Jump to content

[Raksts] MS Office Clippit


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Kurš gan neatminas Clippit (iesauka Clippy) no pasenām MS Office versijām? Tiem, kuri tomēr dažādu iemeslu dēļ nav pazīstami ar Clippy paskaidrošu, ka tas bija viens no dīvainākajiem "izpalīgiem" pasaules vēsturē. Mazais draņķis maitāja lietotāju dzīvi MS Office versijās no 97 līdz 2003. Tikai Office 2007 šis "bugs" tika izskausts. Mac vidē - ar MS Office 2008 for Mac.

 

Lielai daļai datorlietotāju Clippit neasociējas ar laimīgu bērnību, siltu vasaras sauli un pirmo reizi nogaršotu hamburgeri pēc vecas eļļas smakojošā ģimenes restorānā makdonalds. Tieši pretēji - Clippit varētu raksturot kā piena dārzeņu zupu, kuru tev kāds lielāks spēks uzspiež. Jau Office XP laikā animētais draugs pēc noklusējuma bija izslēgts.

 

Clippit pēc sākotnējās idejas bija palīgs, mūsdienu F1 taustiņa un interneta pieslēguma apvienojuma aizstājējs. Tikai diemžēl t.s. palīgs bija pārāk uzmācīgs un vājprātīgs. Tas mēģināja lietotājam mācīt pogu kombinācijas un ieteica prātam neaptveramas muļķības. Ja pareizi atminos, tad pirmais ko apguvu Ofisos bija Clippy disablēšana.

 

Par laimi Clippy bija pieejams vairākos izskatos - kā sarkana bumbiņa ar acīm, primitīvi izveidots 3D burvis, puzles gabaliņi, kaķis, suns un noteikti vēl kaut kas. Tas paildzināja Clippy dzīvi par apmēram 3 minūtēm, pirms tika atslēgts līdz nākamai Ofisa pārinstalēšanai.

 

Office asistenta izstrādāšanas laikā Clippy tika nosaukts par TFC (The Fucking Clown). Clippy ir parodēts tādos seriālos kā Family Guy un The Simpsons.

 

[media]

[/media]
  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...