Jump to content

Apskats: budžeta PC par 99Ls HP DC7600


Tomijs Verseti
 Share

Recommended Posts

Pirms kāda laika man noplīsa portatīvais dators, kuram pirms vienas dienas bija beigusies garantija. Nedaudz palaboju papīrus, aizvedu uz Rīgu, sataisīju, un veiksmīgi sataisīju jo problēma turpinājās, tikai daudz retāk. Tad nu biju palicis bez datora. Kādu laiku iztiku ar vecāku datoru, bet ilgi nevarēju tā turpināt, jo es gribu gan programmnodrošinājumu pielāgot savām vajadzībām, gan ik pa laikam pielikt klāt kādu detaļu vai "apgreidot" esošo.



Kādu dienu iegāju veikalā "RD electronics" un man iekrita acīs mans topošais dators - HP DC7600 SFF. Nebija dārgs, un parametri arī bija sakarīgi, kā arī bija "apgreida" iespējas. Palasīju dažus apskatus un sapratu - jāņem ciet! Jā, lietotus šādus var dabūt par 30-25Ls lētāk, bet jauns ir jauns. Varu būt drošs, ka nekas nekaiš, un ka dators nav mocīts(pārpulksteņošana[:D], jeb overclocking], sists un 24/7 turēts ieslēgts.

 

2536_picture_030_large_1.jpg

Specifikācijas:

  • Intel® Pentium® 4 Processor 630 with HT Technology 3 GHz, 2 MB L2 cache, 800 MHz front side bus
  • Windows XP Professional SP2 licence
  • 1GB RAM
  • 80GB HDD 7200rpm
  • Intel® Graphics Media Accelerator 950
  • PCI Express™ x16 slots

2536_picture_031_large_1.jpg

Dizains un korpuss:

Dizaina ziņā šis dators man patīk, pat ļoti patīk. Tāds nopietns un nav p0k3m0nisku elementu(kas man riebjas), tāpat nav to spīdīgo, glancēto plastmasu kas ātri noskrāpējas un nospeķojas, padarot korpusu nesmuku neglītu. Metāla daļa ir 2-3mm bieza(uz aci skatoties) un korpuss bez detaļām ir salīdzinoši smags. Par skrāpējumu aizsardzību gan nav piedomāts, un pēc mēneša lietošanas vāks ieskatoties, ir diezgan saskrāpēts. Ja es to saudzētu, tad noteikti nebūtu bet datoram ir jākalpo man, nevis man viņam, tāpēc bieži vien korpuss tiek izmantots kā vieta kur kaut ko nolikt.

2536_picture_032_large_1.jpg

Kas lācītim vēderā, jeb veiktspēja:

Pērkot datoru es pirmkārt skatījos uz cenas un veiktspējas attiecību. Pentium 4 3.0Ghz procesors ir noslogots ap 10% sēžot internetā, klausoties mūziku, un ar fonā darbojošos antivīrusu(MSE), Skype, un torrentiem kas sīdojas. Filmas skatoties ap 40-50%(standarta kvalitātē, ne HD). HD video neesmu mēģinājis, jo visas filmas un seriālus skatos uz WD TV LIVE, pieslēdzot ārējo cieto disku. Tāpat ar spēlēm, kuras spēlēju uz PlayStation 2. Ikdienas lietošanā ar šo datoru pilnīgi pietiek, un vēl pāri paliek. Video konvertēšanā gan vairs jauda pāri nepaliek, bet gan pietrūkst. 1,37GB lielu HD kvalitātes video konvertējos uz mp4 formātu augstākajā kvalitātē aizņemap 40 minūtēm, un neiedomājies darīt neko citu. Tomēr, kas tāds ir nepieciešams ļoti reti un var paciest. Kad man bija XP, kurš bija optimizēts(servisi un start-up), ar 1GB operatīvās atmiņas pilnīgi pietika. Tagad, kad man ir ne optimizēts XP nedaudz pietrūkst. Bet kad būs laiks, tad pusstundas laika un viss būs kārtībā. Ja man pie datora nebūtu pieslēgts 320GB arējais cietais disks, tad ar 80GB HDD būtu par maz, bet tā pilnīgi pietiktu ja datoram būtu 30GB HDD(jo uz datora cietā diska man stāv tikai sistēma). Vēl datoram ir DVD roms, kurš manis pēc vispār varēja nebūt jo pēdējo reizi izmantoju kad instalēju OS, un 8 USB porti, kā arī citi kuri ir galda datoriem.

2536_picture_033_large_1.jpg

Verdikts:

Esmu ar savu pirkumu apmierināts. Cenas un veiktspējas attiecība ir laba un jaunu datoru vairākus gadus pirkt nevajadzēs. Kopā ar pelīti pa 0.49Ls darbojas labi. :D Datoru jūs varat iegādāties RD electronics veikalā, un tagad ir piedāvājums pa 199Ls ka šis dators nāk kopā ar 19 collu monitoru un printeri.

 

Dizains un korpuss: 9/10

Cena: 7/10

Veiktspēja: 7/10

 

Avots: http://buipis.wordpr...99ls-hp-dc7600/

Labots - Tomijs Verseti
Link to comment
Share on other sites

Budžets 100L?

HP dc7600

par upgradability gan samelojies, ielien tikai half-size cards,

Diezgan pakarsts procis priekš tādas kastes:

Pentium 630

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Šajā datorā vienīgā vērtība ir WinXP SP2 licenzēts. Pārējais ir gadus 3-4 veci dzelži. Pamatā jau šāda līmeņa datori šobrīd nāk kā lietoti, Piemēram, Capital varēja dabūt mazlietotu Dell GX520 ar divkodolu Pentiumu (820) par 87Ls

 

PS Ja tie ir jauni, tad nesaprotu no kurienes RD šitos krāmus izrauj. Drošvien Āfrikā kādā noliktavā aizstāvējušies

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...