Jump to content

Viss par un ap Latvijas televīziju pagātni/tagadni/nākotni


Dexs
 Share

Recommended Posts

kaut kā tās 30 sekundes netraucē reizi dienā, nav vismaz tās ārprāta 15min garās standartreklāmas!

Link to comment
Share on other sites

Runājot par to pierobežu. Tak tur lielākoties ir tās poļu antenas (vismaz pirms kāda laika bija, bet šaubos vai kas mainijies) un kā jau te teica, nafig, pirkt kaut kādas dārgas antenas, lai redzētu 5 bezmaksas LV programmas, no kurām skatāmas, labi, ja divas. Labāk pagriež uz BY vai RU pusi un skatās 2x vairāk kanālu.

Saprastu, ja viņi raidītu kaut kādā franču vai spāņu valodā, bet tur filmas/raidījumi, utt. krievu valodā, kuru saprot 99% pierobežas iedzivotāju.

 

Starp citu, nezinu kā šobrīd, bet pirms gada laikrakstā "Latgales Laiks" kopā ar Latvijas programmām, tika publicētas arī Baltkrievu programmas (ja pareizi atceros-ОНТ un vēl viena).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nav tiesa, ka laba yagi antena daudz vairāk maksā, kā poļju traukurežģa sūds. Vienkārši piļu antenas tirgo  uz katra stūra, jo ieved no Polijas tirgiem, kopā ar zeķēm, kurtkām un citām lupatām. Labu antenu titgo tikai specializētās bodēs. Būtībā poļu antena darbojas, tikai vajag to pareizi izstādīt.

Link to comment
Share on other sites

Pierobeža laikam tikai gar Krieviju un Baltkrieviju? Nevienam neuztrauc ko skatās Igaunijas, Lietuvas pierobežā vai Kolkā! Arī citviet Latvijā pierobežas rajoni ir tālu no tv raidītāja un nepieciešama laba antena, lai ko uztvertu. 

 

Kāda pareiza antenas uzstādīšana, antena... Labi ka pie sienas pieskrūvē vai uz kāda koka kāta uzliek... Par tv var iztērēt nevāju summu, bet kad jāpērk antena, tad to pašu lētāko un kur nu vēl metāla trubu pirkt.... un stiprinājumus...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Runājot par to pierobežu. Tak tur lielākoties ir tās poļu antenas
 

 

Poļu antenai nav ne vainas, ja nav specifiski apstākļi ar traucējošiem signāliem. Skaidrs, ka tā antena ir surogāts, bet izdzīvot var.

 

 

 

Pievienots Pirms 54 minūtēm Pierobeža laikam tikai gar Krieviju un Baltkrieviju? Nevienam neuztrauc ko skatās Igaunijas, Lietuvas pierobežā vai Kolkā! Arī citviet Latvijā pierobežas rajoni ir tālu no tv raidītāja un nepieciešama laba antena, lai ko uztvertu.    Kāda pareiza antenas uzstādīšana, antena... Labi ka pie sienas pieskrūvē vai uz kāda koka kāta uzliek... Par tv var iztērēt nevāju summu, bet kad jāpērk antena, tad to pašu lētāko un kur nu vēl metāla trubu pirkt.... un stiprinājumus...

 

 

Tā īsti neiebraucu, ko Tu vēlējies pateikt?

Link to comment
Share on other sites

Iekša Baltcom gan MTG kanāliem nekādu reklāmu nav arhīvam/attīšanai uz sākumu..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā īsti neiebraucu, ko Tu vēlējies pateikt?

 

1. Par to, ka uztveršanas, dekoderu neesamība un citas problēmas ir tikai Latgalē... citur Latvijā nav... Šādi sižeti parādās ar pusgada regularitāti kopš 2010. gada kad ieviesa digitālo tv.

2. Piebilde didža teiktajam par antenu pareizu uzstādīšanu.

Link to comment
Share on other sites

Krievu digitāļi tak DVB-T2 raida? Tad jau visa pierobeža jaunākos un modernākos dekoderus sapirkušies?

Latviešiem gan neiespējami konkurēt - liels padsmit kanālu skaits ar daudz contenta (tas pats Match TV) pret mūsu 5 bezmaksas kanāliem, 3 no kuriem ir bomzīgas studentu tipa televīzijas.

Link to comment
Share on other sites

Te tika pieminēta arī Igaunijas/lietuvas pierobeža. Atslēgas vārds ir- valoda. Cik daudzi Latvijā dzīvojošie saprot igauniski (ok, laikam viņi bieži rāda oriģinālvalodā ar subiem, pats gan neesmu to pārbaudījis) vai lietuviski? Toties Krievu valodu zin n-tās reizes vairāk un baltkrievu/krievu kanāli ir tieši laikā.

Es personīgi arī varu sagramstīt lietuviešu FTA kanālus, bet tur praktiski viss lietuviski. Ja es dzīvotu austrumu pierobežā, arī

skatītos kamiņvalsts tv.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl Lietuvā ir savādāk. Visi raidījumi/filmas tikai lietuviski. Vienīgi, ja patrāpās kāds Krievijas seriāls/filma, rāda oriģinālvalodā ar LT subiem.

P.s. Tā tas ir bijis vienmēr, atceros, pirms n-tajiem gadiem, kad mūsu kanāli rādīja filmas/seriālus ierunātus krievu valodā ar latviešu subiem, jau toreiz lietuvieši visu bija ierunājuši lietuviski.

Link to comment
Share on other sites

Atkal sižets par neko... Neskatīsies tur krievu tantiņas latviešu valodā tv kanālus un ar ltv7 piedāvājumu ir stipri par maz, lai konkurētu ar kaut vienu krievu tv (budžets cits)

Link to comment
Share on other sites

Viss sižets pilns kļūdām. Kā LTV1 var rādīt, bet LTV7 tajā pašā laikā raustīties, ja abi tiek laisti no viena un tā paša MUXa?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kārtejā poļu traukurežģa antena uz jumta un kārtejās problēmas. Par to, ka netiek izmantotas kārtīgas antenas, gan neviens nerunā. Vecene stāsta, visādi speciālisti bijuši bet nerāda. Tak aiz pautiem tos ''speciaļistus'' pakārt. Būtu speciālisti tad uzreiz liktu DTX92F vai līdzīgu antenu un nebūtu nekādu problēmu ,visos laika apstākļos, ar uztveršanu. Nu kā to var nesaprast. Skaidrs, ja baltkrievu raidītājs tuvāk, tad signāls būs spēcīgāks un rādīs ar naglu.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Būtu speciālisti tad uzreiz liktu DTX92F vai līdzīgu
Kad tantei piestādītu rēķinu par to kruto antenu + uzstādīšanu, viņa tos speciālistus dіrst pasūtītu. 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja es būtu parasts skatītājs, tad nafig man pirkt kaut kādu glaunu antenu, ja ar to, kas man jau ir, pilnīgi pietiek lai skatītos kaimiņvalstu TV. Ja tās kaimiņvalsts TV "runātu" franču vai Itāļu valodās, tad vēl padomātu vai iepirkt jaunu antenu :mrgreen:

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Viss sižets pilns kļūdām.

 

Tieši tā. Objektīvi ir skaidrs, ka pierobežā ir iespējams, ka no citām valstīm var būt stiprāks signāls, bet antenas tak citā virzienā. Problēma jau ir iekš surogātantenām ar platjoslas pastiprinātājiem bez filtriem (klasiskais variants ir poļu režģis). Aizliegt tirgot tās īsti nevarēja un vietās, kur nav traucējošu raidītāju (CDMA utt.), tās strādā samērā labi, ja skatāmies attiecību cena pret iegūto rezultātu. Ņemot vērā, ka dažādi sakaru veidi plaša diapazona frekvenču joslās pēdējos gados ir aktīvi savairojušies, tad šīs antenas nespēj vairs pildīt savas funkcijas. Vēl tur dažas lietas tieši saistītas ar esošo DVB-T, bet tie jau ir sīkumi. Tantēm jau pēc būtības po, ka blakus pēkšņi ir kāds raidītājs ar ko lētā antena netiek galā - viņas saka vienkārši: Kādreiz rādīja un  nu vairs nerāda. Pagriezām antenu uz BLR vai RU un viss notiek. :D

 

P.S. To sižetu skatījos tiešraidē un man ļoti patika politiķu kompetence šai jautājumā.  Vienas vienīgas pērles. Kučinskis vispār izcēlās (sižetā no 5:30) - izrādās, ka ja visiem būtu izdalīti bezmaksas dekoderi, tad Latvijā visi redzētu TV un dzirdētu radio visur. :p

 

3rlm42csps5l1qugju5w.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Stulbākais jau ir tas, ka antenas pagrieztas uz TO pusi, kur nav mūsu raidītāju. :(

Didzis iespējams zinās vairāk- cik izmaksā uzlikt kādu vidēju, mazo raidītāju gar robežu- diezin vai virs miljona.

 

off. Saliktu Eiropa gar savu robežu raidītājus- uz mums signāls, viņiem- slāpētājs?

Link to comment
Share on other sites

Tā tās lietas nedearās. Vienmēr ir vajadzīgas starptautiskas vienošanās par frekvencēm, lai nebūtu traucējumu.Vot par mazajiem raidītājiem precīzi nepateikšu. Ar mazjaudas raidītājiem leiši savu DVB-T izveidoja. Stāv pie robežas daudz 200W raidītāji uz vienas frekvences, līdz manis tiešā redzamība un tikai 50km, bet tā i nespēju to nīkuli uztvert. Tai pat lauikā redzu Valmieras, Cesvaines un Viesītes raidītājus, kuri ir gandrīz divreiz tālāk. LVRTC izgāja uz mazāk raidītājiem, bet ar lielu 5kW jaudu un tos var uztver daudz tālāk. Nevaru pateikt, kurš variants labāks. Man jau patīk liela jauda. nevis tie mazie 200W pirdiens zem deķa, bet pierobežā varbūt arī tas derētu.

Link to comment
Share on other sites

Ar raidītājiem vien par maz. Satura ta nav. Es ar labāk paskatos kādas Sasisto lukturu ielas nevis Ugunsgrēku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

pie varas ir idiotus vulgaris un uz izmainjaam nav ko cereet,

 

Ok, pat pieņemot, ka pie varas esošais vulgaris nevar būt kompetents visās jomās, tad kāda iksa pēc viņam tie n-tie padomnieki ir vajadzīgi?! :)


 

 

Es ar labāk paskatos kādas Sasisto lukturu ielas nevis Ugunsgrēku

 

Skaties līdz Tev sūdīgi paliek..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nav uz Latgali jābrauc, vakar Tukumā, vienā veikalā stūrī stāv CRT un rāda 1. Krievijas programmu (bijušā 1. Ostankinas, bijušā 1. Vissavienības).

Link to comment
Share on other sites

Nebiju ievērojis, ka LTV 1 ziņas netā piedāvā arī "HD" kvalitātē.

 

lr38dq2o62b1ttqd54v5.jpg

 

Baigais HD:shok:

 

Nominal bit rate                    : 500 Kbps
Width                                    : 480 pixels
Height                                   : 270 pixels
 
Nominal bit rate                    : 1 000 Kbps
Width                                    : 640 pixels
Height                                   : 360 pixels

 

Nominal bit rate                    : 2 500 Kbps
Width                                    : 848 pixels
Height                                   : 480 pixels
Link to comment
Share on other sites

Racer - nav vienkārši apskeils? Ziņas, cik zinu, HD netiek producētas.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

NEPLP izsniedzis apraides atļauju jaunam reģionālam TV kanālam no Daugavpils "Alise Plus TV".

Link to comment
Share on other sites

Dziņča

..............Taču, vēlos parunāt par nākotnes tendencēm Latvijas televīzijās. Šeit varam apspriest gan 16:9 ieviešanu, runāt par televīziju nākotnes tendencēm (gan tehniskā, gan "saturiskā" ziņā), t.i........... kas varētu būt interesanta.

 

Nu netiek līdz Tā LV televīzija šodienas tendencēm.....stagnāti un birokrāti...!

Pamatojums;skatos visus LV tv kanālus for free @iptv netā in LV gan EU....

p.s.playlistes varat nediedelēt !

Link to comment
Share on other sites

 

 

skatos visus LV tv kanālus for free @iptv netā in LV gan EU.... p.s.playlistes varat nediedelēt !
Bet ja nu tomēr?
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Dziņča

.....Neesi žīds, Dziņča :)....

Commoun kungi un dāmas-es neesmu žīds-lai izveidotu tādu pleilisti-padomā cik laiku vajag.....vienkārši negribās,ka linki agri vai vēlu tiek publiskoti un nonāk provaideru nagos (un tiks likvidēti vai bloķēti)un ta rodas tēmas;kur lai dabū.....

 

p.s. tiek labots:blakus forumā sava idejas;sasniegumus ;virzienus un linkus esmu aprakstījis-vajag tik rakt!

Nevienam nekā personīga-tak puikas rokat!BĻIN pilns nets ar pamācībām kādabūt linku uz tiešās straumes video....

Hoķ no NTV+,TV3,da jebko.....

 

ok-Te prasa ķip for free-sauc ar žīdu.......----man priekš kaut visiem LV kanāliem atrast pāris stabilus "devējus"prasa dienas darbu pie datora...kurš for free?

Labots - Dziņča
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

visiem LV kanāliem atrast pāris stabilus "devējus"prasa dienas darbu pie datora
Tāks! Kaut kādi časņiki entuziasti jāmeklē?
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

izmantot, lai ātri lasītu DELFI vērtīgās ziņas

Ņekuja, jo Delfiem vēl jānorenderējas pārlūkā un paa dienu šiem vēl serveri lēni... vispār nav no optikas jēga...  

Link to comment
Share on other sites

 

 

vispār nav no optikas jēga...  
 

 

 Pa optiku neklejo pārspriegums. Pa dīzeli pagājšvasar zibens izblieza modemus visam ciematam.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

man priekš kaut visiem LV kanāliem atrast pāris stabilus "devējus"prasa dienas darbu pie datora.

Pa veselu dienu var nopelnīt tik naudas, lai tantei Šurai samaksātu par neregulāru iptv skatīšanos par gadu uz priekšu.  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...