Jump to content

DVB-T priekš portatīvā datora


Valco
 Share

Recommended Posts

Vispār jau cik pameklēju USB tjuneru ar mpeg-4 atbalstu izvēle pie mums nav liela jeb praktiski nekāda, pārsvarā visi piedāvā tikai KWorld un A-LINK.Pirmais izskatās cerīgāks :)

 

 

Vēl te parokoties šo to var ieraudzīt MarkIT.lv, bet šie, cik zinu, sadrbojas tikai ar juridiskām personām.

 

tikai jātceras, ka visi šie puļķi der tikai FTA kanāliem,kā uz portatīvā sajūgt DVB-T tjuneri+Conax moduli, vismaz man nav ne jausmas ( jāmeklē kā un kas )

Labots - itaalo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirmais laikam man nederēs, jo tur aprakstā ir rakstīts, ka viņš ir mēģināts un pārbaudīts ar Windows Vista. Bet man ir XP un pāriet uz Vistu es netaisoson_the_quiet2.gif

Link to comment
Share on other sites

To der apskatīties ražotāja mājas lapā - ir vai nav XP draiveru atbalsts, tas, ko tās mūsu bodes raksta aprakstos, ne vienmēr ir īsti precīzi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.2u.lv/lat/e-shop/1051.1171.3011_0/KWorld_PlusTV_DVB-T_Stick_II__MPEG_4_2_1,_H.264_AVC,_HDTV_support__Remote_Control__USB_2.0__Integrated_Moving_Receiver.162818.html Izskatās, ka šis varētu derēt.

 

Vienīgi vēl ir jautājums vai mans portatīvais spēs pavilkt? Mana portatīvā dati: Procesors AMD Sempron 3000+ 1.79 MHz, atmiņa 1.28 Gb, ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 Series

Link to comment
Share on other sites

1. Kartejo reizi jaraksta - MPEG2/4 atbalsts nav atkarigs no tunera, bet gan no softa, kas nak lidzi. Ja nemsi pazistama razotaja produktu (Hauppauge, AVerMedia), dabusi visus softa apdeitus, lai Virszemes TV darbotos. piemeram, man ir AverMedia karte, unsie manspreciali prieks Lattelecom kanaliem uztaisijusi jauno dekodera versiju.

2. Windows Vista supprots nenozime, ka karte nedarbosies zem XP :) pec pieredzes, cik dazadus tunerus esmu izmeginajis, visiem viens un tas pats draiveris derejis gan XP, gan Vista/7.

3. Ja ir portativais, iesaku nemt ExpressCard tipa tuneri, nevis USB variantu. Varesi, ja ievajadzesies, PC nolikt ari uz sana un nekas tev netrauces ;)

 

P.S. Par PC konfiguraciju, parastie kanali ies, par gaidamo HDTV neesmu dross, vai procis bus gana jaudigs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Atļaušos piezīmēt, ka AverTV DVB-T Express kartei izrādījās par švaku autora datora parametriem līdzīga iekārta (tiesa, ar Windows 7). Pie viena vēlos pajautāt, vai kāds tomēr ir izmēģinājis iepriekšminēto A-LINK DVB-T MPEG-2/4 USB2.0 DIGI-TV. Ražotāja aprakstā nekas nav teikts par H.264 atbalstu. Vai tāda tiešām nav? Vienkārši žēl tērēt naudu tādiem eksperimentiem, varbūt kāds to jau zin...

 

Link to comment
Share on other sites

ja BDA draiveri ir, tad VLC player prasti rāda visu, esmu izmēģinājis Gigabyte 7200, Sweex kaut kādu un Avermedia Volare - dzimtais softs visādus brīnumus taisīja, VLC visus darbina...

Link to comment
Share on other sites

Citās OS tā pults strādā? Varbūt batereja? Man ar MSI Digivox II v3 nekad nav izdevies pulti darboties, arī ar dzimto softu Totalmedia :( Mēģināts uz Vista_32 un W7_64. arī beteriju piltij mainiju.

Link to comment
Share on other sites

Lietoju GigaByte GT-U7200 ar ProgDVB. Problēmu nav.

 

EDIT

Vienīgā mana problēma - neizdodas uz Win7 (64-bit) piedabūt darboties pulti.

 

Varbūt kādam ir idejas?

 

Statuss quo - puļķa driveris ok, infrared !

1. piesprauž puļķi

2. uninstall puļķa draiveri

3. restart

4. install puļķa draiveri

5. restart

Link to comment
Share on other sites

Paņem varbūt labāk kādu parasto progu,priekškam sasieties ar ProgDVB un vēl naudu maksāt.

Internets taču pilns ar visādām DVB bezmaksas vai citādām.

Labots - Žaks Kustō
pirātisms...
Link to comment
Share on other sites

Ne suņa,brīvajā tikai mpeg2,pārējais: met naudiņu čalim ķešā.Un piedevām ar gļukiem pilns,kā suns ar blusām.Es viņus visus esmu laidis uz SS2 un PCI-Terrestrial.Uz Asus USB puļķi arī,tā kā šāda tāda sajēga ir.

Link to comment
Share on other sites

Uzzināju, ka manam readerim nav nekāds phoenix, bet gan pc/sc interfeiss, t.i. daudz mazāk softi ir izmantojami, nekādi experimenti ar ProgDVB nebūs vajadzīgi (un paldies dievam :) ). Cik palasīju OSCam dokumentāciju, tad šis tieši atbalsta pc/sc, tagad jāizštko kā lai šo piespiež darboties :) Eju meklēt kādu gatavo configu

 

P.S. OSCam ir nevis plagins, bet cardserveris, kam varēs piekabināt kādu plaginu.

 

Ta, kungi, OSCam ir sakonfigurets, paliek problema ar kartes draiveri. Nav ne mazakas jausmas, ko Windowsam varetu iebarot?

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

Nevis es, bet Windows ;) prasa, lai padod draiverus, un viss! Kāmēr neiebarosi, nesāks darboties. Diode uz readera nedeg, t.i. karte nav aktīva.

 

par EDIT - skat.pirmo postu. Draiveri readerim ir uzlikti, bet ieliekot karti, Windows arī pašu karti atpazīst kā jaunu device.

 

P.S. Vislabāk man tagad, protams, palīdzētu kāds, kas arī lieto OSCam :)

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

HWID uzrādās CFILTER\CID_30423030

kur meklēt?

Zem Linuxa karte atpazīstas normāli, kā "Conax card: ComHem sweden"

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

Man gan ir doma ka jāpameklē 3rd party draiveri lasītājam - jo viņš tak nav domāts darbam ar Conax kartēm, attiecīgi oficiālos draiveros atbalsta tam nav.

 

ir jēga?

Link to comment
Share on other sites

lai šis meklējas pa izpakota draivera mapi?

neatrod. Varētu jau atmest ar roku un domāt, ka tā lieta darbojas tikai zem linux, bet ja biedram lala izdevās visu iedarbināt uz Windows - būs jārok tālāk :mda:

Link to comment
Share on other sites

Citu gan, CFILTER ar citu ciparu. Draiverus arī neatpazīst.

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

Windows 7, draiveri novilkti automatiski no Windows Update, raƾotaja majaslapa tie ari ir, un tie paƹi 4 faili. Vairak tur nav ko instalet.

 

Karšu lasītājs windows logon logā uzrādās, ka autorizācijas iespēja?

tas gan ne

Link to comment
Share on other sites

32-bit?

tieši tā

Vai arī vienkārši jāņem parastā instalācija http://www.scmmicro....aller_V8.40.zip

uzliku šo, izrādījās tā pati versija kas jau man bija ielādējusies no Windows Update. Won't hurt.

jābūt uzinstalētam Microsoft Smart Card Base Components, lai neko tur vairāk neprasa

cilvēk, tu esi ģēnijs :) ko tad tu agrāk neteici?

Jautājums tikai - vai ir kāda jaunāka versija par 1.0, kas domāta Windows NT/98 - jo tikai tādu piedāvā MS lejupielādes vietne?

Link to comment
Share on other sites

Nav ne jausmas, vai tas stāvoklis kas man ir tagad, saucas - "darbojas" :) maksas kanāli nerāda, bet iespējamie iemesli ir divi - readeris un OSCam.

Kas mainījās pēc Smart Card Base Components uzlikšanas - Device managerī smartkarte vairs neparādās, tikai pats readeris; arī diode uz readera vairs nedeg, it kā karte nebūtu iekšā. Varbūt tā ir Windows draivera īpatnība, nezinu.

Aktuālais jautājums - kā OSCam configā definēt rīderi? Defaultos iestatījumos izskatās tā:

device   = 0

uz ko OSCam atbild:

Cannot open device: 0

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

P.S. Protams, mēģināju rakstīt augstāk citētā posta autoram, bet šis jau otru nu jau trešo nedēļu neatbild uz PM un arī forumā sen nav bijis. Tā kā - :help:

 

Te nu esmu, posta autors. Vairaaki biedri prasa par sho lietu in PM, atbildeeshu sheit.

 

Kaa jebkuram windows hardware gabalam, PC/SC card readeram driver ir pieejams razhotaja maajas lapaa.

Ja PC/SC card reader atbalsta USB CCID standardu, draiveris jau ir ieklauts Windows Vista vai Windows 7. Korekti uzstadiitam readerim jaaparadas in "Device Manager" :

 

post-70519-12659115126_thumb.png

 

Kas attiecas uz Oscam emulatoru: oficiaali PCSC lasiitaju atbalsts ir pieejams tikai Linux un MacOS videe. Visas publiskas Oscam versijas Windows videi darbojas tikai ar phoenix tipa karshu lasiitajiem. NewCS PCSC versija arii ir linux-only.

 

Bet nu.. nedaudz C un WinAPI knowledge + open source Oscam... izdevas iedarbinaat arii Windows versiju, darbojas labi un stabiili. Jaa buus atbalsts no foruma administraacijas, vareetu nopubliceet oscam-pcsc-win32 versiju. Iespejams ar ar iekompileetu ierobezhojumu uz vienu pieslegumu, lai no vienas puses neatbalstiit medus tecinaashanu un tamlidziigas lietas, un no otras puses ljaut PC lietotaajiem skatiities TV ar savu oficialu karti, netereejot neadekvaatu naudu uz CAM moduliem un tuneriem ar CI interfeisu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

lala rakstija:

"...vareetu nopubliceet oscam-pcsc-win32 versiju"

 

 

Kā tas tas win32 sadzīvos iekš win7x64?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

OFFTOPIX: ... kāds varētu savā Conax interfeisā paskatīties, kāds ir pamata pakai subscription Zone (man ir 1) un expiration date (man ir 31.01.2010). Vakar visi maksas kanāli noklājās. Tad nu interesanti, vai karte pagalam, vai LTC gļuko :) pa 177 zvanot, protams, ka nepalīdzēja, jo es ar Smitu iekš TV lietoju, ne tvstārā. Protams, ka rīt došos uz Lattelecom veikalu, bet pirms tam vēlos izveikt visas sepulēšanas pats, cik nu iespējams ;)

Link to comment
Share on other sites

Pamata pakas man nekad nav bijis, bet 3.50 pakai ir šādi:

post-81250-126593938984_thumb.png

(pa kreisi - 30 dienu bezmaksas režīms, pa labi - ikmēneša entitlement 3.50 pakai)

 

Visas publiskas Oscam versijas Windows videi darbojas tikai ar phoenix tipa karshu lasiitajiem. NewCS PCSC versija arii ir linux-only

nezinu kas par brīnumiem, bet visas linux x64 versijas, ko esmu atradis, tieši PCSC neatpazīst, bija pašam jakompilē, bet pati pirmā Windows versija, ko atradu, (it kā) darbojas arī ar PCSC. Pārāk pārliecināts gan neesmu, jo:

kā OSCam configā definēt rīderi? Defaultos iestatījumos izskatās tā:

device   = 0

uz ko OSCam atbild:

Cannot open device: 0

šis jautajums joprojām ir aktuāls, kas var palīdzēt - you're welcome :)

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

Ko njemaas, njem newcs 1.65 jo peec 1.65 vairs neuztur win versijas. Kaa arii ir taads newcs gui un tas e-paraksta karshu lasiitaajs scr3310 ir pcsc. Izmeeginaaju un uz win7 32 darbojaas ideaali. Viss paarbaudiits un darbojaas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

nppk,vai nevarētu man čaiņikam(un citām ieinteresētajām tējkannām) precīzāk izstāstīt,kāds pleijeris tev,kur to newcs sprauž,nu tā pa solīšiem...

Labots - maritis
Link to comment
Share on other sites

nppk: vot paldies! Kur tu agrāk biji?

Ar OSCam es čakarējos 2 diennaktis, pirms dabūju to pie strādāšanas - NewCS palaidās ar pirmo reizi, ar minimāli izmainītu defaulto configu - šķiet, pamainīju tikai 2 vai 3 rindas :dribble: tējkannām kategoriski rekomendēts! :mrgreen:

 

newcs.xml.zip

te nu būs minētais configfails visām tējkannām

 

un, šajā topikā pieminēto MS Smart Card Base Components nekādā gadījumā nedrīkst instalēt - karte pārstāj atpazīties, bet (korekti) atinstalēt šo paketi nav iespējams

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

vajadzīga palīdzība...sen kādu laiku atpakaļ tika iegādāts USB MSI Digivox DVB-T tūneris REKUR ar AverTV softu...tagad izdomāju uzlikt uz otra datora, bet lieta tāda, ka tika nozaudēts CD ieliknis ar sērijas numuru (S/N), a AverTV softs bez to nekā....vai ir kāda cita alternatīva, kā redzēt to digTV uz datora...kāda cita programma??

Link to comment
Share on other sites

Aktuālais jautājums - kā OSCam configā definēt rīderi? Defaultos iestatījumos izskatās tā:

device   = 0

uz ko OSCam atbild:

Cannot open device: 0

Man arī šis pats jautājums - kādā veidā OSCamā (uz Windows) vai NewCs var norādīt kurā USB portā atrodas karšu lasītājs?

Link to comment
Share on other sites

Tēmā par atbalstītajām ierīcēm saka, ka šis:

 

http://www.m79.lv/AVerMedia-AverTV-DVB-T-Volar-XHDTV-MPEG-4H-264-AVC-supportVOLAR-X_41327.html

 

ejot ar mūsu jauno TV.

 

Mani arī interesē tas Volar - Aver tomēr pazīstams zvērs TV karšu jomā, un iXBT aprakstos izķidātie citi Volari liekas solīds ražojums.

 

Tajā M79 aprakstā laikam kaut kas bišķi sajaukts - "analog TV Access, DVB-T, and FM Radio" - man aizdomas, ka AVerTV Digi Volar X ir tikai DVB-T bez analogās un FM, jo hibrīdiem ir citi Volar modeļi.

 

Tiem, kam ir tieši šis Digi Volar X modelis - kā strādā, vai nebija nekādu īpašu problēmu, kaut kādi sīkumu varbūt, kas jāņem vērā?

Un tas

It also claims to be the first USB DVB-T stick to be compliant with the strict RF sensitivity requirement of NorDig

reāli arī dod kādu labumu jūtības ziņā jeb tikai tā, mārketingam?

 

Vispār kaimiņš no ķīniešiem pasūtīja kaut kādu lēto puļķi, kopā ap 8 Ls izmaksāja. Laikam kaut kas līdzīgs šim bija:

http://cgi.ebay.com/USB-DVB-T-TV-Tuner-Dongle-with-Mini-Remote-Antenna-90_W0QQitemZ250573686928QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a575b0890#ht_2089wt_907

 

Problēma - nebija draiveru CD līdzi. Uz Win 7 to atpazina kā Leadtek WinFAST Gold un no Microsofta atnākušie draiveri parādīja labu darbību uz Windows Media Center, visi bezmaksas kanāli normāli rādījās.

Uz XP no Leadteka web lapas ielādētie draiveri uzinstalējās, bet jēgas nekādas - neviena programma neredzēja to karti. Beigās atrada kaut kādus ITE draiverus un aizgāja viss arī uz XP. Uhh, tie ķīniešu no-name triki :mrgreen:

 

Nez kāpēc Volar X ebay-ā ļoti maz :unsure: Vai tiešām Averam tur nav savu pārstāvju?

Link to comment
Share on other sites

Killercompany

avermedia express card. lietoju un esmu apmierināts. pašsaprotami, ka tādu marazmu kā xp nelietoju (tv uz xp gan experientam esmu palaidis). windows 7 pats pazīst vairumu tv karšu (arī dvb-t) un ar media center iet arī mpeg-4.

Link to comment
Share on other sites

Ok, te ir OSCam versija Windows videi ar PCSC card reader atbalstu, der gan 32-bit, gan 64-bit OS.

 

oscam.win.pcsc.zip

 

Lai neradiitu kaardinaajumu nodarboties ar ne visai labam lietam un neparkapt foruma noteikumus, shi OSCam versija ir apgriezta. No oscam.user konfiguracijas faila nolasa tikai vienu lietotaaju un ir iebuveets neatsledzams anti-cascading.

 

Konfiguracijas faili ir pievienoti.

 

Startejot, OSCam izvada atrasto PCSC card readeru sarakstu. Ja saraksts tukshs (Total number of PCSC readers: 0), tad jaarisina problemas ar karshu lasitaja draiveriem.

 

Ja viss ok, tiek izvadiita informacija par karti un OSCam ir gatavs darbam.

 

post-70519-1266405442_thumb.png

 

Papildus pievienoju ACamd 0618 pluginu + konfiguracijas faili, arhiva saturu jaaiekope Plugins folderi (DVBViewer, ProgDVB, DVBDream, AltDVB, etc). Vairaak par ACamd -> Google is your best friend.

 

acamd.zip

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...