Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

Nu ir jau jauki un jautri papļāpāt ar šitiem piedāvātājiem, bet pēdējā laikā vienkārši pasaku, lai mēģina piedāvāt kādam citam, man viņu pakalpojums šobrīd nav vajadzīgs, ja vajadzēs - atradīšu viņus pats. Galu galā - otrā pusē ir tāds pats "melnais" darba darītājs un ne jau vadībai kas tiek no tā, ka izgāz dusmu uz viņu ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, man senāk arī patika nedaudz pa*irsināt, tipa "Lattelecomam augstāka izšķirtspēja LV kanāliem utt.", bet pēdējā laikā kaut kā vairs nezvana - bet neviens, ne tel. operatori ne citi. Laikam mans numurs īsti datubāzēs nav pieejams, kas ļoti labi - nav ko tur dalīt visādās aptaujās un lojalitātes kartēs apkārt. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Es sestdien vakarā nejauši paskatījos tv24 karaoke čempionātu un gandrīz no beņķa nokritu - nahh man jāamaksā ar saviem nodokļiem par ŠITādu balagānu? Kaut kāds korporatīvais pasākums tiek translēts pa visu Latviju. ok, daži raidījumi ir kaut cik skatāmi, bet tad labāk retranslēt kaut ko dajebko, nekā skatīties viduvēju amatierteātri. :(

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RBS citas naudas grozijās un tapēc bija kvalitāte. Beigās gan nobankrotēja. Arī tagad nav problēmu kaut to pašu TV24 uztaisīt normālā līmenī.Atliek tikai pieņemt darbā profesionālus cilvēkus, samaksāt tiem kārtigu algu un viss notiksies. Tagad tai pašā TV24 mana dēla uzdzēknis,16 gadīgs čalis strādā. Nu ko var gribet no cilvēka bez profesionālas izglītības. Nav jau slikti, ja par mācekli piestrādā, bet vai tad ir no kā mācīties. Tas pats OTV,jauni puikas savā sulā varās un rezultāts paši redzat kāds. Sanāca man parunāt ar cilvēku, kurš krievu teļukā pastrādājis. Tad piemēram pirmajā kanālā nav svarīgi operātora vecums vai nopelni. Operātors uzliek bildi,režisors paskatās, paprasa, vai tev patīk un ja saki,ka jā, bet režisoram nepatīk, tad vari būt brīvs. Tad ir profesionāla kvalitāte, pareizas gaismas saliktas un bildei nav kur piesieties. Pie mums puišeļi kā prot,tā mauc,toties pa lēto.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Varētu arī "KS video" atjaunot
Es to KS video īsti neatceros. Nebija kaut kāds filmu kanāls, kur laida neļegaļņikā holivudas labumus un drausmīgā kvalitātē no VHS maģiem?

Kam nebija videomaģu, laikam bija priecīgi. Tajos laikos autortiesību likums nestrādāja vēl, varēja pat ēterā maukt.

Bet vai tad tagad trūkst iespēju, kur filmas skatīties, ka prasās pēc tāda?

 

Varbūt es te kaut ko samurgoju, tad palabojiet.

 

Kas atcerās vēl agrākus laikus. Nezinu kā Rīgā, bet miestos vietējā klubā bija videofilmu dienas. Nolikts lielākais lampu TV un pieslēgts viģiks. Pa dienu bērniem multenes, vakarā bojeviks, pēc tam pat porņiks.

Link to comment
Share on other sites

 

 

iestos vietējā klubā bija videofilmu dienas. Nolikts lielākais lampu TV un pieslēgts viģiks.

Rīgā tādas vietas sauca par videosaloniem 

Link to comment
Share on other sites

Zelta laiks  :)  Es pats ar to to nodarbojos vēl no sovjetu laikiem. Kā pats pirmo reizi noorganizēju video filmu seansu ar "viesmāksliniekiem" no tālās Rīgas Vidzemes augstienē tā ap 1985 gadu, tā saslimu pats ar video. Visu nakti ar bariņu tādu pašu "kārumnieku" blenzām TV ekrānā  :) . Pirmais Brūss Li, pirmā šausmene, pirmais porņuks. Es biju naturāli satriekts ( ne par porņuku  :) ). Izrādās Kino ir arī šitāds , ne tikai par lielo tēvijas karu.

Labots - Exy
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bij tai laikā KS video (tā tu radio) :D ar mister X vakaros - sexfilmas (tjip Emanuēla) rādīja ar aizsmakušu tulkotāja balsi un brīžiem savdabīgu tulkojumu - how do you do? I'm allright. Kā tu to dari? Es to visu daru ar labo. :D Vai "dejas ar vilkiem", kur pusi filmas netulko, tik pasaka - runā vietējā dialektā. Saloni bij daudz, TV kaste nelielā telpā ar ~ 15-20 krēsliem un ik pa 2 stundām jauns seanss. Autortiesības? Kas tas tāds. Tā tika iepazīti visi Brusi Lī, Čaki norisi, Stalone vēlāk Van Damme utt. Kvalitāte VHS kasetēm dažāda, jo pēc 3 pārrakstīšanas krāsas zibināja nepajokam, it sevišķi zilais tonis. Ideāli bij dabūt pirmo kopiju no lāzerdiska - tā ar saucās direct record from laser disc, kas pēc būtības bij VideoCD, pat ne DVD kopija uz VHS. Vienu brīdi pat pats ar pārrakstīšanu ņēmos. :) Vēl bij videoklubi, kur varēja mainīties ar kasetēm - iestājoties iedod 2 vai vairāk kasetes ar filmām un vari ņemt par 1 mazāk katru dienu, nosacījums, ka nedrīkst būt krievu VM 12, jo tas mēdza lentas žļembāt vai strīpu ievilkt. Ar bij interesanti. Pirms videosaloniem 80-to beigās bij točkas - dzīvoklī rādīja pa nakti kaujas filmas vai porņukus. Sanāk džeki un piecīts vai polšs no diviem un visu nakti vari lūrēt. Vienīgais, miliči naski ķēra vienkāršām metodēm - tā kā tai laikā TV naktī neraidīja, tad skatījās, kur TV atblāzma logos, tad izskrūvēja korķus un gāja iekšā, lai konfiscētu. Videomaģi tika bikiņ modificēti, lai izrautu kaseti un ieliktu ļeņins mouolejā vai ko tamlīdzīgu. :)  Bet par tēmu - cepurīškanāls (RBS) bij kvalitatīvāks, kā tehniski, tā idejiski par visiem REOTV24 kopā ņemtiem. :)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Te tik zin kā visu noD***t . Nepatīk, neskaties! Kas tev liek skatīt to kas kategoriski riebjas?
  Atvainojos, ja aizskāru kāda jūtas, bet man tas izskatījās pēc balagāna. Par māti, meitu un kleitu piekrītu. Skatīties man neviens to neliek, bet maksāt gan nodokļu veidā.
Link to comment
Share on other sites

Eh lielie nodokļu maksātāji.. klusībā tik paši domā kā valsti ap*st.. un nemaksāt :D un tad tik šūmējās.. par kaut kādu karaoke:)

Link to comment
Share on other sites

Jau svētdien (22.02) pkst.20.00 iekš TV3 (reitingi nodrošināti 100%) sāksies, iespējams, skatītākais raidījums Latvijas televīzijās "Dejo ar zvaigzni" jaunākā sezona.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu nez kā ar to pirmo raidījumu reitingu ziņā būs - būs pretī LTV1 Supernovas fināls. :)

Link to comment
Share on other sites

TV3 tik griež pa rinķi tos šovus "raudi ar zvaigzni".Tāpat nekā jauna tur nebūs. La gana rī Suprnovā kautkā suprt mūziku nedzird.

Link to comment
Share on other sites

 

 

La gana rī Suprnovā kautkā suprt mūziku nedzird.

 

Nu tad būs jāaiziet mums ar Tevi tur uzdziedāt. ;) Ar to talantu meklēšanu tāpat, kā ar sēņošanu, zvejošanu. Ne katru gadu lielā zive uzķeras. Pats es šos raidījumus esmu spiest vērot tālajā fonā.

Link to comment
Share on other sites

Nu Supernova vismaz smuki tika filmēta un rādīta. Priekš LV un LTV līmeņa ļoti atzīstami. Dejo ar zvaigzni ieslēdzu uz mirkli, bet tur bija kā diena pret nakti. Var redzēt, ka nu nestrādā MTG labākie LV kadri - pārāk daudz feilu.

Link to comment
Share on other sites

shonakt (~1:20) noveeroju interesantu paraadiibu Zakjusalas tornii. Peekshnji pilniigi visa virszemes televiizija atsleedzaas. Paarbaudiiju uztveereeju.... viss takaa OK. Tad padomaaju, ka laikam zilonji no siltajaam zemeem atlidojushi un nonesushi manu antenu (putniem shaads darbinjsh nebuutu pa speekam). No riita paskatiijos antena arii takaa staav savaa vietaa. Iesleedzu TV un viss straadaa, kaa parasti.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Kā to nosaka, kādus kanālus vai pārraides skatās?

Ja caur netu lūr, tad vēl, bet kabeļTV vai virszemes? Ņe vježaju!

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz tādas kastes, kas vāc statistiku brīvprātīgajiem izdalīja, bet kā tagad nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Un kāds nopietni domā, ka tas izies cauri un LTC ar Via*** būs ar mieru zaudēt peļņu??Tie daži bļāvēji pret krievu kanāliem jau toni nenosaka, lai cik tas būtu pareizi vai nepareizi...

  Pieaugs pieprasījums pēc šķīvjiem un lētiem uztvērējiem ar Trikolor.Ne jau tāpat vien tie 52 kanāli iet praktiski nekodēti...

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

"Centrālās" televīzijas cienītāji lai tik liek kaut sķīvjus, kaut bļodas - vismaz latviešvalodīgajās ģimenēs nebūs par naida un kara kurināšanu jāmaksā piespiedu kārtā.

Link to comment
Share on other sites

Kad redzēšu praktiski kanālu sarakstu + cenas, tad arī varēs domāt kas un kā.. Pagaidām.. tukšas pļāpas. TV vispār skatos vienu kanālu.. pārējie kkā vienalga.. un sīkajam ar kaut kā tas tv īpaši neinteresē.. Nebūtu salda cena no LTC + vajadzība pēc tv.. noteikti apsvērtu domu atteikties no TV kanāliem.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt valsts vēl var kaut ko diktēt Lattelecom, bet nav saprotams kā tā varēs ietekmēt Viasat un kabeļtelevīzijas operatorus. Un galīgi nav saprotams, kā valsts, juridisko korekti (tā lai pēc tam nebūtu jātiesājas un jāmaksā lielas soda naudas) varēs ietekmēt kabeļtelevīziju programmu un cenu politiku. Vai tagad valsts noteiks kādi kanāli ir jārāda pamata pakā un kādi izvēles pakās, un cik tas maksās, un jānosaka, ka Krievijas kanāliem ir jāmaksā dārgāk nekā pārējiem kanāliem? Ar dārgākas maksas noteikšanu Krievijas kanāliem gan var rasties juridiska rakstura problēmas, bet to var atrisināt ar speciāla nodokļa ieviešanu kanāliem, kuri nav radīti Eiropas Savienībā, pamatojoties uz Eiropas kultūras vērtību sargāšanu un popularizēšanu. Vienīgi žēl, ka tad ar šādu nodokli tad vajadzēs aplikt arī Discovery, National Geographic, Cartoon Networks, Animal Planet u.c.

 

P.S. Es neaizstāvu Krievijas kanālus (ziņas, „analītiskos” radījumus, REN TV sviestu par citplanētiešiem un „dokumentālās” filmas par „ļaunajiem” ukraiņiem un amerikāņiem vispār neskatos, jo to murgu nav iespējams izturēt), bet valsts diktāts - ko cilvēkam skatīties vai neskatīties nav labākais risinājums. Jau tagad aug jauno cilvēku paaudze, kura neskatās TV kanālus krievu valodā, jo krieviski saprot ļoti slikti. Ja nebūs pieprasījums Krievijas kanāliem tad kabeļtelevīzijas arī bez valsts diktāta tos nerādīs, tāpat kā mums tagad nerāda igauņu, lietuviešu, spāņu un itāļu kanālus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@Firza, problēma jau ir tā, ka krievu kanālus tagad sabāž pamata pakās.. likumprojekta mērķis ir dabūt no pakas tos ārā, lai ir atsevišķi.. būs likums/noteikumi, kuriem operatoriem būs jāpakļaujas.. citādi gan jau soda sankcijas arī ir paredzētas.. neviens jau maksu nenoteiks.. noteiks tikai pamata pakas saturu jeb iekļaujamo kanālu daudzumu/veidus.. Neviens jau neaizliegs rādīt krievu kanālus.. dārgāki gan jau tie paliks, jo nevarēs sapačkāt tonnām..

 

Ja LTC man plēsīs vairāk kā līdz šim.. tad 1001% no TV atteikšos un gan jau kādā veidā izdomāšu skatīties man interesējošo saturu. Vairāk gan netaisos maksāt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Naivi cerēt, ka "izraujot štepseli" krievi neskatīsies savu televīziju. Uzliks šķīvi un skatīsies vēl labāk neapgraizītās centrālo programu versijas, kuras kabelī nerāda. Šī problēma nav atrisināma ar tādām metodēm. Nu labi, pārcels uz citu paketi, a jēga ,propoganda jau no tā nesamazināsies. Pie mums dzīvo šo programu mērķa auditorija un viņi nekad neskatīsie LTV. To jau nu vajadzēja, pa divdesmit gadiem, saprast. Tas tāpat, kā Vācijā turki grib redzēt savu televīziju, vai latvieši Īrijā savu. Latviešus  tā propoganda neuzrunā un pofig, kurā paketē rāda krievijas TV. Kamēr neizaugs jauna paaudze, tikmēr nekas nemainīsies. Lai gan, kad 9 maijā redzu, kā krievu jaunieši, no sirds, nes ziedus pie pieminekļa, domaju, ka nekas nemainīsies. Integrācija vienkārši nav iespējama!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@Didzis, nav jau runa par to kurš un ko skatās, bet gan tas, ka tie krievu kanāli priekšā un pakaļā, bez izvēles iztikti bez tiem. Es jau ar tos kanālus neskatos, bet maksāt par tiem tāpat maksāju.. Kāpēc?! Tāpēc, lai krievi arī savus kanālus skatās un attiecīgi arī maksā par to.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kamēr neizaugs jauna paaudze, tikmēr nekas nemainīsies. Lai gan, kad 9 maijā redzu, kā krievu jaunieši, no sirds, nes ziedus pie pieminekļa, domaju, ka nekas nemainīsies. Integrācija vienkārši nav iespējama!
 

 

Vismaz viena paaudze jau ir izaugusi nu jau šaj paaudzei būs gandrīz 30 gadnieki :D

Jāklopē tās krievu skolas ciet, jo tur arī tie 9 maija patrioti izaug.

Link to comment
Share on other sites

 

 

noteiks tikai pamata pakas saturu jeb iekļaujamo kanālu daudzumu/veidus.
Lai no tāda likuma būtu jēga, tad ir jānosaka, ka pamata pakā drīkst būt ne mazāk par 15-20 kanālu (jo vairāk - jo labāk), kuru izcelsmes ir Eiropa Savienība (atkal problēma - BBC nevarēs tur likt iekšā), lai cilvēkiem tīri materiāli nāktos padomāt vai viņiem vēl vajag papildus krievu kanālu paku. Ja minimālais kanālu skaits netiks noteikts >10, tad kabeļtelevīzijas operatoram, piemēram, Daugavpilī šāda likuma ievērošana problēmas nesagadās – uztaisīs viņš pamata paku tikai no 5-6 Latvijas kanāliem, bet visi pārējie kanāli tiks salikti citā pakā. Nu nez vai būs daudz tādu, kuri par naudu gribēs skatīties tikai tos 5-6 Latvijas kanālus. Kabeļtelevīzija, SAT TV, IPTV operatoru mērķis ir pelnīt naudu, nevis nodarboties ar patriotisko audzināšanu, bet naudu var pelnīt piedāvājot tādus kanālus, kurus cilvēki tiešām grib skatīties, nevis piebāzt kanālu paku ar kanāliem, kuru skatītāju skaits būs mērāms uz vienas rokas pirkstiem (itāļu, spāņu, franču, somu).
Link to comment
Share on other sites

LV kanālus pamatpakā.. pārējos droši atsevišķi.. kas grib, lai abonē un skatās..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...