Jump to content

MacBook Air


Aspire
 Share

Recommended Posts

Sveicināti bōōtieši.

 

Nesen tiku pie iespējas "apčamdīt - patestēt" MacBook Air 13'.

 

Pēc pirmajiem iespaidiem, ņemot vēra ka ar Mac vispār iepriekš nebiju saskāries, likās kas jauns un ieintereģējošs.Vispārīgi smalks gadgets.

 

Pēc stundas iekšēja balss teica - MAN arī TADU vajag.!

Tad es sev uzdevu jaut. - KAPEC?

 

Ok, pie lietas būtības.

 

Objektīvi raugoties - cena 1300(pounds,tas ir UK), dzelzi - (1.86GHz Intel Core 2 Duo processor 2GB memory, bla bla , nekas īpašs dzelžu skatījumā.)

 

Tad rodas jautājums. Par ko es maksāšu tādu summu ? Vairāk vai mazāk vēl man interesētu programmatūras nodrošinājusm (Photoshop, CorelDraw, 3dmax, Autocad, SolidWorks, pats par sevi kāds .doc editors?). Kā ar audio/video apstrādi.. ? un galu galā softa cenas.

 

 

Vēlētos uzklausīt jau kāda pieredzējuša usera viedokli.

 

 

 

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Airis jau vairāk web brozēšanai un mūviju pētīšanai. Video, audio lietām par vāju. Foto gan varbūt tā uz divi ar plusu. Ja jau ņem, tad ņem normālu ProBuku, kaut vai 13", vismaz var iemest 8GB RAM, 2.66 C2D un palielāku HDD. Bet jārēķinās, ka par to naudu jau nāk ļoti jaudīgi i7 laptopi no citiem ražotājiem...

 

Māsai tika iegādāts 13" ProBuks (laikam 2.4 C2D un 4GB RAM) pusotru gadu atpakaļ. Nu skaists, bet tomēr prasās dafiga vairām RAM. Šobrīd 2GB ņemt ir stulbi, jau 4GB ir minimums.

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

 

vispārīgi.!

 

 

Kādus minususs, plusus TU saskati ProBuka vai kāda no citiem Abola razojumiem, kas darbojas uz MAC bazetas OS.

 

 

softu daudzveidība.?

 

Patiesība jau labi laicinu izmantoju parsvara freeware risinajumus attieciba uz softiem ?!

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Prōbuks ir daudz "izdevīgāks", bet tur ir jāņem 15" ar i5 pročiem.

 

Airis (turmpāk tiks saukts par tortes nazi) ir tiešām vairāk kā netbuks. Uz mac strādā viss adobes CS. Par autocadiem nezinu, bet ofiss ir arī uz maka.

 

Itkā jau pēc dzelžiem var dabūt to pašu par daudz lētākām naudām, bet ābolgrāmata izvilks daudz ilgāk (gan baterijas, gan ilgdzīvošanas ziņā).

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja skatās uz Apple, tad ņem tikai ProBukus. Airis ir kaut kāda māžošanās par tēmu "a re kā mēs varam". Baltie Buki ir vienkārši pārcenoti štrunti, tādi vienmēr bijuši. Ļoti ciešams price/performance ir iMakiem, ja ierēķina tos IPS (27" ir H-IPS) monitorus. Ja man būtu jāizvēlas, tad no visa ko piedāvā Apple - tikai 27" iMac. Pārējais tomēr ir pārāk dārgs un ieguvums OSX veidā nav īsti ieguvums. Man nepatīk, tāda kā ierobežotības, cietuma, krātiņa sajūta.

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Žaks Kustō

Baltie Buki ir vienkārši pārcenoti štrunti, tādi vienmēr bijuši. Ļoti ciešams price/performance

 

 

Vari precizēt ? kas tieši.?

 

Kaut kādu konkrētību.

 

 

Jā.! Par cenu es tiku skaidrība. IR padārgi.!

 

Bet PAR KO TAD maksājam - par pliku OS ?

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Air ir ideāls laptops nēsāšanai apkārt. Super viegls uz ļoti ātrs (dēļ SSD diskiem) ikdienas vajadzībām, kur nav vajadzīgs ātrs CPU vai GPU. Mājās var pieslēgt monitoru, klavieri un peli un tas lietojams desktop datora vietā. Es tā daru ar savu MacBookPro (kuram ir SSD). Tikai es ņemtu Air ar 4GB RAM. Video apstrādei tas gan īsti nederēs (tad vajag iMac vai MacPro).

 

Un noskaidro vai priekš Mac ir tev vajadzīgās programmas (un profesionālās ir diezgan dārgas). Man gan nav vajadzīgas nekādas windows specifiskas programmas, jo es pārsvarā nodarbojos ar Linux (arī darbā ir Ubuntu kaste, kur es rakstu programmas pingvīniem) un uz Mac ir visi iecienītie linux rīki (jo tam apakšā ir Unix). Apple makbūki tiešām ir labāki par citiem, es vairs nespēju iedomāties, ka es lietotu tos plastmasas dranķus ar windowsu iekšā. Anglijā vairums cilvēku lieto makbūkus.

Labots - MarisO
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ko tu gribi precīzāk? Īsumā jau pateicu - kamēr brovzē netu un spēlē viģikus, tikmēr viss ir skaistu, smuki, ātri. Tikko kāda drūūūūscītiņ specifiskāka vajadzība, tā uz Win un Linukšiem būs tā mazā programmiņa, bet Mac būs problēmas. Ja tu spēj savas vajadzības nosegt ar programmām no Applestore, tad viss ir vairāk kā skaisti. Ja nē - tad taisi dualboot. Bet pārmaksāt par nosaukumu, lai kruķītu uz tās kastes Win vai Linuxi, gan nav prātīgi.

 

Un MarisO ir pilnīgs Applefans, laikam dabūjis 15. dzimumdienā iPod Shuffle un pilnībā pārgājis macticībniekos :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Tikko kāda drūūūūscītiņ specifiskāka vajadzība, tā uz Win un Linukšiem būs tā mazā programmiņa, bet Mac būs problēmas.

 

Uz MacOS var palaist gan windows, gan linux iekš virtuālās mašīnas. Es piem. dažreiz darbinu Linux iekš VMWare (no MacOS). Darbā dažreiz sanāk lietot WinXp iekš VirtualBox (no Ubuntu). Viss iet fullscreen un izskatās kā īsts.

Labots - MarisO
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

MarisO kadi softi nav sastopami uz MAC? vai softu daudzveidiba MAC ir pietiekama prieks advanced user un nenakas kadas darbibas veikt uz Win ?

Labots - Aspire
Link to comment
Share on other sites

Tas par tām specifiskajām lietām gan ir smagi pārspīlēts. Varbūt tā bija pirms 10 gadiem.

 

Arī uz Mac ir specifiski softi, kuriem nav analogu uz citām sistēmām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sāksim ar to, ka topika autors izstāstīs, kādam mērķis vēlas šo datoru pirkt un ko ar to ikdienā darīs, kādas programmas darbinās...

Link to comment
Share on other sites

No programmām viss ir no Adobe, nav CorelDraw un 3D MAX. MS Office un OpenOffice arī ir priekš Mac.

Defaultā Mac Os X neļauj kopēt uz NTFS ārējiem datu nesējiem, bet tā kaite ir ārstējama ar papildus programmu.

Link to comment
Share on other sites

NTFS uz Mac visstabilāk un uzticamāk raksta Paragon (20$ softiņš)

Tie bezmaksas risinājumi ir nestabili, gļukojoši un lēni mēsli - pārbaudīts ar 50+ cietajiem diskiem n-to gadu garumā uz n-tajām kastēm :mrgreen:

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

par augstak mineeto - leetajam plastmasas kasteem ....

draudzenei ir probuks, ja vinu izmanto gulta sezot un darot kaut ko daudz maz jaudas prasoshu, tad aluminija krutais korpuss sakrast taa, ka nevar uz kajam notureet un jaliek kaut ko apakshaa.... + aluminijs, ka jau mes zinam ir miksts metals, tapec... nometisi vinu uzreiz buus kartiigi ielociits robs, nevis tikai skramba... reali nesaprotu ar kuru galu vini domaja taisot aluminija korpusus, kuri ir smuki, bet praksee totali garaam.... un novietot CDROM nevis zem klavieres bet tur kur cilveks tur labas rokas delnas locitavu arii likas totali mulkigi, jo aluminija korpusa delj, taa vieta ir ljoti smagi ielociita, kas

reali izpauzas kaa - iespruudis disks , kuru bez datora izjaukshanas ara dabuut nevar :D

lidz ar to, ne viss kas smuki izskatas ir reali labs praksee...

 

perkot mac Tu paksaa par brendu, liidziigi kaa jebkam citam, kas ir ar firmas ziimi un maksaa daudz naudas.... personigi man riebjas maksat par nosaukumu, tapec es izveletos kartiigi speeciigu parastu datoru par to naudu... + parak daudz dazadu lieku problemu rada tas, ka nav windows, uz kura viss ir daudz reizu pieejamaks un vienkarshaks, vismaz LV, kur osx tiek izmantots maz. Ja gribi tikai sedet netaa ar vinu, tad droshi, lai gan vai tam vajag teret 1300Ls es nezinu...

vienigais + kas man tiesham patik maciem ir izskirtspeeja un displeja kvaliate... lai gan par tadu naudu perkot datoru, jebkuram vina tada buus un skats arii buus nevaajsh.

Labots - WitaminC
Link to comment
Share on other sites

Da nepērc to mēslu, īpaši ja svārsties.

Dzelžu kvalitāte pārsvarā ir ļoti laba, OS ir piedrāzta delžiem, dizains ir atsrādāts. Bet cena, cena. Pa tādu pašu naudu var nopirkt citu normālu brendu aparātu un vēl visus softus sapirkt klāt :) Visas tās pasakas ka maki neplīst, MacOS nebremzē un nekarās ir muļķības. Ja gribi būt orģināls - jāsaka ka Maki vairs nav luksus prece elitāriem zēniem.

Link to comment
Share on other sites

Tad vardu sakot tam datoram isti nav pielietojuma salidzinosi ar win bazetiem datoriem ?

 

Par softu jamaksa bargu naudu.

 

Pats korpuss veidots no fcking aluminija.

 

Par softu daudzveidibu jaaizmirst.

 

 

Pa-gōōglejot secinaju.

Labots - Aspire
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es vienreiz apmeklēju kursus digital art studijā SPACE

un tur ir tikai Apple datori, turklāt daži stiepa savus personīgos Makbukus.

jo tur "nav pielietojuma" windows (nav tur f*cking vajadzīgo programmu)

 

bet ja žēl naudiņas, tad tiešām labāk nopirkt kādu aceru pa 300 quid

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Nu bāc. Izdomā ko tev vajag un skaties cik maksā Mac versija tam softam. Bieži tā cena ir tāda pati kā Win domātā. Alumīnijs ir ok, piederās pie dizaina. Nevaru pat pateikt kāpēc ņemt piemēram Air ja var paņemt Dell Adamo vai kaut ko līdzīgu no superplānajiem laptopiem.

 

MarisO pa nelaimi dzīvi redz tikai divās krāsās: baltā (Maci) un melnā (Aceri) :)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
andrisri

Nu nu, Adamo ar ULV proci un integrēto video jau nu nav PC uz kuru skatīties, lai strādātu ar pārskaitītajiem softiem :rolleyes:

nu tad kaut vai 15" XPS ...

 

edit - ops, tēma gana veca un gan jau neaktuāla

Labots - andrisri
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nu jau ir airs ar i5, 4Gb ram un SSD. Vecie pro-booki atpūšas ;)

Link to comment
Share on other sites

Par specifiskiem softiem runājot, vēl joprojām windows ir 1. vietā. Kaut vai AutoCad - ne uz ābola, ne uz kautkādiem linuxiem vēl nav un laikam arī nebūs.

Pēc mana skatījuma ābola produkcija ir stila lieta, un ja tādu cilvēks pērk, tad viņam nav būtiska ne CPU jauda, ne atmiņas apjoms.

Link to comment
Share on other sites

azarbaidzz

ja jau skaties uz airi, tad paskaties šeit, pec paskatishanas uz so aparatu, airis vismaz man izskataas, tads vienkarsh plasmasas suuu...

aizej uz veikalu aptausti, rigaair iekš galerija riga, un turpat aiz stura ir abolveikals

Link to comment
Share on other sites

xp

 

Kļūdies. Ja papēta radošo vidi, īpaši filmu studijas, fotostudijas un grafiskā dizaina jomu, tad tur Mac ir burtiski standarts. Video visbiežāk tiek renderēti un pārnēsāti dažādos QuickTime formātos, no kuriem lielu daļa pat uz ļoti jaudīga Windows aparāta nav iespējams nospēlēt bez raustīšanās. Pat pie mums reti kur iepriekšimētajām jomām tiek lietotas kastes ar Windows - tās vairāk iet uz administrāciju vai dažādām ļoti specifiskām vajadzībām. Un jaudas svaigam Macam galīgi netrūkst. Diez vai par mazjaudīgu var nosaukt 16-kodolu Xeon darbstaciju ar 16 GB RAM un top-end Quadro grafisko karti iekšā, vai iMac ar i7 3,4 Ghz un 16 Gb RAM + vēl SSD disku iekšā. Protams, tas viss maksā, bet performance un stabilitāte ir augstā līmenī.

Un tas, kuram darbazirgs ir Mac par tā cenu reti pukosies, jo tā nauda parasti tāpat samērā ātri atnāk atpakaļ.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Fakti paliek fakti, Mac sāk atgūt pozīcijas korporatīvajā vidē un citi Apple gageti. CEO, CTO, CFO, COO utt pāriet uz iPadiem. Tāpat jaunā tendence darbiniekiem strādāt ar whatewer device you got, nevis uzņēmuma datoriem.

Tāpēc vien ir sācies būtisks desktop un aplikāciju virtualizāciajs bums, lai šo visu nodrošinātu. Arī LV jau esam beiguši un uzsākam jaunus pilotus katru nedēļu. Teiksim, lai CEO var uz sava iPad pilnvērtīgu Outlook izmantot.

Itogo corporate vidē gala platforma ir zaudējusi nozīmi, ir pilnīgi vienalga Mac, PC, Android, Linux. Tā kā teiksim tā, ir pilnīgi vienalga arī no lietojumu un aplikāciju viedokļa, ja device izmanto darbam. Pie pareizi veidots IT politikas un infrastruktūras praktiski viss griežas uz visa.

 

Ar foto apstrādi svēdienas pro ampluā 13" jaunais Air vairāk kā tiek galā. Nesen pazīstams foto entuziasts pārgāja un absolūti nesūdzas.

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

No grāmavedības softiem gan vienīgais laikam ir Sprūdža kunga franšīzes pasākums Hansaworld.

Link to comment
Share on other sites

Pie reizes varu piemest, ka viena no nākošajām vietējā ražojuma pilnmetrāžas mākslas filmām patlaban tiek montēta ar Avid uz MacBook Air, turklāt offline montāža notiek Full HD kvalitātē. Viss notiek bez jebkādām aizturēm vai ierobežojumiem. Protams, onlainu gan uz Air neviens nedomā taisīt :sarkasms:

Vienīgās lietas, kas kompim ir pieslēgtas, ir ārējais USB HDD ar materiālu un atsevišķs monitors, jo uz tā mazā pamontēt ir pārāk neērti.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.aboluveikals.lv/index.php?zoomid=1657 cena 1799 Ls

http://aio.lv/lv/pc/notebooks/dell-271970755/ cena 859,99 Ls (starpība 939,01 Ls)

divi pēc dzelžiem līdzīgi portatīvie, abiem SB i7 2,2 GHz, grafiskā karte nedaudz spēcīgāka Dell, abiem FHD LG paneļi.

Iesaku nopirkt piemēram DELL +

http://www.ebay.com/itm/Apple-Logo-Original-Stickers-New-/140605285618?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bcba64f2#ht_500wt_922

būs gan laba, kvalitatīva darba mašīna, gan iegrauztais ābols

Link to comment
Share on other sites

+ ja Dell ir divi cietie, tad vienu var parmainit uz SSD un to, kas bija PC uztaisit par arejo (ja maz vajag tik daudz gb) sito dell draugam nesen pakera, nu baigi forshs izskatas un darbojas lieliski..

Link to comment
Share on other sites

No grāmavedības softiem gan vienīgais laikam ir Sprūdža kunga franšīzes pasākums Hansaworld.

 

Var novirtualizēt tikai pašu aplikāciju, un ies jebkura grāmatvedība kautvai uz Android/iphone. Ok ar FoxPro grāmatvedību ir sāpe arī tādā veidā, bet ir tikts galā arī ar to. :D

 

Protams, tas nav cheap&dirty risinājums 1 PC uzņēmumam.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...