Populārs ieraksts marciss Ierakstīts Augusts 27, 2010 Populārs ieraksts Share Ierakstīts Augusts 27, 2010 Labs vakars! Jau sen bija ieintereseejis shis 9 minuushu marineetaajs, bet 45ls par to izdot neeesmu gatavs. Patiesiibaa no fizikas viedokja tur parasts vakuums, kas galjas poraam liek "suukt" sevii iekshaa marinaadi. Tad nu jaarada pasham savs vakuums Uzreiz gribu piemineet, ka pashlaik pa fikso uztaisiiju tikai taadu kaa testa variantu, ja metode patiks, uztaisiishu gliitaaku. Atpakalj pie lietas. Kas buus nepiecieshams: Burka parastaa, man pie rokas bija 3L Burkas vaacinjsh VacuVin viina vakuuma korkjis iegaadaajams viina veikalos, es pirku Gemossaa, 2gab pa 1.69Ls VacuVin vakuuma pumpiits Dabuujams arii Gemossaa, pats pirku saimnieciibas prechu veikalaa Briiviibas 100 pa 1,- Ls(skjiet, ka panjeemu peedeejo) +veel kautkaads nazis. Njemam burkas vaacinju un apziimeejam korkjiisha kontuuru uz vaacinja. Ar nazi izgriezham daudz maz regulaaras formas apliiti. Spiezham iekshaa vakuumkorkjiiti, paaraak var neaizrauties ar to dziljumaa iespiezhanu, jo vakuums "iesuuks" to cik dzilji vajadzees. Pa lielam arii viss. Tagad burkaa ielejam uudeni un uzliekam vaacinju. Vajadzeetu izskatiities shitaa: Kad uudens ieliets, ar pumpiiti izkachaajam aaraa gaisu un apgriezham otraadi, lai redzeetu vai ir hermeetisks (ja nav naaks burbulji). Lai gan ieprieksh uzskatiiju, ka shie vaacinji nav hermeetiski, man par briinumu gaisu nelaida arii peec 30 min. Paraleeli gatavoju arii ar skruuveejamo vaaku citam traukam: Bet te kaa jau metaals nav hermeetisks, jaanjem talkaa silikons, kas kaartiigi nozhuus peec paaris dienaam tikai. Ok, metam galju iekshaa, klaat garshvielas utt, kaartiigi izpupmeejam gaisu un lai galja saak vilkt to visu iekshaa, varam paripinaat butku pa griidu lai vienmeeriigaak garsha tiek klaat: Peec minuuteem 10mit nolaizham gaisu un metam uz pannas virsuu (protams, ka uz grilla labaak, bet nu nebija man pie rokas grills tagad): Ko, cik ilgi un kaa cept, paliek katra pasha zinjaa. Manaa gadiijumaa sanaaca ljoti suliigs (kad paargriezu, sulinja krietni teceeja laukaa) un miiksts steika gabals: Nu luuk arii 9minuushu marineetaajs, ko censhaas mums notirgot pa 45ls, tikai krietni leetaak, ~3 LVL. 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Augusts 27, 2010 Share Augusts 27, 2010 Cūciņa vai teliņš? Izsaktās pēc cūciņas, tā, ja nav pārbaudīta uz "tārpiem", kārtīgāk jācepina. p.s. Tagad veikalā nopērkamās cūkas laikam visas ir izgājušas pārbaudi uz "tārpiem"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Augusts 27, 2010 Share Augusts 27, 2010 Laba izdoma, apsveicami, tikai to tauku gala produktam tā baigi daudz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciss Augusts 27, 2010 Author Share Augusts 27, 2010 (labots) nuu, steiks tak gatavojaas no lielopa galjas Pirkts no paziistamas un gadiem paarbaudiitas saimnieciibas. Tieshi liellopu ir gruuti dabuut miikstu un reizee arii ne sausu, bet ar shito sanaaca andza, peedeejaa bildee ir tikai divas piliites tauku, tb oliiveljas, paareejais skjidrums ir iepriekhsh uzsuuktaa marinaade, kas paagriezhot naak aaraa no galjas. Labots Augusts 27, 2010 - marciss 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Augusts 27, 2010 Share Augusts 27, 2010 Labs. Būs man ar tāds jāuztaisa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Augusts 27, 2010 Share Augusts 27, 2010 mazs Oftopics Autor, kurš Tev un man salicis mīnusus? Tvaicenē atkal izlaidums? Tavējo tūlīt salabošu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Augusts 27, 2010 Share Augusts 27, 2010 Laba lieta , būs jāpatur prātā . P.S. Interesanti , vai NC ( ja viņš kādreiz sadomās te parādīties ) šito ātro marinēšanu neuzskatīs par zaimošanu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Augusts 30, 2010 Share Augusts 30, 2010 (labots) Labs. Jāpamēģina izmantot vakuuma žāvēšanai - iemet ogas vai sēnes, atsūc gaisu un burku silda līdz 50 Celsija. EDIT - nav kāda doma to stikla burku tomēr ta kā apvilkt ar kādu apvalku, ja nu kas notiek? Labots Augusts 31, 2010 - Raimonds1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 30, 2010 Share Augusts 30, 2010 Btv marinatoru orginalus vulgaris var dabūt pa 35 ls arī, tikai vajag pameklēt. Man tādu uz kaut kādu jubili iedāvināja, amizants aparāC. + par izdomu Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Septembris 2, 2010 Share Septembris 2, 2010 Gemosā komplekts (2 korķi un pumpītis) maksā Ls 6,30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UberFly Augusts 2, 2011 Share Augusts 2, 2011 Pietiek ar vīna pudeļu korķiem, pumpi var sameistarot no komunistu velopumpja apgriežot otrādi membrānu. Un ja labi grib, arī korķīti-vārstu var sameistarot pats no dažādiem štruntiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
All-marss Augusts 2, 2011 Share Augusts 2, 2011 Vispār,tas vakuums darbojas šādi:izsūknējot gaisu no tvertnes,tur pazeminās spiediens,līdz ar to arī no produkta porām izplūst tur esošās gāzes.Ja atmosfēras spiedienu atkal atjauno,tad tas ar lielu spēku iespiež šķidrumu produktā.Noteikums: produktam jābūt pilnīgi pārklātam ar šķidrumu.Teorētiski trauku var atvērt tūlīt pēc vajadzīgā vakuuma sasniegšanas,bet marinēšanās procesa ilgumu regulēt,cik vajaga.Pats mēģinājis nēsmu,tā,ka tas viss tīri teorētiski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UberFly Augusts 3, 2011 Share Augusts 3, 2011 (labots) Man jau ar šķiet, ka efektīvai marinēšani vajag atkārtot ciklu: vakuums - gaļa tvaiko un atbrīvojas no gāzēm, dehermetizācija - gaļa uzsūc atpakaļ šķidrumu (optimāli - marinādi). Labots Augusts 3, 2011 - UberFly Link to comment Share on other sites More sharing options...
gix Augusts 4, 2011 Share Augusts 4, 2011 piebilde. sobrid jau šos marinetājus var nopirkt par sapratigu cenu 17,99ls vizualais skats labaks kaa burkai un arii ir griešanas process. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 4, 2011 Share Augusts 4, 2011 Man laukos vietējie alkoholiķi stāstīja variantu, ka gaļu iemarinēt darbnīcas apstākļos pāris sekundēs, tipa uz preses paliktņa uzliek kādu pleca vai karbonādes gabalu, apkārt un virsū izlaista marinādi, tad gabalu sāk presēt, cik lielu spiedienu - neviens nezin, bet kad spiedienu atkal palaiž vaļā, tad gaļa ar skaļu sļurkstu sasūcot atpakaļ gan savas sulas gan arī marinādi, tad varot griezt gabalos un cept uzreiz Es nezinu, cik ilgi bija jādzer, lai to izdomātu, bet tipa darbojoties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!