Jump to content

Logi ziemā.


Maped
 Share

Recommended Posts

Kā jau drošvien visi esat pamanījuši, tad ārā šobrīd turās vairāk kā -20*C. Problēma sekojoša - man un 80% manu draugu ir lielas problēmas ar "modernajiem, siltajiem un drošajiem" PVC logiem. Proti, ārā, pie lieliem mīnusiem, šie te krutie PVC logi sāk svīst vai apledot. Kā jums ar tiem logiem ir? Nepārspīlēju - tikai katrs piektais cilvēks saka, ka viņiem viss ir kārtībā, pārējiem tas pats kas man - PVC logi lielā aukstumā svīst un apledo no iekšpuses + vēl tie logi pūš aukstumu iekšā..!! Varbūt varat ieteikt kādus dārgākus un labākus logus, kas būtu piemēroti arī aukstām ziemām? Gribētos uzzināt arī par citām logu tehnoloģijām, ne tikai vispopulārajiem PVC.. :meeting:

Link to comment
Share on other sites

Nez, man ar tie plastmasas brīnumi. Kādi 1-1,5cm apakšējā maliņa stiklam visā platumā norasojusi, bet tas ar viss..

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Ja tu ar to PVC domā plastikāta logus, tad man no pieredzes ir 2 piemēri:

 

1)Plastikāta logi mājās - neviens velns nepūš garām, pat šitajos lielajos vējos, kas te iepriekš bija. Istabā konstanti ~23-23 grādi, nekas nesvīst, neraso, nesalst ciet.

2)Ventspils kojas, jaunais korpuss, izremontēts ejvoremonta veidā - nesvīst ciet, bet vēju gan laiž garām. Acīmredzot nav kārtīgi pieregulēti/pie sienas nosiltināti/blīvgumijas beigtas, vai vēl kaut kas. Bet tā ir labi.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nav gadījumā baisi mitrā telpa? Pagrabā loga apakšdaļā ~ 1cm bieza ledus kārta. Dzīvojamajā istabā viss normāli- nav pat aprasojuši.

Link to comment
Share on other sites

IMHO - PVC logu tehnoloģijai nav ne vainas. Problēmas sākas, kad stikla pakete nav hermētiska (tiek iekšā ūdens tvaiki un sāk svīst). Vai kad lieko logu rāmis tiek sašķiebts, savērpts (Vasja vienā pusē iepūta vairāk makrofleksa) - ieliekot logu, tas aizveras, bet dēļ deformētā rāmja blīvgumija vietām nepiespiežas kā vajag.

Šobrīd dzīvoju dzīvoklī - ar logiem problēmu nav. Viena istaba ir ~6x4 m, griesti ~2.80 - logi ir pa vienu sienu - 30 cm no grīdas, līdz pašiem griestiem. Tajā istabā turās ~19-20 grādi pat tagad, kad ārā ir -20. Logi likti pirms ~10 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

logi vispār te ņipričom

mājā nav venilācijas kā tādas

gaisam telpās ir jāmainas - bet visi ar stulbu uzstājību cenšaskatru caurumu aizbāzt un slēgtā burkā dzīvot ...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar PVC logiem tikt skaidrībā ir sarežgīti. Parasti salīdzina cenas, bet tikt skaidrībā, kas zem tā slēpjas ir ļoti sarežģīti. Logus ražo gan Latvijā, gan ieved no Polijas. Lai tiktu skaidrībā, pašam vajadzētu pāris dienas pameklēt informāciju internetā. Ir forumi, kur tās problēmas ir apspriestas. Daudz kas ir atkarīgs no ventilācijas dzīvoklī. Maniem paziņām arī siltā laikā logi svīst no iekšpuses. Vēl ir tāds izplūdis jēdziens, kā apdare, ko veic pēc logu uzstādīšanas. Var gadīties, ka firma, kas veic uzstādīšanu, neveic apdari.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

nu.

mums mājās ir gan plastmasas "pakešnieki".

gan koka "pakešnieki".

gan arī vecie divviru koka logi. (40+ gadi).

 

neprasiet kāpēc tā.

 

plastmasas "pakešniekus" džeki sūdīgi ielika - nāk mitrums iekšā starp - sienu un loga rāmi.

bet tas jau bija gaidāms un par to mēs nebēdājam.

ielika pirms gadiem... sešiem varbūt.

 

koka "pakešnieki" - nu, viss baigi jauki un tā. bet pie loga apakšējās malas pie zemākām temperatūrām izveidojas kondensāts.

ja ir baigie mīnusi - tad vietām pat piesalst.

 

it kā jau nekas - bet tomēr bišķi uztraucos. koks tomēr.

domāju kādu dienu piezvanīt tai logu firmai paprasīt kāpēc tā.

ielika pirms pusotra gada.

 

 

un vecie koka logi.

nu.

kā jau veci koka logi.

 

 

 

labots:

un jā - ventilācija it kā ir.

caur skursteni.

Labots - maksvels
Link to comment
Share on other sites

nja ir tāda funkcija kā ziemas vēdināšana ... lai svīstu logi iedomājos kāds gaiss tur i :mrgreen2::heat:

Link to comment
Share on other sites

Pavēdināt ar kādreiz vajag telpas, nevis noblīvēties līdz maksimumam un brīnīties ka ;ogi apraso, ailes pelē un pašam galva sāp. Koks vai PVC viens pīpis, normāli logi ir praktiski hermētiski, un tāpēc piedāvā dažādus tā saucamos ziemas ventilācijas režīmus, bet lai šajā aukstajā laikā visu laiku nevilktu auksts gaiss no loga, atraujam logus uz mirkli vaļā līdz atdurei, lai ienāk svaigs gaiss un mitrais gaiss aiziet arā. Ja grib kaut ko krutāku, tad var skatīties uz 3kāršajām paketēm. Bet tas nekāda ziņā nemazinās vajadzību pēc ventilācijas.

Link to comment
Share on other sites

Man maajaa PVC logi pilniigi skaidri, dzidri, bet nu jaanjem veeraa arii fakts, ka man laimiigajam maajaas visu ziemu ir 22.5oC, izmantojam gāzes apkuri, dārgi, bet nereāli liels komforts.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag aizmirst, ka normāla firma dod noteiktu laiku garantiju, kuras laikā sola par velti logu mehānismus pieregulēt.

Link to comment
Share on other sites

Man ir gulbuve un nekadu probemu ar logiem nav neaizsvist un neaizsalts nekas stikli visu laiku dzidri pat pie minus 30. Ja maja ir no betona un bez ventilacijas tad nebrinies ka svidis tev vini.

Link to comment
Share on other sites

Praktiski visās padomjlaika daudzdzīvokļu mājās ir problēmas ar ventilāciju (un siltumizolāciju arī) by default, tādēl logi arī svīst. Vienīgi jautājums, kāpēc pie iekšējās temperatūras 20+C šis kondensāts ir spējīgs sasalt? Tur jau varētu aizdomāties par paketes spējām vadīt siltumu/aukstumu.

Link to comment
Share on other sites

Māja ir salīdzinoši veca un no ķieģeļiem un koka (privātmāja).

 

Pagaidām temperatūras starpība starp iekšu un āru ir 40 grādi. (+20 un -20).

 

Un ko jūs domājāt ar ventilāciju? Par cik māja ir veca, tad tai ir dažādi defekti un gaiss (auksts!) nāk pa šķirbām grīdā (stūros) un to var ļoti just, jo pa nakti momentāli kakls ir ciet un no rīta sāp kā elle.

Labots - Maped
Link to comment
Share on other sites

Ja ventilācija nav katrā telpā un durvis starp telpām ir aizvērtas, tad...

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Pieplusošu Aigaram par to, ka nevar zināt, kādi tev tie logi tur ir. Tas, ka logi ir no plastikāta nekādu dižo kvalitāti pats par sevi vēl negarantē.

Ja reiz ir šķirbas un pūš iekšā, tad ir divi varianti:

1) vai nu logi ir jāpieregulē

2) vai nu tie logi ir šķībi un greizi bt defoult, un tu (+80% tavu draugu) esat konkrēti iegrābušies "kvalitatīvos" izstrādājumos...

Link to comment
Share on other sites

3)vai nu logi ir nekvalitatīvi uzstādīti, kā rezultātā ir šķībi un greizi.

Link to comment
Share on other sites

Nu man ir kvisā dzīvoklī firmas "Reksons" dubultie pakešnieki, un nekādu problēmu nav, nedz ar rasošanu, nedzko citu.. pat tad, kad ārā pa nakti -28 bija.. mājās savi +20 stabili ir

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Vaina nav ne ventilācijā, ne loga materiālā. Galvenā problēma aukstā laikā ir stikla paketes kvalitātē!

Kurš pats ir pasūtījis logus, droši vien atceras, ka paketes piedāvāja kādas piecas dažādas. Protams, par dažādām cenām. Kādu izvēlējāties??

Tā kā stikls aizņem vislielāko laukumu, tad tam arī ir vislielākā nozīme.

Jāņem gandrīz visdārgāko! Vismaz ar visbiezāko stiklu, un noteikti pildītu ar argonu.

Man šodien logi ir pilnīgi sausi!

Labots - Stepselis
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

nerunā muļķības. pofig kāds materiāls un cik biezs stikls (neapšaubot arī to). stikls arī vienā kārtā nesvīdīs, ja būs piedomāts pie pārējā. un gaisa plūsmai te būs viena no svarīgākajām nozīmēm.

Link to comment
Share on other sites

Vissvarīgākās ir šķirbas (ja tādas ir)

Stikls nav izolators, biezums nav svarīgs (ir svarīgs tikai stiprības ziņā)

Tieši tik aukstā laikā kā tagad nevajadzētu svīst, jo gaisa mitrums daudz mazāks nekā rudenī (ja ir kaut cik ventilācija)

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Nav man nekādas speciālas ventilācijas. Veca paneļu 5stāvu māja.

Citāts-

3. STIKLA PAKETE

Laba stikla pakete ievērojami ietekmē loga cenu. Lai izkļūtu no šīs situācijas ražotājs var izmantot nekvalitatīvu, zemākas klases stiklu. Šinī gadījumā caur logu mums pavērsies nevis burvīgs skats, bet gan miglains attēls ar gaisa burbulīšiem. Vēl vairāk loga cenu var pazemināt izmantojot nekvalitatīvus hermētiķus. Gala rezultātā stikla paketei būs hermētiski traucējumi un mitruma rezultātā tie aizsvīdīs paketes iekšpusē. Šo mitrumu būtu jāuzsūc molekulārajam sietam, ko pielieto stikla rāmī(alumīnija svītra perimetrā). Diemžēl daži ražotāji izstrādājumā tos ievieto nekvalitatīvus, nepietiekamā daudzumā vai neievieto vispār.

 

http://www.majalv.lv/index.php?n=595&a=2506

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Maniem ar kāds pusotrs cm apakšā kondensāts...neuztrauc galīgi...

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Tad jau es laikam varu priecātieties par savu 'māju', t.i., dzīvokli. Padomju laika ķīeģeļu māja, ar tikpat veciem padomju koka logiem. Kondensāta nav ne pie viena loga, dažiem logiem ir maza 'dabiskā ventilācija' :D un dzīvoklī pastāvīgi 23 grādi (pateicoties pensionāriem). Vienīgi vienu reizi mēnesī rēķins gan maciņā kož :(

Pa dzīvokli staigāju apenēs un bez zeķēm :)

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Divas galvenās lietas:

1. Rasas punkta atrašanās vieta. Parasti tieši stikla paketes iekšējā virsma. Iespējamie risinājumi- diemžēl tikai pērkot. Izvēlēties labu paketi ar labu pārklājumu un gāzi. Vēl ir arī trīskāršās paketes. Saistītā lieta- gaisa cirkulācija. Ja gar logu cirkulēs silts gaiss, tas uzsildīs logu un rasas punkts pārvietosies uz ārpusi, un logs nesvīdīs. Tātad- nekādas platas palodzes, vai arī caurumus palodzē, lai gaiss no radiatora tiek pie loga.

2. Relatīvais mitrums telpā. Iespējamie risinājumi- pastāvīga vēdināšana, vai ventilācija.

Pašam arī ir šī problēma, nākamreiz izvēlētos labākas paketes, bet kad jāliek pacmit logi, summas starpība ir laba, diemžēl pieredzes trūkuma dēļ ierunājās skopulis manī, un lika izvēlēties gandrīz pašas lētākās stikla paketes.

Labots - Vilx
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Gribu oponēt dažiem foruma biedriem.

1) Latvijas apstākļos plastmasas logs manuprāt ir viens no labākajiem risinājumiem, ņemot vērā ļoti daudzos sasalšanas / atkušanas ciklus gada laikā mums kā piejūras klimata valstij. Koka logam normāla ekspluatācija ir pārkrāsojot / pārlakojot vismaz reizi 2 gados. Man mājā 13 logu. Vēlu veiksmi entuziastiem :) Plastmasas loga mūžs ir ~50 gadu, pie nosacījuma, ka nav izvēlēts galīgais sū.

2) Kvalitatīvi plastmasas daudzkameru profili (rupji sakot jo vairāk jo labāk) siltumcaurlaidībā neatpaliek no vienkāršiem koka logiem, esmu pārliecināts, ka pat apsteidz. Jo katra kamera ir noslēgts gaisa spilvens, un kā mēs zinām no fizikas, tad gaiss ir slikts siltuma vadītājs.

3) Ir ārkārtīga nozīme tam kā ir ielikts logs (koka vai plastmasas): tam jābūt līdz ar siltumizolācijas ārējo slāni, putām vai blīvēšanas materiālam jābūt paslēptam zem apmetumiem/blīvgumijām, iespējami nohermetizētam, utt. Īpašs gadījums ir ja māja ir ar tvaika barjerām (piem koka karkasa), tad noteikti jāhermetizē ap logiem, citādi tvaiks migrēs blīvējumā, tas caursals un noārdīsies.

4) Ir ārkārtīga nozīme stikla paketei, jo esmu pats mērījis no ārpuses stikla paketes T pie -12 grādiem: selektīvā atdod siltumu reizes 2-3 mazāk, kā neselektīvā.

 

5) konkrētajā gadījumā vainīga var būt:

a) stikla pakete, kas ir "lētā",

b) "lētais" loga rāmja profils (piem. 1-kameru, 2kameru). Tādi drazas no Itālijas vai kurienes ieplūda masveidā ap 90-tajiem un pilnībā sačakarēja tautas viedokli par pakešniekiem,

c) slikts vai sabojāts rāmja blīvējums,

d) slikta gaisa plūsma no radiatora. Vajag novākt aizkarus un krāmus no palodzes,

e) gaisa plūsma/ ventilācija visā dzīvoklī.

Allez!

 

P.S.

Nedomāju, ka tas ir mitruma vaina dzīvoklī. Cilvēkam normāls gaisa mitrums ir 40 - 60 %. Pie intensīvas apkures tādu nekad neesmu novērojis. Esmu redzējis 21%, kas cilvēkam NOTEIKTI ir par maz un ir kaitīgs. Tas velk uz Sahāru.

Labots - Yoda
Link to comment
Share on other sites

Man ar mēdz norasot apakšējā mala logiem, sasalt gan nesasalst. Būtībā netraucē, vienīgi te biju piegrūdis uz palodzes stāvošo maisiņu ar prospektiem no nelatvijas izstādes, dabīgi, ka visi samirkuši un izskatās kā no govs rīkles izvilkti. Bet nu tāda sīkuma pēc jau neies 9 logus mainīt. Mainīšu tikai tad, kad sāks krist ārā un diez vai tas notiks manas dzīves laikā. :haha:

Link to comment
Share on other sites

Es arī pievienojos viedoklim par to, ka logi galvenokārt svīst un apledo dēļ sliktās ventilācijas. Piemērs iz dzīves: mana darba kantoris atrodas vienā ēkā ar vairākām firmām, un es pats savām acīm redzēju kā visas tās telpas tika remontētas. Tur kur „muļķi” „velti izgrūda nauda” par īstas ventilācijas ierīkošanu, ziemā neviens logs nesvīst un neizsalst, bet tur kur nauda tika ietaupīta uz ventilācijas rēķina, un telpas taisītas pilnīgi hermētiskas, ar domu, ka tās tiks vēdinātas atverot logus, lielā salā logi no iekšpuses apledo. Ziemā, no ārpuses ir smuki redzams, kur ir „taupīgās” firmas telpas un kur „izšķērdīgās” firmas telpas.

 

Hmm, interesanti kas tagad notiek pie tiem cilvēkiem, kuri savus dzīvokļus ir nosiltinājuši no iekšpuses? Mājas ārsienām jau vajadzētu būt pilnībā caursalušām un, ja nav ielikta hidroizolācijas plēve arī apledojušām no iekšpuses.

Link to comment
Share on other sites

Apledot gan nevajadzētu, bet svīšanu var novērst vienu logu istabā vienmēr turot atvērtu "ziemas ventilācijas" režīmā, nekādas svīšanas un gaisa mitrums telpās patīkams.

Link to comment
Share on other sites

Tak logi te vispār nekādā sakarā. Ja tie ir plastmasnieki, tad viņi principā ir hermētiski.

Vajag normālu ventilāciju mājās.

 

Sūdīga ventilācija (apvienojumā ar hermētiskiem PVC pakešu logiem) bieži arī ir par iemeslu pelējumam, kad ārā ir mitrs un vēss (parasti rudeņos)

 

Pašam dzīvoklī ir plasmtasas logi - gar blīvēm stikli ir nedaudz norasojuši un pie rūtu apakšas ir tā pavairāk norasojums, bet nekas nesalst ciet.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...