lapā neatrast.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā jums bet man tie ķīniešu lodāmuri drusku šķebina lodēt jau var bet nekā laba tur nav :)

Pats izmantoju Weller lodāmuru SPI-16 jau kādus 3 - 4 gadus vēl ne reizi pat nēsmu mainījis uzgali moška tāpēc ka lodēju pārsvarā SMD un izmantoju Weller uzgāļa tīrītājus.

 

Ja tomēr ir doma pirkt lodēšanas staciju ap ~40 Ls ieteiktu Weller WHS40 diezgan pārbaudīta vērtība. LV šis stacijas mēdz izmantot profesionālos nolūkos dienu dienā noslogojot.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jamabusi

Paldies par linku uz PROMO - tieshi to es mekleeju.

 

Tomeer gribeetos parunaat par vienu kaardinoshu mantinju, saucaas

Cold Heat Soldering Iron

linki, kur apskatiit -

http://www.epemag.wimborne.co.uk/cold-soldering.htm (labaakais)

http://electronics.howstuffworks.com/cold-heat.htm

http://www.radioshack.com/product/index.js...rodsInSession=1

vai http://www.thinkgeek.com/interests/giftsforhim/69d3/

 

Interesants lodaamurs, var krekla kabataa neesaat. Nedaudz padaargs, bet ne ljoti. Kaads ir ietesteejis?

Link to comment
Share on other sites

Jānis1279

Cold Heat Soldering Iron

Izskatās smuks, par ērtībām grūti spriest.

Esmu pieradis pie Weller lodēšanas stacijas, cenā tā gan nebūs tik lēta ( domāti Ls.30- ) , bet darbošanās gana ērta : viegls, labi guļ plaukstā, uzgaļi mainās viegli un lodāmuram nesāpīgi. Uzgaļa cena gan jārēķinās 3-4 lašu robežās par gabalu, atkarīgs no tā smalkuma.

Link to comment
Share on other sites

neirons

Par to ColdHeat ir tā, ka iespējams viņš arī ir ļoti ērts, taču lasīju aprakstos, ka baterija ir kātā un ne jau tikai viena vai divas. Tas piedod nelielu smagumiņu. Pašam darbā arī ir lodstacija. Un tai tas lodāmurs ir kā pildspalva. Pēc tāda grūti būtu mainīt.

 

Tacu pluss tādam autonomam verķim arī ir. Kad bija no darba galda jāiet cehā, rakāties pa iekārtām, darboties ar lodstaciju ir draņķīgi. Būtu tāds autonomais lodāmurs, cita lieta būtu. Vajag ņemt abus ;)

Drīz varēšu pastāstīt par ColdHeat tehnoloģijas lodāmuru. Būs jāpaņem privātā lietošanā. Citādi mazliet "jancīgs" man tas privātais lodāmurs. Vēl padomju laika "fiksais". Tas kuram kātā ir trafiķis un loduzgaļa vietā ir stieples cilpiņa. Karst jau fiksi, taču pasmags, rezgalis.

Link to comment
Share on other sites

neirons

Gazenieki ir feini. Ipashi, ja jalode kas pamatigaks par DIP korpusa kajinu. Komplekta nak lidzi noderigi uzgali un daziem gazeniekiem ir viegli pielagojami vecas Weller lodstacijas uzgali. Lidz ar to, ja saimnieciba jau ir lodstacija, tad ar uzgaliem esi nodrosinats. Labi darbojas uzgalis "karstais nazis". Veras valja dazadi aizkausetie korpusi. Er izkliedejosho uzgali erti etlodejamas mikroshemas SOIC korpusa.

Nesen uzgaju lasot krievu zurnalus, vienu jauku saitu. Autors nodarbojas ar elektroniku un tur ir interesanti teksti. Ja nebaida svesvaloda, tad : http://dihalt.ru/category/electronics

Tur ari var palasitis par gazes lodamura pielietosanu.

Link to comment
Share on other sites

Ģenerālis

A cik viņiem ilgi tur tie baloniņi? Negribētos ik pēc 2 lietošanas reizēm pa jaunu pildīt.

Link to comment
Share on other sites

Pēc kāda principa tas ColdHeat lodāmurs strādā? Vai tas ir tas pats parastais bezvadu lodāmurs uz beterijām vai arī princips cits?

 

 

Īstenībā gāzes lodāmuri ir ļoti praktiski vienīgi lētajiem modeļiem mēdz būt problēmas ar blīvējumu uzpildes ventilim, nepieguļ uzpildāmais gals labi.

Gāze arī sanāk lēta, 30 min var mierīgi lodēt, jauda liela var lodēt arī āra apstākļos. Vienīgi jābūt drusku uzmanīgam ar to sāna sprauslu kur nāk kartstais gaiss ārā var viegli apsvilināt kādus vadus :)

Link to comment
Share on other sites

Bez karstuma jau nesalodēsi :) tas Cold ir reklāmas triks., viņš vienkārši baigi ātri uzkarst un momentāni atdziest atlaižot pogu. acīmredzot tas spices materiāls baigi specifisks. Bet pēc apraksta - nopietnai lodēšanai neder.

Link to comment
Share on other sites

Ģenerālis

Tad jāpakrāj nauda tam gāzes lodāmuram. Tur it kā rakstīts, ka 15sec viņš uzkarst.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, man gan liekas, ka gāzes lodāmurs domāts darbam "staba galā", kur elektrību nevar aizvilkt, bet lodēt vajag. Mājās daudz vieglak iespraust štepseli rozetē un nečakarēties ar gāzes pildīšanu, bet katrs jau pa savam gāzi tērē. Nu jā, no gazes lodāmura viegli piepīpēt un nav jāmeklē šķiltavas. Pīpētājiem tas var būt aktuāli :-D.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...