Jump to content

Lattelecom interaktīvā TV


donis7
 Share

Recommended Posts

Ņemot vērā, ka vakar man pazuda kabeļTV, ko nodrošina tāds uzņēmums kā ARDI, kuru nav iespējams sazvanīt un kura mājaslapa nav atjaunota kopš 2005.gada, nolēmu atteikties no viņu pakalpojumiem un ierīkot jaunu TV. ņemot vērā, ka dzīvoju Saulkrastos, nekādas citas kabeļTV šeit nav. Vienīgais, ko varu izmantot ir Lattelecom piedāvātā virszemes vai interaktīvā TV vai VIASAT. Tā kā dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, domāju, ka digitālo vai SAT TV man būs pagrūti uzstādīt - jāliek antena uz jumta u.t.t., tad paliek Interaktīvā TV. Šobrīd man ir Lattelecom DSL Internets 3, kas pēc speedtest uzrāda šādus rezultātus: http://speedtest.net.../1208447215.png

Šobrīd man internetam pieslēgts stacionārais dators un ar rūteri pieslēgums tiek nodrošināts arī portatīvajam. TV man ir 3, bet cik saprotu, interaktīvo var nodrošināt tikai uz 2iem TV (vismaz pēc info viņu mājaslapā). Būtu ar mieru arī uz 2iem, bet es sāku šaubīties - vai maz tur kas sanāks un TV neaizņems visu tīkla platumu, ka uz tiem datoriem nekas vairs nepaliks!?

Varbūt kāds var padalīties pieredzē un izteikt savas domas? Vai piedāvāt kādu citu variantu?

Paldies,

Inga

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    8

  • Didzis

    9

  • Maris77

    8

  • Pirkss

    11

Uz DSL pieslēguma tikai 2 iTV dekoderus liek - taisnība.

Abiem TV strādājot, tīklam paliks ~6Mbit

Link to comment
Share on other sites

Nu nekāds "cukurs" ineraktīvā televīzija nav. Kanāli pārslēdzās ļoti lēni, bitraits zems un tapēc "plastalīna" bilde. Es jau nu tādu nekad neskatītos. Ja nevar tikt galā ar vietējo kabeļu operātoru, tad nekā labāka par SAT uztveršanu nebūs. Es gan domāju, ka darba laikā nebus problēmu pieteikt bojājumu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis, gribi teikt ka Viashit labāks pa LTK? :sarkasms: Taisni uz viashit novēroju plastilīna sejas nevis LTK.

 

Man ir LTK uz 2 teļukiem un neesmu manījis krasas interneta ātruma izmaiņas. Kačāt nekačāju, līdz ar to bitus neskaitu. Vienīgais, papildus TV dekoderis dārgi bleķo un to pa velti neviens nedod.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

didzi , tev ir itv? pēc teksta spriežot nav. tad ne visai gudri ir izteikt spriedumus. sanāk - ņečital, no znaju - gavno.

atškirībā no tevis varu salīdzināt. tiek lietot interaktīvā, kabeļu un viasats. vizuāli vislielākais mēsls ir kabelis , lai ar viātrāk pārslēdzas. bilde viasatam un interaktīvai neatšķiras, bet viasats noteikti gļukaināks un arī nepārslēdzas ātrāk kā interaktīvā. papildus fīčas noteikti interaktīvajai ir labākas.

gadu 2 laikā, kopš pieslēgts itv, praktiski neatceros, ka būtu problēmas ar skatīšanos. par kabeli neizteikšos un viasatu arī, lai jau paliek.

p.s. pasaki kur jāskatās , lai redzētu plastalīnu? interesanti , tomēr.

 

dotajā brīdī ir optika, bet pagājušogadu bija 3 mājas komplekts. nejutu traucējumus netam ar divām kastēm.

Link to comment
Share on other sites

Man ir visas iespējas sktīties interaktīvo TV, bet protams, ka to neesmu pieslēdzis. Es gan Visatu, gan krievu NTV un protams citus SAT kanālus skatos pa taisno no SAT. Nafig man vēl kādu starpnieku Lattelekoma personā vajadzētu barot :sarkasms: Pilnīgi visi kabeļu operātori signālu ņem no SAT un skaidrs, ka orģinālā bildes kvalitāte būs viskvalitatīvākā. Ja jūs apmieria Lattelekoma bildes kvalitāte, tad man prieks par laimīgajiem cilvēkiem, kuri neredz bildes kropļojumus :sarkasms: . Es esmu "nelaimīgs" un mani faktiski apmierina tikai bilde vācu kanāliem no SAT.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

didzis,

 

Viss atkarīgs ar ko skatās. Uz mana 29" CRT neplakanā teļuka nav nekādi artifakti novēroti un pilnīgi vienalga, vai signāls nāk no SAT, HD Video vai iTV.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

jarajara

pašam smiekli nenāk par tekstiem - pa taisno no satelīta, orģinālā bildes kvalitāte ?

vāciešiem labāka kvalitāte tāpēc, ka viņiem tv studijas atrodas uz sputņika.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Pieļauju , ka crt ir vislabākais veids kā sliktu, lētu , vienkāršu signālu lūrēt un vēl gudri mul--t ,ka redz plastalīna cilvēciņus! HD video uz crt ir spēks.

Link to comment
Share on other sites

Uz DSL pieslēguma tikai 2 iTV dekoderus liek - taisnība.

Abiem TV strādājot, tīklam paliks ~6Mbit

uz DSL:

Ja abi TV strādā, netam paliek 0.5...2Mbit atkarībā no tā, vai otrs TV ir HD vai tikai SD

Uz abiem TV skatīties HD kanālus nevarēs. Tikai ja ir LTC optika.

Ar vienu TV inetam paliek ~6Mbps, ja skatās SD kanālu, un ~4Mbps, ja skatās HD kanālu.

 

Es no sirds neieteiktu ņemt iTV uz diviem TV ar DSL, lai ko arī paši LTC nestāstītu.

Internetam tur nekas nepaliek, ja abus TV skatās.

Viens HD ~6Mbps+viens SD ~3.5Mbps - inetam paliek knapi 0.5Mbps

 

LTC vietā es caur 10Mbps DSLu, divus TV nepiedāvātu. Optika ir cita lieta.

Ja nu tikai VDSL2 palaidīs, tad jā - tur varēs vairāk.

 

jarajara:

uz sputņika studijas gan nevienam neatrodas, vienkārši vāciešiem priekš savējiem ir vai nu baisās valsts līmeņa prasības pret kvalitāti, vai vienkārši viņi var to atļauties.

Proti, dragāt no satelīta MPEG-2 SD signālu ar 6-8Mbps bitreitu - DVD kvalitātē.

 

spainiss2:

HD video uz CRT izskatās kā ļoti labs DVD. Un tikai. Pie tam LTC iTV HD ar tā nožēlojamo bitreitu 6Mbps, par kvalitatīvu nenosauksi. Viņš ir labāks par viņu pašu SD un tikai. Pat no satelīta MPEG-4 HD 1080i nāk ar vismaz 10Mbps.

Labots - MārcisB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Mārcis, nu nav tik ļauni. Ar 10Mbit normāli var abus teļukus skatīties un vēl pie diviem kompjiem sēdēt. Ar mazāku caurlaidību gan ilgi jādomā.

 

P.S. HD kanālus uz DSL man nav izdevies palaist ne Rīgas centrā, ne ārpus Rīgas un vienmēr raustās neatkarīgi no dekodera.

Link to comment
Share on other sites

Nu redzi - 2 TV ar 2 SD kanāliem!

Nevis 1SD+1HD.

ar 2SD inetam paliek vismaz 2Mbps, kas nav tik briesmīgi.

 

Prasās kāds rezumējums autorei:

 

Īsi sakot - ar vienu televizoru, internetam paliek diezgan daudz, ar diviem - tā pamazāk.

Ja lielāks lejupielādes ātrums ir svarīgs, labāk to otru TV neņemt.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

jarajara

MariB

es ne par to. protams , ka ar vaciešiem sen viss ir ok, izņemot reklāmas un vācu valodu labām filmām.

vienīgi ciparu laikmetā runāt par orģinālajiem signaliem un citiem aizvesturiskie brīnumiem ir mazliet dīvaini.

par 2 tv . nu nebija problēmu arī ar vsiem 3 majas kompjiem, kad bija dsl. bija ok. i vilkts tika nejēgā. visu tač tāpat uzreiz nekad nedara.

par kvalitati runajot, pofig visi bitreiti un cita figņa. un mana 32 soņkas un projektora viss notiek. neredzu lielu šķirbu , vai skatos iTV, vai no mediapleijara, xboxsa vai pīšļa. nav tāda atšķirība , lai tektu kaut kas ir krietni krutāks.

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

vienīgi ciparu laikmetā runāt par orģinālajiem signaliem un citiem aizvesturiskie brīnumiem ir mazliet dīvaini.

A kas tur aizvēsturisks? Katra pārraides točka var ienest savus kropļojumus tālākajā signālā (realtime gadījumā 100% atbilstību nenogarantēsi), a ja vēl katra točka sāk formātus/parametrus mainīt turpu šurpu, ta vispār žo.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, Mārci! Man viss skaidrs - tad es palieku pie tā vietējā lētā un nesasniedzamā kabeļoperatora un LTC neņemu! Šodien sazvanīju - it kā nupat esot sataisījuši, paskaidroja, ka viņiem neesot tādu resursu, lai brīvdienās brauktu un kaut ko labotu! Katrā gadījumā tā man neliekas normāla situācija... Ar laiku būs jāskatās kaut kas cits.

Tad saprotu, ka vairāk būtu jāskatās SAT TV virzienā. Bet tam laikam tā pavairāk naudiņas vajadzēs, ja kopā man 3 TV!? Tas nozīmē 3 dekoderus, šķīvi, galviņas (cik!?) un meistaru - kurš to visu uzstāda un savelk... laikam pasālīti, vai ne? + Vēl mēneša abonēšana kāda jāmaksā, pareizi?

Link to comment
Share on other sites

Pats dzīvoju Saulkrastos un izmantoju Lattelecom DSL Internets 3 un Interaktīvo TV uz 2 televizoriem. Plus arī nodrošinu internetu stacionārajam datoram un portatīvajam datoram. Secinājums uz pieredze. Ja darbojas abi TV un abi datori uz trafika lejupielādei paliek vēl 600 - 650 KB/S, jo iTV patērē uz viena dekodera no lejupielādes trafika +-300 KB/S. Un no pieredzes LTC Interneta 3 lejupielādes ātrums ir 1,1-1,2 MB/S Augšupielāde nemainās, paliek tie paši 100 kb/s, jo iTV trafiku ēd tikai no lejupielādes ātruma. Protams, ja taisies skatīties HD kanālus tad no trafika viens dekoderis ēdīs 600 KB/S un skatoties uz dieviem TV vairāk, kā 1 MB/S. Tādā gadījumā iTV tev nebūs piemērota.

 

Jā vēlēsies SAT uz 3 TV tad tev nāksies iegādāties 3 dekoderus un 3 twin SAT galviņas kuras ir aptuveni 15 LS gabalā.

Vispārīgi ja vēlies SAT uz 3 TV tad nāksies šķirties no kārtīgas summas sākumā un tad vēl pēc tam arī katru mēnesi, atkarībā ko gribēsi skatīties. Uz doto brīdi LTC iTV ir labākais variants. Protams tas būs uz 2 TV, bet uz 3 vari piemest Virszemes dekoderi.

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Ufff... nu nodrošināt 3TV sat arī nav gluži tas pats, kas vienam.

Par to labāk uztaisi atsevišķu tēmu un sat speci ieteiks, tur zinātāju netrūkst :)

 

LTC iTV priekš 3TV var nodrošināt tikai ar optiku.

Apjautājies jamo forumā vai Tavai dzīvesvietai neplānojas...

Link to comment
Share on other sites

Optika diemžēl neplānojas, jo pārāk daudz privātmāju un maz daudzdzīvokļu māju - pārāk dārgi esot!

Mjaaa, diez kas nav. Izskatās, ka būs jāiztiek ar esošo! Bet apjautāšos SAT speciem vēl... lai gan tas tiešām izklausās diezgan dārgi!

Paldies par palīdzību!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Mārci,

 

Nu optiku būs ļoti ļoti ļoti ļoti ilgi jāgaida attālākajos miestos, un pie tādiem miestiem pieder viss, kas nav liela pilsēta. Laukos DSL būtu dieva dāvana, kuru nekad neredzēt kā savas ausis (vai audzēt garākas).

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Es jau sen saku, ka valsts, nu vismaz daļu savas peļņas no LTC dividendēm, varēja ieguldīt atpakaļ LTC, attālāko rajonu internetizācijai...

Analoģiski par LMT.

Link to comment
Share on other sites

Lielākā kļūda ir uz visiem trīs TV padot pilnīgi visas programas un nav svarīgi vai tā ir interaktīvā vai SAT TV. Nu nav tak mājā tā, ka visi ģimenes cilvēki skatās visas programas. Parasti kāda vecāmāte skatās tikai Panorāmu un viņai nafig nevajag teiksim NTV :sarkasms: Savukārt sieva skatās seriālu no Viasata un neskatās Panorāmu. Vārdu sakot, ja pie tās lietas piedomā, tad galīgi nevajag uz visiem trim TV likt trīs interaktīvās TV dekoderus vai nez cik tur SAT galviņas :sarkasms: . Ja par kvalitāti runājam, tad Lattelekom tak signālu ņem no SAT MPEG2 formātā un vēlreiz sakompresē uz MPEG4. Nu ja jūs to neredzat, tad esat laimīgi cilvēki :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

Didzi ?

es saprotu kad tu esi kārtīgs nozares speciālists un tev vajag to labo SAT patdsmit mbit/s streamu. kur kubiciņi nelēkā un nav plastmasas ģīmju.

bet vidusmērā lietotājam tādu nevajg viņas nav nekas pret to kad ir kubiciņi un visi pārēji bonusi. viņu tas nerausta galvenais lai rāda a kā to nodrošina tas jau +/- vienalga.

Link to comment
Share on other sites

...tad Lattelekom tak signālu ņem no SAT MPEG2 formātā un vēlreiz sakompresē uz MPEG4. Nu ja jūs to neredzat, tad esat laimīgi cilvēki :sarkasms: .

Vai tad? Cik sapratu FTA kanāli tiek ņemti pa taisno no studijas. To kvalitāte ir daudz augstāka nekā uz satelīta.
Link to comment
Share on other sites

nē nu tie jā

bet tādi kad discovery un natGEO gan nāk no satelīta.

nevaru saprast kāpēc to nevar ņemt no MTG centra te pat Latvijā. vai tad tik dārgi ?

Link to comment
Share on other sites

Tauta, tak ko jūs pa to kvalitāti ņematies, vidusmēra skatītājam, kas ir praktiski lielākā daļa Latvijas skatītāju ir pofig, kāda kvalitāte, digitāls signāls ir un paliek digitāls, nav jau vairs "sniedziņa efekta". Cilvēkus pilnīgi apmierina tā paša, visu nīstā Viasata bilde. Sūdzības pārsvarā ir pa abonēšanas maksu/kanālu skaitu. Es varu saprast Didzi, kas ir eksperts šajā jomā, bet lielākajai daļai vidusmēra skatītāju ir vienalga, galvenais, ka rāda bildi.

Link to comment
Share on other sites

zebieksterc

Ko jūs te mūldat par kompresēšanu iTV no mpeg2 uz mpeg4... iTV tiek raidīts tāds pats signāls kāds tiek saņemts! Virszemes TV signāls tiek pārkompresēts

Link to comment
Share on other sites

Un kā tad Lattelekom panāk tik mazu bitraitu :sarkasms: ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Maris77

Vai tad Saulkrastos vajag āra antenu? Uz diviem TV Interaktīvo TV uz viena Virszemes bezmaksas kanāli un lieta darīta. Lēti un ērti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis,

 

Ieliec bildi, kur tu kādus kubikus un kompresijas defektus saskati, citādi mēs te tenkas diskutējam. Vēl labāk vienu un to pašu TV kanālu no dažādiem avotiem.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Šis sāk kļūt interesanti...

Kur ir mans popkorns? :D

Link to comment
Share on other sites

Mežavecis, nebūtu jau slikti tādu labratorijas darbu uztaisīt un salīdzināt bildes no dažādiem avotiem. Es jau teicu, ka man nav interaktīvās televīzijas un to ierakstu es nevaru veikt. Sat bildi es principā varu ierakstīt, bet virszemes atkal nē, jo Flexboxsam nav tādas iespējas. Toties es varētu piekļūt pie orģinālā nesakompresētā materiāla LTV vai TV3 Ja kādam būtu interese tad tās lietas varētu sabīdīt. Cita lieta, man tāpat rezultāts ir skaidrs un Lattelekom jau nu savu bildes kvalitāti no mūsu eksperimentiem neuzlabos :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis

 

Kvalitāti jau nu neuzlabos, bet cilvēkiem būs vairāk iespējas izvērtēt un izvēlēties piemērotāko :)

 

Es atkal to testu iztēlojos tādā veidā, ka ierakstam vai nobildējam tv fragmentu, kas vienmēr atkārtojas, piemēram, panorāmas sākumu. Ierakstīt jau var jebkur, jo šeit svarīgi attēlot uz viena un tā paša ekrāna, kas pietiekami kvalitatīvs.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Panorāmas sākums nav objektīvs. Neprasa arī daudz bitreita. Vajag kaut ko tādu, kas grūti kompresējas, arī statiskus kadrus, lai var salīdzināt visos aspektos.

Labots - Multimediju maniaks
Link to comment
Share on other sites

Nu, tā - es te apzināju visus variantus - diezgan sālīti sanāk tiklīdz vairāk kā 1s TV! Izskatās, ka jāņem būs vien tā pati interaktīvā TV. Izrādās HD kanāli nāk atsevišķā pakā un tie ir tikai 4i, līdz ar to laikam to paku neņemšu un iztikšu ar pamata paku ar 34 kanāliem. Sanāk, ka SD kvalitātē max tīkla noslogojums būs līdz 7Mbit, kamēr 3Mbit paliek netam. Cena, ko LTC piedāvā ir 8,02Ls/mēn par 34 kanāliem un diviem dekoderiem, tiesa līgums jāslēdz uz 24mēn. Un vēl papildu komutators jānopērk (tas ap 10Ls). 3ajam TV vai nu jāpiemet būs virszemes TV vai jāpārnes dekoderis. Lasīju, ka var likt arī 3o dekoderi, bet tad vienam jābūt izslēgtam, jo 3 vienlaicīgi neies.

Link to comment
Share on other sites

Rudiger

Kā izskatās ,,plastilīna bilde,,, Dexs jau bija ielicis LTC forumā.Tā kā vairākumam tā liekas normāla :rofl: ,tad nav ko veltīgi diskutēt.Kam vajag labu bildi, tas skatās HD kanālus no SAT,PRO7 u.c. vācu kanālus,arī NTV+ kino kanāliem ir daudz labāka kvalitāte par VTV vai ITV.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

donis7:

Pareizā pieeja būtu vispirms apzināties kādus kanālus uz katra TV skatīs un tad izvēlēties pakalpojuma sniedzējus.

FTA kanāliem Saulkrastos vislabākais variants būtu VTV.

HD kanālu piedāvājums tiešām ir niecīgs.

iTV tie ir 4 gab.

VTV (tikai ap Rīgu no Zaķusalas torņa) 1 gab.

 

SatTV HD (ar ne gluži baltām metodēm) - DAUDZ.

Nu jau ir parādījies pirmais HD 3D porno kanāls :mrgreen:

 

Visērtāk būtu kombinēt, teiksim ja 1-2 TV apmierina tas, kas iet VTV, tad iTV likt tikai vienam TV.

Jo vislētāk sadalīt uz vairākiem TV ir VTV, īpaši ja TV ir MPEG-4 DVB-T tjuneris iekšā.

Ir labi kantori, kas uzliek VTV un sat.

 

Tev vislabāk derētu izpētīt ko uz kura TV skatīsies un tad sakombinēt.

Link to comment
Share on other sites

Gints_lv

Un kā tad Lattelekom panāk tik mazu bitraitu :sarkasms: ?

Jautājums padomju laiku ēdnīcā: 'Kā jūs šai zupai panākat šo specifisko trauklupatas garšu?'

Link to comment
Share on other sites

Ja ir iespējas uzlikt šķīvi, es tomēr esmu par SAT.

Nesen sev atklāju, ka var skatītes SAT arī izmantojot tarifikāciju pēc pieprasījumiem (maksā tikai par reāli skatīto)...

(Labi labi citiem varbūt tas nebija jaunums, bet man patīkams pārsteigums).

Ideāli televīzoram kuru skatās mazāk. Piemēram : virtuvē.

 

Ar SAT varēsi skatīsies praktiski visu :) Arī daudz daudz HD kanālu.

Ieguldījumi nosākuma būs lielāki, bet atsvērs mazāka "abonēšanas" maksa.

 

LT VTV - ja gribēsi skatīties maksas kanālus, tāpat dabūsi pirkt vai nu tuneri vai CONAX moduli, kuri arī nav nemaz tik lēti.

LT ITV - ja gribēsi dabūt lētāku līgumu , būs jāsaistās uz 24 mēnešiem. 2 gados daudz kas var mainīties, un tad var gadīties maksāt līgumsodu :) Un arī 34 pamatpakas kanāli (Ls8.02) pret pa SAT pieejamajiem nu dikti maz ir. Ja paņem visus 95 kanālus, cena paliek baisa LS20,72.

 

Tās protams tikai tādas personīgās domas...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jarajara

neaimirsti savai mazajai abonēšanas maksai pieskaitīt neta pieslēguma maksu. vai nets mazajiem abonomentiem nav nepieciešams? gan jau kopā mēnesī sanāks lattecom itv + nets+ tel. manā gadījuma 19.90.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...