Jump to content

kas vajadzigs videonoverosanai?


DZONSS
 Share

Recommended Posts

āra lietošanai vajadzēs daudz naudas ieguldīt. Sakarīga kamera ap 300ls + iekārta rakstīšanai...nu domā pats vai vajag, bet izskatās ka tev labāk vajadzēs no ēbaja ķīniešu štrunta kameru pa 100Usd

Link to comment
Share on other sites

osscar Tu laikam pagātnē dzīvo - mūsdienās sakarīgas cctv kameras ar IS prožektoriem pa 100 Ls mierīgi var dabūt. Par DVR iekārtu gan nāksies samaksāt simtus 4 toč... Protams var arī dabūt krietni lētāk, taču tad par jebkādu kvalitāti jāaizmirst! Papēti www.loks.lv

Labots - rodgerz
Link to comment
Share on other sites

Nu nu , parādi "to sakarīgo" āra kameru par 100 Ls , kura izturēs - 3o salu....un filmē kaut cik pieņemamā rezolūcijā lai suni no zirga atšķir.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag nekādus 300Ls.

Domāju, ka cilvēkam nav mājas pentagons vai SAB.

Pietiek ar šādu pa 98Ls

http://www.loks.lv/lv/view/563afe4e-8610-11dd-9666-00167694e761

Kameras arī kautkādas vienkāršas, kautkur 44Ls (var pat lētāk)

http://www.loks.lv/lv/view/fs-5t30

Kautkur 300Ls var ierakstīties.

Un tie -30 grādi nav tik bieži, lai liktu kameras ar apsildāmiem hausingiem (tikai pievilks zagļus)

Link to comment
Share on other sites

Tak XP apskaties temperatūras - darba temperatūra...-10. Cilvēks tak prasīja āra....nu tāpēc jau teicu kāds jautājums, tāda atbilde...pakazuhai pietiks arī lētie krāmi. Lai pērk butaforiju.

Link to comment
Share on other sites

man stāv čupa ar līdzīgām kamerām - sogad salā NEVIENA nav nosalusi! xp - tas dvrs ko piedāvāji ir totāls mēsls - nav ne VGA izejas, ne iespējas pie neta pieslēgt pat ne iespējas saglabāt fleškā infu... Šis http://www.loks.lv/lv/view/8c16a520-07c3-11de-b15d-00167694e762 jau ir daudz maz sakarīgs, ja runa iet par 4 kanāliem. Pats gan izmantoju 8 kanālu http://www.loks.lv/lv/view/3d18d4b9-62d0-11dd-93fc-00167694e761 - šancē ka prieks. Par kamerām - tai pašai ko xp nometa linkā nav nekādas vainas, ja vajadzīgs redzēt konkrētu objektu.

Labots - rodgerz
Link to comment
Share on other sites

OK! šajā ziemā tādu uzstādīt ir garām, bet ja paskatās kādas ziemas ir bijušas iepriekšējos 5 gadus - bez problēmām. Vēl jau noteikti viņš to kameru grib stiprināt pie mājas sienas, kura pati izstaro kautkādu siltuma daudzumu.

 

Esmu arī dzirdējis par šāda veida kamerām no citiem, ka tāpat rāda pie lieliem -.

OK! piekrītu, ka no ideālas bildes ir patālu, bet nu ja grib perfektu bildi, tad jau ir citas cenas.

Link to comment
Share on other sites

Par kamerām - jāņem vērā dažādi apstākļi: Gaismas daudzums, tās izmaiņas uz novērojamā laukuma ir leilākais mīnuss kvalitātē. Mūsdienās jāaizmirst par CMOS matricām, CCD ir krietni labāka kvalitāte. Iesaku ņemt kameru ar vairāk kā 520 TVL un ar DNR (digitālā trokšņu novēršana), kas ļoti palīdz mainīgas gaismas apstākļos. Īsāk sakot nauda aizies :)

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka tauta nav pati likusi

1) hausingu labāk tomēr ņemt, un ar apsildi - vismaz stikls nesvīdīs ciet. Privātām vajadzībām labāk ir paņemt sarunāt ar kādu montāžas firmu, kas lietotas no Moliem un Dominām var nopārdot. Tagad nezinu, bet man ir izdevies senos laikos par 10 LVL dabūt.

2) Kamera uz 100 LVL gab. un vairāk. Jāskatās uz gaismasjūtību, skata leņķi objektīvam, un galvenais - TV līniju skaitu (kā saprotams, jo lielāks, jo labāk).

3) Lētajam variantam var uzlikt vienkāršu, lētu kompi + videonovērošanas karti no jēbaja. Pac nopirku pa 10 EUR vai kaut kā uz to pusi. Man tas iet uz kompja P4, 2,4 Ghz.

4) Softs - Kodicom Web DVR.Vismaz man nāca kopā ar to videonovērošanas karti. Cik legālu tas ķīnietis viņu bija pievienojis vai iecepis diskā nemācēšu pateikt. Softs ļauj māju apskatīties no interneta, ir tikai mazs sekss ar IE8, ja caur to grib skatīties. Netā pamācības ir kā viņu piespiest rādīt bildi.

 

Karte un softs man apmēram šitādi (saites tur vecas): http://dvrsecuritysystems.com/digital_video_witness1_kodicom.htm

 

Uzreiz brīdinu, ka softs ir vecs, dizainots priekš Win 95 vai. Bet uz XP iet labi un pārāk negļuko. Uz 60 GB cietā man ieraksta ~ 3 - 4 nedēļas 1 kameras video. BTW, tac Kodicoms liek apache uz kastes

 

Ja nevajag, piem., 16 kameras, tad tas risinājums ir viens no lētākajiem un pieejamākajiem. Problēma ir tā, ka tā kā softs ir vecs un dizainots veciem dzelžiem, tad vienojot klāt daudz kameras ievērojami krītās FPS gan ierakstam gan novērošanai caur WEB lapu. Ja viena kamera rādās ap 700 X 500 izšķirtspējā ar 25 FPS, tad 2 kameras būs tikai 12 FPS katrai. Bet var arī darīt tā, ka vienai norāda 20 FPS, otrai tikai 5. Gaumes lieta.

 

Bet kā lētais risinājums ir o.k. Lielākās izmaksas: kamera (ar objektīvu), tad vadi, tad hausings.

 

Aizmirsu piebilst: caur WEB var skatīties tikai uz IE. FF un jocīgos browserus Tas Kodicoma softs neatbalsta

Labots - Yoda
Link to comment
Share on other sites

Cik ir nācies saskarties ar videonovērošanu, katrai kartiņai parasti nāk līdzi arī programmatūra, cita tīri ok, cita diezgan nelietotajama.

Jautājums kam jau ir videonovērošana ārā, vai tā kādreiz ir reāli palīdzējusi, piemēram, auto numuru noteikti vai atpazīt kādu personu?

Link to comment
Share on other sites

auto numuru noteikti vai atpazīt kādu personu?

Tas ir pilnībā atkarīgs no tā cik lielu platību gribam nosegt. Ja 100 - 200 M2 virsmas laukumu, tad nekādi, varbūt tuvējām mašīnām Nr var saķīķerēt. Ja ir jānovēro, piem. tikai vieni vārti vai iebraucamais ceļš pa kuriem mašīnas brauc, cilvēki iet (piem. 6 m platums) - īzī, bez problēmām.

 

Te arī parādās vajadzība pēc iespējami augstākas izšķirtspējas, tas ir tikai loģiski, jo tāpat kā fotografēšanā kameras izdoto pikseļu skaitu "izstiept" un pietuvināt 3000 X bez kvalitātes zudumiem pagaidām var tikai CSI Miami un tamlīdzīga tipa filmās.

 

Lieliem laukumiem drīzāk varētu izmantot nevis video novērošanu, bet kaut kādu 20 Mpix fotoaparātu ar kustību sensoru.

Link to comment
Share on other sites

Jā, ja novieto kameras pareizās kameras pareizās vietās, tad var sasniegt labus rezultātus, bet diemžēl bieži, laikam seriālu iespaidā, cilvēki iedomājas, ka uzstādot vienu kameru pie mājas stūra varēs noķert visus zagļus, bandītus, huligānus, atpazīt auto numurus un vispār, uzliekot kameru viss tiks atrisināts - īpašums būs drošībā. Bet realitāte parasti ir stipri skarbāka, kā te iepriekš minēja var redzēt, ka kāds pārvietojas tomēr atšķirt vai tas bija suns vai zirgs izdodas ar grūtībām. Tāpēc pirms kameru iegādes apsveriet visus par un pret, kādas kameras vajag kurās vietās, kur var iztikt tikai ar butoforiju un uzrakstu tiek veikta video novēršana.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...