Jump to content

ONKYO Integra A 8450


Nik
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Šodien nopirku Ebay.de pa lētām naudiņām šo te pastiprinātāju:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320662595941&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

 

Cik es sapratu, tad tam pastiprinātājam ar skaļuma kontoles kontaktu problēmas, kāds tīrāmais līdzeklis man jāizmanto, lai tas skaļuma regulators funkcionētu pareizi?

 

Paldies jau iepriekš!

 

Link to comment
Share on other sites

tavā vietā neviens neko nepateiks, kamēr neesi izjaucis un apskatījies, kas lācītim vēderā. varbūt pocis nodilis un jaunu tādu neatradīsi, ja tas ir tas viltīgais ar toņkompensācijas izvadiem...

Link to comment
Share on other sites

Pie manis viņš būs tikai pēc nedēļas...

Tas pocis ja nodilis, tad viņu var ar citu aizvietot vai saremontēt?

Link to comment
Share on other sites

Argusā ir dabonami kontatu tīrāmie līdzekļi aerosola iepakojumā. Konkrēti KONTAKT 60 tev noderēs. Par nodilumu maz ticams.

 

Ja jāmaina pocis, tad nākies pameklēt, jo 100% ka ir ar 4(8) izvadiem priekš loudness fīčas.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Krabis1

Cik zinu tad viss tik vienkārši tas nav! Respektīvi viens ir notīrīt tos kontaktus, bet pēc tam viņi ir vēl jāsaeļļo lai neoksidējas atkal - bet nu protams tur jāpajauc ārā un jāpapēta konkrētā potenciometra konstrukcija.

Link to comment
Share on other sites

Ja grib tā labi darbiņu paveikt, tad ir 3 aerosoli - KONTAKT 60 tīrīšanai, KONTAKT WL nomazgāšanai un KONTAKT 61 saeļļošanai pēc tīrīšanas un aizsardzībai pret oksidēšanos.

Ārā neko nevajaga jaukt, pocim parasti ir atveres, pa kurām var iepūst ķīmiju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Negribējās sākt jaunu tēmu, tāpēc turpināšu šajā

 

Nu beidzot saņēmu to savu ONKYO, problēma tāda:

Labais kanāls skan OK, bet kreisais kanāls nereāģē uz skaļuma regulātoru un basa regulatoru(skan vienā skaļumā bez basa un neliels fons viņam)

Kas par vainu? Neko taisījis vaļā vēl viņam neesmu, bet doma ir iztīrīt no putekļiem un tīrīt visus poteniconometrus, skaļuma pa priekšu.

Link to comment
Share on other sites

nu tak neizjaucot neko nevar pateikt :D tik pat labi var būt kāds nekontakts, vads nokritis vai aukstais lodējums.

Link to comment
Share on other sites

Varu tikai izstāstīt kādā secībā es darbojos ar pastiprinātājiem:

1. Vāks nost un ar kompresoru izpūšu visus putekļus. Ārā protams. Uzmanīgi jāapskata iekšas - vai nav uzpūtušies elektrolīti, kaut kas svilis utt. Bieži vien daudzas lietas var ieraudzīt ar aci.

2. Ieslēdzu, paklausos vai ir releja klikšķis, kas pieslēdz akustiku. Ja nav, tad parasti ir kāda problēma. Skaļruņus pagaidām klāt neslēdzam!

3. DC offset mērījumi uz skaļruņu spailēm, skaļuma pocis uz minilālo. Ja DC robežās līdz 50 mV, labi, ja nedaudz lielāks, nav traki, ja būtiski lielāks, tad jāmeklē kur problēma;

4. 200 mV līmeņa 1kHz sinusoidāls signāls ieejā (jebkurā, izņemot phono - var arī phono, tikai vajag krietni mazāku signāla amplitūdu), pie skaļruņu klemmēm 8Om slodzes rezistori + oscilis. Man ir 2 kanālu oscilis, lieku katru ieeju pie sava kanāla.

5. Slēgājam kloķus, grozam počus, skatāmies kas notiek izejā - jābūt smukai sinusoīdai, abos kanālos +/- vienādai, pie max skaļuma palielinot signāla līmeni nedaudz iedzenam ampu klipā, skatāmies vai klips ir simetrisks. Tā grūti visu detaļās izstāstīt, bet tādā veidā var aptuveni saprast ampa veselības stāvokli. Slēdzot slēdžus, grozot počus, var redzēt kur ir nekontakts, kas ir jātīra, kas nav.

6. Ja kādā no kanāliem izejā nekas neparādās un izejā līdzspriegums vai vispār 0 vai lidojuši drošinātāji, uz plates sviluši rezistori utt., tad visticamāk gala pakāpei čau. Ja viss normas robežās, tad ejam ar osciļa taustu virzienā no ieejas uz izeju un skatāmies kur pazūd signāls. Servisa manuālis ļoti vēlams.

7. Ja viss strādā, noregulējam miera strāvas abiem kanāliem atbilstoši servisa manuālim. Ja ir regulējams DC ofsets, regulējam arī to. Paslogojam ampu kādu laiku, nedzenot klipā, pasildam radiatoru :)

 

Nu kaut kā tā iesākumā. Bez ģeneratora/osciļa tā ir tāda kā taustīšanās pa tumsu, būs grūti kaut ko vairāk par netīriem kontaktiem atklāt.

Labots - ivo
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

1. Iztīriju lielāko daļu putekļu kuru varēju, svilis un uzpūties nekas nebija

2. Releja klikšķis ir, kad ieslēdzās gaismiņa ''Servo Operation''

 

Kur tālāk vainu meklēt? Laikam rīt pie meistara jānes, vai arī pašam kontakti jāiztīra.

Link to comment
Share on other sites

Kontaktus vari pats iztīrīt, ja ir ar ko un zini kā, bet tas, ka viens kanāls nereaģē uz skaļuma regulatoru ir aizdomīgi. Labā ziņa ir tā, ka jaudas pakāpe ir kārtībā, tik jāskatās/jāmeklē problēma skaļuma vai balansa regulēšanas ķēdēs vai termbru blokā. Bet kā jau teicu, vajag aparātus - ģenerators, oscilis, multimetrs un servisa manuālis ir minimums kas vajadzīgs. Ja nekā nav, tad laikam jau labāk sameklēt meistaru.

Link to comment
Share on other sites

Vēl kas ir jocīgi, tas ka ''CD Direct'' režīmā skan abi kanāli normāli, kā tam vajadzētu būt.

Varbūt vaina ir ieeju selektoru shēmā?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tagad baudu kvalitatīvo skanējumu klausoties FLAC :)

Tikai skandas citas ar laiku jādabū pagaidām S-30 B

 

Un pārslēdzoties uz CD-direct, ir tāds kā tarkšķis uz sekundes daļu.

Labots - Nik
Link to comment
Share on other sites

Tas tarkšķis pārslēdzoties uz CD-direct ir dēļ kontaktiem. Bet vispār ieteiktu visus pārslēdžus iztīrīt, atstāt kādu diennakti lai viss izžūst un tad skatīties tālāk - ja problēma vēl pastāv, tad nest pie meistara.

Bet vispār - apsveicu ar vērtīgu pirkumu!!!

Tikai tās 30-nieces, nu kā lai maigāk pasaka... mēģini nosolīt ebajā sakarīgas tumbas, jo pašlaik tev ir vecs opelis (drīzāk gan zapiņš) ar mersedesa dzinēju :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jā tas ir labs salīdzinājums :D

Man ar vienreiz viens pārdevējs Latgalītē teica ka Radiotehnika VS Technics ir tas pats kas Žigulis pret Mersi :D

Par tēmu, par pārslēdžiem tu domāji šitos?

2dir4gw.jpg

Tur tie potencionometri viltīgi paslēpti, jāpajauc rīt vēl...

 

Vispār ar laiku doma iegādāties kādas Blaupunkt Hi-Fi skandas no 80.tajiem vai arī Heco

Labots - Nik
Link to comment
Share on other sites

Jā, biju domājis tos, kā arī grozāmos pārslēdžus. Tiesa gan tie p2k tipa slēdži nav tik vienkārši jaucami un tīrāmi, tur nedaudz čakars. Vienam aparātam dabūju visu to bloku lodēt laukā un tad ar tīrāmajiem šķīdumiem atmērcēju laukā nejaucot.

Lai normāli tiktu pie potenciometriem jānoņem priekšējais falšpanelis un pēc tam arī pats panelis. Pie reizes būs iespēja falšpaneli un kloķus ar fairy smuki nomazgāt - parasti viņi ir diezgan netīri veciem aparātiem.

Ir jau mūsu vidū ekstrēmisti, kas izvelk visas plates no korpusa un izmazgā trauku mašīnā. Pats arī kādiem pāris aparātiem, kas ļoti netīri bija, plates esmu mazgājis siltā ūdenī ar trauku mazgāšanas līdzeli. Tikai pēc tam kārtīgi ar tīru ūdeni jānoskalo, ar fēnu jāpažāvē un vizmaz diennakti jāatstāj izžūt un tikai tad var slēgt iekšā. Bet vai tev to vajag - nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Paneli noņēmu, tagad visus počus var redzēt. pasūtīju to kontaktu tīrāmo šiem veikalā tikai nākošnedēļ, putekļus rūpīgi notīriju itkā nekas nemainījās uz labo pusi

Cerams, ka pēc poču iztīrīšanas viss mainīsies

Ja kas es pie tevis vedīšu, lai saremontē, tik es patālu no tevis(Alūksne) :D, te neviena normāla meistara īsti nav

Link to comment
Share on other sites

Nu, es diez vai gribēšu ņemties - īsti laika nav + savi sapirktie remontējamie aparāti pietiek. Bet ja nu kas tad ieteikšu cilvēku, kas iespējams uzņemsies savest kārtībā. Kaut gan neticu ka tavā pusē nav neviena daktera, vari uzjautāt Elfa forumā, iespējams kāds no tās puses pieteiksies.

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Tas kondensators bildes augšā pa vidu tikai man izskatās uzpūties?

Link to comment
Share on other sites

nē, šis nederēs, un - kas tas par meistaru, kas poci pareizo nevar ieteikt?

 

Derēs tev šis, bet tirgotājs nepakam nevēlas sūtīt uz LV, ja ir iespēja atgādāt uz LV, tad es piesakos uz kādiem 3 gabaliem uzreiz. Savulaiku es pārīti caur vienu paziņu nopirku, bet tas šobrīd no UK uz Au pārcēlies...

 

http://cgi.ebay.co.uk/120692433631

Link to comment
Share on other sites

Manam pocim bija četri ''kājiņu'' komplekti tāpat kā linkā dotajam, tikai šim ir motorītis, bet pārējais viss tas pats

Link to comment
Share on other sites

Tu gribi teikt, ka tev ir četrkāršais pocis? hmmm... stereo pastiprinātājam? Man ir aizdomas, ka mēs runājam dažādās valodās. Tev vajag stereo logaritmisko poci ar 4-to izvadu katram kanālam.

 

Tā, sorry, paskatījos, tev daļēji taisnība - tev vajag 4x kāršo logaritmisko poci ar 4to izvadu KATRAI sekcijai. Apsveicu, tādu tev neatrast. Vai nu tu lieto 4kāršo bez papildizvada, un tev nestrādā tembru regulēšana, vai arī tu lieto stereo poci ar 4to izvadu, un tad nestrādās poga un ieeja CD DIRECT. Es izvēlētos pēdējo variantu ar manis norādīto poci, tad tembri strādās.

Tavā linkā pocis ir 50K, shēmā ir 100K

 

heh, šim stipreklim ir eksotiskais kloķis tembru blokā - CONTRABASS; labi ka nav CELLO un TUBA :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Labi, jo tad es pasūtīšu tādu poci ko tu norādīji, tad man tembri visi strādās? Arī Contrabass?

Link to comment
Share on other sites

jā, ja tev būs stereo pocis ar 4to izvadu, tad tembri strādās,CD direct ne, tikai būs vajadzīgs šo to ar lodāmuru tur modificēt. Un tas pārdevējs uz LV nesūta...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Pagaidām man pocis ar trīs izvadiem, tāpēc tembri tik labi neregulējas...

Man tagad sekojoša problēma:

Klausoties mūziku klusāk viens kanāls ''aizkrīt'' ciet vai nu pavisam vai arī tikai daļēji(Kā kuru reizi labais, citreiz kreisais), uzgriežot skaļāk skaņa ''atlec'' vaļā...?

Vai tas ir no tā ka pocis nav īstais?

 

Bet reāli tādu nevar atrast jaunu vietā...

 

Varbūt derēs šitais:

http://cgi.ebay.de/w...d=p5197.c0.m619

post-87297-0-51511200-1301751543_thumb.jpg

post-87297-0-31940700-1301751556_thumb.jpg

Labots - Nik
Link to comment
Share on other sites

drīzāk kontakti kaut kur. Pilna profilakse jātaisa tam daiktam. Pocis nebūs vainīgs. Tembriem vispār nevajadzēja regulēties. Un jā, tas pocis varētu derēt, ja vien fiziski tur to var iedabūt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Profilaksi jau veikt varētu, tikai shēmas man nav, lai noteiktu, kur kontakta nav

Man bija aizdomas par Speakers selektoru, jo arī pārslēdzot no A uz B, un atpakaļ, viens kanāls ''aizkrīt'' ciet.

Tas pocis manā pēdējā linkā pocis ir stereo? Jo tās bildes ko pievienoju ir no īstā, kas nobeidzies

Labots - Nik
Link to comment
Share on other sites

Šis ir apmēram 1,5 reizes lielāks kā tavs oriģinālais - resnumā. Tieši šis ir stereo - 2 x 4 kājas, 3 normālās un 1 - loudness/tembra izvads.

Tavs oriģinālais bija 4-kanālu - 4 x 4 kājas, divi pāri - 2x4 kāja s- kalpoja kā pamatskaļuma regulators, ar izvadu priekš loudness un tembriem, otras divas sekcijas - lai regulētu skaļumu CD direct režīmā. Kā jau teicu, ielodējot citu poci, kam tikai 2 sekcijas, izpaliks tas CD Direct režīms. Mazliet palodējot, var izdarīt, lai tā CD ieeja strādā, kā citas, caur tembra bloku.

Vispār šī konkrētā daikta shēma ir mazliet dīvaina. Es šo modeli nebūtu pircis.

Tas gan man netraucēja nule kā nosolīt 8015 Integra pa pārdesmit euro :)

 

PS Tavs norādītais pocis uz Lettland sūtīts netiek, bet vari caur LBSS pasūtīt ar piegādi.

Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas vienādi, ja kas uzdevu pirmajam pārdevējam jautājumu, vai tomēr piegādā uz Latviju...

Link to comment
Share on other sites

Pirmais pārdevējs nepiegādā, es esmu šo jautājumu jau uzdevis. No otrā laikam Ivo pirka, tur viss ir OK. Ak jā, osscar, pocis IR tas pats :-) tajā pat HK zavodā taisīts :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...