Jump to content

Pronets, Optiline (DataLine, RIT)


Guest
 Share


Recommended Posts

Pēc nepārbaudītām ziņām reāli tas ir viens ISP kurš slēpjas zem vairākiem nosaukumiem.

Savlaik bija vienādas netikai juridiskās adreses, bet arī telefonu nummuri.

 

Šie ISP piedāvā internetu:

 

ISP:

Pieslēgums: LV- Līdz 6Mbit, ārzemes līdz 512Kbit

IP: reālā

Proxy: nav

URL:

 

ISP:

Pieslēgums: Līdz 3Mbit

IP: -

Proxy: -

URL:

 

Name: mail.optiline.lv

Address: 217.199.121.6

 

Name: mail.pronets.lv

Address: 217.199.121.6

 

Itkaa divas firmas, kurām ofiss atrodas vienās telpās un kuras izmanto vienu serveri :O)

Bija aizdomas, ka zem visa šitā stāv Promedia, taču es neatradu tam nekādus pierādijumus.

 

P.S Firmu web lapās nebija pieejama informācija par to kuros rajonos tiek piedāvāts internets, ja jums ir šāda informācija lūdzu padalieties ar to :)

 

Itkā vēl šai varzā ir DataLine un RIT (Rīgas Interneta Tīkls).

Taču reāli nevaru pārbaudīt.

 

 

Kad ir runa par kādu ISP, ņemiet vērā to, ka dažādos rajonos vienam ISP var būt atšķirīga pakalpojuma kvalitāte un dažādi tarifu plāni.

Kvalitāte un cenas par internetu var atšķirties, jo tehniskie risinājumi kā tiek nodrošinās interneta pieslēgums dažādos rajonos vai pilsētas ir dažādi.

Tāpēc kad jūs kritizējat kādu ISP, lūdzu, norādiet kur jūs atrodaties.

Link to comment
Share on other sites

Guest UnderGround

nu jaa ir vinji vienaadi jo man maajaaz ir Pronets un manam draugam ir Optiline nu ko aizeju pie vina uz maajaam un ieeju vinja provaidera FTP redzu ka kaut kas liidziigs kas man nu tad me aiziet uz maaajaam un ieiet savaa proneta FTP lai paarbaudiitu jaa faili sakrita un tad me meiginaaja ieiet Optiline FTP nu jaa iegaaja aarii bet kaa zinam citu provaideru FTP mees nevar ieiet tas noziime ka vinji ir tas pats kas Optiline tikai cits nosaukums mo6ka aizsuutiit epastu adminam kaapee 3 dazaadi nosaukumi 1 firmai diez ko sis atbildees

Link to comment
Share on other sites

manuprāt aiz visa stāv 4nets, tad promedia, un tad nosauktie provaideri.

Monopols :/

pats esmu iesaistījies pie šamajiem, jo nav citu pakalpojumu sniedzēju manā miestā.

jau daudz forumos esmu runājis, īsāk sakot - SUX!

Link to comment
Share on other sites

Purvciemaa es dziivoju...un man ir pronets... tiesaam suudiigs cakareejas utt...

 

Un beidzamajaa laikaa nevaru ieiet ftp serverii..met aaraa,ka login incorrect....

 

Gaidu,kad mits paraadiisies seit...

 

aa-man divierm draugiem arii ir pronets... Vini veel negativaAK par to saka...

Link to comment
Share on other sites

Pilniibaa piekriitu augstaak teiktajam par 4NETS,PRONETS uc.Tie ir vieni kantori un vismaz Purvciemaa taa kvalitaate ir ne paaraak,biezzi ccikaajaas-tad pazuud aarzemes,tad vispaar staav mieraa(starp citu man Purvciemaa 1 arzemes iet caur PROXY preteeji tam ko ssie raksta.Lai gan taa arii bija liigumaa :?: ).Par cik piesleedzos kad veel nedeva reaalaas IP un liigumos nebija atrunaati min aatrumi un aarzemes->PROXY,man vispaar ir gruuti ko piiksteet.Taadeell ari taisos pie MITS,par tiem normaalas atsuksmes -cena taa pati.Tad jau redzees

Link to comment
Share on other sites

Veel jau ir arii taads briinums kaa RIT (Riigas Interneta tiikls). Ja kaadam ir pieeja Lursoft, tad ne to vien atradiis...

Link to comment
Share on other sites

Nu man diemzheel nav pieejas pie Lursoft maksas db :)

Tapec arii shajaa topikaa neliku visus ieprieksh mineetos ISP kopaa.

Tachu...

luuk paldies ka versaat manu uz maniibu uz to 4nets un Promedia

 

Shiem ar ir vienaadas adreses :>

 

 

Musimusi:

Promedia lapaa bija noraadiits ka jamie provaidee Zolituudee.

4net lapaa arii tikai zoljiks noraadiits.

Buutu ljoti labi ja juus precizeetu kuras firmas kaados rajonos provaidee.

Tikai ja juus kautko sakiet.. tad ta alai tas ir droshi :) Nevis man liekas ka es redzeeju MITS reklaami kjengaragaa.. :)

Luuk ja tu dziivo kjengaragaa un tev mits tad taa ir daud zmaz drosha informaacija :))

Daudziem ISP ir ljoti liidziigi nosaukumi un var ljoti viegli kautko sajaukt :O)

Piemeeram:

Batkom

Baltinet

Balticom

Link to comment
Share on other sites

Guest LexForte

Purvciems, Biķernieku iela pakalpojums no SIA Pronets. Pēc Telijas liekas apmierinoši. Pirms līguma slēgšanas, pieslēgumu pieteicu pēc reklāmas lapeles kāpņu telpā un firmas nosaukums bija cits. Kad jau bija ievikts un reāli parakstīju līgumu, kā pakalpojuma sniedzējs parādījas Pronets.

Link to comment
Share on other sites

Kuuminsh:

 

Sorry -PRONETS man ira un dziivoju

 

starp citu man Purvciemaa 1

Purvciemaa-Ierikku- Laimdotas ,Kas arii ir Purvciems 1 ja kaads nesaprata.Sseit arii piedaavaa MITS.Nu par to Pronetu OK,lai gan sadalla par Pronetu,it kaa :D .

Link to comment
Share on other sites

Pilniibaa piekriitu augstaak teiktajam par 4NETS' date='PRONETS uc.Tie ir vieni kantori un vismaz Purvciemaa taa kvalitaate ir ne paaraak,biezzi ccikaajaas-tad pazuud aarzemes,tad vispaar staav mieraa(starp citu man [b']Purvciemaa 1 arzemes iet caur PROXY

 

Sim textam saskatu liidziibu jeb kopiju no mana gadiijuma... :evil:

Link to comment
Share on other sites

Nu taa jau tas ir, pronets=optiline=promedija,un nebrriiniishos, ka arii citi kantori veel atrodas zem vinjiem.Kaut nets paarsvara ir patstaaviigi, vairaak vai mazaak,nedomaaju ka veel te buus kaukas labaaks,kam piesleegties.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Guest drumais

Esmu pie proneta vairaakus gadus. Viss jau buutu labi. vieniigais - ir nogriezts absoluuti aarzemju p2p :evil:

Iespeejams jaapaariek pie MITSa. Ko sakat par MITS? aarzemju p2p shiem ir? Pa telefonu kaut kaada sieva man teica ka esot, bet ierobezhots. Pronetam arii bija ierobezhots peec trafika daudzuma (liidz 500MB/dienaa). Bet bija vismaz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Nupat nosūtīju SPRK sūdzību par Pronetu:

 

Žetons. Painformē par atbildi.

 

Derētu noskaidrot zem kādiem vēl nosaukumiem jamie piedāvā savus pakalpojumus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
deadalive

TokRa: tas ir LV ātrums? Vai ārzemes? Šis ātrums ir web lapās vai p2p? un kāds ir ārzemju p2p? Ja lieto protams.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Iisti Pronet garaa :lol: Nu jau labu laicinju dziivoju ar Mits, kas saliidzinaajumaa ar Pronet ir kaa diena pret nakti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu ko, nesen pārcēlos uz jauno dzīvesvietu (Teika/Purvciems), un nācās izvēlēties ISP. Lattelekom jau uzreiz atmetu, tad riktīgi skatījos uz MITu, beigās izrādījās, ka visā rajonā var, bet dažās mājās (t.sk. manējā) nevar pieslēgt. Beigās, izlasījis visas gan labās, gan sliktās atsauksmes par šo firumu (firmām?) pieteicos Pronetam. Tarifs pa Ls 11.80 (kas viņu mājaslapā minēts ar speedu no 2000 kbps), bet līgumā laikam kļūdījās, vai arī ātrums pacelts, bet ierakstīja 4000 kbps. Nu ko, ņēmu un testēju. Nav ne vainas! Uz beztermiņa līgumu pa 12Ls, DC++ viena filma (1,4GB) novilkās aptuveni 7 minūtēs ar vidējo, stabilu ātrumu 3-4 MB/s (kas ir 24000-32000 kbps). Moš tas tāpēc, ka dzīvoju 2 mājas tālāk no viņu ūķa... :cool:

 

Katrā ziņā - kamēr vien viss paliek kā tagad (vai uzlabojas :-D ) un nav nekādu problēmu - būšu ļoti apmierināts ar izvēli!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
darklight

Sveiki, izrakos jau cauri visiem vecajiem topikiem, bet konkrēts iespaids neradās. Lieta tāda, ka ir doma pieslēgt viņu ofisā. Piedāvājumi jau viņiem reāli izdevīgi, bet bišķi raustos nomainīt DSL uz ko tādu nepārbaudītu. Ir kādam kādas atsauksmes par šo kantori pēdējā laikā? (tas, kas bija 5 gadus atpakaļ, domāju, vairs neskaitās)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 years later...

Pronets- tas nebūtu ieteicamais risinājums interneta lietošanai! Ja ir iespēja, izvēlamies citu .Reāls spamu kantoris.Kapēc? Uzstādīju vairākās vietas tīkla tehniku,kur pieslēgums ir Pronets. Tādi Log faili iekš rūtera ‘’klauvējas’’, ka maz neliekas!Tas tā maigi izsakoties protams. Viens kā piemērs, kaut kam piederošs E-mail serveris viņu tīklā,kas flood-o tā, ka sit ciet vairākus portus, tai skaitā arī dns pierasījumi no viņa uz :53 portu ,udp floodu pieprasījums tīklā mega liels! Laikam diezgan daudz arī privāto klientu kastes, kurās dzīvo ‘’zvēru dārzs’’, jo āŗējo botu scaneru trafiks  pa viņu ‘’iekšējo’’ tīklu skrien tāds, ka brīžiem ir sajūta, ka kāds speciāli skenē tieši šī konkrētā klienta pieslēguma IP. Es kaut ko tādu sen nebiju redzējis. Ja tur uzliekam parasto linksys rūterīti,tas pāris reizes dienā ir jāpārstartē, jo vienkārši klājas nost. Klients attiecīgi sūdzas par nekvalitatīvu tehniku u.c. problēmām. Tika uzrakstīta vēstule ar visu pamatojumu, IP adresi, log screen utt.,- nulle emocijas no provaidera puses!

Labots - Net
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Dzīvojot Rīgas centrā, un diemžēl jau piecus gadus cenšoties sagaidīt LTC optikas parādīšanos, visu šo laiku tiek izmantoti Proneta pakalpojumi, jo price/performance tomēr šim slāvu kantorim ir sakarīgi. Jāpiekrīt augstāk rakstījušajam komentētājam, ka tehniskas problēmas, it sevišķi ar flood control un broadcastingu tīklā viņiem ir katrus pāris mēnešus (rūtera log'ā var vērot desmitiem gigabaitu trafika, kas klauvē pa firewall). Pārējos 10 mēnešos gadā nekādas problēmas nav novērotas. Pēc rūtera log'iem arī redzams aptuvenais downtime ap piecām līdz desmit minūtēm mēnesī (iespējams, viņi savai vecajai tehnikai uzlikuši watchdog taimerus, lai ik pa laikam pārstartējas naktīs).

 

Vienīgais pozitīvais - kā ilggadējam klientam dabūjot 2Eur atlaidi ( :D) par 10Eur mēnesī ir 100/100 Mbit drāts, kas lielāko daļu laika tiešām spēj izspiest ap stabiliem 90/60 reālo ātrumu pa latviju un 50-70/40 uz ārzemēm, cik esmu testējis dažādos diennakts brīžos.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
J.Reinis

Da tak realitātē viņiem po. Pašu operatoriem pirmais jautājums, kad piezvani uz tehsupportu - "rūteri jau pārstartējāt?"

A tas sods tur uzlikts tādēļ, ka Proneta tīklā ir štruntīga konfigurācija, kā rezultātā nereti mājas/ielas ietvaros iet broadcast flood dēļ labs cilvēkiem, kam datoros zvērudārzs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Svētais Ezītis

 

 

Da tak realitātē viņiem po.

​Iebāzt roku maisā ar čūskām un cerēt, ka nekodīs.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

SIA Pronets maksātnespējas process

Cienījamie SIA Pronets klienti!

Sertificēta administratore Sandra Velhovika informē, ka 2016. gada 13. maijā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību Pronets ir pasludināts maksātnespējas process. Par SIA Pronets, reģ.Nr.40003566530 maksātnespējas procesa administratori iecelta sertificēta administratore Sandra Velhovika, sertifikāta Nr.00210, e-pasts: audit@auditbirojs.lv, adrese Blaumaņu iela 36 – 1, Rīga, LV – 1011.

SIA Pronets, reģ.Nr.40003566530, parādnieka pārstāvji nav nodevuši nepieciešamo informāciju un dokumentus, lai administratore varētu nodrošināt SIA Pronets  pakalpojumu sniegšanas turpināšanu. No administratora neatkarīgu apstākļu dēļ pakalpojumu padeves pārtraukums iespējams jebkurā brīdī, tāpēc SIA Pronets administratore paziņo klientiem, ka SIA Pronets, reģ.Nr.40003566530, no 15.06.2016. nevarēs nodrošināt ar klientiem noslēgtajos līgumos minētos pakalpojumus.

Vienlaikus vēršu uzmanību, ka MSIA Pronets administratore, kas ir vienīgā likumīgā SIA Pronets pārstāve maksātnespējas procesā, nav pilnvarojusi jebkuras citas personas darboties SIA Pronets vārdā. Par personām, kas krāpnieciskos nolūkos uzdodas par SIA Pronets pārstāvjiem, lūgums informēt tiesībsargājošās iestādes.

SIA Baltcom ir izteicis priekšlikumu uzņemties SIA Pronets klientu abonēto telekomunikāciju pakalpojumu turpmāku nodrošināšanu. Lai tiktu nodrošināta telekomunikāciju pakalpojumu nepārtrauktība, lūgums sazināties ar SIA Baltcom klientu apkalpošanas speciālistiem par turpmāku pakalpojumu izmantošanu, zvanot 29444328.

Atvainojos visiem SIA Pronets klientiem par tiem sagādātajām neērtībām!

http://pronets.lv/

 

pronet.lv (SIA Pronet / SIA Pronet Voice) != pronets.lv (SIA Pronets)

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

pronet.lv (SIA Pronet / SIA Pronet Voice) != pronets.lv (SIA Pronets)
pronets.lv = pronet.lv = SIA "Pronet" (Reģ. Nr. 40103334900)

Es starp citu nesaprotu ar tiem visiem Pronetiem - tie ir konkurenti, kas viens otram podstavu taisa, vai viena krieviņa daudzas firmas, kas ērtības labad izmanto vienādu nosaukumu, lai vieglāk pist prātu klientiem un likumdevējiem?

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

Es starp citu nesaprotu ar tiem visiem Pronetiem - tie ir konkurenti, kas viens otram podstavu taisa, vai viena krieviņa daudzas firmas, kas ērtības labad izmanto vienādu nosaukumu, lai vieglāk pist prātu klientiem un likumdevējiem?
Atbildēju pats uz savu jautājumu vienkārši piezvanot uz info tālruni. Trīs no tiem Pronetiem ir viņējie (tai skatā tas, kuram ir maksātnespēja augstāk minētā) - bet viss paliek pa vecam, tagad tikai beidzot saņēmušies un uztaisījuši PVN maksājošu atzaru tieši priekš biznesa klientiem. :D Eh, Latvija, Latvija, mīļā zemīte... 

Toties mani izbrīna, ar kādu vaļsirdību dispečeri to visu tā izstāsta. Johaidī, diez VID/Regulators ir mēģinājuši nevis tērēt tūkstošus uz izmeklēšanām, bet vienkārši PIEZVANĪT viņiem? :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Pacelšu mironi te.

Pārvācos uz torņakalna pusi un nav nekā no ltc/baltcoma/balticoma

Pronet ir. Neesmu šo kantori nekad izmantojis un atsauksmes arī netā daudz neatrodu, bet ja tās dažas ir tad diezgan pavecas, var kāds izstāstīt kas tur notiek un vai ir vērts ņemt?
Kā ir ar ārzemju trafiku? Ja nu savajadzēsies p2p trafiks?
 

Ir pieejams ltc dīzelis, bet 60mbit / 30 eur... 3.14zdec

Labots - LagerLV
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tieši tā, par to cenu ir beztermiņa līgums, ja nepatīk, tad pēc mēneša ej 3.14sties uz dīzeļa.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...