Jump to content

Lietotāju Audio/Video sistēmas


osscar
 Share

Recommended Posts

serioussam909

ediotam: droši vien būsi šokēts uzzinot, ka HD 555 un HD595 ir identiskas

tikai HD 555 ir ielīmēts kkāds sūds lai liktu tām skanēt nedaudz sliktāk - un to es savām austiņām izravēju:

Bilde ārzemēs - HD 555 iekšpuse.

Bilde ārzemēs - HD 595 iekšpuse.

Link to comment
Share on other sites

ediotam: droši vien būsi šokēts uzzinot, ka HD 555 un HD595 ir identiskas

tikai HD 555 ir ielīmēts kkāds sūds lai liktu tām skanēt nedaudz sliktāk - un to es savām austiņām izravēju:

 

:)

Nezinu, es pārāk neiedziļinājos, bet nedomāju, ka ir identiskas, ne jau visu var redzēt no ārpuses. Ebay bija laba cena un, starp citu, 595 atšķirībā no 555 nāk ar šādu jauku austiņu turētāju, ko var pieskrūvēt pie galda, piemēram. Man tas likās svarīgāk par salīdzinoši mazo cenas starpību. Abas divas ir labas un, galvenais, ērtas lietošanā. Man patīk, un arī pietiek ar tām, neesmu pārāk liels austiņu fans. Un HD650 cena jau ir vismaz dubultā :(

 

Bet domugājiens vispār nav slikts - uztaisīt divus vienādus produktus, tad vienam ielīmēt sūdu un pārdot par mazāku cenu.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
nezinu kā tavam resim - bet ceru ka opcijās norādīji, ka nav saba? lai dod bassu uz frontiem ?

 

Opcijās norādīts ka nav saba un nav arī nevienas citas tumbas, protams, izņemot priekšas.

 

Vēl par skanējumu gribēju piebilst, ka Onkyo ir tāda dievīga lieta kā Audissey 2EQ, bez kuras ir samērā grūti kaut ko izmocīt no esošā komplekta. Bet pēc kalibrēšanas skan apmēram uz trīs ar krustu :lol:

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Lapi, uznāca rakstāmais.

 

1. Sony resis STR-DG510/black

 

2. Sansanjung 1080P7 dvd atskaņotājs.

 

3. Radiotehnikas skandas SM-300/melnas

 

4. TV sanšungjan LE37A456C2D (laikam)

 

Ir oki komplektiņš priekš filmām, vajadzētu moš vēl subi. Mūzikas ziņā kā Ļ.cien. Ž.K teica 3+ vai 3, jo resis ir resis un pie tam no lētā gala. Pašam savulaik bija viens noname stereo stipreklis, kuru panest vienam bija grūti + aktīvā dzese, bet skanēja ļoti labi. Mūzikas baudīšanai būtu vajadzīgs cits komplekts, bet iztikt var.

 

Datoram piekabināts iraid LOGITECH Z-2300. Pēc šo tumbeļu iegādes mainījās iespiads par to, ko var datora tumbeles, bliež kā nenormālas, jauda lopiska un vairāk par pusi skalu neesmu griezis, jo tad jāmūk ir prom. Piepirku klāt skaņas karti + izdzēsu no pc visu mp3 un pārgāju uz flac tikai. Ir ok kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Potenciāli ir plānā paņemt kādu sākuma gala lampinieku pastiprinātāju no ebay un kādu vecu CD pleijeri, ko nolikt lielajā istabā. Bet lampiniekam vajag jūtīgas skandas (laikam ne mazāk kā 91db) un esmu paliels radio klausīšanās fanāts, līdz ar to būtu nepieciešams arī atsevišķs klāt slēdzams radio. Bet šī ideja atlikta līdz recesijas beigām.

Link to comment
Share on other sites

Man ar ir doma par lampinieku, bet kaut kad vēlāk :) Neesmu vēl nobriedis līdz jamiem :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Lampinieku sakarā laikam mani pagaidām atbaida skandu cena - tikko ir kādas sakarīgas un pietiekami jūtīgas skandas, tā cena par pāri (plauktinieces) ir ap 400-500Ls. Pats metu acis uz šādām, bet tā pat sanāk nepieciešamība paralēli slēgt SW (vēl vismaz 120Ls). Kopā visas projekta izmaksas ielido kosmosā un šobrīd ir stilīgi ar naudām pārāk nemētāties.

Link to comment
Share on other sites

nu uz 91db var atrast arī lētākas-nav tik traki. Mna liekas ka subs neiet pie lampām klāt, vismaz es neslēgtu sabu. Pats vairāk skatos ebaya un lampiniekiem kitiem +- 400 USD, jo no nulles neesmu gatavs jamo uztaisīt - neesmu spēcīgs lampās, un kā jau minēju - nepatīk darboties ar augstiem spriegumiem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Esmu šajā sakarā palasījies krievu forumus un tur tomēr rekomendē pielikt klāt plauktu skandām maziņu SW. Ja vari atļauties grīdas skandas, tad viss OK. Bet vēl pēc lasītā kaut kā baigi iesēdies prātā, ka ir vēlme pēc 2-way skandām, nevis 3-way.

 

Īsāk sakot - šo projektu necilāšu, kamēr nav iekrāts pamatīgs $$$ žūksnis.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
Potenciāli ir plānā paņemt kādu sākuma gala lampinieku pastiprinātāju no ebay un kādu vecu CD pleijeri, ko nolikt lielajā istabā. Bet lampiniekam vajag jūtīgas skandas (laikam ne mazāk kā 91db) un esmu paliels radio klausīšanās fanāts, līdz ar to būtu nepieciešams arī atsevišķs klāt slēdzams radio...

 

 

Iesaku sākumam pameklēt 003-Simfoniju...ja klausies radio - derēs ( UKV - bloks tik drusku pārregulējams, to gan uztici spečukam)

nav liela jauda, toties labs skaņas spiediens lielajam 6GD-2 papīrniekam.

Gada laikā iekš SS.lv kādas 3 Simfonijas esmu piefiksējis uz pārdošanu.

Kā autentisks variants ir Estonia - 003...praktiski identisks modelis - tikai Estiņi ražoja un izskats savādāks!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Cien. Vitaalijs Kalninsh,

 

lampinieks kā tāds nav pašmērķis. Nav tā, ka gribu tūlīt, tagad un par min cenu. Vienkārši ir doma kādreiz nākotnē apskaņot pēdējo "kluso" istabu un radās doma par kaut ko šikāku. Un pret padomju tehniku vienkārši ir klikšķis, nu negribu neko tādu savā dzīvojamā platībā.

 

Ebay ik pa laikam izlec interesanti lietotu lampinieku piedāvājumi par ļoti saprātīgām cenām. Uz tiem arī skatos, līdz latiem 300. Plus vēl klāt vēlams riktīgs oldskūls CD pleijeris no 90to sākuma un radio kaste.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Ja Tev klāt vajadzēs oldskūlu midpro kasešu deku, padod ziņu, viena sony uz skapja stāv :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kasetes gan nav saglabājušās. Tās aizlaidu pie dieviem jau apmēram 2000.gadā. Nekāda kolekcija arī nebija, turklāt 90to sākumā bija nodibinātas attiecības ar kaut kādu CD klubu iekš ASV un katru otro mēnesi tika sūtināti CD un LD no turienes. Vispār tagad gribētos arī LD palaist un apskatīt. Saglabājies gan tikai Ē.Kleptona Unplugged koncerts un kaut kāda m.f. par gladiatoru cīņām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vēl neko neesmu sācis komplektēt un līdz rudenim noteikti arī neko neuzsākšu!

Link to comment
Share on other sites

Pastūzis Marantz PM 6010 KI Signature,tumbas Monitor Audio Silver 5i,kompī skaņaskarte M-Audio Audiophile,austiņas bezvadu Sennheiser TR 140. Agrāk bija vēl Marantz CD pleijers un CD kolekcija ap 80 gab(tos veiksmīgi pārdevu),taču tad sapratu,ka finansiālu apsvērumu dēl neko daudz tos CD nepavilkšu,pārgāju uz MP3,gan ne mazāku kā 192kb/s formātu! Nekādu lielo atšķirību kvalitātes ziņā nejūtu,sanāk krietni lētāk un daudz vairāk mūzikas pieejams! Un uz manas minētās sistēmas skan labi! Zinu ,ka daudzi te mani iedzīs zemē kvalitātes apsvērumu dēl,bet man patīk,ka var visu ātri un ērti atskaņot,nav jākrāmējas ar CD un vēl tas,ka lielāko daļu mūzikas klausos ar MP3 atskaņotāju darbā uz austiņām! Un albumu vāciņus var ērti sameklēt netā un tas ,ka nav taustāms produkts arī ir poh...kāda gan jēga ,ja pa visu mūžu varbūt tāpat nespēšu visu savu mūzikas kolekciju savākt CD formātā! Un tas ''nevainojamās kvalitātes sindroms''man par laimi ir veiksmīgi izslimots! :-D

 

Pavisam cita lieta ir vinils,ceru,ka kādreiz pie labākas finansu situācijas,kādus savus mīļākos 100 albumus iepirkšu vinila formātā! Bet CD tāpat ir sačakarēts ieraksts,tā ka naudu izmest par tien nav ne mazākās vēlēšanās! Atšķirība starp CD un MP3 nav tik liela,lai tērētos! Ja nu varbūt uz tūkstošiem vērtas aparatūras,kas man tāpat ir nepaceļama lieta...

Link to comment
Share on other sites

Vitalii
Pavisam cita lieta ir vinils

ceru,ka kādreiz pie labākas finansu situācijas,kādus savus mīļākos 100 albumus iepirkšu vinila formātā! Bet CD tāpat ir sačakarēts ieraksts,tā ka naudu izmest par tien nav ne mazākās vēlēšanās! Atšķirība starp CD un MP3 nav tik liela,lai tērētos! Ja nu varbūt uz tūkstošiem vērtas aparatūras,kas man tāpat ir nepaceļama lieta...

 

 

Vinils ir un paliek Vinils...diemžl izkonkurēts un aizmirsts!

Jā...labi ierakstīts vinildisks izsauc patīkamas emocijas.

-  Tik viena bēda - tas ar laiku nolietojas.

Ja tieku pie reta Vinilalbūma - pārrakstu to lentā!

Var jau iedzīt kompakdiskā, var jau...man labāk tīk to idzīt ar 38 cm/s ātrumu lentā (platās galvas - lenta tikai vienā vierzienā ierakstās) un maz atpaliek ieraksts no Orginālā Vinildiska.

 

 

CD tāpat ir sačakarēts ieraksts, tā ka naudu izmest par tien nav ne mazākās vēlēšanās!

 

 

...ir jau redzēti CD-Audio ieraksti, nejaukt ar MP3...kur augšas nopļautas kā ar zāles pļāvēju pie 16_18 000Hz un pat kvalitatīva akustika netiks galā ar augšām...jo viņu vienkārši nav

 

:nea:daža laba melomāna interjera stūrītis no Ru_(Krievija)

http://www.rt20.mybb2.ru/viewtopic.php?t=8323

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

serioussam909
nejaukt ar MP3...kur augšas nopļautas kā ar zāles pļāvēju pie 16_18 000Hz

Tā dara tikai līki enkoderi (vai to setingi) - normāli kā LAME to nedara (ja vien speciāli neliec to darīt)...

Pie tam pensionāriem par to tāpat nebūtu jāuztraucās jo viņi tos 16 kHz nedzird anyway...

 

Vinils ir un paliek Vinils...diemžl izkonkurēts un aizmirsts!

Loģiski jo mums jau ~30 gadus ir digitālie formāti kas ir labāki visās jomās un analogajiem vieta vēstures mēslainē...

 

Vispār kas tie par mītiem ka vinils by default nozīmē kvalitāti - vinils ir tieši tāds pats gala formāts kā CD - tāpat apstrādāts/izlaists caur kompresoriem/filtriem utt - es vēl saprastu ja analogās master lentas (pie kurām neviens netiek :D) slavētu, nejau apstrādāto gala formātu - kas, jūs varbūt iedomājieties, ka studijās pa tiešo platē raksta vai? Ir dzirdēti visādi vinili - viens otrs skan briesmīgāk kā 64 kbps mp3...

Link to comment
Share on other sites

Kuvalda

Stipreklis: DENON PMA-700V - 2 x 100W @ 8ohm

Ekvalaizeris: Behringer GEQ 3102

Tuneris: Sony ST-212L – 1970.gada modelis :-D

CD: Pioneer PD-S702

Akustika: Baltek Audio (Baltic 90) – šitās 90-to gadu sākumā / vidū popovene ražoja eksportam.

TV: Panasonic TX-32PM11P, 100Hz, CRT “stikla bumba” :good:

DVD: Sony RDR-HX720 – rakstīklis ar 160Gb HDD

post-64741-1243274696_thumb.jpg

post-64741-1243274705_thumb.jpg

post-64741-1243274713_thumb.jpg

post-64741-1243274721_thumb.jpg

post-64741-1243274732_thumb.jpg

post-64741-1243274829_thumb.jpg

Labots - Arrival
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Jopcik, un es domāju ka ar savu CD pleijeri esmu palicis viens pasaulē ar šo dīvaino "kājām gaisā" tehnoloģiju! Čīrz, vecīt!

Link to comment
Share on other sites

Austiņas: AKG K 240 MKII

Skaņas karte: SB XFi Titanium fatality profesional

 

Karti nemu sadu jo velak planojas piepirkt prieksejo I/O paneli (kautkad, varbut, ja sanaks), un X-RAM speelem (kuras nespeleju). Sobrid drosvien izveletos ko citu.

 

Austinas labas. Skana dzidra. Baigais minus ka normali vari paklausities kad apkart ir klusums, jo visus blakus troksnus laiz cauri. Bass ari tads paknaps, bet nu manai muzikai tas ipasi nav galvenais. Erti turas uz galvas, var visu dienu nosedet, nekur nekas nespiez.

 

Pagaidam problemas sagada atrast labas kvalitates ierakstus.

Link to comment
Share on other sites

OK kungi, ... mana sistēma redzama parakstā ...

 

-- tak jūs lūdzu, visi, pastāstiet, kur katrs dzīvojiet, un vēl - kad jūsu nav mājās :)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sabildēju savus mīluļus

 

 

 

 

 

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Arrival- labs sets, jo īapši tas sony rādžiņs, visu cieņu.

pats labu laiku meklēju labu radio - būs laikam no ebaya jāņem.

tie pionieri ar otrādo atvilktni ir labi, saprotu ka tas darīts lai uzlabotu mehānisko sistēmu. Ir ok tie pieonieri, bračkam ar tāds ir :)

 

OK kungi, ... mana sistēma redzama parakstā ...

 

-- tak jūs lūdzu, visi, pastāstiet, kur katrs dzīvojiet, un vēl - kad jūsu nav mājās :)

 

Kāda starpība, bildē vai parakstā - ārzemju forumos arī normāla prakse aprakstīt savas sistēmas-adresi tak neprasa tev:)

 

P.s- gribētu redzēt kā garnadži stiepj manu DIY pastūzi ap 15kg svarā, pats jamo knapi varu pacelt, kaut esmu trenēts :)

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

DVD - Sony DVP-NS708H

Xoro-400 Pro

VHS - Panasonic NV-SJ422

CD - Pioneer PD-4350

Cassette deck - Sony-TC-K651S

Pastiprinātājs - Yamaha A-760 / 2x80W uz 8 Omi

Lentinieks Olimp-004 Stereo

Lentinieks Iļetj-102-1 Stereo (izmantojas gan kā tumbočka, bet strādājošs)

Un kārtīgs UPS tam visam - 1500VA (1050W)

TV+SAT gandrīz stundu var skatīties, kad pazūd fāze laukos :)

Ja pieliktu otru bateriju komplektu, tad varētu ilgāk.

post-69316-1243325281_thumb.jpg

post-69316-1243325290_thumb.jpg

post-69316-1243325300_thumb.jpg

post-69316-1243325307_thumb.jpg

post-69316-1243325314_thumb.jpg

post-69316-1243325322_thumb.jpg

post-69316-1243325330_thumb.jpg

post-69316-1243325340_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nu mafijam arī začotnā sistēma :) s50b pašam arī bija kādreiz ! Lentinieki -klasika!

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Osscar, tu zini, ko nozīme MOS class AA. Tāds ir gan uz radio man, gan uz pastiprinātāja technics? Nu kādas tās klases ir?

Link to comment
Share on other sites

Class AA is Technics version of "non-switching" amplification. In a proper Class AB amplifier, at some signal level, the amp operates in Class B with only one output leg active. In Class AA, the inactive leg never completely shuts off, but stays in Class A, but with a significantly lower idling current.

 

 

 

Very similar technology is used in JVC's "Super-class A" amplifiers. The result is usually an amplifier with reduced high volume distortion than Class AB when a class AB is in B mode, but more distortion at low volume levels compared to a Class AB.

 

 

tā kaut kā.

 

te par klasēm grafiski un vispārīgi:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_amplifier

 

nu un MOS noteikti ir tie paši MOSFET tarņi

Link to comment
Share on other sites

Mana izklaides siena izskatās šādi:

media_center.jpg

 

 

Man ir nedaudz savādāka pieeja. Es esmu sapratis, ka labākais mediju centrs tomēr ir kompis. Bet kompji ir neglīti, rūc un ir grūti vadāmi, ja nav klaviere un pele. Tādēļ izvēle krita uz Power Mac G4 Cube. Viņš labi izskatās, ir kluss, jo dzesējas pasīvi, turklāt lieliski savietojas ar pārējo Apple saimniecību. Virsū griežas OSX Tiger, mūzikai - iTunes, video - VLC, torentiem - Transmission. Vienīgais trūkums, nevelk HD video. Tad pie TV caur HDMI slēdzas laptops.

 

cube.jpg

 

Vadība notiek pa iPhone - ar iTunes Remote un Jaadu VNC softiem. Ja jādara kas nopietnāks, talkā nāk laptops un Apple remote desktop. Pašam kubam klaviere un pele nav pieslēgta. Pie TV slēdzas pa VGA, ja saņemšos upgreidot labāku video karti, tad būs DVI. Bet principā, būs vairāk naudas, varbūt Cube vietā nāks Mini, vas varbūt nav tik glīts, toties nekreņķējas par HD video.

 

itunes.jpgremote.jpgmonitor.jpg

 

 

To visu apskaņo Creative Play usb skaņas karte. Pastiprinātājs NAD 320, skandas Monitor Audio S6

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Mans viedoklis, ka MAC OS sistēma nav īsti piemērota HD materiālam (neoficiālajam :) )

Pats izmantoju uz windas Mediaportālu , kurš der visām manām vajadzībām par 100% !

Un šitie mini itx neadekvāti dārgi savai veiktspējai , kādreiz uz tādu skatījos, bet cenas dēļ pārdomāju. kopumā tev glīta sistēma, kā mac fanam pieklājas!

Link to comment
Share on other sites

elSprogo

Pio LX-5090

Pio LX-71 resīveris

PS3 priekš filmām un audio (60Gb versija ar SACD atbalstu)

Focal Chorus 826V priekšas

Focal Chorus 800 centrs

 

smagi prasās pēc suba, tas pa vasaru būs jāpaķer...

 

Filmām mainly Blu-Ray (HD ripi i tuvu nestāv) un HD ripi

Link to comment
Share on other sites

Mans viedoklis, ka MAC OS sistēma nav īsti piemērota HD materiālam (neoficiālajam :) )

[...]Un šitie mini itx neadekvāti dārgi savai veiktspējai , kādreiz uz tādu skatījos, bet cenas dēļ pārdomāju. kopumā tev glīta sistēma, kā mac fanam pieklājas!

 

Jaunajam Mini viņi beidzot ir ielikuši normālu videokarti. Lai gan uz vecā darba mini ar C2D un intel950 vha HD kontents iet bez kreņķa un raustīšanās.

 

Kā tu cīnies ar ventilatora troksni win mašīnai?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nav tik traks tas troksnis - man ir zalman CU vents procim + baroklis ar kluso ventu. Principā knapi, knapi dzird tikai to zalman ventu ja pielin tuvu ekrānam, filmas laikā , sēžot dīvānā neko nedzird no kastes. Bija doma par pasīvo barokli, bet par cik esošais ir gana kluss un ir aktīvā CPU dzese - nav jēga no klusa barokļa. Ar pārkaršanu problēmu nav - amd cool&quiet neizmantoju.

Nediaportāls ar pulti vadās ideāli, var arī Pocket PC caur Wlan vadīt.

 

untitled.jpg

 

untitled5.jpg

 

DSC06588.jpg

 

peli un klavu neizmantoju vispār .

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Jāuzliek uz sava pc arī mediaportal :) tikai pults nav :D izmantošu telefona remote control :D

btw, paldies Osscar. Pirmstam nezināju par mediaportal

Link to comment
Share on other sites

Ja vajag latvisko interfeisu - PM :) pats tulkoju, bet viss vēl nav iztulkots. Nu un paskaties kurš skins labāk patīk :) Pultis jams supportē dažādas - TV karšu , etc. Bija arī mājas lapā softs BT kontrolei arī laikam.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Man ir SE, tā kā nāk jau līdzi softs PC remote kontrolēšanai. Būs šitā štelle jāiemēģina. Varbūt pat likšu sev vēlāk pats HTPC kopā, bet par dzesi es labāk izvēlētos gemin II( Uz mana pc tagad stāv virsū). Vari pateikt, kādas tev komponentes tam htpc?

Link to comment
Share on other sites

parakstā ir redzamas. man cita dzese nelīda iekšā jo augstums max 8cm kādi. griežas uz min RPM.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi

Tikko pamēģināju, teikšu, ka man labāk patīk media centers, kas nāk līdzi win 7.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...