Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

 

 

LTV filmēs savus raidījumus 1080, vai 2K, vai 8k, nebrīnos
  Jau kopš jaunā (lietotā) PTS (un ne tikai) iegādes, atsevišķi ieraksti tiek veikti HD formātā un šis tas arī uz ārzemēm padots. Cita lieta - kad tas pie mums kļūs "gaisā" vai kabelī pieejams.
Link to comment
Share on other sites

LTV uz lielākiem pasākumiem otro HD PTS nomā par 4000-5000eur dienā.

Ja runā par LTV HD, tad ne jau viņi tieši tagad iepirktu visu aparatūru, lai nodrošinātu nepārtrauktu HD signālu, ja viņu plānos nebūtu drīzumā palaist HD kanālu kabeļos un IPTV. 

Leišu LRT šā gada februāri palaida savu HD gandrīz visos kabeļos un problēmu nav. Igauņi vispār savu ETV HD virszemes apraidē palaida jau 2013.gada sākumā. Neesam taču mēs tik atšķirīgi, lai mums tas nebūtu kaut kādā veidā neiespējams.

Labots - Patrons
Link to comment
Share on other sites

 

 

Neesam taču mēs tik atšķirīgi, lai mums tas nebūtu kaut kādā veidā neiespējams.

 

Mēs esam trešā bagātākā valsts Eiropā, uz reiz aiz Igaunijas un Lietuvas, tā kā HD iekš LTV palaidīsim uzreiz un tulīt...

Link to comment
Share on other sites

Varēja jau iešķiebt valdība LTV tos miljonus priekš pārejas uz HDTV, kur viņus tik lieki neiztērē, Bet pa TV tak var paraidīt politiķu propagandu.

Link to comment
Share on other sites

Propogandai pietiekar SD bildes kvalitāti. Patreiz galvenā problēma ir, kā HD bildi nogādāt pie skatītāja. Visas frekvences bezjēgā atdotas Lattelekomam. Kabeļtiklos Rīgā un lielajās pilsētās vēl var pa optiku signālu padot, bet kadam tak par to jāmaksā. Kabeļu operātors Mazpisanu ciemā diez vai varēs maksāt par stikliņu, lai HD bildi translētu. Caur SAT LTV pat SD nav varējuši saštukot raidīt. Vārdu sakot,patreiz nav variantu,kā HD dabūt gaisā.

Link to comment
Share on other sites

 Nu uzdzīt signālu uz satelītu jau nav problēma. Problēma, visticamāk ir tur, ka raidot caur satelītu, būtu jāškiras no vēl lielāka cipara, nekā tas, kas tiek maksāts LVRTC par virszemes apraidi. Un ar naudu, kā zināms, LTV (un arī komercniekiem, īpaši LNT) nav spīdoši, lai neteiktu skarbāk.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc par HD jūs tā uztraucaties? Izskaidrojiet labāk kāpēc Viasatam Latvijas TV kanāliem liela daļa no attēla malām nav redzama. Sānu uzraksti biezi vien nav redzami. Par pārējiem kanāliem nezinu. Parastais sat dekoderis ar SCART kabeli. TV ir mūsdienu. Lattelekoma dekoderim arī cik atceros ar attēla proporcijām kaut kas nebija kārtībā. Man personīgi ir vienalga SD vai HD, bet nepatīk, ka kaut kas tiek nogriezts vai izkropļots. Man pašam ir optika, bet TV praktiski neiznāk skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Aigar - nu visticamāk vaina Tavā galā, jo visas proporcijas, kurās raida Viasats/LTC Latvijas kanālus ir pareizas. Cita lieta, ka Viasats raida dažus no LV kanāliem 544 x 576 izšķirtspējā, kas, iespējams kaut ko čakarē ar Tavu aparatūru, tādējādi liekot daļu no attēla nogriezt. Jāņem gan vērā, ka kādu daļu no attēla var nogriezt arī pats televizors, tad jāskatās, vai tā saucamais "Overscan" ieslēgts.

Link to comment
Share on other sites

Problēmas esmu novērojis ciemojoties. Vienā gadījumā ir vecs Viasat dekoderis ar SCART izeju un mūsdienīgu TV.  Otrā gadījumā virsszemes dekoderis FlexBox T202 HDCX ar CRT TV. Ja ir iespējams kaut ko labot, tad labprāt to nākamreiz ciemojoties izdarītu.

Link to comment
Share on other sites

Zoom režīms TV ieslēgts. Visticamāk. Vai kaut kāds autozoom. fiļipiem dikti patīk autozoomot ...

Bet tas viss ir minējumi, nezinot TV un SAT video uzstādījumus

Link to comment
Share on other sites

 Vispār jau piedzīt tā. lai visiem kanāliem būtu pareizas proporcijas, vismaz  kabeļniekiem, ir nereāli. Pats pirms kāda gada pie vienas paziņas, kam kabelis, izčakarējos, kamēr atmetu ar roku. Uzliekot, lai rāda pareizi LTV vai TV3, aiziet "pa pieskari"  daļa citu kanālu (par tiem, kuri 16:9 raida kā 4:3 nerunāsim). Dāma brēc - kādēļ tad es jaunu 16:9 TV nopirku, ja man rāda ar melnām malām un uzliek to apgraizīto uz pilnu ekrānu.  Pēc tam pārejot uz normālu 16:9, protams, auzas, jo automātika nestrādā.

  Bet vispār šīs lietas ir jāregulē gan dekoderī, gan pašā TV (no CRT šaubos, vai ir tāda iespēja, gan jau ir arī 4:3 ekrāns, un piezūmots, lai nebūtu melnas malas apakšā un augšā - loģisli, ka tad sāni nogriežas.

Link to comment
Share on other sites

Viasats ir pieslēgts 2009. g. pirktam SAMSUNG LE40A556P1FXBT. Attēls ir uzlikts 4:3. Nogrieztas sānu malas kadram.

Uz FlexBox T202 HDCX daži kanāli, iespejams 3. kan. ir izstiepts vertikālā virzienā. It kā nekas nebija nogriezts. Varu protams kļūdīties. TV vecs CRT Samsungs.

Link to comment
Share on other sites

Viasatam (gan jau tompsons) uzliec

TV formāts - 16:9

TV izejas signāls - RGB

lietot "pilno" SCART un būs ščastje ar Samsungu.

TV pats pārslēgsies 4:3 vai 16:9 atkarība no kanāla . Par to atbild 8 pins SCART štepselī.

Link to comment
Share on other sites

  Nu paga, tas televizors ir 4:3 (gan jau ja vecs un vēl CRT) ? Loģiski, ka ja uzlikts, lai augšā un apakšā nav tukšums, tad sānus nogriezīs, jo reti kas vēl pieejams 4:3, viss tiek raidīts 16:9. Vai nu skaties ar melnu augšu un apakšu, vai tievus garus "basketbollistus", saspiežot 16:9 uz 4:3 :sarkasms:.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Tur divi TV - viens SAMSUNG LE40A556P1FXBT, par ko arī teicu, ko var darīt lietas labā.

Un otrs CRT.

Link to comment
Share on other sites

Mafij, paldies! Pamēģināšu. Tas gan nav Thomson dekoderis.

Man mājās ir viens optiskais Lattelekom dekoderis, kas pieslēgts pie veca CRT, kam ir tikai "banānu" tipa ieejas. Nav nekādu problēmu ar attēla kropļošanu. Vienai daļai kanālu ir nelielas melnas strīpas augšā un apakšā. Viss normāli. Tāpat viss normāli bija, kad vēl nesen bija analogā kabeļtelevīzija.

Link to comment
Share on other sites

LTV lapā bildes kvalitāte subjektīvi izskatās labāka. Eh,kā gribētos HD bildi paslatīties,joliela daļa raidījumu tak tiek filmēti iekš HD.

Link to comment
Share on other sites

Piedāvāju gada beigu Lielo Totalizatoru jeb MTG izrāde "Mēs aizejam!"

Kā domājat - būs līdz jaunajam gadam vai nebūs kārtējais cirks no viņiem? 

Līdz šim neviena gada beigas nav iztikušas :D

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

:) Bet ja godīgi, es postu bootā rakstīju pēc delfu raksta izlasīšanas, tā iespaidā.

Raksts vedina uz domu, ka tā ir prelūdija kārtējam gada beigu cirkam no MTG puses.

Jāiepērk popkorns.

Link to comment
Share on other sites

@@Pirkss, lai tik atrubī uz kādu laiku LTC ITV tv3.. varbūt atkal būs noma bez maksas uz kādu brīdi pieejama :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Ja es nekļūdos, gada beigās beidzas LNT un TV3 līgums ar LTC par viņu apraidi VTV. Arī iTV noslēgtais šķiet bija līdz gada beigām.

Link to comment
Share on other sites

iTV taču tikai vasarā (jūnija beigās) noslēdza līgumu.. un rakstīts bija, ka uz gadu.

Link to comment
Share on other sites

@@MartiniB, diršamies diršanās pēc?!

Es nesekoju visām LTC un MTG attiecību niansēm, tikai atceros to, ka pavasarī, kad bija lielais kašķis ar LTC, pavīdēja infa ka par LNT un TV3 translāciju VTV līgums ir līdz gada beigām. Ja kļūdos - lūdzu iemet precīzu infu.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

 

 

LNT un TV3 translāciju VTV līgums ir līdz gada beigām
šāda info bija.. nāks tuvāk, redzēsim..
Link to comment
Share on other sites

Vai šis nenozīmē, ka TV3 jau ir saņēmis sabiedrisko pasūtījumu?

 

 

Konkursā par diasporas TV raidījumu veidošanu uzvar SIA “TV3 Latvia” un IMLO LAT-IRELAND LTD
29.10.2014 09:33

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 28. oktobra sēdē apstiprināja konkursa par “Televīzijas sižetu un raidījumu veidošanu par diasporas tematiku 2014. gadā” rezultātus. NEPLP par konkursa uzvarētājiem atzina SIA “TV3 Latvia” un IMLO LAT-IRELAND LTD piedāvājumus. NEPLP, sadalot konkursa finansējumu uz pusēm, katram no uzvarētājiem piešķīra 11 383 eiro sižetu veidošanai.

TV sižeti tiks veidoti par četrām diasporas mītnes zemēm – Īriju, Ziemeļīriju Lielbritāniju un Dāniju. Konkursa uzvarētāja SIA “TV3 Latvia” sižetu sēriju tiek plānots rādīt TV3 vakara ziņu programmā. Savukārt IMLO LAT-IRELAND LTD raidījumi tiks pārraidīti Latvijas Televīzijā un kanālā Re:TV.

Konkursa mērķis ir atbalstīt mītnes zemēs veidotu sižetu un raidījumu par diasporu sagatavošanu nolūkā padarīt tos pieejamus diasporai un Latvijas sabiedrībai, kā arī nodrošināt sižetu un raidījumu pieejamību interneta platformā un atbalstīt elektroniskos plašsaziņas līdzekļus un producentus Latvijas diasporas mītnes zemēs. Sižetiem un raidījumiem jābūt pieejamiem Latvijas sabiedriskajos, komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kā arī internetā. Konkursa finansējums ir 22 766 eiro.

Konkursā varēja piedalīties komersanti – elektroniskie plašsaziņas līdzekļi un producenti mītnes zemēs, kuri ir vienojušies par sižetu, kā arī raidījumu par diasporas tematiku raidīšanu Latvijas elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos. Konkursa pretendentiem bija jāiesniedz sižetu raidījumu satura koncepcija, informācija par sasniedzamo auditoriju, informācija par pretendenta pieredzi un kompetenci, par tehnisko nodrošinājumu, finansējuma izlietojuma tāme, kā arī cita informācija.

Link to comment
Share on other sites

Viss ir elementāri, valsts pasūtījumu var dot tikai tām programām, kuras nav kodētas un brīvi pieejamas. Ja valsts pasūta, tad par šo materiālu nav korekti vēl prasīt samaksu no skatītājiem.Vārdu sakot, MTG nekas nespīd, jo paši aizgāja uz maksas paketi. Jā, var teikt,kaLTV viss maksā dargāk, bet LTV darbinieki maksā visus nodokļus un saņem visas sodialas garantijas. Nav noslēpums, ka TV3 maksā autoratlīdzību, operātori strādā kā mikrouzņēmums, kas ir faktiski likuma pārkāpums un iepērk materiālu no neatkarīgiem producentiem pa naudām, kad nodokļiem nekas pāri nepaliek. Jā, lētāk var uzturēt televīziju, bet tikai uz darbinieku rēķina.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

kad skatās LTV raidījumu titrus, sajūta, ka darbinieku ir nu ļoooti daudz

Bet beigās ir arī kvalitāte, jo katrs dara to, ko viņš vislabāk māk, nevis viens cilvēks orķestris mēģina darīt visu, kā nu māk. 


 

 

Jā, lētāk var uzturēt televīziju, bet tikai uz darbinieku rēķina.

Interesanti, kad es te papētīju, tad TV3 reklāmas apgrozījums ir bijis lielāks nekā paša TV 3 apgrozījums. Es jau neesmu ekonomists, finasists, un tāpēc laikam neko nesaprotu. 


Vēl kas. Kaut cik sakarīgs bija tas TV3 "Es mīlu tevi Latvija". Es pat to skatījos. Protams, tas laimes rats beigās bija galīgi ne pa tēmu, bet pats trakākais, ka pat šitas bija kaut kāds pielāgots ārzemju brīnums. Tas tik nozīmē to, ka tādā TV3 nav it nekāda radošā grupa, kas mēģinātu tiešām kaut ko savu, vietēju, lokālu izdomāt. 

Nez, neesmu noskatījies "Labestības dienas" titrus, varbūt arī tas ir kas pielāgots :D

Link to comment
Share on other sites

Tas ir pilnīgā pretrunā ar MTG vadības skaļajiem apgalvojumiem, ka jāiet uz maksas apraidi jo nepietiek naudas oriģinālraidījumu izveidei.

Nu jau gandrīz gads ir maksas apraidē un kādas tad ir izmaiņas?

Domāju, ka mūs gaida kārtējā ņemšanās ka "mēs nesaņemam pietiekami naudas, viss - ejam prom!!!" un rekets pret visām MTG grupu translējošajām iestādēm, pieprasot lielāku ciparu. Pavasara kašķa laikā, vismaz pavīdēja ziņa ka Baltcomam arī līgums ar MTG ir līdz gada beigām. 

"Prom" šiem jau ir kur aiziet - Viasata šķīvji. Tikai tas viņiem pašiem atsauksies. Katrā ziņā - gada beigas rādīs - būs kārtējais cirks vai nē.

 

Par tiem daudzajiem LTV darbiniekiem titros - valsts uzņēmumā laikam ir pieņemts norādīt/novērtēt/pateikties katram procesā iesaistītajam, līdz pat pēdējam salvetes pienesējam.

KomercTV to nedara, jo garāki titri nozīmē arī mazāk ētera laika reklāmai.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Labestības dienas nav MTG nopelns.. to iesāka Pasternaka vēl pirms MTG LNT laikos.. t.i., kad vēl piederēja Ēķim...

 

MTG.. TV3.. K2.. skatīties ir gaužam maz.. seriāli veci, filmas pārgremotas savējais radītais saturs, t.sk. Ugunsgrēks jau visiem apnicis.. nu labi, visiem varbūt nē, bet mūsmājās pat sieva vairs neskatās to farsu.. Un faktiski vienīgais, kas šobrīd tiek skatīts no MTG klāsta ir K2 at TV aitu šovu.. vakarā fonā tiek ieslēgts labākam miegam :D

 

Pats personīgi esmu vairāk pievērsies LTV saturam.. izglītojoši, informatīvi.. un bez reklāmām 15min garumā. Tiesa.. ir jau man ITV, bet tik un tā.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ir tikai Ivara Beltes rakstītajam jāpiekrīt. MTG ir jau panācis, ka kabeļoperātori maksā viņiem, un  aizgājis uz maksas paketi. Ja arī tad gali neiet kopā un naudas nepietiek, tad varbūt  vajag kautko mainīt savā darbībā, nevis pieprasīt naudu no valsts. Varbūt vajag klapēt kādu programu ciet.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nav tur nekādas pārmaiņas. LVRTC pieprasa par apraidi konkrētu sumu un valsts šo naudiņu paredz budžetā. Vai raida divas LTV programas, vai piecas, tas pilnīgi pofig, nauda viena. Skaidrs, ka trīs nīkulīgās programas nav spējīgas samaksāt par apraidi. Tad nu valsts itkā veic pasūtījumu un juridiski maksā par izpildīšanu, bet īstenībā mazās televīzijas naudu saņem un tūlīt to pārskaita LVRTC. Tā tiek apieta Eiropas likumdošana, kura neļauj no valsts budžeta tērēt naudu privātu televīziju raidītāju apmaksai. Grūti pateikt, vai būtu labāk, ja OTV, TV24 un ReTV neraidītu  un būtu tukšs ekrāns. Tāpat tak tur rētingi tuvojas nullei. Es protams teiktu, ka labāk būtu, ja LTV raidītu HD bildi,bet tak LTV nav gatava uz tādu soli. Tad nu ir kā ir.

Link to comment
Share on other sites

es ironizēju par to ka "pārmaiņas" ir ikkgadēja gada beigu cirka no MTG puses, iztrūkums.

Re:TV vismaz cenšas un aug. Iespējams arī Riga24 izaugs, lai gan man patreiz viņi baigi ož pēc 90-to PicaTV.

OTV - nu tos gan es aizvāktu uzreiz. Pie tam - daļu viņu sižetu rāda Re:TV.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es protams teiktu, ka labāk būtu, ja LTV raidītu HD bildi,bet tak LTV nav gatava uz tādu soli.

 

Tev, protams, tur savas intereses...  Bet, pat ja LTV būtu gatava laist HD, vai TV operatori, kaut vai tas pats LTC, tam ir gatavi?


 

 

es ironizēju par to ka "pārmaiņas" ir ikkgadēja gada beigu cirka no MTG puses, iztrūkums.

 

Pēdējais cirks, kas viņiem vēl palicis, man šķiet, ir reklāmu izvākšana no LTV.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, Latvija arī ir palikusi vienīgā valsts Baltijā, kuras sab-TV rāda reklāmas. Igauņi to nedara jau ilgu laiku, Lietuvas TV no š.g. 1.janvāra.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...