Jump to content

DIY 9 minūšu marinētājs


marciss
 Share

Recommended Posts

Cūciņa vai teliņš? Izsaktās pēc cūciņas, tā, ja nav pārbaudīta uz "tārpiem", kārtīgāk jācepina.

 

p.s.

Tagad veikalā nopērkamās cūkas laikam visas ir izgājušas pārbaudi uz "tārpiem"...

Link to comment
Share on other sites

Laba izdoma, apsveicami, tikai to tauku gala produktam tā baigi daudz. :D

Link to comment
Share on other sites

(labots)

nuu, steiks tak gatavojaas no lielopa galjas ;) Pirkts no paziistamas un gadiem paarbaudiitas saimnieciibas. Tieshi liellopu ir gruuti dabuut miikstu un reizee arii ne sausu, bet ar shito sanaaca :)

andza, peedeejaa bildee ir tikai divas piliites tauku, tb oliiveljas, paareejais skjidrums ir iepriekhsh uzsuuktaa marinaade, kas paagriezhot naak aaraa no galjas.

Labots - marciss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mazs Oftopics

 

Autor, kurš Tev un man salicis mīnusus? Tvaicenē atkal izlaidums? Tavējo tūlīt salabošu...

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Laba lieta , būs jāpatur prātā .

 

P.S. Interesanti , vai NC ( ja viņš kādreiz sadomās te parādīties ) šito ātro marinēšanu neuzskatīs par zaimošanu ?

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Labs. Jāpamēģina izmantot vakuuma žāvēšanai - iemet ogas vai sēnes, atsūc gaisu un burku silda līdz 50 Celsija.

EDIT - nav kāda doma to stikla burku tomēr ta kā apvilkt ar kādu apvalku, ja nu kas notiek?

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Btv marinatoru orginalus vulgaris var dabūt pa 35 ls arī, tikai vajag pameklēt. Man tādu uz kaut kādu jubili iedāvināja, amizants aparāC.

+ par izdomu

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
UberFly

Pietiek ar vīna pudeļu korķiem, pumpi var sameistarot no komunistu velopumpja apgriežot otrādi membrānu. Un ja labi grib, arī korķīti-vārstu var sameistarot pats no dažādiem štruntiem.

Link to comment
Share on other sites

All-marss

Vispār,tas vakuums darbojas šādi:izsūknējot gaisu no tvertnes,tur pazeminās spiediens,līdz ar to arī no produkta porām izplūst tur esošās gāzes.Ja atmosfēras spiedienu atkal atjauno,tad tas ar lielu spēku iespiež šķidrumu produktā.Noteikums: produktam jābūt pilnīgi pārklātam ar šķidrumu.Teorētiski trauku var atvērt tūlīt pēc vajadzīgā vakuuma sasniegšanas,bet marinēšanās procesa ilgumu regulēt,cik vajaga.Pats mēģinājis nēsmu,tā,ka tas viss tīri teorētiski.

Link to comment
Share on other sites

UberFly

Man jau ar šķiet, ka efektīvai marinēšani vajag atkārtot ciklu: vakuums - gaļa tvaiko un atbrīvojas no gāzēm, dehermetizācija - gaļa uzsūc atpakaļ šķidrumu (optimāli - marinādi).

Labots - UberFly
Link to comment
Share on other sites

piebilde. sobrid jau šos marinetājus var nopirkt par sapratigu cenu 17,99ls vizualais skats labaks kaa burkai un arii ir griešanas process.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Man laukos vietējie alkoholiķi stāstīja variantu, ka gaļu iemarinēt darbnīcas apstākļos pāris sekundēs, tipa uz preses paliktņa uzliek kādu pleca vai karbonādes gabalu, apkārt un virsū izlaista marinādi, tad gabalu sāk presēt, cik lielu spiedienu - neviens nezin, bet kad spiedienu atkal palaiž vaļā, tad gaļa ar skaļu sļurkstu sasūcot atpakaļ gan savas sulas gan arī marinādi, tad varot griezt gabalos un cept uzreiz :drinks:

Es nezinu, cik ilgi bija jādzer, lai to izdomātu, bet tipa darbojoties. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...