Jump to content

VGA/DVI


Wiii
 Share

Recommended Posts

Ar ko šie kabeļi atšķiras? Laižot caur VGA kabeli zūd kvalitāte(analogs?)? Pārādas kāri artefakti atkarībā no garuma?

Es tiešam nesaprotu!

Labots - Wiii
Link to comment
Share on other sites

Artanis

DVI pēc teorijas (un pie noteiktiem apstākļiem arī praksē) ir labāka attēla kvalitāte. To jau nozīmē pats atšifrējums "Digital Visual Interface" - attēls pa vadu ceļo nevis kā analogs signāls, bet nesaspiesta datu plūsma. Attiecīgi - mazāki kropļojumi, augstāka izšķirtspēja, utt.

 

Lai gan VGA (ne gluži pareizi pazīstams arī kā D-sub) skaitās "novecojis un fuj-fuj-fuj, pē, kaka", es pašlaik pie 36 collu TV mājās esmu pieslēdzies ar pavisam lētu 5 metrīgu tievo VGA kabeli (bez visiem aizargekrāniem un ūber-resnā vada), un nekādu artefaktu bildei (1366px) nav. Tāpat arī nesen uzstādīju vienā auditorijā griestu projektoru - līdz tam vilkām 20m VGA kabeli - arī nekādu redzamu kropļojumu. Domāju, ka problēmas ar VGA kabeli sākas pie lieliem garumiem, un ļoti augstām izšķirtspējām.

 

Tiesa gan - mūsdienās DVI vairs nav dārgā gala cenu kosmoss (šo viedu ir ieņēmis HDMI, kurš ir vienīgais ūberais standarts (neaizmirstam, ka vienīgie īstie video fanātu kabeļi drīkst būt ar zelta konektoriem, par 25-ar-kapeikām Ls/metrā).. :mrgreen:), un arī vairumam jauno monitoru nemaz nav VGA pieslēgvietas, tā ka ja ir iespēja, izvēlies vien DVI.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, paldies, palīdzēja :)

Prasīju, jo nesen iegādāts BENQ 22'' monis no m79, par nieka 99ls (tagad jau 93) bet kā mīnusu visi minēja to VGA kabeli.

Maziņs papildjautājums- Tā arī būtu tā VGA vaina, ja man dažkārt var redzēt horizontāli staigājošas līnijas?

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Atkarīgs no līniju rakstura. Tikpat labi var būt problēmas ar vadu, tikpat labi ar monitoru, vai arī videokarte var taisīt jokus. Parasti šo pārbauda ar mainīšanas metodi - pēc kārtas izmēģini laicīgi nomainīt katru komponentu, līdz atrodi vainīgo.

 

Vēl ar 'līnijām' mēdz saprast tādu vizuālu defektu kā vertical synchronization trūkumu iekš spēlēm - to var ieslēgt spēļu ocpijās.

 

EDIT: opā, sivēns pasteidzās.. :)

Link to comment
Share on other sites

vsync tas nav, jo speeļu laikā neko tādu nemanu+ negribu ierobežot fps, ko vsync dariis.

Manuprāt vga buus vainiiga mans radeons jau mirst :(

9600XT. Frekvences pa 15MHz zem def, bet spēles pēc 1h paliek nespēlējamas. Modeļi izstiepjas ar bezgalīgām astēm!

Link to comment
Share on other sites

Sivēns

vsync ierobežo fps līdz 60. Starp 60 un 100 FPS nekādu atšķirību nemanīsi. ;) Nujā iespējams, ka pei tām švīkām vainīga tieši VGA .

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Tie visticamāk ir pārkaršanas artefakti. Iztīri videokartes redeli, vai arī uzliec kārtīgāku. Mož pati karte mirst. Un, vispār, pēdējais laiks sākt domāt par jaunu dzelzi priekš spēlēm - ar 6 gadus vecu v-karti nav aršana.

Link to comment
Share on other sites

Aļo, kādus artefaktus var dabūt analogajam signālam, dēļ savienojuma kvalitātes/traucējumiem ?? Tos var dabūt tikai digitālajam....

Link to comment
Share on other sites

artani dzese tur ir mežonīga.

 

Jap, par kādu 7300GT domāju, bet uz tik vecas kastes aršana tikuntā nebūs

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Mig - aļo, videokarte cepas vai mirst, un objektiem/spraitiem sākas "astes" vai arī tekstūras zaudē krāsu/mirgo... Aļo2 - raustīgi stūri un tumšākas līnijas dēļ ripulī satīta un ar skoču savilkta VGA vada.

Link to comment
Share on other sites

Nu, nesakiet... reiz darbā nomainīju parasto tievo VGA kabeli uz ekranētu VGA kabeli, un pēkšņi bilde uz LCD kļuva no miglainas un raustīgas par asu un stabilu. Un tur nebija nekādi dižie metri, nekas. Parasta biroja kārba, pat ar onboardo VGA laikam (LCD modeli neatceros).

 

Tāpēc es teiktu tā - ja DVI ir iespējams, tad vislabāk lietot to, jo tur patiesi nav iespējami nekādi signāla gļuki. Ja nevar, tad var arī VGA. Cik labs būs attēls ir laimes spēle - atkarīgs no 1001 faktora. Iespējams, nevarēs atšķirt no DVI. Iespējams nevarēs virsū paskatīties. Vai arī kaut kur pa vidu starp šiem abiem. :) Ā, un ekranēts (resnais) VGA vads, protams, ir labāks. :)

 

Ja nu tomēr vajag izmantot parasto tievo VGA vadiņu, tad vismaz iesaku skatīties, lai tuvumā neietu daudz citu vadu (it sevišķi elektrības vadi no rozetes). Tas varētu mazināt ārējos signāla trokšņus.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Vilx - lieku minējumu, ka onboard'ā video + tieva drāts tik tiešām varēja arī mest untumus.

 

Lai nu kā, iesaku atminēties, ka DE15 (VGA) vadi vēl pāris gadus atpakaļ (un teju divdesmit gadus pirms tam) bija vienīgais standarts, ar ko moni vienojām pie savām kārbām, un neviens nesūdzējās (un arī tolaik jau bija moņi ar 1600+ px, kā arī n metru kabeļi), tā ka nekādas vainas.

Link to comment
Share on other sites

Jā, taču CRT un LCD uzbūves atšķirības nosaka to, ka uz LCD šie trokšņi ir redzamāki :roll:

Link to comment
Share on other sites

Mans teksts bija par DVi/D-SUBI(VGA) savienojumiem, ka tur nevar artefaktus deļ tā ka D-SUB savienojums slikts.

 

Par to, ka šim karte mirst jau aizgāja cits stāsts. Sorry par laicīgu nenoprecizēšanu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

varbūt nedaudz savādāks variants, bet ideja tā pati:

Ir Sony bravia LCD TV ar HDMI un VGA ieejām un PC ar DVI izejām, ar ko būs labāka atēla kvalitāte, ja datoru slēgs klāt ar DVI uz HDMI kabeli vai DVI uz VGA? Pašlaik ir DVI pāreja uz VGA un tālāk iet parastais VGA kabelis, kvalitāte laba, bet interesē vai DVI uz HDMI nevarētu būt vēl labāka :)

Link to comment
Share on other sites

Ja nav kraasu mirguljoshanas paziimes un, ja natiivajaa izshkjirtspeejaa 1pixeli plati burti arii raadaas 1pix plati (t.i. nav izsmeereeti uz blakus pikseljiem ), tad no paarieshanas uz DVI/HDMI neko labaaku nedabuusi.

Link to comment
Share on other sites

nekas nemirguļo un piemēram word dokumenti izlasāmi tikpat labi kā uz monitora. Tik vienīgi,kad gribēju palaist vienu stratēģisko spēli, jo citas nav nācies testēt, tad pēc spēles palaišanas ekrāna redzamā daļa pārtapa par aptuveni 23" liela no 42" . Draiveri itkā visi ir oriģinālie radeon. Bet tā filmas rāda pa pirmo!

Link to comment
Share on other sites

Ja runā par vga/dvi atšķirībām, varu piebilst, ka gadījās viens tāds LG 20 collu monitors, kurš neattēloja dažas specifiskākas krāsas vai kaut kā tā, ja bija pieslēgts ar VGA vadu. Pieslēdzu ar DVI vadu un šeku reku parādījās iepriekš neredzamie teksti utt. Tā kā DVI rullē! :pardon:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
VebKamera

Pacelšu fuj-fuj mironi ar fuj fuj neaktuālu tēmu

 

 

 

reiz darbā nomainīju parasto tievo VGA kabeli uz ekranētu VGA kabeli, un pēkšņi bilde uz LCD kļuva no miglainas un raustīgas par asu un stabilu

 

Man ir viens konkrēts kaprīzs monitors, kuram ir tikai vecā VGA ieeja. Acer B223w, ja nu kādam interesē. Monis dod laukā pamanāmu ēnošanos (ghosting) vai kā nu viņu tur sauca. Pārbaudīts ar 3 datoriem, no kuriem vienam pat video karte ir nomainīta. Un vēl gan uz XP, gan uz W7.

Pēdējais, ko var darīt, manā skatā, ir nomainīt monitora vadu no lētučiem uz kaut ko labākas kvalitātes, vēlams ekranētu. Jautājiens - kur tādu var nopirkt? Vajag ap 4 m garu parastie 2- metrīgie bišķiņ nedavelk no kompja da monim. Mēģināti ir arī īsie "parastie", ghostings saglabājas.

Link to comment
Share on other sites

Simsons2

Vēl japiemin max rezo abiem standartiem:
"The VGA can go up to 2048x1536px @85 Hz (388 MHz), and rarely 2560x1920 @63 Hz"
Dual Link Dvi -2560 x 1600 ir max rezo.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Nutak monim viena pati video ieeja ir, natīvo izšķirtspēju tak atbalsta! Man galvenais - kurā veicī var dabūt ekranētu, kvalitatīvu VGA kabeli uz 4 m. Gatavs pirkt no rokas, ja izpildās visas 3 lietas. Pārskatīju veičus - uz sitienu neieraudzīju.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...