Jump to content

Budžeta grīdas skandu izvēle


osscar
 Share

Recommended Posts

Tātad par cik aktīvu topiku par tēmu nav un miroņos arī nav sakarīga virsraksta, cepu jaunu.

Tātad jau labu laiku ir doma par jaunām skandām šim mazulim:

 

DSC04578.jpg

 

Skandas tiks iegādātas ne LV (transports būs uz "šaru" domājams vai graudā/litros :D un galvenā prasība - augsta jūtība , jo pastūzim W pamaz. Nu un protams laba kvalitāte , cik nu var būt šajā cenu grupā.

 

Pašreizējie kandidāti no lokālajiem i-šopiem:

 

šīs Mission man tīk vizuāli melnās un arī cena laba - zem 200Ls pāris sanāk. + parametri labi.

 

 

mission34.jpg

 

Tad tannoy tajos pašos 200Ls par pāri, tiesa viens db mazāk + labāks zemais gals, bet vizuāli nasing spešal:

 

 

tannoy.jpg

 

 

 

Jeb arī nodzert skopumu, piekrāt naudu un paņemt 96db :spiteful: Klipsch skandas.....

 

 

klipsch.jpg

 

Vēl varētu par Kef padomāt, bet nu tām jūtība pazema..

 

Uzklausīšu ieteikumus, kritiku.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

ooo... nezinu, jāklausās jau... visas, cik redzu, divjoslinieces? Izskatās ka eminemu un rammsteinu tu neklausies. Drīkst minēt - Dire straits, PF, un pa retam kādu jazz vai new age? ;)

 

Es teiktu tā - manuprāt visas ir labas, kura labāka - neklausoties nepateikšu. Klipši būs mazliet asāki, imho. Jebkurā gadījumā es piesakos jebkuru no izvēlētajām pēc tam paklausīties un atpirkt ;-)

 

Man kaut kā uz to Tannoy velk, bet ... MIssIon ir tāds vilinājums, bet.. nekad neesmu dzirdējis.

 

es klipshus ņemtu priekš contemporary jazz vai simfoniskās mūzikas ar izteiktu ritmu (nu tur tipa Karmena vai Riekstkodis, ja tādu patīk klausīties, būs, pieņemu, ļoti laba panorāmas lokalizācija, abi pārējie ir tādi mīkstāki un middle-of-the-road. Metāls gan laikam nav šīm piemērots nevienām.

Link to comment
Share on other sites

nu ar metālu neaizraujos, bet klausos visu - dažādus Lounge (pēdējā laikā padaudz) , DM, fun lovin criminal, enigma, V.Cojs, sarkanos čilli piparus, Jamiroquai, Manu Chao,B.Marley..nu visādi žanri patīk :)

Tāpēc jau tā iespringu, ka iek UK cipari sakarīgi. Kurss 0,8 GBP . Tie klipši iet pa 350 Ls apm. pāris vai pat mazāk...paklausīties iespēja laikam nebūs - jāņem uz čuju....Nav jau kilo latu kategorija, tāpēc tev jau taisnība, ka skanēs +- visas adekvāti.

Pašlaik uz missioniem sliecos. laba cena + bezmaksas piegāde UK robežās.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Pie tāda repertuāra es gandrīz arī Missionus ņemtu. Man faktiski vairāk uz Tannoy velk - mīļākais leibls ir ECM, tad vēl 4AD, nu un Korova un Chess records arī :)

Link to comment
Share on other sites

3 joslinieces varētu būt par lielu liekas. kaut vai mission 35i var ņemt, tikai man tik lielas un jaudīgas nevajag.

 

Tā gan ir- vienā cenu kategorijā praktiski abas, un tannoy piedevām visi slavē. :) bet nu vizuāli viņas tādas-nekādas....nu nevajag jau kosmisko dizainu - bet nu šīs ir otstojs pilnīgs vizuāli...

 

Tannoy + : labākas apakšas,

Mission + : 1db vairāk ......

 

Vēl pāris dienas padomāšu un tad jau izlemšu.

Link to comment
Share on other sites

Es pēc iespējas tomēr izvairītos no 3josliniecēm. Cik esmu klausījies, ja jauda nav liela un jutība laba, 2joslinieces patīk labāk. Tas filtrs tur tajā kastē neko ne elektriski ne akustiski uzlabot skaņai nevarēs, vai ne? 2josliniecēm parasti pietiek ar LC un viss... nu, pirmās kārtas battervortam.

 

Par izskatu runājot - tas jau man manu otro pusi atgādināja, kas kopā ar interjera dizaineri vispār teica, ka tiem krāmiem viesistabā nav vietas, ideāli būtu kaut kas tāds: http://sp.sony-europe.com/media/138/68800

uz ko es atbildēju, ka fizikas likumus vēl Visaugstākais nav atcēlis un ar akustiku šim te nav nekā kopīga :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

īsti nē, jo tām jūtība baigi mazā cik skatījos - ap 86-88db + cena praktiski analoga. + vēl statīvu vai plauktu vajag....+ vadi rēgosies ja būs plaukti...nē

Link to comment
Share on other sites

S30 tak nesāks skanēt kā s90 no tā, ka uz kājas uztupinās? Es skolā reiz eksperimentēju - iebāzu 0.5GD-1 (no Selgas, vai VEF, neatceros) iekš pamatīgas, kumodes izmēra kastes, tak detektora radiouztvērējs spēja pat kaut cik dzirdamu skaņu - ok, vakarā, klusā istabā dzirdamu - izvilināt no tāda setupa. Ja skaļruni izvilka laukā, tad gan ne mārrutka dzirdēt vairs nevarēja.

Link to comment
Share on other sites

lietotas skatījos - neatmaksājas - tie paši tannoy vai missioni kaut vai - cik vinnēsi cenā (apm 80ls) , tik zaudēsi transportā, jo tur parasti pašam jāsavāc ut.t. + nolietojums...skandas var vieglāk nobeigt nekā pastūzi...Man labāk patīk, ka pieved tur kur es norādu, nevis man jāsūta cilvēki maldīties pa svešu Valsti...nu tā kaut kā.

Link to comment
Share on other sites

Budžeta gala varbūt tiešām nav vērts, bet par samērā līdzīgām naudām var dabūt krietni krietni augstākas klases vecākus modeļus. Statīvnieces arī vieglāk pārsūtīt. Un ja iekrīt acīs kas interesants ap Londonu, varu izlīdzēt.

 

Statīvnieču un grīdnieču atšķirība kvalitatīvos izpildījumos nemaz nav tik liela, kā varbūt kādam varētu sķist. Par maz basa? Pagriez skaļāk! Statīvnieču (vispār divjoslu skandu) priekšrocība ir labāk sabalansēts skanējums, manuprāt, un vēl, statīvniecēm tomēr ir vieglāk (un lētāk) uztaisīt stingru korpusu, kas nav mazsvarīgi. Klausāmtelpas lielumam šajā izvēlē arī ir nozīme. Bet tas tā, katram savs.

 

Hmm, bet vai tiešām 88 un 91 db jūtībai būtu liela atšķirība, tik dikti maz vatu tak pastiprinātājam taču nebija.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Plauktinieces skatījos, kā jau minēju gan UK ebajā, gan šopos. Lētajām - 86db vidēji....88db jau cena kā 2 josliniecēm/ grīdiniecēm. Plauktiniecēm manā gadījumā, nav īsti novietojuma - tā lai vadi nerēgotos un viss būtu glīti. Uz grīdas noliec un aizmirsti. No plauktiniecēm daudz neesmu dzirdējis - pamatā RRR jauno produkciju (ir vienas plauktinieces) + veco PSRS ražojumu. Pašam patīk kā skan VEF 101 skandiņas :D. Kaut kas tajā viņu primitīvismā un vecajos skaļruņos ir.

Parakāšos pa google vel weekendā+ pavazāšos vietējiem šopiem un tad jau redzēs. (kādu laiku būšu iekš UK, tāpēc arī DIY iekš LV apsīcis).

Jauda jau it kā pietiek, alaja 8 omu jaunā tipa s90 kustina neslikti ar visiem 89db.

Link to comment
Share on other sites

Osscar, brauc ciemos, varēsi pieslēgt savu darinājumu pie šīm:

Magnat Monitor Supreme 2000, atbilst visiem kritērijiem

 

[specifikācija vācu valodā]

Prinzip 3 Wege Bassreflex

Principle 3 way bass reflex

Bestückung 2x 200 mm Tieftöner

1x 170 mm Mitteltöner

25 mm Hochtonkalotte

Equipment 2x 8“ woofer

1x 6.5” midrange

1” dome-tweeter

Belastbarkeit (RMS/Max.) 220 / 450 Watt(s)

Power Handling (RMS/Max) 220 / 450 Watt(s)

Impedanz 4-8 Ohm(s)

Impedance 4-8 Ohm(s)

Frequenzbereich 18 – 38.000 Hz

Frequency Response 18 – 38.000 Hz

Übergangsfrequenz 350 Hz, 3.500 Hz

Crossover Frequencies 350 Hz, 3.500 Hz

Empfohlene Verstärkerleistung ab 30 Watt(s)

Recommended Amplifier Output from 30 Watt(s)

Wirkungsgrad (2.8V/1m) 93 dB

Sensitivity 93 dB

Ausführung schwarz, kirsche, nussbaum

Cabinet surface black, cherry, walnut

Maße (BxHxT) 267 x 1080 x 335 mm

Dimensions (WxHxD) 267 x 1080 x 335 mm

Gewicht 23 kg

Weight 23 kg

Link to comment
Share on other sites

Es jau labprāt notestētu - tik man ar tiem laikiem pašvaki. Mētājos turpu, šurpu :) jāskatās arī tie magnāti būs, tikai vai tos iekš UK var dabūt >? pasērfošu. Tieši laika trūkuma dēļ 90% visu iegādājos netā...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Plauktinieces varu rekomendēt Triangle. Šī ražotāja iepriekšējais modelis tiek lietots otrās mājās klāt pie lampinieka+ aktīvais SW gan prasās, to nācās piepirkt. Bet šim ražotājam ir niķis likt samērā augstas cenas.

 

Arī FocalJM Lab plauktiniecēm ir līdz pat 92db. Pats lietoju šobrīd iepriekšējā modeļa Chorus 700to sēriju ar 90db + lētais B&W SW un šķiet pieņemami.

 

Apzinos, ka šie abi komplekti sanāk padārgi. Bet man pašam 3 istabās sanāca atvēlēt tikai stūrīti mūzikai. Līdz ar to kaut kā jāiztiek ar mazām skandiņām.

Link to comment
Share on other sites

Uz to jutību baigi neiespringsti, jo nav zināms, pie kādiem apstākļiem tā mērīta. Arī 86dB ja ir reāli, ir OK, jo tas jau ir pietiekoši skaļi priekš klausīšanās, un tas nozīmēs, ka tev tikai 1W jāpadod, lai to līmeni sasniegtu, pie 10W jau būs pāri 90dB.

Grīdiniecē jā, varētu būt izteiktāktākas korpusa rezonases, toties zemais gals būs labāks. Grīdinieces arī pašas ar savu masu jau stāvēs stabilāk, plauktinicēm vēl vajadzēs nez kādus statīvus un tml.

Palasi testus http://www.salonav.com/rubriki/_AS_FLR.html

Link to comment
Share on other sites

NU, ja korpuss rezonē tā ka to uz ausi dzird, tad ar to ražotāju un viņa sajēgu par akustiku nav kaut kas kārtībā. Var jau būt, ka ķīnietis tā dara, bet normāli vecās Eiropas ražotāji nekaunas arī šķērsstutes ielikt iekšā, ja nu sānu virsma ir pārāk liela. Bez tam mani vienmēr vairāk ir interesējusi akustika, kuru var klusi un kvalitatīvi klausīties, nevis iekurināt 100 W. Ja nu akurāt trobeli gribas, tad to var sasniegt arī ar Sven vai citu malku. Pat ar Logitech komplektu, ka tik signāls tā ap 1 - 2KHz. Te: http://www.salonav.com/arch/2008/10/028-Mission.shtml gan saka, ka pie liela skaļuma korpuss rezonē, bet mani tas ne pārāk uztrauc. Tā ka laikam to Mission jāņem. žēl ka nav te par tādu cenu dabonamas ;-/ es pat paņemtu, lai būtu stimuls veco lampinieku atdzīvināt...

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Mission ir labs, bet es ieteiktu paņemt pastūzi un aizbraukt uz Baltaudio, Brīvības un Pērnavas ielu stūrī, viņi tirgo Mission, un paklausīties. Man tās akustikas patīk, bet cik esmu klausījies, vienmēr ir bijis interesants joks. Uz ausi izklausās, ka tie čaļi, kuri viņas konstruē, baisi mīl operu un vispār dziedoņus. Tās akustikas super atskaņo tieši šo lietu, bet pārējais kādam var arī nepatikt. Bet tā jau firma solīda un mantas cenā patīkamas.

Link to comment
Share on other sites

Man jau apmēram tam vajag, kaut uz Rammstein es biļeti nopirku, bet mājās vairāk EMI Classic sērijas CD tiek lietoti (nu un jazz), pats niknākais, kāds vecs Nazareth varbūt gadās. Bet to operu savukārt baisi maz kas labi "atspējo" :) :) (jeb bija jāsaka "iespējo" ? Lingvisti, tfu, pļatt, īslande un Eira)

Link to comment
Share on other sites

Kā jau ju teica, tad uz jūtību ir tikai nosacīta jēga skatīties - ja būs kādu 5 dB atšķirības, tad visticamāk, ja ka skanēs skaļāk. Ja tur 1-2 dB, tad tikpat labi, var skanēt arī klusāk. Parasti jūtību mēra uz 1khz un, ja tur ir pīķis vai kritums, tad nu arī īsti objektīvi nebūs. Tāpat arī uz pārējām vērtībām ir jēga skatīties tikai aptuveni - ja atšķiras krasi, tad var ņemt vērā, ja tikai nedaudz - tad nekas nav zinām.

Tad drīzāk var ņemt vērā skaļruņu izmērus/skaitu, kastes izmērus - ja vienīgais, kas zināms par konkrētajām skandām ir tas, kas rakstīts i-neta veikalā.

Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir :) vēl piedevām zinātnieki saka, ka uz vecumu ausis kļūst "kaulainākas" un augšas vairs nedzird, tāpēc prasās pēc skandām ar labākām augšām :D Jauda toč man nav svarīga. mierīgi pietiktu pat ar lētajiem mission M33i . Paldies par komentāriem, tad jau laikam izlemts - ņemšu miision 34. Tad jau iemetīšu atsauksmes pēc tam kā skan.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar to jūtību tur nav tik vienkārši. Neatceros, nezinu un neinteresē, bet 89, 90 un 91db atšķīrās dāāāfiga, jo skaļumu šis skaitlis ietekmē celts kvadrātā. Nu vai kaut kā tā. Ceru, ka kāds manu tizlo tekstu izlabos un paskaidros sīkāk!

Link to comment
Share on other sites

1dB atšķirību cilvēks praktiski neuztver

un kā jau minēju, jāizina mērīšanas apstākļi, jāskatās visa AFR, tad var spriest kopumā par jutību

vēl jau jāksatās, varbūt kāda ir 4omu, cita 6, un vēl cita 8 omu skanda.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man liekas, ka tur tā ideja bija apmēram tāda, ka ja pirmajai skandai ir 3db lielāka jūtība, tad tai ir nepieciešama 2x mazāka pastiprinātāja jauda, lai radītu vienādu skaļumu ar otro skandu, kurai jūtība ir 3db mazāka.

 

Ķipa vienādi skaļi skanēs:

91db skanda ar 30 watiem

88db skanda ar 60 watiem

Link to comment
Share on other sites

Jo mazāka jūtība - jo jaudīgāku vajag pastūzi...tā īsumā. Man vajag 8 omus. Jo pastūzis izdod A klasē 27W uz kanālu. Pie 4 omi attiecīgi mazāk. (jo šis ir 2taktu A klase).

Torni - es jau varētu paņemt 2 pārus, tikai man tas transports tād neregulārs - var tik pēc pāris mēneši atnākt. :D tāpēc pagaidām šīs skandas tiks klausītas prom esot un pēc tam uz LV atvestas. Nu tā kaut kā.

Link to comment
Share on other sites

Ar to jūtību tur nav tik vienkārši. Neatceros, nezinu un neinteresē, bet 89, 90 un 91db atšķīrās dāāāfiga, jo skaļumu šis skaitlis ietekmē celts kvadrātā. Nu vai kaut kā tā. Ceru, ka kāds manu tizlo tekstu izlabos un paskaidros sīkāk!

 

 

Tas 89, 90, 91db jau arī ir skaļums (SPL sound presure level) - 1m attālumā no skaļruņa, sasniegts ar 1w jaudu. Jā un tas ir pareizi, ka lai paceltu skaļumu par 3db, pastiprinātāja jaudai jādubultojas. Teiksim, lai noturētu to pašu skaļumu, ko ar 94db - 1w, 91db vajag 2w, 88db - 4w, 85db - 8w. Faktiski arī subjektīvā skaļuma uztverē 3db izmaiņas nozīmē divreiz skaļāk vai klusāk.

 

Jauniešiem varbūt ir vērts vēl atgādināt, ka regulāra mūzikas klausīšanās 91db skaļumā izsauks pastiprinātu kaimiņu interesi par jums. Pat pieņemot, ka atklātā vietā attālumam dubultojoties skaļums divkārt samazinās, var izrēķināt, ka vati nebūt nav tie izšķirošie, lai parastā telpā sasniegtu nozīmīgu skaļuma līmeni. Vati drīzāk ir noderīgi, lai precīzāk atspoguļotu mūzikas dinamisko dabu (liela jauda ir nepieciešama tikai īslaicīgi). Savukārt pats maksimālais skaļums jau ir ierobežots tīri ar skandu fizisko konstrukciju, vati var tikai nodrošināt lielāku kontroli pār procesu, bet ne palielināt skaļumu. Vairāk paskatieties skandu specifikācijas un redzēsiet, ka bieži vien nemaz neatradīsiet norādītu skandu jaudu, bet redzēsiet, ka norādīts rekomendējamais pastiprinātāja jaudas diapazons, kas, manuprāt, ir krietni korektāk un pēc būtības atbilstošāk.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mani missioni ir ceļā pie manis, gaidāt review ASAP :keep_order:

 

Voila, skandas ienācās:

 

IMG-1049.jpg

 

atveram kasti - iepakots pietiekami labi. Tālāk pieskrūvējam spaikus/kājiņas-kas ir tāds ala hi-end pasākums, bet patīkami ka tāds ir budžetniecēm.

 

IMG-1054.jpg

 

aizmugurējās klemmes -tipa var pieslēgt bi-amping režīmā. + pa vidu ir aizmugurē ir paliels FI caurums, tātad pavisam tuvu sienai nevar likt, bet tas jau uz visām skandām +- attiecināms.

 

IMG-1060.jpg

 

metāla logo plāksnīte:

 

IMG-1059.jpg

 

skats ar aizsarg sietu:

IMG-1056.jpg

 

un bez (man patīk bez kā izskatās + melnas).

 

IMG-1063.jpg

 

protams tie plastmasas ietvari piedod biku tādu lētumu (nav jau alumīnijs vai kas tāds), bet ir jau ar lētas. - virsū rakstīts uz korpusa aizmugurē - designed and engineered in england, ražotas protams - lielajā tautas republikā :D

 

Vēl ebajā ieķēru vienu sony CDP-XE900E-it kā salīdzinoši augšējā gala verķis ar stabilu mehāniku, lielo lādi un alumīnija priekšējo paneli.Patīk, ka var line level ar pulti regulēt - nav vajadzības ampam pēc poča.

 

IMG-1058.jpg

 

Pagaidām īsumā viss, ak jā- pats galvenais skaņa, par to biku vēlāk, jāatgādā vēl DIY amps+ kaudzīte ar testa CD, bet vizuālais iespaids protams pozitīvs. vīlies neesmu par to cenu.

Link to comment
Share on other sites

speaker-spikes.jpg

 

šitādus - var uzsūtīt ēbajā, tos paliktnīšus.topošajam sabam tādus paķēru. Protams uz lamināta nekādas pēdas nepaliek no spaika, bet uz dabīgajiem dēļiem protams būs "čau" ...

Link to comment
Share on other sites

Savā laikā sākumā izlīdzējos ar monētām. Pēc tam tumbas liku uz akmens plāksnēm, kurām savukārt apakšā paliku voiloka ripuļus, lai var ērti pastumdīt pa grīdu meklējot labāko vietu, vai arī pagrozīt. Akmens vietā var izlīdzēties ar celiņa plāksnēm vai palielākiem gaļas dēlīšiem. Galvenais, ka ir atsaistīts no grīdas un ir zināma kustības brīvība.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

mhm. Man gan vinila griezgalds stāvēja savulaik uz smuka liela kapakmens marmora gabala, bija ļoti OK demferis :)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

pēdējā bildē jau var redzēt speciālās plāksnītes, lai nesadurtu grīdu...

 

...un tās ir priekš topošā suba!

Grīdniecēm adatas tač pavisam citādas, to jau nu bildēs tā kā vaidzēja atšķirt... :prankster:

 

Nē, nu ja tumbas nav smagas un lamināts krutais, tad varbūt arī ir poch, bet ja svars ir pieklājīgs, tad visiem paklājiem vai nedo dies' dēļu grīdai agrāk vai vēlāk iestāsies pipec... --> :moil:

Link to comment
Share on other sites

Adata, kā adata - viņas taču abas ir smailas :D skandās tikai dziļāk ieskrūvētas. Tās plāksnītes ar bedrīti arī ebajā manīju atsevišķi par pāris baksiem. Bet var taču paņemt kaut monētas - un ar bori ieborēt biku centrā coķi. šīs nav smagas -17 kg kaut kur laikam viena gab.

Link to comment
Share on other sites

arī gaidu atsauksmes, kā Tev patīk skanējums. redzēs, vai jutīsi atškirību pēc iesildīšanas perioda. man šķiet, ka būtu jājūt. kā tad Tev viņas atveda? kāds paziņa ar savu transportu, vai veikals pa pastu atsūtīja? katrā ziņā, ātri gan. apsveicu!

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

osscar

Tad nu tā pirmie iespaidi par skaņu : :yahoo::yahoo:

 

Sistēma vienkārša - sakarīgs CD aparāts (it kā baigi labs pēc atsauksmēm, ja nu vienīgi ne īsti piemērots klasikai , bet to neklausos)+ pastūzis + oriģinālie CD + mission m34i skandiņas :

 

DSC04741.jpg

 

aparāts bez vāka, jo vēlreiz tika pamērīta miera strāva un DC offsets lai viss būtu kā nākas.

 

DSC04742.jpg

 

šādi diski tika atskaņoti :

 

DSC04743.jpg

 

Neesmu baigais audiofils vai cilvēks ar muzikālo dzirdi - bet skan nu baigi labi. Pirmkārt jau tie 92db skandām - nu jūtami skaļāk sakan ja šis pats setups (tikai zemākas klases sony CD aparāts) + h150 (ala s90 jaunās ar 89db) skanēja klusāk un mazāk dinamiskāk. šīm vidi un augšas ir baigi dzidrie + par basu nevar sūdzēties.Varbūt nemāku izteikties - kā tur vīri stāsta par skatuves dziļumu un citām lietām - bet šīs skan labāk par RRR viennozīmīgi manām ausīm noteikti, bet protams RRR par savu cenu ir klasika un skan neslikti ar jaudīgāku stiprekli - kā jau teicu man patīk kā čipamps skan ar RRR,tam pastiprinājuma koeif. gana liels.

 

Vārdu sakot skandu pāris pa 190 Ls sevi attaisno un vilšanās nekādas.

 

Vēl nevarēju saprast , kāpēc skandām aizmugurē ir apakšā caurums aizbāzts ar aizbāzni - izrādās domāts lai piebērtu smiltis, tādējādi palielinot skandu stabilitāti un samazinot korpusa rezonansi...kā saka - RTFM

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...