Jump to content

androids.lv – blogs par Google Android OS


krizdabz
 Share

Recommended Posts

Blogs androids.lv ir pilnībā veltīts Google Android operētājsistēmai. Šajā blogā varēsiet uzzināt par Android platformas jaunumiem, mobilajiem telefoniem/ierīcēm, kas darbojas ar Android, programmām, ko varam lietot uz saviem Android tālruņiem, kā arī ar šo platformu saistītajiem notikumiem Latvijā. Blogu papildina forums, kurā aicinu piereģistrēties un kopā veidot, uzturēt diskusijas par šo jauno, atvērto un daudzsološo mobilo ierīču platformu. Latvijas blogosfērā darbojos jau vairāk nekā četrus gadus veidojot savus tīmekļa projektus: personīgo blogu krizdabz.lv un nišas blogu/forumu bradajumi.lv. Šie projekti ir bijusi mana dzīves skola, kas iemācījusi ne vien tehniskās lietas (kas ir blogs un kā tādu izveidot pašam), bet arī devusi padziļinātu ieskatu tajā kā darbojas Internets (kā ne/uzrunāt cilvēkus, ne/rakstīt vai ne/uzvesties Internetā). Un dzīvojot Interneta vidē, esmu novērojis, cik daudz patiesībā nesvarīgus kašķus un problēmas mēs veidojam un tas nav pareizi, tas mums traucē attīstīties. Tāpat esmu sapratis, ka patiesu gandarījumu sniedz apziņa, ka manos spēkos ir izveidot tīmekļa platformu, kur pulcēt domubiedrus un tādējādi palīdzēt cilvēkiem gūt noderīgu informāciju un dot iespēju izteikties pašiem. Personīgajā blogā es stāstu par savu pieredzi izdzīvojot šo moderno tehnoloģiju laikmetu un ļoti nozīmīgas man ir tieši diskusijas, kas ar lasītājiem raisās bloga komentāros. Pārdesmit saturīgus komentārus nespēs atsvērt tūkstots mani raksti. Ar šādu apziņu es dzīvoju! bradajumi.lv ir izteikts nišas projekts, kas pulcē urbānās vides pētniekus un man ir patiess prieks noraudzīties, kā forumā šie cilvēki apmainās ar savām domām, piedzīvojumiem.

 

Blogu androids.lv es vēlos veidot un attīstīt tādā pat virzienā. Uzskatīsim to par platformu, kas saved kopā latviski runājošos Android fanus. Nav svarīgi vai tev ir, vai nav Android ierīce. Nav svarīgi vai tu esi programmētājs, bankas darbinieks, vai dārznieks. Svarīgi ir tas, ka tu alksti uzzināt ko jaunu par Android platformu. Svarīgi, ka ar savām zināšanām vēlies padalīties ar citiem. Šajā blogā un forumā ir īstā vieta, kur to darīt, jo līdz šim Latvijā nav bijis speciāls Android veltīts resurss.

 

Esmu izveidojis šāda resursa pašus pamatus un nu man ir vajadzīga palīdzība no jums, mani lasītāji. Aicinu visus, kam šī tēma ir aktuāla, reģistrēties blogā un forumā, kā arī aktīvi piedalīties veidojot noderīgus rakstus vai palīdzot uzturēt diskusijas forumā. Katrs, kas piereģistrēsies androids.lv, varēs veidot ierakstus un palīdzēt kopā attīstīt šo resursu. Pat ar tik entuziasma pārpilnu blogeri kā es var būt par īsu, taču es zinu skaidri, ka kopā mēs spēsim izveidot patiešām saturīgu un informatīvi bagātu resursu par Android platformu.

 

Konkurss:

Sadarbībā ar Bite Latvija esmu noorganizējis patīkamu bonusu androids.lv komūnas biedriem. Reģistrētajiem androids.lv bloga un foruma draugiem būs iespēja savām acīm apskatīt un patestēt (uz nedēļu) šobrīd labāko Android mobilo telefonu HTC Hero. To, kurš saņems testa tālruni, noteikšu vadoties pēc šādiem principiem:

 

  • Reģistrējamies blogā androids.lv un to pavadošajā forumā;
  • Aktīvi iesaistāmies diskusijās. Veidojam rakstus blogam, komentējam esošos rakstus un diskutējam forumā;
  • Nākošās nedēļas beigās, piektdienā 25. septembrī es noteikšu laimīgo uzvarētāju – aktīvāko Android komūnas lietotāju pēc šādiem noteikumiem;
  • Lietotāja apstiprināto/publicēto rakstu skaits blogā + komentāru skaits blogā + ierakstu skaits forumā (tāpēc izvēlies vienādu niku gan blogā, gan forumā);
  • Paturu iespēju subjektīvi izvērtēt rakstus/komentārus un dzēst tādus ierakstus, kas ir klajš spams un nenes nevienam noderīgu informāciju. Esmu par saturiski kvalitatīvu saturu šajā komūnā!

Tāpat varu pačukstēt, ka septembra beigās kādu no blogā reģistrētajiem entuziastiem sagaida kāds ļoti LIELS un VARONĪGS pārsteigums. Lai uzzinātu par to vairāk, aicinu reģistrēties, kā arī parakstīties uz bloga androids.lv rakstu RSS padevi, lai vienmēr būtu kursā par šeit notiekošajiem jaunumiem.

Labots - krizdabz
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hei!

Pa laikam palasu autora rakstus caur RSS. Bet par Android aktivitāti - kamōn, cik tad tādi telefoni LV ir? Viens autoram, viens vēl kādam jūsmiņam un daži desmiti neatpakotu aparātu Bites veikalos.

 

Šauj man' nost, bet totāli piegriezušies šie telefoni, kas vairs ne tuvu nav telefoni. Ir OK ja telefonā ir mp3 un radio, varbūt pat dažreiz internets noder lai apskatītu tramvaju sarakstus. Bet kāda suņa pēc ir jāpiecūkā truba ar nekam nevajadzīgām funkcijām, ātriem procesoriem u.c. brīnumlietām, kas tikai noēd bateriju. Vienu reizi telefonu vēsturē jau cīnījās ar baterijām, bet tad pārgāja no niķeļa uz litija aķiem un kādu laiku bija miers. Tagad atkal fukin aifons un klucīgie smārti jālādē katru vakaru.

 

Es izvēlos prastu telefonu un darbam lai paliek laptops!

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu, aktivitāte pagaidām ir maza, bet prieks, ka vismaz tie daži cilvēki, kas piereģistrējušies arī iesaistās diskusijās un lēnām kustina uz priekšu resursu. Es piekrītu, ka Latvijā pagaidām ir maz Android telefonu lietotāju, bet viss ar kaut ko sākas un es ticu, ka šī platforma būs veiksmīga un laika gaitā tā ienāks arī Latvijā (jāsagaida tikai lētāki Android telefoni).

 

Par telefoniem, kas vairs nav telefoni es pilnīgi nepiekrītu. Es pats ilgu laiku biju pārliecināts vienkāršas Nokia fans un man ne īsti likās vajadzīgas visas tās n-tās iespējas un fīčas. Tomēr tagad, kad esmu paspēlējies ar iPhone un jau labu laiku lietoju Android telefonu, manas domas ir krietni mainījušās. Man patīk, ka no telefona varu darīt visas tās lietas, ko daru uz pierastā datora: interneta servisu izmantošana kaut vai. Tā ir nākotnē un nekur no tās neizbēgsim. Protams, šīs tehnoloģijas vēl ir autiņos un man pašam ne īsti patīk, ka telefons ir jālādā katru dienu. Protams, visos laikos būs cilvēki, kas pat SMS neprot sastādīt, bet tādiem būs arī "parasti" telefoni. Par šo lietu ir jādomā plašāk - attīstoties tehnoloģijam rodas iespēja izveidot un darbināt veselu lērumu jaunu servisu un pakalpojumu. Uzņēmumiem tā ir peļņa, lietotājiem - ērtības.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Autoram,

 

laikam jau tu esi tāds cilvēks, kuram patīk ap datoriem un citiem elektroniskiem datorveidīgiem verķiem ņemties. Cits skrūvē pagrabā V8, citam patīk katru mēnesi pārstumt mēbeles. Tas nav nekas slikts.

 

Pats kādas pāris dienas biju aizņēmies BlackBerry, bet tā arī nesapratu kādēļ man savs 90-gramīgais Nokia lētucis 3120 Classic būtu jāmaina pret šo QWERTY kluci ar īsu bateriju, neveiklu virzienrullīti un desmitiem bezjēdzīgu funkciju. OK, pušmeilu nemēģināju, tikai redzēju kā tās lietas strādā.

 

Visa šitā telefonu pārdatorošana ir tieši saistīta ar papildu izdevumiem lietotājam. Un te nesaskatu neko pārāk labu, ja tev jāmaksā papildus maksas par datu trafiku, aplikācijām, abonomentiem, dažādām online pieejām. Nav svarīgi kam tu to izmanto - spēlēm vai darbam - tās ir papildus izmaksas. Uz planētas ir ļoti maz tādu cilvēku, kam būtu tajā pašā minūtē jāsaņem meils, pat sēžot uz poda! Bet lai jau, gribi justies varens un moderns? Saņem atejā kārtējo spammeilu. Tikai lasot nespied, ka acis neizkrīt.

Link to comment
Share on other sites

Runaajot par telefona izmantoshanu, es taa primaaro funkcijas (zvaniishana, sms) izmantoju stipri mazaak nekaa taa papildus funkcijas (muuzikas klausiishanaas, webaa ko paskatiities, mailu lasiishana, kalendaars, modinaataajs).

Labots - Wiper
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tad tev nevajag telefonu, bet iPod Touch, jo ar to var izdabāt kā reiz visām tavām vajadzībām, turklāt ietaupīsies $$$ uz telefona abonēšanu un GPRS trafiku, jo netu ķersi pa wifi!

 

P.S. cik es esmu foršs! Pašam prieks :pooh_lol:

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tikai ne Apple :p

 

Jebkuraa gadiijumaa sanaaktu liidzi staipiit arii telefonu. Labaak jau viena ieriice, pat ja reizi dienaa jaalaadee.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Žak, tieši tā - internets ir pretty much mana dzīve un ikdiena, lai arī cik nožēlojami tas neizklausītos no malas :D Tāpēc man pašam par šādiem maziem datoriem (par telefonu laikam grēks saukt) ir liels prieks un interese.

 

Blekberiju esmu čamdījis vietās un arī man kaut kā nepatika. Pārāk nesaprotams tādam bālģīmim eiropietim. Tomēr pie amerikāņu cilvēkiem lielā cieņā un vērtē.

 

P.S. Feins tāds apzīmējums "jūsmiņš" :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...