Jump to content

Normāls rūteris 100Mbit internetam


Artanis
 Share

Recommended Posts

Sveiciens biedriem!

 

Beidzot mājās tiku pie Proneta 100Mbit interneta. Prieks un laime, kā saka - piespraudu sākumā pa tiešo pie kompja, patestēju - nudien, ap 80Mbit iekš speedtest Latvijas ietvaros, un aptuveni 16Mbit uz ārzemēm. Mājas lietotājam kas neko daudz neslauc ir pat ļoti ok. Lai samenedžētu mājas tīklu, tikai izvilkts kopš aizlaikiem mājās stāvošais rūteris Linksys wrt54g, bet diemžēl srannā v.7.0, uz kuras vienīgās visā plašajā pasaulē nav iespējams uzkrāmēt DD-WRT firmvāri. Diemžēl rūteris visu laiku aizrijas, tiklīdz kaut kas tiek lejupielādēts ātrāk par pāris MB/sec, un vakar testējot ar P2P un sasniedzot kopējo ātrumu 9MB/sec divas reizes nokārās tiktāl, ka vajadzēja pārstartēt, jo atteica pat webiskais interfeiss.

 

Īsāk sakot - meklēju agregātu, uz kura varētu uzkrāmēt DD-WRT, un kas mierīgi spētu tikt galā ar 100Mbit netu, to spējot normāli apstrādāt un šeipot. Wifi b/g vismaz arī vajadzētu. Ieteikumi? (der arī lietoti, tā ka ja kādam ir kas piedāvājams par pieklājīgām naudām, droši PZ).

 

Jau iepriekš paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

man ir netgear wnr 3500L . var uzlikt gan dd-wrt, gan tomātu. nekādu problemu kopš iegādes. pat aizmirsis kur viņs nobāzts.:) nav gan ilgi. pusgads. lieliski tiek galā ar lattelecom optiku gan vadu , gan bezvadu modē. bet gan jau nederēs. cena viņam nepievilcīga . ap 60 naudiņam grozās.

Link to comment
Share on other sites

Kādus 4 mēnešus lietoju TP-LINK TL-WR1043ND ar oriģinālo firmwari. Pirkts Interneta veikalā par Ls36. Par tādu cenu viņam konkurentu nav AFAIK. Ātrums caur drāti ir līdz 100 Mb/s, bet "pa gaisu" -- līdz 25 Mb/s (802.11g) vai 70 Mb/s (802.11n).

 

Lasīju (diemžēl neatminos kur) dažādu 802.11n rūteru salīdzinājumu, kurā bija redzams, ka TP-Link ir baigi lēns. Vislabākais šajā ziņā bija kāds Linksys. Kas ieraudzīju, ka tas ir 3x dārgāks par TP-Linku, sapratu, ka Linksys-u var aizmirst.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem - tā kā īsti 60Ls nolikt par rūteri negribās, tad pašreiz koncentrējos uz TP-Link agregātu. Cena sākot no 35Ls, izskatās arī visādi ok. Kā jamam ar jaudu - nebremzē pie daudz konekcijām? Esi patestējis šito rūteri 'uz lauka' - t.i. ātrumu ar/bez viņa pa vidu?

 

P.S. vēl kas - es tā palasījos ārzemju forumos, ka Linksysa wrt54gl par ar visu DD-WRT nespējot īsti virs 50Mbitiem un P2P pavairāk konekcijām normāli tikt galā. Tā tik tiešām ir? Līdz šim jau biju pieradis augšminēto agregātu ar alternatīvo fw uzskatīt par etalonu mājas rūterošanā... :unsure:

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

Beidzot! Tu esi bezmaz vai pirmais, kurš no šejieniešiem nonācis pie patiesības. Etalons tas vecais lynksys ir ātrumos līdz 50mbit/s, kas pasaulē nav nemaz tiek bieži sastopami, kā te Latvijā. Un mana pieredze, ja rūterdzelzis švaks, tad arī no DD-WR brīnumus nav ko gaidīt.

 

p.s. pats skatos uz to TP-link. Palasijos atsauksmes pasaulē. Nav bez plankumiem, bet man varētu derēt, jo tur ir gigabit switch

Link to comment
Share on other sites

bet tu tā labi padomā. 25 latiņi tikai vairāk. :)

p.s. man pie netgear pieslēgts xbox, netgear ReadyNAS Duo, Netgear EVA 9100, 3 pc un viss strādā. vismaz nejūtu , ka kaut kam kas bremzētos.

Link to comment
Share on other sites

Tam ,pronetam, līgumā rakstīts, ka bez viņu atļaujas rūteri nedrīkst likt. Kā tur dabā sastāv tās lietas- kā nolīgāt?

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

ainars nevienam jau skaļi tas nav jāsaka ;)

par tēmu runājot, te iznesās par šo problēmu :)

jāsaka ka risinājumu vēl nēesmu atradis, bet dlink300 gāja 100Mbit uz urā :)

Link to comment
Share on other sites

..pašreiz koncentrējos uz TP-Link agregātu. Cena sākot no 35Ls, izskatās arī visādi ok. Kā jamam ar jaudu - nebremzē pie daudz konekcijām? Esi patestējis šito rūteri 'uz lauka' - t.i. ātrumu ar/bez viņa pa vidu?

 

Jau rakstīju, ka TP-LINK TL-WR1043ND ātrums pa vadu ir ap 100 Mb/s. Slēdzot pa tiešo (bez rūtera) ātrums nepalielinās, kas arī neizraisa izbrīnu, jo man ir 100 Mb/s pieslēgums :-). Tātad vismaz 100 Mb/s pieslēgumam ātrums pa vadu ir pietiekams.

Nekādas problēmas ar lielu konekciju skaitu arī neesmu pamanījis -- vismaz P2P aplikācijas strādā bez mazākajām problēmām. Maksimālo konekciju skaitu P2P klientā nebija vajadzība samazināt -- strādā ar default (šķiet, ka 200, ja pareizi atceros).

 

Grasos izmēģināt kādu trešās puses firmwari, bet neesmu tam pieķēries, jo nav īsti bijis stimuls. Lynksys WRT54G es savulaik uzliku Tomato firmwari galvenokārt Wake-on-LAN dēļ, bet šobrīd man tas nav aktuāli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pašam ir TP Link bezvadnieks.... ar n standarta atbalstu... Pirkts par smieklīgām naudām (zem 20Ls). WiFi esmu izspiedis nedaudz virs 10Mb/sek... Lietoju jau kādus 4-5 mēnešus, esmu restartējis tikai pāris reizes.

Vienīgi DD-WRT nevar uzlikt... bet nu man nav aktuāli...

Link to comment
Share on other sites

Te ir svarīgi, lai abi gali atbalstītu n-standartu. N-rūteris ir bezjēdzīgs, ja datorā stāv G-standarta wlan karte.

Link to comment
Share on other sites

Kruts tev tas Wifi, es ar savu asusu tikai ~20 Mbit/s.

Ar G standartu tie 20 Mbit/s ir ļoti normāls rādītājs.

Link to comment
Share on other sites

offtopic:

Pronet ir tie, kas man zvanīja par torrentiem :shiftyninja:

 

Tikai čaļi kas vilka netu, gan vadu atstāja pie durvīm (dzīvokļa iekšpusē protams), bet par cik vajadzēja uz citu istabu, un vēl 1 caurumu sienā, tad prasīju lai vismaz to uztaisa sienā, to tikai par aliņu izdarīja :shok:

Labots - zusiks
Link to comment
Share on other sites

martinno, kas tev tas par TP Link modeli, kas pa wifi var dabūt 10Mb/s un pa 20Ls man ar tādu vajadzētu, jo tagad man rūteris nespēj dot ārā tik cik piedāvā provaideris.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Artanis tad beigās paņēmi vien TP-link vai ko citu ?

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...