Jump to content

iRobot - sērga vai reāls palīgs?


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Tad nu lūk, tā kā forumā ir zināma pieredze ar daļēji pieradinātiem mājas pūķiem un to iegribām, tad vēlējos uzjautāt vai kādam gadījienā nav lietošanās kāds no iRobot modeļiem. Interesē vai tas draņķis kaut ko spēj iztīrīt, ne tikai manas kabatas...

 

It kā neesmu pārāk slinks un sestdienās pats ņemu rokās putekļu zīdēju (kaut kādu ciklonisko brīnumu bez maisiem) un dažkārt arī slapjo slotu. Mājas pūķim neviens neliek tirzu kustināt, bet tāpat iRobotu vajag kā... hmm... nu jā... kā spēlēt draugos fermu un lūrēt Bīstamo mājsaimnieču jaunākās sērijas.

 

Youtube ir rodami visādi negatīvi piemēri par iRobotu, bet mājās nav garspalvu dzīvnieka, tikai tik cik lai tas draņķis aplasa sīkos gruzīšus. Varbūt Rīgā var tos kverpļus apskatīt dzīvē? Ķipa pieberu maisu ar visu to ko ikdienā var pa grīdu saslaucīt un apskates vietā visu drazu izberu un lai pāraugusī hokeja ripa knābā augšā.

 

Pats ieraudzīju http://www.irobot.lv/test/

Labots - Žaks Kustō
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu ja izdodās notestēt, tad var padalīties ar pieredzi. :)

 

Principā, cik var saprast, aparātam varētu rasties problēmas ar zemām mēbelēm un pašauriem krēsliem. Tīri izmēru dēļ. Bet pats lietojis neesmu, līdz ar to grūti spriest...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Izskatās, ka pašam vien būs ar mēslu maisu jādodas pie šiem uz biroju un jāmēģina kas un kā.

Link to comment
Share on other sites

ja tev uz gridas ir garspalvu tepikis tad tas aparāts tajā iesprūdīs. principā aparāts der uz cietas brīvas pamatnes, pat parasts paklājs būs chalenge šim aparātam, jo tam gandrīz nav sūkšanas jaudas, tik vien cik tās dažas slotiņas spēj no grīdas sakasīt.

 

varbūt vērts nomainīt mājas pūķi, ja jau nenodrošina funkciju minimumu :D

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hmmm... to ka robots pārsvarā slauka, nevis sūc, nezināju. Viela apdomām, jo mājās tepiķu nav, bet grīdas dēļi ir ar t.s. fāzi (starp dēļiem V veida škirba ~3mm dziļumā, tālāk dēļi saguļ kopā).

 

Antique.jpg

 

Pūķim ir piešķirtas citas f-cijas, darbu dalīšana tā teikt.

Link to comment
Share on other sites

Sanchus

:)

Pats lietoju iRobot Roomba 560.modeli. Atrodas pārvaldībā kopš pagājušā gada jūnija. Vienu istabu (~20m2) tīra apmēram pusstundu. Ir 2 suņi. Tiek savākts (uzkopts) viss, kas mētājas pa zemi, jo sevišķi patīkami redzēt konteineros (tādi viņam ir divi - smiltīm, kuras savāc ar slotiņām un spalvām, kuras iesūc) savas ādas atliekas, kas mums, cilvēkiem, mainās reizi divos mēnešos. Putekļi pa gaisu nelido, jo ar ~80% jaudu tiek darbinātas slotiņas. Tas sīko putekļu sūcējs ir būvēts uz īkšķa izmēra turbīnas. Patīkami, ka tiek savākti sievišķa garie mati, kas parasti ķeras un staipas visās birstēs.

Ar pienākumiem tiek galā apbrīnojami labi. Baterija aizvien kalpo tikpat ilgi (~45-60min), neesmu pievērsis uzmanību. Jātīra pēc katras sūkšanas, jāizpūš no putekļiem visas sprauslas utt. Kopšana viegla, labi pārdomāta.

Neteiktu, ka šis man ir neaizstājams, bet slinkumu lāpot varu aiznest uz jebkuru istabu un pēc brīža priecāties par rezultātu. Ir Ok. Reiz ierāva birstēs visu mobilā tālruņa lādētāja vadu, minerālūdens Mangaļi korķi, bet tiklīdz ir nepārvarami šķēršļi vai pārslodzes, tas nodzied savu dziesmu un sauc palīgā.

Interesanti pirmās reizes vērot, kā šamais ieprogrammēts atcerēties vietas, kuras ir tīrītas, manevru algoritmus, sensoru darbību utt.

Īsts brīnums tehnomāniem. Šogad veikšu eļļošanas apkopes LV. Pirkts e-bayā par eur300.00.

Rooba neiztīrīs pagultes, skapju apakšas un līdzīgas vietas, kas ir zemākas par 8cm, netiek pāri šķērslim, kas ir augstāks par 2.5cm.

Robots ir runīgs (saka angļu mēlē, ka ir netīrs) un muzikāls (dzied diesmas uzsākot darbu un pabeidzot darbu). Pats atrod uzlādes bāzi. Ja bāze atrodas neaizsniedzamā vietā, Robots tīra telpas, kamēr beidzas baterija. Īsāk sakot, nepamēģinot neuzzināsiet...

Labots - Sanchus
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ir lietošanā 560 modelis.

Par cik mājās ir kaķis, tad spalvas sāk vazāties pa grīdu ātri vien, tāpēc, istabu sūkšana jau bija nepieciešama ik pēc pāris dienām, kas piegriezās un tika iepirkts no UK pa 200Ls (ar šipingu) šitas brīnums (kaut kā necēlās roka barot vietējos dīlerus kas par to pašu prasīja 300Ls). Nu jau kāds gads būs riņķī, un esmu ļoooti apmierināts. Māja ir relatīvi tīra katru dienu, jo aprāts ir iešedulēts darboties katru dienu, kamēr esam darbā. Protams, visādos katiņos, zem gultām, utt putekļi salasās, un analogā mājas tīrīšana tā pat ir nepieciešama ik pa laikam, bet toties ikdienā nekrīt acīs vairs visādi gruži, spalvas utt, kas salasās pa grīdu ikdienā.

Man pamatā ir lamināts visās istabās, bet tos dažus paklājiņus arī iztīra bez problēmām. Ar garspalvainajiem arī nebūs problēmu, jo jau šajā modelī ir iestrādāta funkcionalitāte, kas prot izpiņķerēt no birstēm paklājus vai vadus.

Līdzi nāca divas bākas, ar kuru palīdzību māju esmu sadalījis 3 daļās, lai šim vieglāk orientēties.

Viss ko ar šo daru, ik pa pārdienām iztīru konteineru, un kādu reizi 3 nedēļās iztīru birstes, un citas iekšas.

 

Visur kur ir brīva pieeja, aparāts iztīra akurāti, arī stūrīšus, ja pa ceļam ir pārvilkts vads, arī nav problēmu, sliktāk, ja vāļājas vada gals, tad gan tas var ievilkti un iestrēgt.

 

Uzreiz saku, nevajag cerēt, ka šis mazais brīnums spēs aizvietot mājsaimnieci ar grīdas lupatu un putekļusūcēju Karcher! Aparāts uztura relatīvu tīrību mājā, tā ka nekrīt acīs nekādi netīrumi, spalvas un putekļu vāli, bet tie tāpatās sakrājas grūti pieejamās vietās, un mājas tīrīšana tomēr būs nepieciešama, kaut gan, kā nu kuram ir prasības pret tīrību. Citam varbūt arī mēnesi būs miers! :D

 

Rezerves daļu ir pilns ebajs pa kapeikām. Patreiz vienīgi esmu nopircis filtriņu paku pa pāris latiem, pārējais viss funkcionē bez problēmām. Vispār aparāts ir viegli izjaucams līdz pēdējai skrūvītei.

 

Nožēlojis iztērēto naudu neesmu ne mirkli!

 

Ja ir vēl kādi jautājumi, jautājiet!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Paldies par pieredzes info! Bet vēl arvien izskatās, ka manā mājā šī šaiba neparādīsies. Kaut kā nav pārliecinoši.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Sanchus

Jā, bākas ir labās. Tās var kalpot kā orientieri un kā virtuālās sienas. Ar šīm bākām iRobotam var tikt norobežota teritorija, kurā tam jādarbojas.

Tāpat iRobotam ir sensori pret krišanu no augstuma. Tas apstāsies pirms pakāpieniem uz leju un izvairīsies no 'bojāejas'. Lieks putekļu filtrs nāca komplektā līdzi, taču to vēl neesmu izmantojis.

Schedule režīmu neizmantoju, jo vienmēr kāds ir mājās.

Link to comment
Share on other sites

Pievienojos Sanchus un saf teiktajam, pašama man ir 520 modelis. Vienīgais ko varu teikt negtīvu ir tas, ka biežāk ir jāslauka putekļi no mēbelēm, tākā man vēl ir melnas mēbeles, tad ātri vien ir redzami putekļi, ko irobots saceļ. Nav jau tā ka viņš baigi putinās, bet biežāk sanāk slaucīt mēbeles tagad, kad ir iegādāts šis darbarūķis (jau kādu 6 mēnešus lietoju).

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dīvaini - kaut kā pārāk daudz labu atsauksmju.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Es 562. modeli izmantoju. Lielākā problēma ir tā, ka jāpiedomā, lai pa grīdu nestaipās mobilo lādētāju vadi utt. Tā kā man visi vadi vēl nav sakārtoti, tad reizēm vajag šo pameklēt zem kādas gultas, kur tas savācis vadu un apstājies. Bet kopējais iespaids ir ļoti labs. Māja ir krietni tīrāka, un ik pārdienas patīrot robotiņu priecē tas, ka tvertne ir pilna - tātad tas viss vairs neatrodas uz grīdas. Dikti laba sajūta, ka nav jāuztraucas, ja maizes drupačas sabirst uz zemes no rīta - zināms, ka tas tiks satīrīts.

 

Varbūt cenu varētu uzskatīt par diezgan augstu, bet slinkākam cilvēkam ieguvums ir nenovērtējams.

Link to comment
Share on other sites

Nu slinkot var vairāk, to varu apgalvot točna, un tas arī dod pozitīvu iespaidu! :D

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Izpētīju ebay un nopratu, ka tomēr šāds rīks mājās pagaidām nav vēlams. Par to $$$ visticamāk būs svaigs mazizmēra TV darbistabai.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Tā jau i', labāk netīrumos, bet pie "smadzeņizēdājkastes" :rolleyes:

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Lasot šo topiku arvien vairāk rodas pārliecība ka šis devaisis ir tieši tas kas man vajadzīgs! Ņemot vērā manu iedzimto slinkumu un sievišķa mīlestību uz tīrību (un arī iedzimto slinkumu....)

Būtu jauki ka agregāts vismaz max redzamos netīrumus savāktu - vismaz kāds kašķis mājās atkristu :keep_order:

Jautājums no kur viņu nopirkt pa iespējami lētu cenu ? (ja ebay -tad no kura pārdevēja?)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Gestapo, nemuldi! Jau rakstīju, ka pats ar savām čaklām rociņām vismaz 1x nedēļa ar zīdēju darbojos+ slapjā švamme pēc nepieciešamības. 2 cilvēki 72kvm nemaz tā nepiecūkā, lai katru dienu būtu mēsli jāšķipelē. Jau sākumā minēju, ka robots ir drīzāk iegriba, nekā nepieciešamība, jo tāpat būtu jāņem rokās lielais zīdējs 1x nedēļā.

 

P.S. labi, ka kāds cits ir uz šo mantiņu parakstījies.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Žak!

 

Kā jau teici šis devaisis nav vajadzīgs čakliem cilvēkiem kā Tu!

 

Diemžēl pasaulē ir daudzi sliņķi (kā es) kuri spēj sūcēju no būceņa izvilkt max 1x mēnesī un arī tikai pēc sievišķa atkārtotiem uzbraucieniem...

Link to comment
Share on other sites

mnas risinājums koka grīdai ir DEPO pirktais lefheit??? mop birste ar statisko uzliktni - platum ap 50cm, lai iztīrītu viesitabu no visiem gružiem un matiem pietiek ar tieši 2minūtēm, izbraucot zigzagā telpas grīdu. Pēctam reizi nedēļā nobrauc ar mitro mop lupatu un miers.

Vienīgi slota maksā ap 20Ls...

Link to comment
Share on other sites

Jautājums no kur viņu nopirkt pa iespējami lētu cenu ? (ja ebay -tad no kura pārdevēja?)

Ja tīrīsi ne vairāk par 3 nelielām istabām, būs labs arī roomba 520. Cena LV patreiz 195 laši http://www.irobot.lv/order/ , kas ir ~8% lētāk nekā pie ražotāja Vācijā (300 eiriki) http://www.iroboteurope.de/section?secid=39815

+ ja kāds kam jau ir robots pasūtīs to tavā vietā, tad LV vari dabūt vēl -5% zemāku cenu

 

Ja tehniku proti pats labot, tad var arī Ībejā. Tur man vienīgā zināmā pieredze ir par pārdevēju mastronics. Pirms gada draugs pirka pie viņa, sākumā gan atsūtīja nepareizo lādētāju, bet vēlāk laimīgi dabūja europas barokli.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varu pievienoties pozitīvajām atsauksmēm. Tehniski jau tautieši labi noraksturoja, es tik varu piebilst emocionālo pusi.

Kad dzīvoklī, ne pārāk lielā, ir 2 cilvēki, kas pie tam iet katru dienu uz darbu un pa nakti guļ, tas pasākums var izrādīties gana nevajadzīgs.

Kad ir lielāka platība ar 2 dažāda vecuma bērniem, kaķis + 1. stāvs + dārzs aiz loga, tas ir pasākums, uz kuru es skatos ar maigi pozitīvu sejas izteiksmi. Šajā gadījumā ir krietni par īsu ar cītīgu mājas izputekļošanu 1 X nedēļā - sestdienās. MAN reāli Rumbu ir vērts laist bezmaza katru otro nakti - es uzmetu tā uz 2 naktī, kad visi ir labi aizmiguši, un no rīta izberu gružus misenē. Vismaz sikie vārtoties pa zemi nerij putekļus. Pie tam, sīkos putekļus viš savāc gana labi.

Man paveicās dabūt pa 150 latvju zivīm refurbished 560-to ar rūpnīcas garantiju. Nenožēloju, tā ir tikai kvalitatīva "normālā" putekļu sūcēja cena. Ja būtu jāpērk par bezmaza 300, kā vietējie grib, tad gan jādomā.

Link to comment
Share on other sites

Man paveicās dabūt pa 150 latvju zivīm refurbished 560-to ar rūpnīcas garantiju.

Laps. Lasīju, ka irobots restaurē tikai tos robotus, kuru nobraukums ir mazāks par 1000 stundām (tas sanāk ne vairāk kā 1,5 gads lietošanas), tā kā tavam noteikti vēl krietns spēks kaulos un 150 zivis tomēr ir labs ietaupījums. Vienīgi par garantiju - tas drīzāk ir sirdsmieram, bet ja kas notiek (tfu-tfu-tfu) tad diez vai būs jēga sūtīt uz ameriku.

Par nakts tīrīšanu - tev vai nu tiešām liela māja, vai ļoti labs miegs. Ja man sīcim vai sievai zem gultas pažūžotu apakšā roomba - domāju tie robotu pāršēdulētu :)

Link to comment
Share on other sites

Par garantiju - ceru, ka nevajadzēs.

Refurbished izskatījās pilnīgi kā jauns - ar visām uzlīmēm, plēvēm, utt. Pēc 2 nedēļu lietošanas viš vairs tuvu tāds neizskatījās. Tā, ka mans pieņēmums ir tas, ka refurbishojot viņi maina visus korpusus.

Par nakts tīrīšanu - man guļamistabas 2. stāvā, + ļoti labas oša koka durvis :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Kopš vakardienas mājas uzkopšanā palīdz Irobot 520 modelis. No sākuma skatījāmies uz šedulējamo modeli, taču kaut kā roka necēlās maksāt papildus 85Ls par šādu funkciju, kas pa lielam ir vienīgā atšķirība starp 520 un 555 modeli.

Abi ar sievu esam starā par to cik rūpīgi tas aparāts tīra! :yahoo:

Pirms laidām robotu tīrīšanas darbos, izšrubējām māju ar parasto sūcēju. Lai cik tas nebūtu dīvaini, pēc pusstundas darba, robots bija pilns ar putekļiem un matiem. Iztīrīju, palaidu vēlreiz. Atkal tas pats. Kā jau te minēja, ir patīkami apzināties, ka tas robota savāktais netīrumu daudzums vairs nav uz grīdas.

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Tad jau tas parada cik labi tu vai tava sieva labi tirat istabas. Visu laiku pats tiru un nevajag nekadus robotus

  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uz Z-sv kā reiz atkal lūkojos robotu virzienā, bet kaut kā tomēr skopums un skepse ņēma virsroku.

Link to comment
Share on other sites

Visu tēmu nepārlasīšu - slinkums, bet cik ir bijis lietots, tad paklāju satīra tikai pa virspusi, labs priekš citām virsmām, bet pleķiem vajadzēs vien ņemt mitru lupatu.

Link to comment
Share on other sites

Kopš vakardienas mājas uzkopšanā palīdz Irobot 520 modelis. No sākuma skatījāmies uz šedulējamo modeli, taču kaut kā roka necēlās maksāt papildus 85Ls par šādu funkciju, kas pa lielam ir vienīgā atšķirība starp 520 un 555 modeli.

Man jau liekas ka šedulers ir liels pluss. Troksnis no šamā ir pietiekami traucējošs, tapēc laist, kamēr pats mājās negribas. Man ir iešedulēta visa nedēļa, izņemot brīvdienas, un tagad pat aizmirstas ik pa laikam šo izstīrīt, cik nemanāmi dara savu darbu.

Link to comment
Share on other sites

Tad jau tas parada cik labi tu vai tava sieva labi tirat istabas. Visu laiku pats tiru un nevajag nekadus robotus

 

:sarkasms:

Nu baigi jau necentāmies, gribējās ātrāk palaist robotu. Bet ne par to stāsts.

Par šeduleri - domājam, ka palaidīsim ejot prom uz darbu, tad atnākot mājās viņš jau sen visu būs pabeidzis un netraucēs ar savu troksni. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sveiki, kāds ir dzīvē redzējis ķīniešu robotus? Atsauksmes internetā ir dažādas, dārgākais ķīnietis ir 1/2 no krutākā iRobot cenas.

Nu piemēram šis:

 

http://www.hifi-tower.co.uk/HOME_und_LEISURE/Home_Appliances/Vacuum_Cleaners/Majestic12_MR_Robot_Vacuum_Cleaner_with_Mop_UV_Disinfectant__i139_3276_0.htm

 

Atsauksmes internetā par ķīnieši produkciju ir dažādas. Cik atradu tad vienu un to pašu modeli ražo vairākās rūpnīcās, zem dažādiem nosaukumiem. Līdz ar to arī kvalitāte ļoti atšķiras.

Šeit ir poļu veiktais tests un ķīnietis tīrot tik pat labi kā iRobot. Šeit otro vietu testos pēc dārgā iRobot ieņem Smart Cleaner Carneo 610, kas ir tieši tāds pats kā augšējā linkā norādītais.

 

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=auto&tl=en&u=http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/roboty/2011/01/test-5-odkurzaczy-robotow.aspx&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhga6HBUlf_UqWan-NB2E9CAE0GBzA

 

Nu daži piemēram noklājas visa sērijas:

 

http://www.youtube.com/watch?v=QB2dhHsLyIc

Labots - andza
Link to comment
Share on other sites

Augstāk jau par šo modeli rakstīju.

Jau mēnesi viņš mums tīra māju un slinkums aug augumā. :spiteful:

Link to comment
Share on other sites

Es vakardien saņēmu to savu ķīnieti par kuru augstāk biju rakstījis.

Pgaidām esmu ļoti apmierināts, strādā pārsteidzoši klusi, priekš 24W sūcēja biju gaidījis daudz lielāku trokšņu līmeni. Skraida ļoti ātri, telpā orientējas ļoti labi, ja atroda kādu netīrāku laukumiņu tad uzreiz pie tā uzkavējas ilgāk.

Man telpā ir 90% paklāji un 10% lamināta.

Scheduleri un pārējās fīčas vēl neesmu izmēģinājis.

Pagaidām robots patīk, redzēs cik ilgi kalpos, kaut gan man ir 1 gada garantija.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tā! Man radās vēl viens jautājums par visiem aparātiem norādīto 3 istabu ierobežojumu. Man it kā skaitās 3 istabas, bet nez kā uzskatīs robots?

 

OK, to ka WC netīrīs, tas skaidrs, jo tur ir palēciens dēļ siltās grīdas "pankūkas". It kā daudz neraudātu, ja istabu nr.3 netīrīs, jo tā netiek aktīvi izmantota. Bet vai spēs izšrubēt virtuvi, koridori, istabu nr.1 un nr.2?

Link to comment
Share on other sites

Tur jau vairāk ierobežojums uz kvadrātmetriem, ko tas robots ar vienu uzlādi var iztīrīt. Ja nemaldos, tad līdz 60m2. Man arī ir diezgan sarežģītas konfigurācijas dzīvoklis un vēl nav gadījies, ka viņš apmaldītos. Pāris reizes ir ierāvis kādu uz grīdas atstātu drēbes gabalu (silto cimdu, auduma jostu), tad viņš nobļaujas, ka kaut kas iesprūdis un tur arī paliek.

Link to comment
Share on other sites

Katru istabu vēlams nodalīt ar virtuālo sienu, tas ir vispareizākais, jo tad robots arreiz zina cik istabas jātīra, un attiecīgi saplāno laiku katrai istabai, kā arī kvalitāte būs augstāka. Protams, būs jāpiepērk klāt tās virtuālās sienas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hmm... roboti ar sienām komplektā ir dārgi. Atsevišķa siena (bāka?) laikam 29Ls maksā. Un man tur sanāk vairāk kā 60kvm.

 

OK, kāds zinošāks varētu izstāstīt kāda manā gadījumā ir minimālā komplektācija, lai ietvertu visas istabas bez WC?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Njā, nosūtīju šiem meilu, lai smadzeņo.

 

Ja vēlāties visu platību iztīrīt vienā tīrīšanas reizē, tad optimālākais ir Roomba 581, kas paredzēts 4 telpu tīrīsanai, kuru kopējā platība nepārsniedz 90 kvadrātmetrus. Tas ir aprīkots ar slūžu sistēmu- durvju ailēs ievietojamām ierīcēm, kas nodala atsevišķas telpas vienu no otras un liek robotam tīrīt telpas secīgi- vienu pēc otras.

Pārējie irobot Roomba modeļi var Jūsu dzīvokli tīrīt ar lielāku Jūsu iesaistīšanos, vai nu liekot robotu atsevišķās istabās, vai dalot dzīvokli divās tīrīšanas zonās, jo Roomba 520, 531, 555, 564 - vienā tīrīšanas reizē savu tīrības standartu spēj nodrošināt 2-3 telpās ar kopējo maksimālo platību 60 kvadrātmetri.

Attiecīgi iRobot Roomba bāzes modelis - Roomba 520 ir minimālais variants, ja esat gatavi likt robotu atsevišķās istabās, aizverot istabu durvis.

 

Ja jāsaka godīgi - tāpat ne sū** nesapratu :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...