Jump to content

LMT darbības rādītāji


VIL
 Share

Recommended Posts

Zatlera Saeimas atlaišanas runa 'uzspridzina' LMT tīklu

 

Sestdien vakarā pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera ārkartas uzrunas tautai, kurā viņš paziņoja par Saeimas atlaišanas ierosināšanu, telekomunikāciju uzņēmuma LMT klienti reaģējuši tik aktīvi, ka sarunu skaits sasniedzis Jaunā gada sagaidīšanas līmeni, informē uzņēmums.

... sarunu skaits LMT palielinājās četras reizes, salīdzinot ar vidējo šajā pašā diennakts laikā citās sestdienās.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • VIL

    34

  • rubb

    19

  • vvv

    20

  • jema

    20

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
(labots)
Mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) pērn [2010. gadā] strādāja ar 125,6 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 14% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 30,462 miljonus latu, pieaugot par 16%, liecina kompānijas finanšu pārskats.

 

LMT kopējā koncerna peļņa pērn sasniedza 32,12 miljonus latu, bet apgrozījums ‒ 134,1 miljonu latu. salīdzinot ar 2009.gadu, LMT koncerna apgrozījums ir samazinājies par 11%, bet peļņa pieaugusi par 27%.

 

Avots: DELFI.lv, 2011.06.14

Labots - VIL
Norādīts gadskaitlis, lai turpmāk būtu vieglāk orientēties
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Žaks Noriss
LMT peļņa otrajā ceturksnī sarukusi par 21%

 

Latvijas mobilo sakaru operatora LMT peļņa pirms nodokļiem šā gada otrajā ceturksnī bija 147 miljoni Zviedrijas kronu (11,2 milj. Ls), kas ir ar 21% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, liecina Zviedrijas TeliaSonera finanšu pārskats.

 

Avots db.lv

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žak, kā nav kauna. LMT finansu rādītāji ir VIL jājamzirdziņš. ;) Bet nu pie -21% akcionāri parasti sāk neganti gruzīties, ko dimžēl visskarbāk izjutīs vietējais darbaspēks :(

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Žaks Noriss
Tele2 un Bite: LMT vilcinās ieviest numuru pārnešanu vienas dienas laikā, LMT to noliedz

NOZARE.LV, 2011. gada 15. augusts 19:38

Latvijas Mobilais telefons (LMT) vilcinās parakstīt līgumu, kas jau no 1.augusta būtu nodrošinājis mobilo sakaru operatoru maiņu, saglabājot esošo numuru, vienas dienas laikā, informēja mobilo sakaru operatora Bite Latvija sabiedrisko attiecību menedžere Lita Grafa.

 

Pilns raksts db.lv

Link to comment
Share on other sites

Žēl, ka DB rakstā tiek dota atsauce uz "šo prasību", pašu prasību necitējot no normatīvajiem aktiem. Tas ļauj manipulēt ar lasītājiem, dodot iespēju saprast, ka LMT kaut ko nenodrošina.

 

P.S. Ja kaut kas nebūtu atbilstoši likumdošanai, SPRK mājas lapā mēs varētu izlasīt info par pārkāpumu un pieņemtajiem soda mēriem.

Link to comment
Share on other sites

Vil, SPRK lapā tas pagaidām nav lasāms, jo neviens vēl nav uzrakstījis iesniegumu:

SPRK sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane "Nozare.lv" informēja, ka pagaidām neviens mobilo sakaru klients nav sūdzējies par it kā no 1.augusta spēkā esošās kārtības neievērošanu.

Vēl nedaudz informācijas:

http://nozare.lv/nozares/telecom/item/2011081617350600AF17EE3020D17FF4/

 

Un viens ļoti interesants citāts:

""Iespējams, LMT ir izstrādājis risinājumus ātrākai numura pārvietošanai, tomēr mēs tos nekad neesam redzējuši. Toties esam redzējuši LMT priekšlikumu trīskārt pagarināt SPRK lēmumā noteikto termiņu. LMT apgalvojums, ka pārējie tirgus dalībnieki nav izrādījuši gatavību apspriest numuru pārvietošanas paātrināšanas priekšlikumus, ir klaja nepatiesība un reputācijas līdera necienīgi centieni "spodrināt spalvas"," "Tele2" izplatītajā paziņojumā citēts Evertovskis.

 

Pagaidām rodas iespaids, ka LMT mētā "otmaskas" un arī ir pie vainas, jo pārējo operātoru pārstāvji izsakās tādā formā un saturā, ka, ja tas būtu parastais operātoru kašķis, viņi neatļautos darīt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ņemot vērā, ka LMT kapitāla daļu īpašnieki 51% ir valsts var ar valsti saistīti uzņēmumi, tad visādus brīnumus varam un varēsim redzēt.

 

Protams, LMT ir viens no retajiem valsts uzņēmumiem, par kuriem ir ļoti maz (pat pārsteidzoši maz) negatīvas informācijas, kā arī LMT spēj pats sevi nodrošināt ar naudiņām, kas ir reta parādība valsts un pašvaldību uzņēmumos. Bet nevajag jau uzreiz LMT krāsot baltu, ir bijušas šādas un tādas mazās šmucītes...

 

Šobrīd, kad LMT piedāvā Īpašo 4 (tikai kad jau uzrakstīts portācijas iesniegums) uz 1 gadu bez pagarināšanas, kamēr citi dod par 3.5Ls mēnesī vai ir fleksiblāki pagarinot Meteorītus, ir pilnīgi skaidrs kurš ir zaudētājs, kuram nākas nedaudz pastāstīt pasaciņas, pabremzēt portācijas. Vispār ir tāda sajūta, ka LMT šobrīd peld tikai dēļ iPhone jūsmiņiem, kuri atloka 25+Ls mēnesī, kā arī uzņēmumiem. Bet uzņēmumiem ir iedalīti visādi VIP un zelta statusi, kas nodrošina pietiekami civilizētu rēķinus, bet nenodrošina lielus ienākumus.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Brīnos, ka biedrs VIL nav papildinājis šo pavedienu ar jaunākajiem LMT statistikas datiem, citēju LMT mājas lapā rakstīto:

''Sadarbības stiprināšana ar esošajiem klientiem un jaunu klientu piesaiste, kā arī mērķtiecīgs darbs jaunu risinājumu izstrādē 2011. gadā Latvijas Mobilajam Telefonam (LMT) nodrošinājis stabilu izaugsmi un līdera pozīcijas Latvijas tirgū. Uz 2011. gada 31. decembri LMT klientu skaits bija sasniedzis 1,092 miljonus, pieaugot par vairāk nekā 24 tūkstošiem salīdzinot ar 2010. gadu. Koncerna apgrozījums 2011. gadā veidoja 135 miljonus latu, uzrādot 0,2% pieaugumu salīdzinājumā ar 2010. gadu.''

 

Man nav vārdu, visi radinieki, draugi, paziņas iet tik pie Bites, bet LMT ne vien notur savu klientu skaitu, bet pat palielina par veseliem 24K gada laikā :shok:

Laikam jāuzdod retorisks jautājums, kur tie klienti rodas ņemot vērā Latvijas ekonomisko un demogrāfisko situāciju.

 

Avots: http://www.lmt.lv/lat/par_lmt/presei/presei_2012?presscode=259

Link to comment
Share on other sites

Domāju, izskaidrojums ir datu pakalpojumi. LMT ir vismaz par gadu atrāvies no konkurentiem 3G pārklājuma ziņā - tas arī rada pamatu jaunu klientu piesaistīšanai.

Link to comment
Share on other sites

Jā, piekritīšu Tu saki? biedra viedoklim par LMT datu lietotāju skaita milzīgo pieaugumu, jo patiešām LMT, turpinot kā līdz šim, jau šī gada laikā varēs likt vienādības zīmi starp GSM un UMTS tīkla pārklājumu, bet tas viņu 3G tīkls ir tik ļoti noslogots, ka ir vieta, kur citu operatoru EDGE pat ir ātrāks :)

Vēl jau arī tas klientu skaits ir radies no nopirktajām O!kartēm, kuras pēc sākumkomplekta avansa izlietošanas izmestas atkritumos(operatori vēl 6mēn. uzskata, ka klients/numurs aktīvs), vienīgi nekādu akciju nebija, kas liktu pirkt tās O!kartes nenormālos daudzumos.

Un vispār dīvaino, LMT uzskata, ka viņiem 1 092 029 klientu, TELE2 uzskata, ka viņiem 1 019 000 klientu, savukārt, BITE - 383 000+... sanāk, ka katram LV iedzīvotājam divi mobilie(mobilos lieto ap 2/3 no LV iedzīvotājiem) ar aktīvām SIM.

Link to comment
Share on other sites

LMT klientu skaitā ietilpst arī ierīces, kas darbojas ar gprs palīdzību, piemēram, ceļu metereoloģijas stacijas, kas sūtu informāciju. Tāpat apsardzes sistēmas utt.

Tāpēc arī ir tā, ka, saskaitot visu operatoru pieslēgumu skaitu, tas ir daudz lielāks kā iedzīvotāju skaits.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Domāju, izskaidrojums ir datu pakalpojumi. LMT ir vismaz par gadu atrāvies no konkurentiem 3G pārklājuma ziņā - tas arī rada pamatu jaunu klientu piesaistīšanai.

Klau, nepateiksi, kurā vietā LMT 3G ir labāks? Rīgas centrā? Vai arī, kaut kādos laukos, kur citiem vienkārši pagaidam nav zonas?

Esmu, tāpat, kā daži citi, izprovējis visu 3 operātoru 3G savienojumus, un pat t2 rādītāji bija stabilāki.

Link to comment
Share on other sites

 

2011. gada 31. decembrī Latvijas Mobilā Telefona (LMT) klientu skaits sasniedzis 1,092 miljonus, pieaugot par vairāk nekā 24 tūkstošiem, salīdzinot ar 2010. gadu.

Koncerna apgrozījums 2011. gadā veidoja 135 miljonus latu, uzrādot 0,2% pieaugumu salīdzinājumā ar 2010. gadu.

 

LMT pērn sasniedzis EBITDA* 37,7% apmērā, nodrošinot tīro peļņu 28,4 miljonu latu apjomā.

 

Avots: db.lv, 2012.02.02

Link to comment
Share on other sites

nav k-kur šāds par biti, nevaru atrast ?

 

bet nu patīkami ka bizness iet uz augšu :)

 

tik tagad jāupgreido tīkls lai tas internets laukos,lielpilsētās nav tik lēns :)

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Šķiet, ka Bite un Tele2 šādu info apkārt nebazārēja.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Bite savus rādītājus publicēs vēlāk. Datums kaut kur presē bija paziņots.

KAd parādīsies, iekopēšu bites topikā pie 2010., 2009.g rādītājiem.

 

Šķiet, ka Bite un Tele2 šādu info apkārt nebazārēja.

 

Apgrozījuma un peļņas rādītāji ietilpst gada pārskatā. Ja paši uzņēmumi tos nestāsta, par nelielu, bet taisnīgu samaksu to paši varam uzzināt lursoftā.

Pieslēgumu skaits nav obligāta gada pārskata sastāvdaļa, bet to lielajiem uzņēmumiem var ērti uzzināt, palasot mātesuzņēmumu biržām iesniegtos gada pārskatus.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Žaks Noriss

Operatori skaidro, kā klientam rīkoties, redzot izdevīgāku piedāvājumu

Sanita Igaune, 2012. gada 6. marts 13:57

 

 

LMT un Tele2 sniedz skaidrojumu, kā rīkoties klientam, ja viņš redz, ka viņa esošais operators jaunajiem klientiem piedāvā daudz izdevīgāku tarifu?

 

«Esošam klientam, balstoties uz ilgtermiņa sadarbību ar operatoru, ir visas iespējas prasīt īpašu attieksmi pret sevi. Klientam ir iespēja zvanīt un jautāt papildu labumus. LMT gadījumā klienti zvana, interesējās un uzņēmums strādā, lai stiprināt sadarbību,» skaidrojumu sniedz LMT Klientu apkalpošanas dienesta direktors Viktors Locāns.

«Esošo klientu apmierinātība ir mūsu prioritāte,» atgādina Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis, vēršot uzmanību, ka Tele2 turpina regulāri informēt klientus par jaunākajiem piedāvājumiem operatora mājas lapā internetā, klientu apkalpošanas centros visā Latvijā, kā arī ar reklāmas palīdzību medijos.

«Klients ir tas, kurš pieņem lēmumu, piemēram, mainīt esošo tarifu plānu uz tādu, kas vairāk atbilst viņa mobilo sakaru lietošanas paradumiem un attiecīgi – ir arī izdevīgāks cenas ziņā. Tāpat klientam jāņem vērā, ka tas tarifu plāns, kas derēs draugam vai kaimiņam, ne vienmēr derēs arī pašam. Jebkurā gadījumā, lai noskaidrotu sev piemērotāku un izdevīgāko piedāvājumu, aicinām klientu sazināties ar Tele2 klientu diennakts informatīvo dienestu vai doties uz klientu apkalpošanas centru,» turpināja J. Spoģis.

http://www.db.lv/tehnologijas/operatori-skaidro-ka-klientam-rikoties-redzot-izdevigaku-piedavajumu-253005

Link to comment
Share on other sites

Леший

«Esošo klientu apmierinātība ir mūsu prioritāte,» atgādina Tele2

Skan vienkārši komiski.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man arī tas viss pēc konkrētākās muldēšanas izklausās.

 

Zinu, ka Tele2 var piedraudēt, ka iešu prom un tad pēc ilgām runām pārzvana un piedāvā savu 5 tarifu. LMT gan neko negribēja zināt par manu 8 gadu vēsturi iekš LMT un pie pārejas uz Biti neko nepiedāvāja un teica, ka gaidīšot mani atpakaļ. Nu tad lai gaida.

Link to comment
Share on other sites

Леший

T2 nezvana, bet atsūta SMS, kurā ir piedavāts pazvanīt uz numuru, un man izskaidros, kāpēc man nu nekādā gadījumā nevajag iet no viņiem prom. Tikai joks ir tāds, ka tas telefons ir maksas. Laikam tādā veidā viņi izsūc pēdējas kapeikas no "nodevējiem".

Link to comment
Share on other sites

Nu galugalā 600 numurs T2 klientiem ir bezmaksas T2 tīkla. 5 tarifu vispar katrs ja vien nav kaut kādu kredīta telefonu vai kaut ka cita tamlīdzīga var paņemts pats uzreiz automatiski, pārejos gadījumos protams var noprecizēt. Pats pirms kāda laika atteicos no T2 mobīlā interneta, lai pārietu uz lattelekom DSL sakara ar pēdeja paradīsanos manos laukos, viss pieklajīgi un normāli, protams man viss bija kārtība gan rēķini, gan līgums, tiesa atstāju T2 internetu telefonam, labs operators ar normālu klientu apkalposanas kvalitāti , ne pirmo gadu LMT līdz viņiem vēl augt un augt, Galugalā T2 3G tiklā ātrums ir vienāds ar LMT 4G tīklu, bet cena par pakalpojumu ir zemāka 15 Ls pret 19 Ls pie LMT. Pie kam mazs bonuss tas viss tiek sasniegts uz tekošas paaudzes iekartas kas klientam jau ir, galugala pat US 4G ir viena liela izgāšanās, jo ātrums ir palicis 3G līmenī, tikai klientiem ir jāperk jaunas iekartas, lai dabūtu to pašu .....

Link to comment
Share on other sites

Леший

Nu galugalā 600 numurs T2 klientiem ir bezmaksas T2 tīkla.

Tur tika dots numurs 6xxxxxxx.

Link to comment
Share on other sites

T2 internetu telefonam, labs operators ar normālu klientu apkalposanas kvalitāti , ne pirmo gadu LMT līdz viņiem vēl augt un augt, Galugalā T2 3G tiklā ātrums ir vienāds ar LMT 4G tīklu, bet cena par pakalpojumu ir zemāka 15 Ls pret 19 Ls pie LMT. Pie kam mazs bonuss tas viss tiek sasniegts uz tekošas paaudzes iekartas kas klientam jau ir, galugala pat US 4G ir viena liela izgāšanās, jo ātrums ir palicis 3G līmenī, tikai klientiem ir jāperk jaunas iekartas, lai dabūtu to pašu .....

 

Es tev ieteiktu pārstāt lietot to ko tu lieto, noteikti tas ir kaut kas stiprs.

 

T2 3g pārklājums ir apmēram 45%, LMT tas ir apmēram 85%, ātrums un ierīces LMT ir labākas vai dažreiz

līdzvērtīgas ar T2.

T2 nav 4G, LMT ir.

LMT ar 4G ir 5-15 REIZES ātrāks par T2 švako 3G pārklājumu.

 

Cena? Bez komentāriem.

T2 tā ir ievērojami lielāka.

T2 20Gb maksā ~18Ls mēnesī, bet LMT pilnībā neierobežots internets ir 19Ls mēnesī. Par ko vispār ir runa?

Narkotikas lieto?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ZB LMT.Klients esmu jau kādus 10 gadus,bet nu jau konkrēti esmu nikns :hunter: .Mēnesī norunāju kādas 20 min., plus 5 sms,plus kādi 5 mb interneta , un par to jāmaksā 8 ls(tarifs -piezvani man).Visvairāk kaitina Kaut kāds mistiskais numura noteicējs,citiem tādu nav.Šodien sīkajam atnāca bites rēķins,vervelē viņš daudz,+800 īsziņas un tikai 1.20 ls.Visi radi un draugi pāriet uz Biti,laikam beidzot man arī laiks...

Link to comment
Share on other sites

Tūlīt Tev ieteiks pāriet uz citu tarifu plānu, bet lētāk par 4Ls noteikti nebūs, pie nosacijuma, ka nelieto internetu nemaz.

 

Ups, sorry, "vienādais 2" un 40 minūtes tavējās.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

markss ta beidzot tev arī ir apskaidrība nākusi :D JA nedzīvo galīgos džungļos, tad bite un tikai bite

Link to comment
Share on other sites

Šis tomēr ir LMT topiks, tāpēc tikai un vienīgi jāizvēlas LMT meitas uzņēmumu ZetCom jeb Amigo, man beidzot izdevās pierunāt mammu pāriet no LMT Vienādā 7 uz Amigo Zemcenu 2 :)

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

markss ta beidzot tev arī ir apskaidrība nākusi :D JA nedzīvo galīgos džungļos, tad bite un tikai bite

 

Nav tomēr tik viennozīmīgi. Domāju, ka ir ļoti daudzi LMT, kas lieto sev atbilstošus tarifu plānus, ir apmierināti un viss kārtībā. Tomēr tas klientu daudzums salasās. Var jau runāt par visādām priekšapmaksas karšu statistikām, bet nu būsim reāli, priekšapmaksas kartes pērk no visiem operatoriem.

 

Kā arī nesen pamēģināju salīdzināt flat-rate cenu starp 3 lielākajiem operatoriem, ja pareizi mājas lapas izburtoju, uzrakstīts, ka bez ātruma ierobežojumiem jebkuram datu apjomam dod tikai LMT (Tele2 lielākais bija 20GB, Bitei arī nebija norādīts, ka nav ātruma ierobežojumi), tā kā pareizi 777hp raksta:

[..]T2 20Gb maksā ~18Ls mēnesī, bet LMT pilnībā neierobežots internets ir 19Ls mēnesī. Par ko vispār ir runa?[..]

 

Cita lieta, ka nu ir vietas, kur bāzes stacijas, acīmredzot, tie 19latņiki noslogo, vai arī vienkārši ir pārāk daudz klientu. Un tad visi, diemžēl, apmierināti nevar būt. :D Bet nu pilnīgas apmierinātības situācija nekad nav iespējama.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) 2013. gadā strādājis ar 175 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir tikpat, cik 2012. gadā, neskatoties uz to, ka pērn uzņēmumam izdevies audzēt klientu skaitu par 13 tūkstošiem, līdz 1,083 miljoniem.

Arī kompānijas peļņa pērn bija tikpat liela, cik 2012. gadā, proti, 26 miljoni eiro, kas ir par 8,4% mazāk nekā 2011. gadā.

 

Kā informē LMT, apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nav palielinājies galvenokārt Eiropas Komisijas noteikto viesabonēšanas un SPRK noteikto starpsavienojumu tarifu ierobežojumu dēļ. LMT prezidents Juris Binde gan norāda, ka šogad uzņēmums plāno apgrozījuma pieaugumu.

Pagājušajā gadā LMT kapitālieguldījumi pārsniedza 24 miljonus eiro. Kopumā LMT kapitālieguldījumi kopš uzņēmuma dibināšanas pārsniedz 425 miljonus eiro, no kuriem datu pārraides infrastruktūrā ieguldīti aptuveni 70 miljoni eiro.

 

Avots: http://www.db.lv/tehnologijas/lmt-2013-gadu-nosledzis-ar-tadu-pasu-apgrozijumu-un-pelnu-ka-gadu-ieprieks-409142

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Avots: http://www.delfi.lv/bizness/uznemumi/lmt-pelna-pern-196-miljoni-eiro-apgrozijums-saruk-par-103.d?id=45970127

 

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apgrozījums 2014.g samazinājās par 10,3% salīdzinājumā ar 2013.gadu un bija 144,47 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa samazinājās par 14,3% - līdz 19,579 miljoniem eiro,liecina datubāzē "Lursoft" publiskotā informācija.


2013.gadā LMT strādāja ar 161,027 miljonu eiro apgrozījumu un guva 22,836 miljonu eiro peļņu.

 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Par to gan sola:

  • Neierobežoti zvani un īsziņas visā Latvijā
  • Neierobežoti starptautiskie zvani un īsziņas no Latvijas uz jebkuru EEZ valsti
  • Esot EEZ, neierobežoti zvani un īsziņas uz visām EEZ valstīm, t.sk. Latviju
Link to comment
Share on other sites

Nez, man rādās Brīvība Latvijā, cena kā līdz šim... tā ka vai tikai šitas nav kāds cits tarifu plāns?

 

VIL, nāc un paskaidro.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr tu neko nemaini, saglabājas vecais tarifu plāns. Jauniem klientiem no 1.novembra tas vairs pieejams nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...