Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

KS Video, tā pat kā IGE TV un pārējie kanāliņi īsti nerullēja, jo draudzīgi sēdēja bariņā 7.metru kanālā katrs pa dažām stundām.  Rullēja RBS TV un TV3 (nejaukt ar mūsdienu TV3). Un es zinu ko runāju jo tajā laikā biju ne tikai A-Komandas, Gaisa Vilka, Celojošā Bruņinieka fans, bet arī nesmādēju pāris sērijas no tā laika ziepenes "Estrelita-netīrā seja" (varbūt kāds zina, kā sauca šo seriālu oriģinālvalodā?) :yahoo: :yahoo: :yahoo:

 

P.s. Būs laikam jāuztaisa šai sadaļai apakšsadaļa "Viss par ap Latvijas televīziju pagātni" :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

kā sauca šo seriālu oriģinālvalodā

Noteikti nepareizi uzrakstīju,bet kaut kā tam līdzīgi (carasučija)

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tak ne vienam, ne otram kanālam nav ko rādīt. Tapēc tāds bardaks un griež pa rinķi vienu un to pašu.

Neesmu ievērojis ka OTV rādītu to, ko Re:TV, otrādi gan.

Re:TV ir pietiekami daudz raidījumu, savu nosaukumu "reģionālā" pilnīgi attaisno. Ir interesanti.

Protams cauru dienu nestīsies, bet nu man nekad nav bijis mērķis lūrēt TV 24/7 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Izskatās pēc tā, ka Vidusdaugavas TV raidīs ar savu raidītāju un tā vietā, lai MUXī laistu tikai vienu kanālu, raidīs papildus tos 3 no Ukrainas, lai, iespējams piesaistītu arī skatītāju ar papildus bezmaksas kanāliem - būs vērts tātad griezt antenu uz Jēkabpili. Tiesa, man liekas, ka Vidusdaugavas TV tāpat lielāko daļa ētera retranslē Re:TV.

Link to comment
Share on other sites

Vidusdaugavas  TV ir vienīgais reģionālais ētera raidītājs Latvijā. Visas pārejās reģionālās televīzijas cīņu ar Lattelekomu beidza un salīda RE TV kanālā.  Raidītājs Vidusdaugavai ir salīdzinoši jaudīgs, jo izejā stāv divi leišu 500W analogo raidītaju gala pakāpes, kuras protams ciparos tik lielu jaudu nedod. Būs Jāzepam jāpaprasa precīzi, cik viņam tagad gaisā iet, bet domāju, ka ap 400W, kas ciparos ir daudz. Zinu to, jo pats notirgoju vienu 500W gala pakāpi. Man gan Lielvārdē neizdodas signālu uztvert, jo mežš priekšā un attālums arī ap 90km. Pārejo Dexs pareizi pateica.

Link to comment
Share on other sites

Saeimā tiek plānoti grozījumi likumā "Par masu informācijas līdzekļiem", kas varētu skart kabeļtelevīzijas operatorus. Piemēram, veidojot programmu paketes, būtu obligāti jāiekļauj vismaz 4 kanāli, kuri veidoti ES. Šiem kanāliem būs jāatrodas pamata paketēs, kas nozīmē, ka abonēšana kļūs dārgāka. Piemēram, ja kāds abonē ekonomisko paketi, kur iekļauti, teiksim, 7 kanāli, tad turpmāk tur būs 11 kanāli un jāmaksā būs vairāk. Vairāki eksperti jau paziņojuši, ka šis likums visvairāk ieteikmēs tieši pensionārus un maznodrošinātās ģimenes, kas parasti izvēlas vismazāko programmu piedāvājumu. Lai gan projekta idejas autori noliedz, ka tas ir saistīts ar pieaugošo Krievijas propogandu, kura tiek izplatīta krievu kanālos, ir redzams,ka tagad, lai skatītos Krievijas kanālus, nāksies maksāt vairāk.

Link to comment
Share on other sites

ir redzams,ka tagad, lai skatītos Krievijas kanālus, nāksies maksāt vairāk.

Kremļa propagandas kanālus no pamatpakām vispār vajadzētu izvākt, lai katrs izvēlas savām interesēm atbilstošas tematiskās pakas.  

Labots - boto
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Latvijas Augstākā tiesa ir atjaunojusi nacionālo apraides atļauju Latvijas telekanālam "Pro100TV". Tiesa norādījusi, ka NEPLP 2011.gada 28.jūnijā nelikumīgi anulējusi atļauju.

Tāpat "Pro100TV" prasīs no NEPLP kompensāciju, kas varētu sasniegt apmēram 500 000 Euro.

Link to comment
Share on other sites

Tas bomžu kanāls vispār vēl pastāv? Kāds viņu arī retranslē? Viņu mājaslapā:

Сегодня на канале
Данных нет
 

Link to comment
Share on other sites

Daini, šo "Pro100TV" retranslē Dautkom (D-pilī, pamata paketē), Livas (Rīga), Ostkom (Liepāja), Skatvis (Ventspils) un citās pilsētās.

Link to comment
Share on other sites

Tā ir taisnība, ka Lattelecom ITV varētu būt sliktāka kvalitāte nekā LTK Virszemes TV?

 

Vecākiem Virszemes TV nomainīja pret LTK Senioru paku (ar ITV laikam) Tagad sūdzās, ka bilde esot blāvāka un nav asums. Dekoderis esot Arris VIP1003 un pieslēgts ar hdmi vadu pie kkur 50' Samsung Smart TV

 

Pats gan vēl neesmu redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Tā viš ir! Uz 50 collām interaktīvajā bilde ir vienkārsi šausmīgi nekvalitatīva.

Link to comment
Share on other sites

Man mājās vēl ir vecais Panasonic 32' CRT kādreiz uznāk vēlme nomainīt, bet aizejot uz elektronikas bodi un paskatoties, kā viņi rāda tv, šī velme pariet...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

MTG/Viasat vadība vēlas lai Latvijas Televīzija pamet reklāmas tirgu. Savukārt LTV neplānojot to darīt, jo ar reklāmas ienākumiem varot izveidot daudz labu raidījumu.

Link to comment
Share on other sites

Kā tā? Viņi tak aizgāja no bezmaksas apraides jo redz nemaksā, tagad atkal slikti? :mrgreen:

Paredzu kārtējo MGT (LNT/TV3) cirku "mēs aiziesim pavisam" šī gada beigās, kur nu bez tā :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Ideja par to, ka Latvijas televīzijai nevajadzētu rādīt komercreklāmas "virmo gaisā" jau kādus gadus 10, un vispār jau tas būtu loģiski, ja sabiedriskā televīzija 100% visu naudu saņemtu no valsts budžeta (no nodokļu maksātājiem), nevis nodarbotos ar reklāmas tirgus čakarēšanu.

Būtībā Latvijas televīzija, kura rāda komercreklāmas ir apmēram tas pats, kas pirms pirms pāris gadiem bija ar Valsts Policijas apsardzes firmu "Apsardze". Pārējās apsardzes firmas gadiem ilgi "šūm­ējās", par to ka šādas firmas eksistence čakarē apsardzes pakalpojumu tirgu, un beigās panāca to, ka šāda policijas struktūrvienība tiek likvidēta.

Link to comment
Share on other sites

Viss jau idejiski ir skaisti, bet atdurās pret abonentmaksu. :( Man domāt, ka sabiedrība tam ne morāli, ne finansiāli nav gatava.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ar to abonentmaksu var izvērsties līdzīgi, kā ar to datu nesēju nodokli.

 

No sākuma iekasēs no katras mājsaimniecības kaut ko. Bet cik tad mums to mājsaimniecību ir?

Pēc tam izdomās iekasēt par katru televizoru mājsaimniecībā. Iespējams arī par tādu televizoru, kurš mētājas šķūnītī vai bēniņos kastē. A, iekasēs tikai par tādiem televizoriem, kuri pieslēgti pie antenas. Bet vai ta grūti fiksi no antenas izraut un sedziņu uzklāt...

Vēl pēc tam... a dators, vai tad dators, komplektā ar USB telepuļķi, arī nav televizors? Un vēl, ja datoram 3 monitori pieslēgti...

 

mazliet sarkasmā aizgāju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

mājsaimniecība katra adrese

 

Bet būs tādi, kuri pamatoti bļaus, ka viņiem televizora nemaz nav. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet abonentmaksa bija lēsta ap 50€/gadā no mājsaimniecības, mājsaimniecība katra adrese

Nez kā spētu iestāstīt, kāpēc jāmaksā šo abonentmaksu cilvēkiem, kam dievs ir Putins un sapņu zeme Krievija (Padomju Savienība)  :SOH:

Link to comment
Share on other sites

 Tie laiki, kad varēja panākt abonentmaksu,  sen nokavēti. Pēdejais brīdis bija deviņdesmito gadu sākumā, kad visi ar auseklīšiem skraidīja. Tad uz nacionālā pacēluma viļņa varbūt tas būtu izdevies. Tagad tas nav principā iespējams. Kautkāds mistisks mājsaimniecības nodoklis ir nereāls, bet programas kodēsana, kas nu būtu elementāri izdarama, nav pieņemama mūsu valdībai. Ja deputāti negrozīsies ekrānos, tautauta par saviem "varoņiem" nebalsos :sarkasms: Galvenais, tagad ir internets un TV faktiski ir atmirstoša tehnoloģija. Kada tur vēl abonentmaksa :sarkasms: Man piemēram mājā vispār televizora kā tāda nav, bet par datormonitoru abonemtmaksu nevar prasīt :sarkasms: Tas ,ka TV3 visus uzmeta, gan fakts. Programa nav mainījusies, reklāma tik gara, ka filmas sižets sen aizmirsies, bet solīja tak leiputriju savās programās, lai tik atļauj no kabeļtīkliem maksu ņemt un maksas paketēs lai ieklauj.

Link to comment
Share on other sites

820,000

 

Mums ir 820,000 mājsaimniecību?

 

Nu jā, statistika saka to pašu. Tā tad vienā mājsaimniecībā dzīvo vidēji 2 cilvēki.

 

p.s.

Tur zemāk gan interesanta frāze: "Vienatnē dzīvojošajiem, salīdzinot ar ģimenēs dzīvojošajiem, retāk pieder dzīvojamā platība, viņi biežāk īrē vai apdzīvo mājokli uz citas vienošanās pamata."

 

 

Kurš tad īrētā dzīvoklī veiks abonenta maksājumu?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Šāda sistēma pastāv Lielbritānijā. Ja palasa forumos, tad paši briti par šādu sistēmu nav sajūsmā un liela daļa labprāt atbrīvotos no tās.
Ko daudzi nezin ir tas, ka katru gadu apmēram 50 cilvēki nonāk cietumā un apmēram 200 tūkstoši cilvēku tiek sodīti par licences neesamību.


Overview
You must have a TV Licence if you watch or record programmes on a TV, computer or other device as they’re broadcast. A TV Licence costs £145.50 (£49 for black and white TV sets) for both homes and businesses.

A single TV Licence covers all of the following in a single property:

  • TV sets
  • computers
  • laptops
  • tablets
  • mobile phones
  • any other device that can receive a TV signal

You don’t need a TV Licence to use online catch-up services, watch videos or DVDs, watch clips on websites like YouTube, or use TV equipment for closed circuit television (CCTV).

 

Free and discounted TV licences

You can get a free licence if you’re 75 or older.
You can get a discounted licence if you have a severe vision impairment.
If you live in a residential care home, the person who is in charge of the home can apply for a licence for you.
 
Fines and penalties
You can be fined up to £1,000 if you watch or record live TV without a TV Licence.

Labots - Patrons
Link to comment
Share on other sites

Ir valstis, kur abonentmaksa pastāv, bet tā ir ,ja tā var teikt, vēsturiska tradīcija. Kad mana muterīte 1955 gadā nopirka televizoru, arī bija jāmaksā abonentmaksa. Ja tā nebūtu 1960 gadā atcelta, tad , droši vien, visi maksātu, jo "tā pieņemts" .Tagad, ko tādu ieviest, ir pilnīgi bezcerīgi. Visādā ziņā, uzlikt nodokli mājsaimniecībai, neiespējami. Tad jau arī katrs Iphome īpašnieks jāapliek ar nodokli. Pēdejam Iphone ekrāns praktiski tik pat liels kā pirmajam KVN49 televizoram :sarkasms: Nevajag aizmirst, ka televīzijas pirmsākumos visi skatījās ētera televīziju un faktiski pietika tikai saskaitīt antenas uz māja sjumta. Tagad, ej tu telefonu atrod bikšu kabatā :sarkasms: . Vienīgais variants ir ieviest kodēšanu ,lai cilvēki pērk kartiņu un skatās virszemes TV, vai maksā par pirmo prpgramu paketi kabeļtīklos. Kabeļtīklos, tad mksa būtu neadekvāli augsta un tauta visdrīzak no pamatpakas atteiktos. Savukārt, virszemes TV skatās salīdzinoši maz un, ja nokodēs vel pēdejās brīvās programas, tad virszemes apraides pirmo nuxsi var slēgt ārā :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

aboneeshanas maksu ieviest - piekriitu. nav reaali.

bet ieriices (TV, PC monitors, iPuads vai kas tamliidziigs) aplikshana ar papildus nodokli pie pirkshanas gan.

liidziigi kaa tas jau notiek ar datu neseejiem (laikam ieskaitot arii papiiru)

praktiski izskatiisies kaa cenas pieaugums.

Link to comment
Share on other sites

Kompaktdiska matricai uz Lietuvu nebrauksi pakaļ, bet, ja uzliks lielu nodokli, pēc teļuka mierīgi aizšaus uz kaimiņvalsti. Nevajadzēja Latvijai tai sojuzā stāties, tad varētu visadus nodokļus izdomāt, a tagad nekā. Ja kas, 1960 gadā atcēla abonentmaksu un kādus 50 rbļ pielika televizora cenai. Nezinu tikai vecajā vai jaunajā naudā. Vārdu sakot, neko jaunu neizdomāsi. Es domaju, ka nekas nemainīsies un  MTG neko vairāk nepanāks. biaj tak variants, kad LTV atsakās no reklāmas un zudēto reklāmnaudu kompensē MTG, bet uz to tak neviens neparakstisies. Visdrīzāk, pārejot uz maksas kanālu, MTG ieberzās un tagad visādus jaunus variantus štuko. Būtu LNT vai TV3 atstājuši bezmaksas paketē, būtu vairāk naudas no reklāmas dabūjuši. Lai gan, visa televīzija pakāpeniski pariet uz unternetu un drīzak jāštuko, kā tam piemēroties.

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka vairāk naudas TV3 un LNT dabūjuši par to, kas viņiem ir tagad, paliekot bezmaksas apraidē, nebūtu. Kāpēc? Reitings ir tas pats. Izmaksas (200k EUR gadā) arī vairs nav + viņiem par kanālu paketēšanu arī atmet kaut kādus santīmus. Cita lieta, vai ar to visu pietiek. Izskatās, ka nepietiek, jo LNT joprojām uzrāda milzīgus zaudējumus, un, apsolītais super-lēciens LV saturā drīzāk būtu piemērojams LTV kanāliem, nevis MTG samazgām.

Televīziju galu galā izskatās, ka būs nobeigusi multi-kanālu ēra (kad katrai tēmai savs, un visi konkurē paši ar sevi) + jau Didža minētais internets un mobilās ierīces. Saturs jau nekur nepazudīs, pazudīs veids, kādā to skatāmies. Un, ja satura nav - nav arī naudas. Lūk arī MTG problēma. Ar krutām US filmām un seriāliem kā 90tajos un 00tajos (kas bija arī TV3 trumpis) vairs nav aršana - tos visi novelk un noskatās tāpat. Taču Ugunsgrēks iet tikai pusstundu dienā. (Piezīme - es joprojām nesaprotu, kā kaut ko tik neprofesionālu iespējams skatīties. Un jau cik tur tos gadus.).

Labots - Dexs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja man paprasiitu maksaat par kaadu no LV knaaliem, pasuutiitu triis maajas taalaak. Visi kanaali balstiiti uz naudas gjenereeshanu, nevis tautas izklaideeshanu. Veel briinaas ka daudzi skataas krievijas, anglijas kanaalus. 

 Nez cik izmaksaaja patiesiibaa, lai LNT nokljuutu MTG katlaa?  Kas ta sanaak, no LV kanaaliem paliek tikai LTV, LNT un TV3. NEPLP kaa bija korupcija, taa arii paliks. ESD ieteica pieteikties frekvencei prieksh radio, pieteicaamies, NEPL izsludinaaja konkursu un uzvareeja tas, kas vairaak samaksaaja, radio 3 veel toreiz saucaas. 

 

 Kameer visi netiks izmesti no NEPLP, tikmeer nekas Latvijaa shinii jomaa nemainiisies. Vinjiem tik intresee kaa ieraut naudu, nekas vairaak. Vajag NEPLP reorganizeet vai vispaar likvideet. Jeega no vinjiem nav vispaar. Tikai auzas taisa....

Link to comment
Share on other sites

Developer

Vai kādai no Latvijas televīzijām ir šāda kamera (radiovadāma)?

Ar šādām kamerām tiek filmēts Rai Uno šovs Ballando con le stelle (Dejas ar zvaigznēm). :)

 

post-92856-0-49478500-1416088001.jpg

 

post-92856-0-49478500-1416088001_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nav tādu kameru mums. Tāda veida filmēšana vēl pat ir retums ASV un UK.

Mums pagaidām tas saturs nav tāds, lai būtu izdevīgi kaut ko šādu turēt.

Link to comment
Share on other sites

Mums pat Steadicam uz vienas rokas pirksts skaitāmas televīziju PTS sistēmās laikam. Vismaz LTV šovos/raidījumos redzējis neesmu. Joprojām čalis ar "kameru uz muguras" stibī, kad jāpaķer kāds dinamiskāks kadrs. Bilde, protams trīc.

Link to comment
Share on other sites

 Stedicam LTV ir, tikai sakarā ar izmaksām (Stedicam stundas samaksa operatoram ir stipri lielāka, salīdzinot ar parasto), redakcijas nepieprasa. Pielieto tikai lielajos pasākumos, piemēram šīsvasaras pasākumam Mežaparkā un tamlīdzīgos.

 Un jā, radiovadāmā nav un nez vai tuvākajos gados būs, bet nereti tiek izmantota uz sliedēm esošā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nevajadzēja Latvijai tai sojuzā stāties, tad varētu visadus nodokļus izdomāt

Nevajag kā tādai vecai tantei visu laiku vervelēt ka visi sūdi nāk no Briseles. Liela daļa no tā visa ir vietējo ierēdnīšu izdomājumi, aizbildinoties ar universālo "Maskava Brisele tā teica!" A kad paprasa parādīt konkrētu direktīvu, uz kuru tad atsaucas, tā sākas ē, mē un žē :sarkasms:

PSRS laikos bija tieši tā pat, tikai ar to atšķirību ka estiņi un jo īpaši leiši to izmantoja savā labā bet mūsējie otrādi - katru Maskavas ieteikumu vai pārdomas par tēmu interpretēja kā absolūtu rīkojumu, kurš obligāti jāizpilda.

Arī ES direktīvas var izgrozīt sev par labu. Tikai prātu vajag.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Ja kas, tad LTV patreiz notiek iepirkuma konkurss par videokameras stabilizācijas sistēmas (jeb steadicam) piegādi LDK-8000 kamerām.

 

P.S. Skatoties šā un pagājuša gada iepirkumus varu diez gan droši secināt, ka LTV translēšana 1080i formātā nav aiz kalniem.

Labots - Patrons
Link to comment
Share on other sites

Skatoties šā un pagājuša gada iepirkumus varu diez gan droši secināt, ka LTV translēšana 1080i formātā nav aiz kalniem

 

 

Par kādiem tādiem sakaru kanāliem LTV translēs to 1080i ?

 

 Tas, ka LTV filmēs savus raidījumus 1080, vai 2K, vai 8k, nebrīnos. Aber vot lai to 1080 nogādātu gala skatītājam, tas nav tikai no LTV vien atkarīgs.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Ugunsgrēks nav LTV, bet MTG...


p.s.

 

Nē, nu palaist HD strīmu netā, to teorētiski var jebkura TV studija.

Link to comment
Share on other sites

LTV.LV, Lattelecom IPTV būtu pirmie contenderi, kabeļi arī. Nu kaut kad tam taču ir jānotiek? Tas taču nav okei, ka gan leišu, gan igauņu nacionālās TV raida patstāvīgus HD kanālus, bet mums LTV pat jēdzīga testa bijis nav (viena tiešraide - riekstkodis, un tas arī gāja pa taisno no PTS nevis kā "HD kanāls"). Bet nu Belte izskatās, ka beidzot sāk sakārtot to visu haosu Zaķenē. Piekrītu augstāk sacītajam. Pirmais ir saturs. Tas uzlabojas. Pēc tam jau var domāt par HD arī. Kaut vai LTV HD kanālu, kurš laistu the best no visa + tiešraides, nav jau uzreiz jāsimulcasto LTV1. Noteikti HD materiāla arhīvs uzkrāts ir. Un viss LTV7 sports arī tiek padots tikai un vienīgi HD, jo pasaulē cita standarta vairs vienkārši nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...