Jump to content

Apskats: plašu atskaņotājs Elta 2956S


Tomijs Verseti
 Share

Recommended Posts

Tomijs Verseti

Pienācis laiks jaunam apskatam no manas puses un šoreiz tas būs plašu atskaņotājs Elta 2956S, kurš, kā rakstīts virsū ražots Vācijā, bet visticamāk jau Ķīnā. Iegādājos to par 10 eiro eBay izsolē(http://global.ebay.com/Elta_2956S_Plattenspieler/130485426037/item), lai paklausītos Raimonda Paula, Mikrofona aptauju un citas skaņuplates kas stāvēja plauktā un tā vien lūdzās “paklausies mani, paklausies mani”! Zināju, ka nekas labs no viņa nebūs, bet nu ka būs tāds, atvainojos, sūds nu gan negaidīju. Tātad, par visu no sākuma.

 

Ievadam…

 

Pēc uzvarēšanas izsolē, nedaudz vairāk kā nedēļu dabūju gaidīt kamēr piegādās no Vācijas. Ceturtdienas rītā DHL kurjers mani pamodināja no saldā miega un piegādāja gaidīto aparātu. Protams, par miegu vairs nebija ne runas un momentāli steidzos izpakot ārā un izmēģināt.

 

Pirmie iespaidi

 

Atveru kasti un ieraugu neaizpildītu patīrīti “24 Monate Garantie”, kas protams man nespīd un lietošanas instrukciju, ko atvēru tikai pēc problēmu sākšanās, par ko stāstīšu nedaudz vēlāk. Pēc papīriem nāca galvenais – pats plašu atskaņotājs. Izņemu ārā, un jūtu ka 2kg nesver, kā aprakstā bija minēts, bet gan aptuveni 1kg, kas bija pirmā vilšanās, jo uzreiz domāju kas gan tur iekšā, ja jau tik viegls. Nekā jau nav – plāns plastmasas korpuss, disks uz kura liek plati no plastmasas, tonearms(atvainojos, bet nav ne jausmas kā mūsu valodā sauc) no plastmasas. Ārējais izskats apskatīts, tagad laiks pieslēgt elektrībai…

 

Skaņas kvalitāte

 

Pirmo plati uzliekot, kas, starp citu, bija Mikrofons 82, nobrīnījos par skaņas kvalitāti. Laba. Pat ļoti. Manāmi labāka par audiokaseti, un par mp3. Pāris plates noklausos, uzlieku Depeche Mode – New Life singlu, kas ir jāpārslēdz uz 45 ātrumu. Beidzu klausīties, gribu Melodiju stafeti Nr. 4 klausīties, atslēdzu uz 33 ātrumu bet skaņa liekas ka velk, un jā tiešām velk kad salīdzināju ar mp3 failu datorā. Bet tikai nedaudz, tā kā var paciest un klausīties, kamēr pārdevējs izskata sūdzību un lemj ko darīt.

 

Tās pašas plates, jaunas problēmas…

 

Turpinu klausīties, paciešot vilkšanos, kas starp citu palika tik liela ka 33 ātruma plates klausos uz 45 ātrumu un parādās jauna problēma – skaņa pēkši paliek čērkstoša, un metāliska. Tāda ka no kvalitatīvas, pat no ciešamas skaņas nav ne smakas.

 

Secinājums

 

Iespējams, lieki izmesti 27 eiro, iespējams, bezmaksas plašu atskaņotājs, kuru klausīties normāli nevar. Viss atkarīgs ko PayPal izlems. Bet skaidrs ir viens – manu mīļo lasītājs, neizdari tādu kļūdu kā es un, es atvainojos, NEPĒRC ŠĀDU SŪDU. Labāk par 20Ls vai nedaudz vairāk latiem nopērc lietotu Radiotehnikas vai kādas citas normālas firmas ražojuma atskaņotāju un klausies laimīgs.

 

+ Izdod kaut kādu skaņu

 

+ Melns korpuss

 

+ Ja tev patīk izmest naudu, tad nopērkot šo vari to izdarīt

 

+ Atbalsta plates

 

+ Smuki griežas icon_biggrin.gif?m=1250554524g

 

- Skaņa vienkārši drausmīga

 

- Pielietojums – nekāds

 

- Ilgi jāgaida, salīdzinot ka uz vietas vari uzreiz nopirkt

 

- Uzbūves kvalitāte drausmīga

 

- Vai es jau minēju, ka skaņas un uzbūves kvalitāte ir drausmīga?

 

- Neatceros, bet ĻOTI drausmīga skaņas un uzbūves kvalitāte ir šim aparātam.

 

Vērtējums: 2/10

 

 

 

 

Avots: http://buipis.wordpress.com/2011/03/05/apskats-plasu-atskanotajs-elta-2956s/

Atēlus var apskatīt šeit: http://buipis.wordpress.com/2011/03/02/jauns-aparats-tehnikas-ferma/

 

Link to comment
Share on other sites

osscar

ārprāts, kas tas par mēslu :D 20 Ls ar piegādi :) psc.ja - nav prāa tad nav. uz ko tu cerēji ? Bet nu tās plates pa malu lien ārā - ārprāts. piemet vēl 10 Ls un paņem lietotu 100x labāku aparātu vismaz a 8-9 kg. svaru. Kaut vai no Long Jhon.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

itanium

Tev draugu nav vai arī ziemā vienkārši neejiet ārā spēlēties?

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

kristaps_83

Bij man ar Elta cd "maģitis" pirms kādiem 15 gadiem ( nesen vispār bij parādijušies cd atskaņotāji) cd sāka čakarēties jau pēc diviem mēnešiem, pēctam viss pārējais.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

graver
(labots)

Man personīgā pieredze ar elta ar nav laba, bij divi centriņi, pirmais bij kaut kāds mazs kroplītis ar vienu kaseti un liekamu disku no augšas, pirmais nobruka kasešu maģim pogas, lai gan mehānisms strādāja, pēc tam jau nobruka cd maģa pogas, pēc tā šis centriņš atrada savu vietu pie viena pazīstama noliktavā, kur skandēja radio skonto, jo nekam citam vairs nebija izmantojams. Otrs, kas ienācās par kādām 10 Ls naudiņām pirms gadiem 7 bij ar trīs Cd atskaņotāju, dizains jau bij interesansts, diski izvietoti viens otram blakus horizontāli aiz stikla durtiņām, izskatījās jau labi tāds aparāts pie sienas, problēma sākās, pēc gada, kad vienkārši no sliedes, pa kuru slīd lāzera mehānisms, viņš vienkārši nomaucās, jo kaut kādā neizskaidrojamā veidā bija salauzis ķepiņas, kas slīdēja pa sliedi. Paņēmu sataisīju, paklausījos pusgadu un atkal viss mehānisms izjuka, šoreiz jau citā vietā un tā vairs neesmu vaļā skrūvējis izmantoju tik kā radio, un interesantākais, ka spēj vilkt tīri labi RRR - 90nieces, lai gan tehniski ir pilnīgs un totāls s.ds...!

Labots - graver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...