Jump to content

Lattelecom virszemes TV (1. turpinājums)


Pirkss
 Share

Recommended Posts

kad tu to lielo palagu ieraudzīsi, tad tu ar nebūsi laimīgs :D

bet ir apejas variants - vispirms ieslēgt dekoderi, tad mazliet nogaidot slēgt tv tik iekšā :D es gan parasti daru otrādi, jo tv pārslēdzas uz scart-u pats kad dekoders ieslēdzas. izmantoju dažādus avotus, parasti nezinu kas palicus pēdējais ieslēgts.

 

bet protams, tā nav mirstamā kaite. kā žaks rakstija, citi uzlabojumi tvstaram ar w40 atsver visas citas neērtības. :)

 

tā kā tie kas šaubās - vai dzīvot ar w19 vai mēģināt noupgreidoties ... es nedomātu noteikti - w40 ir spēks.

Link to comment
Share on other sites

Pag, pag... apstījos ltk lapā un tur bildē smuki var redzēt, ka Staram aizmugurē ir RCA štekeri. Audio, video, un SPDIF.

Bāc!

Es runāju par SCART-SCART kabeli kurš ir vienīgais STARam oficiāli līdzdodamais kabelis, nevis par to ka viņam nav RCA izeju!

Protams ka ir. Tāpēc ieliku abu kabeļu bildītes, lai vari redzēt kā viņi izstās.

Abi varianti ir vienlīdz labi. Es laikam ņemtu RCA-RCA, ja nav SCARTa, tad nav.

 

Jaunākā FW versija ir v43 - tur salabotas arī EPG problēmas - dubultieraksti, programmas rādīšanas no tekošās dienas pusnakts, nevis no patreizējā brīža.

Šīs mušas īslaicīgi ārstējās ar barošanas izraušanu, bet ne uz ilgu laiku.

Softs nedzēš nost vecos EPG īventus :choke:

Link to comment
Share on other sites

http://www.financenet.lv/zinas/331506-sm_analogas_tv_saglabasana_nelaus_ieviest_platjoslas_internetu

Var jau būt es visu nezinu, bet tak nekur pasaulē neizplata internetu televīzijas diapazonā? 8MHz TV kanalā principā nevar nekādu ātru internetu dabūt. Vai tiešam esmu ko palaidis garām, vai vienkārši kads uz tautas tehnisko stulbumu grib dabūt daudzus miljonus.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, tur runa iet par to dividendi (naudu), kura tiks izmantota platjoslas interneta ierīkošanai (kur tad, laukos katrai mājai izvilks, tas pats kas ar slaveno interneta digitalizāciju)?

Ja analogā TV netiks izslēgta tādos un tādos termiņos, tad ES naudu nedos. Tā es to saprotu.

 

Latvijas žurnālistiem patīk ļoti interesantus virsrakstus likt rakstiem.

 

Smiltenes, Līvānu, Talsu, Ventspils TV, kā arī "TV Spektrs" savu programmu raida vienu stundu dienā.
Līvānu TV nav, ir "Vidusdaugavas TV" kura raida gan J-Pilī 34.dec. kanālā, gan Līvānos (ja nemaldos 12. metru kanālā). Un programma vietējā tur ir vairāk par 1 stundu (tas nekas, ka atkārto vakarā vēlreiz).

 

kas LVRTC maksātu sešus miljonus latu, kā arī iespēju zaudēt ES fondu 19 miljonus eiro platjoslas interneta attīstībai, un jāsamēro šie potenciālie zaudējumi ar reģionālo un vietējo televīziju nevēlēšanos bieži vien principa pēc izmantot "Lattelecom" piedāvātās digitālās apraides iespējas.
Nu tad lai valsts samaksā reģionālo TV vietā to pusļimonu par Reģionālo TV apraidi Latvijā un saņem to dividendi un nezaudē 6 miljonus.

Tiešām nesaprotu, vai tiešām šajā valstī viss notiek caur ... ?

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Domā, ja analogo TV izslegs , tad naudu iedos :sarkasms: . Eiropa tak neprasa izslegt analogo apraidi pirmajā jūnijā un dod termiņu līdz 2013 gadam. Mūsu pašu bāleliņi grib visu sasteigt un Lattelekom bāž batonus, ja mazpisānos neizslēgs vietējo TV, tad Ladgalē nebūs interneta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Polija vispār tikai tagad sāk testēt DVB-T (mož Suwalkos jau arī ir) un analogā viņiem tiks izslēgta tikai 2015.gadā. Viņiem ir citi termiņi? Mani tas interesē.

Link to comment
Share on other sites

Ukrainā arī tagad tikai sāk kautko raidīt un arī termiņš esot 2015.g.

Link to comment
Share on other sites

Tai pašai Lietuvas Televīzijai (LRT, zem viņiem arī radio apakšā) arī neiet nemaz tik labi, naudas nav analogajai apraidei. Taču viņi to neatslēdza. Vienkārši neraida pa dienu (uz satelīta un digitālajā televīzijā gan pa dienu arī tiek raidīts). Kāpēc tā nevarēja rīkoties tā paša LTV1? Raidīt no rītiem tās 4 stundas un pēc tam vakarā?

Lietuvas televīzijas pirmā kanāla analogie raidītāji šobrīd raida tā:

6:00 - 11 (vai 10, neatceros), un pēc tam 18:00 - programmas beigām. Par to pašu naudu ko tērēja līdz jūnijam varēja aizraidīt līdz pat septembrim (pieņemsim). 3.kanālu tak tāpat Lattelecom nevajag.

Lai nu kā, man, kā cilvēkam, kurš aktīvi seko līdzi visai šai padarīšanai joprojām nav skaidrs kas notiks Rīgā ar TV3 un reģionālajām TV. Vēl jo vairāk nav skaidrs parastajam pensim, kurš vakarā grib UgunsGrēku un vietējās ziņas paskatīties.

Tā vien liekas, ka viss tiek darīts un grābts pēdējā brīdī.

Link to comment
Share on other sites

viņi to netu grib pa gaisu spļaut? kā ar atpakaļkanālu? nu moins tiko HBBtv (šķiet šajā gadījumā tā ir tipa HBB)parādās tā mums to vajag :D pa kabeli nepaspējām palaist internetu tapēc neko nezinu par tām joslām, bet čakars ir ar to visu, atpakaļkanāls ir ļoti niķīgs, ja lietos to hibrīdu ta varbūt mazāk problēmu

Link to comment
Share on other sites

Es no tā raksta sapratu ka tur sajauktas kopā divas lietas. Analogās apraides atslēgšana un internets.

Kopējs tiem ir tikai Eiropas nauda. Neatslēgs analogo apraidi - nebūs eiropas naudas interneta ierīkošanai. Nu kaut kā tā apmēram.

Var jau būt ,ka kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

Mūsu žurnālisti un deputāti ir spējīgi sajaukt visu un vienmēr un tā jau paglupā ierindas patērētāja galvā radot galīgu apjukumu.Tad vēl Viasat ar savu TV3 un mūžīgo blefošanu(paklausoties vien tās reklāmas:pēc 1.jūnija nebūs nekā,tikai Viasat jūs glābs) Vēl politiķi(JL) izmanto situāciju.

Vispirms tika lemts,ka līdz 2012.gadam saglabāsies analogā apraide,tad lemts,ka ar š.g. 1.jūniju atslēgs.Velns parāvis, tad paliekam pie kāda datuma un basta,nevis visu laiku,kadi profāni grib,ko mainīt,bet naudu,lai dodam mēs visi.

Link to comment
Share on other sites

Maris77

Tracina visa šī nenoteiktība, ja reiz pateica, ka atslēgs 1. jūnijā, tad vajag arī atslēgt. Pacan skazal, pacan sdelal. :on_the_quiet2:

 

Un kāds sakars ir Virszemes TV ar platjoslas netu? Tagad nets jau skrien pa analogās TV frekvenci vai arī žurnālisti mums ļoti lieli profāni?

Link to comment
Share on other sites

Varbūt ienesīšu mazu skaidrību.

 

1) Saeimas komisijā jaunajam likumprojektam (kas nav ne tuvu vēl pieņemts) deputāti iebalsoja normu, ka līdz 13jam gadam _vietējās_ TV drīkstēs raidīt analogi ar _saviem_ raidītājiem _savu_ programmu. Tātad, nekādas tur TV3 un TV6 un LZK retranslācijas. Tā kā TV3 stipri spieda uz šo pasākumu, kas atļāva viņiem noklāt lielu daļu teritorija,s neizmantojot ne LVRTC ne pat pērkot savus raidītājus, tad tagad stimuls palikt analogajā formātā TV3 stipri mazinās, jo kāda trešā daļa no esošajiem raidītājiem novērsies ciet. Nekādi nevar pārmest TV3 vēlmi , kā jau biznesā, gūt sev maksimālu labumu, TV3 konsekventi aizstāv savas biznesa intereses. Vietējām TV savukārt jāsaprot, ka frekvences nav starptautiski saskaņotas un nav aizsargātas, kā kādam patraucēs, tā jāmazina jauda vai jālūdz cita frekvence.

2) TV3 tiešām juridiski līdz 11tā gada 01.12. drīkst raidīt analogi. Jautājums, kam to darīt, ja citas analogās apraides nebūs un visiem būs jāžonglē ar pultīm, ieejām, antenām, lai to TV3 dabūtu. Sāls ir citur - TV3 analogi aizņemtās frekvences traucē multipleksu izveidi pa visu Latviju un zāģē LTC, tāpēc izslēgt-neizslēgt tiek izmantots kā instruments "biznesa" pārrunās ar LTC.

3) Digitālā dividende ir tas metru kanālu spektrs, kas pēc analogās atslēgšanas saskaņā ar ES harmonizēto frekvenču plānu paredzēts LTE/4G pakalpojumiem, un operatori Eiropā Eiropas komisiju lobē un masē ne pa jokam, lai ātrāk tiktu pie šī spektra. Bizness, zinies. Latvijai, savukārt ir izdalīta Eiropas nauda platjoslas pakalpojumu ieviešanai reģionos (vienādas piekļuves nodrošināšanai un reģionu izlīdzināšanai) un to naudu jāapgūst līdz , ē, -12jam gadam, laikam. Protams, ka zem šī projekta visvieglāk paairēt apakšā arī digitālo dividendi.

4) LVRTC ir jāuztur ne tikai atsevišķi analogie raidītāji, bet daļa infrastruktūras (sakaru kanāli, antenas, etc) kas citādi būtu izmantojami ciparu apraidei, aiz tam tik lielas attiecināmās izmaksas. Taksometros par stāvēšanu arī jāmaksā, vai ne?

5) Vietējās un reģionālās TV nav _sabiedriskās_ TV, tāpēc tiem valsts dotāciju nemaz nedrīkst dot, tas būtu uzskatāms par konkurences likuma tiešu pārkāpumu, jo visas tās 26 gab sīkstudijas ir tīrākie komersanti, vienādi likuma priekšā. Brēka liela, jo 26+ deguniem negribas zaudēt ienesīgu, siltu, pašvaldības un/vai TV3/LZK/PBK apmaksātu ienākumu avotu...

Link to comment
Share on other sites

Maris77

Ja ir tā kā saka Tornis, tad jau viennozīmīgi analogā ir jāslēdz, tam tas ir tikai viens kanāls, ja analogajā paliek LTV1, LTV7, LNT un TV3 tad būtu cita runa. Tās mazās es pat TV neuzskatu, lai sarunā ar Lattelekom un raida kopā ar LZK kā Vidzemes TV vai citu kanālu.

Link to comment
Share on other sites

Tornis, uzreiz rodas vairāki jautājumi. Kāda tad LVRTC jāuztur infrastruktūra? Cik zinu, tad pa releju līnijām TV3 neizplata, bet blakus raidītājiem stāv SAT uztvērējs. Faktiski Latvijā ir tikai viens 31 kanala TV3 nopietns raidītajs un tas atrodas Rīgā.Visi pārejie raidītāji ir nīkuļi ar tādu pašu jaudu kā reģionālajām TV un cik tad viņu LVRTC torņos ir.

Nebūs arī taisnība, ka reģionālās TV īpaši kādam traucē, jo ar 100W lietuviešu raidītaju diži tālu neaizraidīsi. Labi ja kādus 20km.

Vakar speciāli pētiju internetā par LTE/4G un nekur neatradu, ka šim sakru veidam varētu izmantot metru viļņus. Nepateikšu precīzi, bet diapazons no 10-12 kanālam paredzēts digitālajam radio, kuru gan diez vai ieviesis, jo Eiropā tas mirst vēl nesācies. Kad izstrādāja digitālo radio standartu tak neviens neiedomājās, ka ar datoru varēs klausīties visas pasaules radiostacijas nepērkot dārgu DAB uztvērēju.

Tāpat man neviens neiestāstīs, ka 8MHz joslā var izveidot platjoslas internetu. Jā, vienam klientam varbut, bet kā vajadzes apkalpot desmit un vairāk klientus, tā tāds internets strādās sliktāk par iezvanpieeju :sarkasms: . Šitos makaronus var bāzt deputātiem un taiutai aiz ausīm, bet cilvēki, kuri saskarās ar radio interneta apraidi 10km un lielakos attālumos, zin, kādus ātrumus var reāli dabūt pa gaisu.Protams, ja ir tiešā redzamība, tad nav problēmu, bet kur tad tā meža vidū ir :sarkasms: Wimax jau arī prezentāja kā nez kādu platjoslas internetu, bet čiks vien sanāca un mežā to uztvert nevar. Jā, pilsetā, kur pie katras mājas pakša stāv interneta apraides pinkt, var dabūt uz USB puļka pieklajīgu ātrumu, bet lauku "džungļos"-nekad!!!!

Nebūs taisnība arī par dotācijām mazajām TV. Tiešā veidā protams valsts nevar dotēt reģionalās TV, bet var taču pirkt no tām gatavo programu. Es te neko jaunu neizgudroju. Latvijas TV tak jau vairākus gadus pērk ziņu materiālus no mazajām TV. Pašiem ta slinkums braukt uz laukiem un filmēt :sarkasms: .

Ir vēl viena problēma. Mazajam TV uzturēt savus raidītājus ir desmitiem reižu lētāk, kā maksat LVRTC par raidīšanu. Es nemaz nerunāju par Lattelekomu, kurš ari nokāš savu daļu. Kā tā var būt ka profesionaļiem snāk tik dargi uzturēt raidītaju un nevajag man sākt stāstīt par infrastrukturu un raidītāju apkalpošanu. Pats esmu uzstadījis vairākus lietuviešu raidītājus un zinu, ka tur principā nav ko apkalpot-ieslēdz, noregulē un maksā tik elektrības rēķinu :sarkasms: . Lielākajai daļai mazo TV ir elementāri pāriet uz ciparu apraidi. Atliek tikai nopirkt Lietuvā H.264 enkoderi un digitālo mudulātoru, bet gala pakāpe jau nodrošina digitalo apraidi.Stulbākais ir tas, ka to var izdarīt par dažu menešu maksu Lattelekomam par apraidi viņu digitālajā TV. Vai nav jocīgi, ka tehnika maksa salīdzinoši lēti, bet Lattelekoma pakalpojums neadekvāti dārgi. Es jau saprotu, ka Tev Tornis ir jāspodrina mundiera gods , bet nu kautkas ar tām cenām digitālajā apradē riktīgi nav.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, tev ir un nav taisnība. Ir tāda lieta kā tarifi un tarifos ir tāda lieta kā attiecināmās izmaksas. Tarifus taisa saskaņā ar virkni likumu, piemēram, par UIN, par grāmatvedību, u.t.t. un uz vienu analogo tīklu attiecināmās izmaksas ir lielas, un tarifs nebūt nesastāv no N raidītāju amortizācijas + elektrības. Tur ir iekšā uzņēmuma peļņas %, inženieru algas, kopējā infrastruktūras amortizācija, zemes nodoklis, u.t.t. Tarifa metodika ir apmēram 300lpp bieza mape :-) kuru Valsts kontrole studēja 3 mēnešus :)

 

Un viens tīkls analogajā apraidē traucē apmēram tāpat kā vecs zapiņš uz Daugavpils šosejas, kur ir zīme apdzīt aizliegts un kur tas velkas ar 65 :) Zapiņam ir tiesības tur braukt , bet citus tas besīs :)

 

Par digitālo dividendi - tur ir ne tikai metri (vismaz Eiropā ne) un ne tikai LTE.

 

http://europa.eu/rap...nce=MEMO/09/158

The digital dividend is the additional spectrum that will become available for new wireless and TV services as a result of the switchover from analogue to digital TV, which has started in the EU Member States and is expected to be completed by 2012 (IP/09/266).

Kā jau es teicu, es saprotu TV3 biznesa intereses, bet tas nenozīmē, ka es atbalstu TV3 un Viasat politiku un metodes. TV3 raidījumus es pat pats pa brīžam paskatos un Ozoliņu pazīstu jau sen. ;-)

 

PS Pēdējais jautājums par tarifiem - paņemiet LVRTC gada pārskatu un paskatieties, cik par to vai šito ir iekasēts, un atcerieties, ka apraides cenu no raidorganizācijām iekasē nu jau ne LVRTC, bet Lattelecom. ;-)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Izlasīju to rakstu, tīrs ūdens un nekādu tehnisku parametru. Nu neticu, ka var televīzijas metru kanālu diapazinā panākt ātrgaitas internetu. Pārāk šaura josla un pārāk lielas antenas. Interesanti, kā izskatīsies USB interneta modēms teiksim uz otrā TV kanāla :sarkasms: .

Par LVRTC tarifiem tak viss skaidrs, bet mazajām televīzijām pie šiem tarifiem(nav svarīgi Lattelekoma vai LVRTC) atmaksājas savi raidītāji, kuru ekspluotacijas izmaksas ir par kārtu zemākas. Kušs normāls uzņēmējs ies maksāt vairāk, ja var maksāt mazāk? Ar TV3 jau ir tieši tāpat-zviedru saimnieki paskatās izmaksas citās valstīs un saka, ka Lattelekoma tarifs ir pārāk augsts.

Interesanti būtu atrast precīzu informāciju par LTE/4G apraidi metru viļņos?

Link to comment
Share on other sites

Atkal jau propagandas ietekme - tīkla izmaksas šobrīd Igaunijā ir zemākas, jo pārejas periodā TV3 ir atbrīvota no komerciālās nodevas par tīkla izmantošanu un apraides tiesībām ~ 1.5 miljonu/gadā eiro apmērā. Nodeva saistīta ar to, ka EE sabiedriskā TV nepiedalās reklāmas tirgū - tur reklāmas nerāda. Tad kad ierullēs šo nodevu, tad LV liksies ka apraide ir bez maksas :)

Savukārt jautājums - ko tad, vietējā TV veselu muxi (pilno joslu - 15 - 20 megas) rādīs savu vienu programmu - super 3D 4HD ? :D Skaidrs, ka nagi niez uztaisīt lokālo kabeļoperatoru, kas iestums tajā frekvencē VHS kvalitātes 10 kanālus un ņems par to peso no Pampāļu onkas un Bauskas tantes. Tā ka tie mazo tv nodomi nav nemaz tik tīri un dzidri kaā maza bērna asara...

Link to comment
Share on other sites

Par mazo televīziju vēlēšanos taisīt lokālo operatoru, kurš raidīs vairākus kanālus, gan nebūs taisnība. Par cik es tais aprindas apgrozos, tad nevienam tādas idejas nav. Vienkarši mazās televīzijas grib strādāt kā līdz šim un viņiem nevajag ne Lattelekoma piedāvāto milzu reklāmas tirgu(interesanti, ko gan mazpisānos reklamēt :sarkasms: ), ne arī ir nauda lai samaksātu neadekvāti augsto maksu. Ja vēl par TV3 var strīdēties, tad mazajām TV nafig nevajag raidīt pa pus Latviju. Es gan ieteicu izīrēt brīvos resursus lokalajos digitālajos raidītājos Lattelekomam un pa lattelekoma tarifiem. Tad par to naudu varētu gan darbiniekus pieņemt, gan programu pagarināt, gan vēl paliktu nauda attīstībai. Skaidrs, ka tas neies cauri, bet kapēc viens var kāst neadekvātu samaksu, bet cits nevar?

Labi, nav ko te fantazēt. Mums jau neprasīs, kā tālāk būs ar digitālo televīziju :sarkasms:

Tornis, labak pastasti ko vairāk par LTE/4G, jo neko prātīgu internetā nevaru atrast un visur tikai "ūdens liešana", ka tas ir kruta, bet nekur nav tehniskas informācijas par darbību metru viļņos.

Link to comment
Share on other sites

Jā, protams, vietējo TV īpašniekus moka tikai un vienīgi nesavtīga vēlme informēt pagasta ļaudis par Mirdzas tantes lielo ķirbi, ēst jau viņi nemaz negrib :D it īpaši tuvējo vēlēšanu kontekstā :D

Tici man, es arī tajās aprindās grozos un zinu šo to no sētas puses. Un tici man, es brēcu ne mazāk skaļi, piemēram, pirms gada, kad ieviesa valsts nodevu par 4ciparu īsajiem kodiem, kas nogrāva ne vienu vien sīko SMS biznesu ;) Tā ka tas ir tīrs bizness un tikai, un to es atzīstu un vienmēr atzīšu (kaut kā tak pie peļņas ir jātiek), bet risināts tas tiek visādos līmeņos politiski... paskat kā ex-ESD šefs Dienā šodien izklājies ;)

PS Man šobrīd nav īsti ziņas par konkrētām iestrādēm metru diapazonā, bet uzjautāšu bezvadu sakaru speciem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labvakar!

Šodien ar manu digitālo televīziju notika tāluztveršanas fenomens. Šovakar piezvanija mana māte, viņai beidzies priekšapmaksas kartes termiņš, un lai turpinātu skatīties 5 bezmaksa kanālu, "gudrais" TVStar prasa pārskanēt kanālus. Nu ko, devos pie sava TVStara un pa telefonu, pa punktiem veicām pārskanēšanu. Skanēju es, skanēja māte /Raimonds Pauls/, viss ok, bet man parādijušies 5 igauņu bezmaksas kanāli: ETV, ETV2, igauņu TV3, u.t.t. un visi rāda, tiesa, tikai 5 minūtes rādija, pēc tam, "vājš signāls". Atrodos Jūrmalā, Kauguros, iekšpus dzelzsbetona lodžijas margām nosviests poļu režģis, knapi orientēts uz Rīgu, uz igaiņiem orientēt traucētu mājas pozicija.

Link to comment
Share on other sites

Super! Būtu interesanti noskaidrot no kurienes signāls nāca, bet laikam jau neiespējami. :) Vienīgi, pēc frekvences.

Maybe kāds Ruhnu, roņu salas raidītājs, ja tāds tur ir?

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Tie kanāli tai manā TVStar ir saglabājušies, iešu paskatīt, vai pietiks man inteliģences izlobīt ferkvences.

 

Visi pieci manis uztvertie igauņu kanāli: ETV, ETV2,TV3, kanal 2, kanal 11 atradās 730MHz frekvencē, 53 kanālā.

Link to comment
Share on other sites

Lõuna-Eesti: Pärnu

MUX1 E53 730 MHz

 

Nevaru atrast to smuko lapu ar visiem raidītājiem (PDF)

Link to comment
Share on other sites

Fakts paliek fakts, bet paskatoties kartē, manas antenas virziens no Pērnavas vismaz par 90grādiem novirzīts, sanāk, ka pretējā māja darbojusies kā atstarotājs. Ja roņu salā būtu raidītājs, tad gan līča piekrastes entuziasti varētu mēģināt ar labām antenām to medīt, nu protams, kam patīk igauņu valoda. Mjā, valodas iespējas šiem kanāliem nepaspēju pārbaudīt.

 

Starpcitu, vienā igauņu kanāla gāja futbols, kas mūsu bezmaksas kanālos ir retums.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

http://www.digilevi.ee/?avaleht=kaart

 

LV/EE pierobeža vismaz pēc kartes ļoti smuki pārklājās. Tā kā, nav brīnums, ka EE DVB-T uztver pat ar "pakaļgalu".

Analogās TV laikā jau ir redzētas Igaunijas TV no Vālgjarves skaidrā laikā arī šeit - LV otrā pusē. Nez, kā ar to digitālo. :D

 

Šeiten arī tā smukā lapa ar frekv. http://www.levira.ee/dyna/site/saatejaamad.pdf

 

Džeki apspriež LV digitālo!

http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=8748&st=0&sk=t&sd=a&start=210

 

Man ir ideja, tajā forumā izveidot tematu EN/RU valodā un tad ar eesti poisiem komunicēt.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Vienmēr visos laikos Igauņi savu pierobežu ir labi apraidījuši gan tv gan radio. Bet pie mums laikam domā ka pierobežā neviens nedzīvo, jo Latvijas tv kanālus bez āra antenas uz jumta pierobežā neredzēt toties igauņu tv ar istabas antenas ragiem ķer un radio stacijas bez laba radioaparāta nedzirdēt praktiski visi ķīniešu radio ir metami izņemot igauņu radio neko neķer

Link to comment
Share on other sites

Aiziet:

http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=12184&start=0&st=0&sk=t&sd=a :)

Lasīt var tāpat, bet lai rakstītu vajag regoties. Pēc tam admins kontu apstiprina kaut kādu dažu stundu laikā un var drukāt. Gan po russkim, gan in english.

 

Vispār būtu baigi interesanti internacionālu Baltijas DVB-T forumu vai vismaz sadaļu uzveidot, tas varētu būt ļoti interesanti.

 

OK, ja atpakaļ pie Lattelecom, tad kad būs tas klikšķis, kad TV5 tiks nokodēts visā LV izņemot Rīgu (un varbūt pārnests uz citu Multipleksu, lai nečakarē prātu un bitreitu pārējiem FTA kanāliem)? 1.Jūlijā? 1.jūnijā, kad analogajā paliek reģionālās bez nekādas retranslācijas? Vēl visai nesaprotami ar tiem termiņiem!

Labots - Dexs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

no Letas:

 

Komersanta "TV3 Latvija" (''TV 3'') programmu pārraide analogajā tīklā tiks atslēgta līdz ar analogā tīkla izslēgšanu visā valstī no 1.jūnija, paziņoja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne."Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis norādīja, ka patlaban situācija esot tāda, ka "TV3" nebūs pieejams arī ciparu virszemes apraidē, jo līgums ar "Lattelecom" neesot noslēgts.

 

Līne norādīja, ka nekāda vienošanās ar "TV3" attiecībā uz analogo apraidi pēc 1.jūnija ar LVRTC nav panākta. Arī Satiksmes ministrija (SM), reaģējot uz "TV3" paziņojumu, norādīja, ka telekompānija pauž pārsteidzīgus apgalvojumus par palikšanu analogajā apraidē pēc 1.jūnija.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tātad "smuka politika" no TV3 puses - tiem , kas gribēs skatīties TV3 Latvija, vienīgā iespēja būs viasats ...

Redzēs ar ko tas vēl beigsies.

Link to comment
Share on other sites

Mjā, domāju tas Viasats reāli beigās sev pamatīgi iegriezīs... jau tagad viņi reāli ir apmuļķojuši daudzus cilvēkus ar savu reklāmu (es zinu tādus cilvēkus) un nabaga cilvēciņi domājot, ka tas ir LTC ir galu galā sev pagādājuši šķīvi :) Par atpakaļ ņemšanu protams nav ne runas... un rēķini jau sāk nākt... un lasot forumos, ka no viņiem pat nevarot tikt vaļā pēc līguma beigām (jo stājoties spēkā jau nākamais termiņš), tad tiem cilvēciņiem jau ir paredzama "mūžīga verdzība" Viasatam :)

 

Jo vairāk viņi čakarās smadzenes, jo vairāk negatīva info par viņiem būs... bet varbūt tas ir viņu mērķis?

Labots - ssac
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Touareg

Tātad "smuka politika" no TV3 puses - tiem , kas gribēs skatīties TV3 Latvija, vienīgā iespēja būs viasats ...

Redzēs ar ko tas vēl beigsies.

Es nesaprotu, ko TV3 no taa ieguus, jo vinjiem tachu ruup reitingi, kas tad skatiisies vinjus tie paaris tuukstoshi Viasat klientu? Nesen veel LTC publiceeja datus, ka shiem jau 160K VTV skatiitaaju un 55K iTV.

Labots - Touareg
Link to comment
Share on other sites

Manas domas - gan jau nospļauties uz reitingiem, šiem galvenais - uz trīs gadiem ievilināt savos tīklos pēc iespējas vairāk klientu , un tad kaut ūdens plūdi .

 

Bet 1 jūnijs nav tālu, tad jau redzēs kas un kā.

Link to comment
Share on other sites

Es nesaprotu, ko TV3 no taa ieguus, jo vinjiem tachu ruup reitingi, kas tad skatiisies vinjus tie paaris tuukstoshi Viasat klientu?

Nezinu vai Viasat ir tikai pāris tūkstošu klientu, bet kabeļtīklos TV3 tāpat kā līdz šim arī būs pieejams...

 

Jezga ap VDTV paliek arvien interesantāka: http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/332136-lvrtc_tv3_atslegsot_no_analogas_apraides_1junija

Labots - boto
Link to comment
Share on other sites

Visticamāk, ka LVRTC tā vienkārši nevar nolemt pārtraukt sniegt apraides pakalpojumu (jāskatās līguma nosacījumi). Sliktājakā gadījumā TV3 būs tiesības raidīt pašiem no sava torņa (Āganskalns?) ar saviem raidītājiem, jo licence analogajai apraides viņiem ir.

 

Jekbura raidīšanas kavēšana/apgrūtināšana no valsts puses tiks, iespējams, risināta starptautiskajā tiesā. Vismaz tā no malas izskatās, lasot par TV3 nostāju ciparizācijas jautājumā.

Labots - aatrie
Link to comment
Share on other sites

Lattelekomam jau arī vajag TV3 savā tīklā, citadi, ko tad viņi raidīs pēc pirmā jūnija.Tiek tak reklamētas piecas un pat sešas programas ar reģionalajām TV, bet reāli ta sanāks tikai trīs. Tā kā viss nav tik viennozīmīgi. Tūkstošus dekoderus varbūt Lattelekoms arī ir pārdevis, bet procentos skatītāju skaits sanāk visai mazs. Lattelekom tak cerēja parvilināt pie sevis daudzu kabeļtīklu skatītajus, bet bez TV3 būs grūti to izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

tv3 pēc 1.jūnija atkal pazudīs .. .zb sitā pazušana, zb to mūžigo līgumu izbeigšanās ... nu cik var ... :nono:

labi ka ārā vasara, tv jāpaliek mierā būtu mazliet, bet tracina ka maz neliekas.

tu cilvēks maksā, speciāli maksāju pat 3.50 lai tv6 redzētu, bet te kliukt atkla izrādās ... :(

Link to comment
Share on other sites

aatrie - TV3 raida no Zaķusalas. No Āgenskalna šobrīd tikai radio raida. Un MTG Star FM raida no Ulbrokas.

Link to comment
Share on other sites

Tracina šitā publiskā veļas mazgāšana.

Ta šāds, ta šitāds līgums izbeidzas. Pie normāliem cilvēkiem visi vienotos nepubliski, klusām ,tā lai skatītājs nejūt pilnīgi nekādu atšķirību. Skatītājs grib redzēt savus kanālus, maksā par to un viņam ir vienalga par to, kāds kuram līgums. Vienīgais līgums skatītājam ir ar Lattelecom.

Pie normāliem cilvēkiem, Lattelecom jau sen būtu zaudējis lielāko daļu skatītāju, šitā mētājot kanālus

 

Just my two cents

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...