Jump to content

Mājas lapas veidošana


Antropologs
 Share

Recommended Posts

Labdien,

 

Ir nepieciešams izveidot mājaslapu, kur jebkuram lietotājam caur ļoti vienkāršotas vārda un/vai uzvārda norādīšanu un/vai reģistrācijas būtu iespējams publicēt savu rakstu, kuru attiecīgi pēc tam varētu komentēt un, kas ir pats galvenais - novērtēt - citi lasītāji, tādejādi veidojot loģisku rakstu secību. Tas arī fundamentāli būtu viss. Nu par piemēru ņemot kaut vai to pašu Dienas komentāru un rakstu vērtēšanas sistēmu.

 

Ņemot vērā lapas relatīvi vienkāršoto uzbūvi es biju iedomājies, ka salīdzinoši viegli varēšu to uztaisīt '09 iWebā, taču, problēma ir tā, ka es nezinu, kā visu augstākminēto procesu varētu padarīt automātisku, respektīvi tādu, kurā nebūtu vajadzīga nekāda adminstratora klātbūtne un tos rakstus nevajadzētu likt lapā manuāli. iWebā ir kaut kāda sarežģīta sistēma komentāru pievienošanai un vispār esmu sašutis.

 

Vēl, protams, ir vairāki jautājumi par to, kā izdarīt tā, lai visaugstāk novērtētie raksti parādīties pirmajā lapā un tamlīdzīgi, kā arī par to, kā rakstus sagrupēt pēc tagiem, taču sākumā pietiktu, ja jūs varētu man lūdzu pateikt, vai ko tādu ir iespējams izveidot mājas apstākļos, piemēram, iWebā, vai arī ir jāatrod kāds cilvēks, kas ar to noņemtos. Jāpiemin, ka uzņēmumā ir cilvēki, kas nodarbojas ar vizuālo tēlu un mājaslapām, tikai nez kapēc man liekas, ka šeit problēma varētu būt lapas endžinā?

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Knagis

Tev nevajag veidot pašam savu mājaslapu - paņem Wordpress un piemeklē vajadzīgos pluginus.

Link to comment
Share on other sites

Dupsis

Mazliet apgraizi PHP Fusion. Tur reģistrētie lietotāji var nosūtīt rakstus, ir vērtēšana, komentēšana. Ja pats nemāki varram kko caur pz sarunāt ;)

Link to comment
Share on other sites

gringo

Mājas apstākļos VS2008 + MSDN library un aidā.

Protams būs jāpaņemas, bet nekas nereāls nav.

Link to comment
Share on other sites

archalv

Ja cilvēks gribētu Solitari uzspēlēt, tu viņam ieteiktu serveri uzlikt?

Link to comment
Share on other sites

gringo

Nē. Ieteiktu nopirkt jaunu geimeru kompi!

 

Autors jautāja:

(...)sākumā pietiktu, ja jūs varētu man lūdzu pateikt, vai ko tādu ir iespējams izveidot mājas apstākļos, piemēram, iWebā, vai arī ir jāatrod kāds cilvēks, kas ar to noņemtos.(...)

Un es iedevu normālu padomu. Nekur autors neminēja, ka grib tieši vienā konkrētā vidē to visu uztaisīt.

Viņš jautāja, vai to var paveikt mājās, un es saku ka var.

+ asp.net'ā ir daudz šim mērķim paredzētu fišku.

IMHO, tas, ka tas nav visu pieņemtais PHP, nenozīmē ka šāds risinājums ir sūdīgs.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft risinājusm ir sūdīgs by default !

Konkrēti šajā gadijumā tas SUX jo ierobežo tālāko platformu/sistēmu izvēlē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Antropologs

Paldies par Jūsu komentāriem, bet es baidos, ka pilnīga skaidrība par to, kā man vajadzētu rīkoties, vēl nav. Teorētiski tas variants par wordpress varētu būt atbilstošs, vienīgais, ko es uzreiz gribēju noprecizēt ir tas, vai wordpress ietvaros cilvēki var paši rakstīt savus rakstus manā lapā? Un vai ir iespējams wordpress lapu izvietot uz parasta domēna? Galvenais, kas mani uztrauc ir tas, vai ir iespējams to izdarīt ātri, vienkārši un pie visa vēl lai ir tāda askētiska vienkāršība un pārskatāmība. Principā mājās un darbā uz visiem datoriem, ar kuriem tiek kaut kas darīts, ir mac os x, tā kā to vēl vajadzētu ņemt vērā.

 

Ja jūs varētu atbildēt uz šiem jautājumiem, būtu ļoti pateicīgs.

 

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tava ideja pieprasa pamatīgu lapas administrēšanu. Ja jebkurš varēs tajā ievietot rakstu uzradīsies gudrīši kuri to uzreiz piegānīs ar spamu. Pat dažu Latvijas pilsētu mājas lapas izmantojot iespējas tikai komentēt rakstus ir pilnum pilnas ar spamu un rupjiem lamu vārdiem.

Labots - Konko
Link to comment
Share on other sites

Antropologs

Paldies, izskatīju, ko piedāvā wordpress, vienīgā problēma ir tāda - ka trešās puses komentāri wordpressā var nākt vai nu no reģistrētiem wordpress lietotājiem, vai tādiem lietotājiem, kuri nav reģistrējušies, taču kurus esmu uzaicinājis, nosūtot viņiem e-pastu, kas visu procesu padara nedaudz sarežģītāku, ņemot vērā to, ka sistēma pati nevar funkcionēt, ja nav kāds, kas regulāri izsūta šos uzaicinājumus cilvēkiem, kas izsaka vēlēšanos izteikt savu viedokli šajā lapā. No otras puses, iespējams, tas ir produktīvi, jo šādā gadījumā, pieņemot, ka kāds vēlas uzrakstīt kaut ko destruktīvi debīlu, viņam no sākuma ir jāatsūta man e-pasts, pēc tam jāsagaida ielūgums, tad tas jāaizpilda, un tikai tad viņš var izgāzt savu žulti, tā kā es domāju, ka, iespējams, šī sistēma pat varētu strādāt.

 

 

Kādi ir jūsu ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Hmmm Tu runā par __komentāriem__ vai par __rakstiem__?

 

Ja par komentāriem, tad komentēt var arī jebkurš, ja vien speciāli neprasa ielogoties. Ja par rakstiem, tad domāju, ka tas, ka jebkurš garāmgājējs un/vai automātisks bots nevar sākt gāzt iekšā spamu, tas ir tikai loģiski.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Bet tomēr padomā vai šāda lapa vispār ir vajadzīga. Ja Tev nebūs admiņu komandas kas to regulāri uzraudzīs, lapa aizies pa burbuli dažu nedēļu laikā. Visi šāda veida portāli tiek regulāri uzraudzīti. Un arī tad reizēm sanāk ziepes.

Link to comment
Share on other sites

Antropologs

Jā, šāda lapa ir vajadzīga, jautājums ir tikai par to, cik liela iesaistīšanās būs nepieciešama no adminstratoru puses.

 

Paldies, ka jūs iesaistieties diskusijā, taču problēma ir tāda, ka konkrētus piemērus vēl neesmu atradis. Tas variants par wordpress it kā ir ok, jo tur viss it kā jau ir gatavs, taču es neesmu pārliecināts, ka tas ir labākais variants, jo tā reģistrācija tomēr ir pietiekami laikietilpīga un nav latviešu valodā. Tas kas būtu nepieciešams, ir kaut vai tāda sistēma, kā ir Dienas tautas balsī, kad cilvēki vienkārši viņiem sūta epastus un viņi izvērtē, kurus rakstus likt iekšā, kurus nē, es vienkārši domāju, varbūt šeit ir kāds vienkāršāks variants, un ja ir, tad kādus tieši softus, pluginus vai vēl ko citu man vajadzētu izmantot?

 

 

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Ir jau arī Php-fusion - 6 versija ir pilnīgi latviskota. Daļēji arī septītā.

Link to comment
Share on other sites

Tikko vēlreiz apskatīju divu pilsētu oficiālās mājas lapas kuras vēl nesen bija pilnas ar spamu un lamuvārdiem. Viena vispār ir atslēgusi pat komentēšanas iespēju. Otra tiek rūpīgi adiministrēta un arī ir pamatīgi ierobežojusi komentēšanu. Nerunājot nemaz par iespējām pašiem ievietot rakstus. Tas ir bezdibenis. Cilvēks laikam nesaprot kādu Pandoras lādi grib atvērt!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Mājas lapas guru

Uzdūros. Lai gan topiks par mājas lapas izstrādi ir vecs, tomēr - ja gadās, ka kāds lasa šo sadaļu, varbūt noderēs. Kvalitatīvas mājas lapas veidošana ir sarežģīts process, īpaši, ja tiek izstrādāta nestandarta mājas lapa. Šādos jautājumos ieteiktu neiedziļināties pašiem mājas lapas programmēšanas un/vai dizaina smalkumos, bet gan vērsties kādā atpazīstamā firmā, kas tirgū mājas lapu izstrādē veiksmīgi darbojas jau vairākus gadus. Ja kāds lasa un, ja interesē, par mājas lapu izstrādes vai interneta veikalu izveides jautājumiem iesaku vērsties šeit.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Varbūt kāds var atrast?

Forumā bija tēma, kur kāds no biedriem piedāvāja iztestēt viņā veidotu scriptu, ar kura palīdzību varēja rediģēt html failus caur interneta pārlūku.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Sveiki!

 

Lai neveidotu jaunu tēmu, gribu paprasīt jūsu ieteikumu. Ko labāk izmantot. Man ir Forums (Vakar bija phpBB2 šodien jau pabeidzu lielo apjomīgo datubāzu atjaunošanu un nu jau ir phpBB3) 

 

 

Bet jautājums tāds kādu CMS sistēmu izmantot, lai lapu apvienotu ar forumu un tas viss izskatītos daudz maz baudāmi?  Wordpress īsti negribu tas tads bloga tipa variants un plugini ne visai pieņemami, lai apvienotu. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...