Jump to content

Strateģiska SAT bilde


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Labdien! Dažreiz pēc kāda SAT aprīkojuma uzstādīšanas secinām, ka kaut kas ir izdarīts ne tā kā pēc būtības vajadzētu (ne tādas LNB iegādātas, ne to izmēru šķīvji, ne tādi daiseki va dekoders, nepietiek caurumu sienā lai ievilkt papildus vadus utt). Pieliktajā bildē es mēģināju apkopot tādu kā redzējumu, kādai SAT sistēmai būtu jābūt manā rīcībā. Šeit ir redzams cik un kādus satelītus (max) tā kā būtu vēlams skatīties un cipars ir 30. Tad no šī cipara izriet, ka pietiktu ar 3 DISEqC 1\10, daži no tiem var būt saslēgti kaskādē ar kāda cita DISEqC palīdzību, visi signāli saiet vienā dekoderī (manā gadījumā DM8000). Vēlams lai visas galviņas ir Quad, lai varētu nodrošināt 4 neatkarīgu TV skatīšanos.

Te pat, bildē ir redzami katra satelīta koordinātes un orbitālā pozīcija. Daļēji es jau sāku šo bildi īstenot. Iespējams, kādam tā arī var noderēt lai varētu nospraust sev mērķi un tad pakāpeniski tam tuvoties nepieļaujot pa ceļam radikālas kļūdas.

post-78751-126928539165_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Tāpēc jau tā ir strateģiska, tāda kurā man varētu būt (un varētu arī nebūt) kaut kad nākotnē. Iespējams gan, ka esmu izlaidis kādu no iespējamiem pavadoņiem, tādam gadījumam ir vēl 2 rezerves vietas daisekos (rezervei vienmēr ir jābūt). Nu jā, izklaide arī.... Vai šeit visi ir tie, kuri tikai skatās TV? :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Šīs cimperlības dēļ ir atstāta tukša AA izeja DISEqC 1\4, bet izejas "1" no DISEqC 1\10 man arī pašlaik ir iedarbinātas un strādā bez aizrādījumiem.

Link to comment
Share on other sites

talibans

va vellos, ko tādu arī uzstādīt. nez kāds tas "tanks" dzīvē izskatītos. vai vispār reāli pietiktu laiks to visu arī izbaudīt, ja kaut no katra pavadoņa tiek skatīti tikai daži kanāli, tad nekas cits kā sērfošana pa kanāliem nesanāktu. vai arī tas viss tikai tāpēc, kā saka, tā lai būtu?

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

talibans

 

Ar meiteni mēs arīdzan pāguļam tikai prieka pēc.Reti jau tie pēcnācēji rodās. :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

janispauls

Mana usparikte ir uz polārās ass no E75 līdz W30 stratēģija novecojusi ,nez vai,tas tika uzbūvēts 95,tikai tiek manīti tjūneri, prieka pēc ,kā teca jacobs on_the_quiet2.gif

Labots - janispauls
Link to comment
Share on other sites

ainars55

Mans šķīvis ir ar 2 LNB un motoru no E75 līdz W30,bet reāli skatos 2-3 sat pārējie kā saka, tā lai būtu.Kad nezin pats ko grib tad vismaz ir kur pabraukāt .

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Nu jā, piekrītu, skatāmies parasti daudz mazāk nekā ir iespēja. Motorizēta antena ir laba lieta, tikai ja ir vajadzība pārslēgties no 75E kanāla uz citu, kas ir uz 30W tad droši vien paies laiciņš. Iespējams, ka kādreiz arī pamēģināšu tādu uzlikt, bet tikai mācību nolūkos. Vēl motorā uztrauc tas, ka tomēr ir kam nodilt tīri mehāniski.

Bet, atkal, galvenais jau nav skatīties TV bet process :t_p_o_n_e:, kaut kā taču ir jāīsteno savas hobija lietas.

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS, lētajiem lineārajiem aktivatoriem (nu ok, ne ķīniešu), aptuvenais dzīves ilgums ir ap 10k ciklu- ja dienā tiek divreiz grozīta antena, tie ir ~ 12 gadi.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Te es vairāk vai mazāk piekrītu. Un kā ir ar pārslēgšanās laiku no 75E uz 30W? Bet tas ilgais laiks nebūt nenozīmē, ka es kritizēju tos lietotājus, kuri uzlika sev motorizētās antenas. Personīgi priekš sevis esmu izvēlējies iet to daudzLNB ceļu. Jā, daudz laika jātērē regulēšanām, jā, dārgi. Bet ja patīk, ko darīt? Un, visbeidzot, tā bija mana stratēģiskā bilde un nevienam to netaisos uzspiest. Tikai, kā sākumā minēju, katram, pirms ko dara labāk kārtīgi apdomāt ko vēlas sasniegt rezultātā.

Link to comment
Share on other sites

tiem daudzamiem pavadoņiem ir viena "problēma"-neticēšu,kad saku,bet par daudz kanālu.nezinu kā citiem,bet man personīgi ir tā,skatoties kādu pārraidi visu laiku gribas pārslēgt,ja nu par citu kanālu iet kas labāks.tagad vēl tā,bet senāk....Un beigās vispār neredzi ne to ,ne to.Tad tiešām paliek dusmas uz sevi un vispār izslēdzu tv. :yes4:

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Labvakar Bootieši!

Šodien biju DEPO un acīs trāpījās skrūvju kaste (ar atlaidi), paņēmu to ar domu salikt iekšā visus esošos, kā arī tos kas būs daisekus. Pēc izmēriem tā kā izskatās OK (3 gab DiSEqC 1\10 + 3 vai 4 gab DiSEqC 1\4). Bet, kamēr nesāku to kasti pārveidot (lauzt ārā starpsienas) par DiSEqC turētāju varbūt varētu ieteikt ko piemērotāku šim mērķim? Piemēram alumīnija kastīte domāta uzstādīšanai āra apstākļos, bet tikai kur tādu ņemt? Argusā neko piemērotāku neredzēju.

post-78751-126971413607_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rimant,domāju nevajag dzīties pēc kompaktuma un vēl tādā izpildījumā.Būs atkal līdzīga ziema un mūsdienu lētas plastmasas gan kabeļos,gan citos izstrādājumos ar salu un ultraviolēto starojumu nedraudzējās.Tev vajadzīga paliela plakana metāla(inox ?)kaste ar atveramu(noņemamu) priekšējo vāku, kurā tev ērti tie daudzie kabeļi saiet iekšā un varbūt to var apkalpot arī... :) nelabvēlīgos laika apstākļos.

Tūlīt rodās jautājums,kur tādu ņemt?Droši vien nopirkt gatavu vai atrast second hand ,kādā uzņēmumā būs grūti.Izgatavot pašu kasti nav sarežģīti,bet problemātiskāks ir vāks,lai gan nekas nav neatrisināms :)

Kamēr rakstīju,man jau galvā radās optimāls variants :) .Zvani.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Beigās, paņēmu un kasti vakar uzmeistaroju no 12mm ūdensizturīga saplākšņa. Pirms skrūvēt kopā apstrādāju ar akrilu. Vāks arī no saplākšņa, bet, principā, man kaut kur garažā bija mētājies 10mm organiskais stikls. Tad caur caurspīdīgu vāku varēs ar "lepnumu" lūkoties uz visiem savienojumiem. Tas klucis ar daudz caurumiem, kas domāti koaksiālo vadu saspiešanai sastāv no 4 gab un ir izjaucams tā ka visi vadi tiek atbrīvoti. Saskrūvējot to "sendviču" ar skrūvēm, visi vadi nedaudz saspiežas un stabili nofiksējas.

Pa laiku, kas pagājis no idejas dzimšanas, nedaudz piestrādāju pašu strat bildi. Tadad domāju, ka man būs iekš jaunās kastes izvietot 4 1/10 Diseqc un vēl kādus 3 gab 1/4. Rezultātā var sanākt tāds Mega-Disegc 30 satelītu savienošanai. 8 no tām 30 LNB būs Quad.

Kad visu šo padarīšanu īstenošu līdz galam grūti teikt, jo pirmkārt būs nepieciešams laiks un otrkārt arī līdzekļi.

 

Nu nezinu, sanāca diezgan pasmaga kaštele un pirksti sāp no tiem F-konektoriem.

post-78751-055287500 1288537241_thumb.jpg

post-78751-001302300 1288537280_thumb.jpg

post-78751-0-96067900-1289072837_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

par apsēstību labā nozīmē! :mda:

Priecē tas, ka te tādu ir daudz (pārsvarā). :crazy_pilot:
Link to comment
Share on other sites

Cik šķīvi tad tev paredzēti,

ja tev vēl četrizeju galvas domātas?

Labots - guguce
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

 

 Attīsti vien savu projektu tālāk.Žēl,ka ziema tuvojās,bet dzīve tāpēc neapstājās :) Robežu progresam taču nav.Iespēju robežās,kā zini,palīdzēšu.

 

guguce

 

Tev Rimantam pareizāk bija pajautāt:Cik uztvērēji tad tev paredzēti,ja tev vēl četrizeju galvas domātas? :) 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Četrizeju galvas man ir sakrājušās vēsturiski un vairāk tās nedomāju iegādāties. Antena pagaidām viena, kad būs par maz pielikšu vēl kādu. Nu un uztvērēju ziņā dancoju apkārt DM8000 (ar 2 SAT un diviem DVB-T uztvērējiem), turu rezervē DM7000 un tad vēl kaimiņš ar savu Thomsonu.

P.S. Ja tāda ziema kā vakar, tad vēl būtu nekas, bet ja tāda kā toziem tad jau tiešām žēl. :alcoholic:

 

 

 

Add: Tā kā laika apstākļi ļāva, tad sanāca kasti piestiprināt. Dažas LNB jau pievienoju ar. Sāku šaubīties vai neesmu dažus vadus no tās Diseqc kastes nogriezis pārāk īsus, tādā gadāijumā nāksies tos savienot ar muciņas palīdzību.

post-78751-0-33124300-1289141422_thumb.jpg

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

pirkstu gali naf jeeli no shaada kvantuma galu :)

kozhu sev elkonjos ka nebiju gana 'iedomiigs' piedaavaat tev aizdot knaibles uzkniebjamajiem konektoriem

Link to comment
Share on other sites

Nekas, gan jau ar pirmo reizi man tā kaste ideāla nesanāks, tad pie otrā mēģinājuma sākšu domāt kā to procesu vienkāršot. Kaut, nav nemaz tik obligāti vislaik ar pirkstiem F-konektorus griezt, ar plaķenēm arī der.

Link to comment
Share on other sites

Quad galvas izejas var ļoti ātri aizņemt.

1. SAT tuneris guļamistabā (bērnistabā, pirtī :) )

2. SAT tuneris virtuvē

3+4 Twin SAT tuneris priekš sevīm :)

 

Tagad, kad kādus 3 mēnešus palietots Openbox S5, nožēloju ka nepirku Twin tuneri. Viens kanāls rakstās citu mierīgi skaties.

Stropi arī sāk piedāvāt normālas atlaides uz Twin tuneriem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...