Jump to content

Vinila atskaņotājs


nezinīc
 Share

Recommended Posts

Esmu nolēmis pirkt vinila plašu atskaņotāju. Man ir uzreiz vairāki jautājumi.

 

1. Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties? Cik zinu, labāks tonearms ir J vai S burta veidā, labi ir, ja aparāts sver ap 8kg.

2. Kas ir belt drive, auto return un automatic, tas ir labi vai slikti?

3. kuru firmu/brendu atskaņotājus apsvērt un salīdzināt, uz kuriem labāk neskatītes?

4. Vai atskaņotāji ar iebūvētu pre-ampu un gala pakāpi sliktāk skan?

5. kādi galviņu veidi ir kvalitatīvākie un neskrāpē plates?

6. Cik kvalitatīvs ir pastiprinātāja Technics SU-7700 fonokorektors? (gadījumā, ja atbilde uz 4. jautājumu ir "jā")

7. Varbūt kāds no biedriem grib atbrīvoties no platēm, kuras neklausās? Par saprātīgu cenu labprāt nopirktu. (interesē instrumentālais jazz/blues, reggae/dub un old school hip hops).

 

Pirkšu lietotu, līdz 50 latiem. Ja nemaldos lietotājam Long John iekš reklama.lv vairāki stāv pārošanā.

 

Un, lūdzu, iztiksim bez "hehe, cilvim kāds iestāstījis, ka plates labāk skan, tagad tik pirks labu atskaņotāju, lai klausītos krievu melodijas plates :D :D"

 

Paldies par sapratni! :happy:

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

Interni jāskatās, miegs nāk, rīt atbildēšu. :-) īsumā - man viens ir, kas tev varētu derēt, Technics DD Quartz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

serioussam909

Tā jau ir - ja cilvēkam interesē kvalitāte (normālā izpratnē) viņš izvēlēsies digitālo audio.

Vienīgais ar ko plates labākas - var skrečot :D...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ierunājās mūsu audioeksperts.

 

Kačāju no thepiratebaj 128 kbps mp3, pēc tam pārdzenu uz FLAC - un kvalitāte, it īpaši zemās frekvences ko rada ģitāras un bungas uzlabojas 10kārtīgi...

No youtubes kačātajam muzonam arī tas palīdz.

Lieki teikt ka flac uz logitech tumbām klausoties var gūt tāāādus audiogasmus ka maz neliekas...

 

P.S. Jā, jā, zinu - troļļi un spameri mirst jauni...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

nezinīc
(labots)

cash^ :D:D:D:D nujā taisnība tomēr ir, bet manuprāt rimi ACME tumbinas skan labāk!

 

Ja nopietni, kā jau kādā citā postā teica, skana no platēm nav kvalitatīvāka, bet dabīgāka. Pie tam, patīk tā sajūta, kā uzlieku, notīru un klausos plati, pat ja atskanotjs nav diez ko kvalitatīvs. :) + vēl raksturīgais sprakškis un laime, ka esmu notēmējis uzlikt adatu tieši uz dziesmas sākumu...

 

vēl joprojām gaidu atbildes uz jautājumiem

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

nezinīc

nuu, ziljons jau būtu pārspīllēti kāds simts jau būs, no kura es jau 6 plates atlasīju. tāpēc jau minēju, ka labrāt nopirktu klāt. Skrāpēt jau es netaisos, žēl plates un adatinas. :)

Link to comment
Share on other sites

Tā. Man ir viedoklis:

 

Lielākā daļa tonarmu tiešām ir S burta veidā. Ir arī pilnīgi taisni, kur galva leņķī, bet mazākums. Pieļauju, ka abi strādā, taisnajam mazāka izvēle - nav tik viegli uzlikt citu/nomainīt veco galvu. S tonarmi lielākoties ar SME headshell komplektējas, var mainīt piecās minūtēs. Svars - nu, liels svars ir labāk, bet tas nav vienīgais faktors izvēlē, ja viss cits ir sūdīgs, smags disks neizglābs :)

 

Belt drive - no skriemeļa, kas uzmontēts uz motora ass, uz disku iet gumija. Pie normālas konstrukcijas tas nav sliktāk kā direct drive, tikai elektromotoram lielāka iespēja atviebties no vecuma un gumijas ne vienmēr viegli dabūt.

 

Auto return jeb pusautomāts - diska beigās nostrādā autostops (vai nospiežot pogu STOP/REJECT?...) un paceļ galvu, tonarmu novieto sākuma - nulles pozīcijā - uz turētāja. FULL automāts - nospiežot START, arī nogādā galvu virs plates un nolaiž lejā. Mīnuss - daudz mehānisku kloķīšu, kas var no vecuma atviebties. Manuālais Direct Drive tajā ziņā ir uzskatāms par mūžīgu :)

 

Par firmām - ja ņem retro izstrādājumus, tad faktiski nav nozīmes. Par konkrētajiem modeļiem var meklēties www.vinylengine.com;

 

Atskaņotāji ar iebūvētu pre-ampu ne obligāti skan sliktāk, bet lietošanā ir ērtāki. "ipaši tad, ja mājās ir tikai resīvers vai kaut kas cits, ražots mikimaušu-pokemonu ēras pilnziedā, tas ir, tagad nesen.

Gala pakāpe atskaņotājā gan ir pilnīga buļļkaka.

 

5. kādi galviņu veidi ir kvalitatīvākie un neskrāpē plates?

 

Tak jebkura importa galva ar dimanta adatu. Meklēt vajag Moving Magnet (MM) galvu. Uzskata, ka Moving Coil (MC) ir labāka, bet tās ir ļoti dārgas un maināmas kompklektā, adata atsevišķi ne.

 

 

6. Cik kvalitatīvs ir pastiprinātāja Technics SU-7700 fonokorektors? (gadījumā, ja atbilde uz 4. jautājumu ir "jā")

Tas ir atkarīgs no subjektīvās attieksmes, Vitālijam un HotDogam tas būs ģešovka, citam - pietiekami labs, lai vienkārši paklausītos vinilu. Protams, ir iespēja augt. Vienas mikrenes preamps ir sākuma līmenis, ne jau haiends :-)

 

7. Varbūt kāds no biedriem grib atbrīvoties no platēm, kuras neklausās? Par saprātīgu cenu labprāt nopirktu. (interesē instrumentālais jazz/blues, reggae/dub un old school hip hops).

 

Nea, man ir tikai kaste ar vācu šlāgeriem.

 

Par atskaņotājiem. Man ir puslīdz lieki: Technics SL-Q200, SONY PS-LX22, ONKYO CP-1015A. Nevienu no šiem neesmu sācis atjaunot, jo nav laika. Cena varētu būs zem tevis nosauktā maximuma, jāskatās tikai adatas/galvas stāvoklis. Technicā ir iebūvēts fonokorektors.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Long John

Teorētisko pusi Tornis jau brīnišķīgi atreferēja". Paldies!

Gribētu tikai piebilst, ka par laba atskaņotāja svarīgu īpašību uzskatu masīvu disku ar stroboskopu (svītriņas uz diska malas) un apgriezienu korekcijas iespēju- īpaši veciem aparātiem- tomēr tas dod pārliecību, ka apgriezieni ir pareizie.

 

Tikai gribētu atgādināt nezinītim, ka tik plašas tēmas atreferējuma forumā pieprasījums nav visai pieklājīgs. Google vēl nav atcelta!

Diezgan labi raksti, īsi un par visu ko (krieviski) ir šeit-

http://www.inthouse.ru/press/VINYL.htm

http://www.n-audio.c...ry/gr_txt-2.htm

http://ru.wikipedia.org/wiki/10%22

Par "krāniņu staipīšanu" tāpat, kā visos tehniskajos forumos (auto, foto)- gana daudzi anonīmi un lielīgi spriedelē par dārgo galu, bet reāli noklausoties, nespēj atšķirt no plastmasas lētuča...:)

 

Praktiskā puse- vari paskatīties manu "kolekciju", visi iekļaujas Tavā cenu limitā (zem bildēm ir īsa info).

Dārgāki ir vienīgi lielie Direkt Drive "Sony PS-515" un "Akai AP-D30", bet tos vēl neesmu nobildējis.

 

http://foto.inbox.lv/janisf/Turntables

 

Jānis (Ogre)

26332850

Labots - Long John
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

nezinīc

mežonīgs paldies par atbildēm!! :))

 

un atkal kārtējais jautājums- kāda praktiska nozīme ir stroboskopam? (pielauju, ka tā ir lampina, kas apspīdina disku)

 

Jo mazāk griežgaldinam funkciju, klokīšu un podzinu jo ilgāka dzīve, ja? būtu jau jauki, ja tas kādus 10 gadus noturētos (protams, pie atbilstošas kopšanas)

Link to comment
Share on other sites

Stroboskopa lampiņa mirgo ar precīzu frekvenci un izgaismo dika atzīmes. Kad diska griešanās ātrums precīzi atbilst vajadzīgajam, tad atzīmes uz diska malas itkā "sastingst". Tas nozīmē, ka diska griešanās atrums ir precīzi ieregulēts. Tīra mehānika un optika- nekādu procesoru :sarkasms:

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Piebildīšu tik ka atskaņotāji ar iebūvētu preampu ir ērtāki tikai gadījumā, ja nav pieejams stūzis ar preampu vai preamps atsevišķi. Parasti jau skaitās, ka jo augstākas klases (dārgāka gala) aparāts, jo viņš ir šaurāk specializēts, attiecīgi galdiņš atsevišķi un preamps atsevišķi. Savukārt zemākas klases aparātos bija iebūvēts viss vienā korpusā - galdiņš, preamps, jaudas amps un vēl skaļruņi ar.

Par to, ka S veida toņrokas ir plašāk sastopamas - hmmm, domāju ka nē, ja tā paskatās, tad taisnā ir vairumā aparātu.

Par Direct vs Belt drive - ir tā, ka nedārgajā galā labāki skaitās Direct drive, savukārt Hi-End galā tiek izmantoti tikai un vienīgi Belt drive.

Link to comment
Share on other sites

Stroboskops lielākajā daļā aparātu darbojas no 50Hz mainštrāvas neona gāzislādes gaismas ķermeņa izskatā. Attiecīgi diska ātrums tiek piedzīts "precīzi" pie tīkla frekvences. Tie atskaņotāji, kas sevī satur kvarca atbalsta frekvences ģeneratoru, ir vai nu bez stroboskopa (ko regulēt, ja visu stabilizē kvarcs), vai ar LED stroboskopu. Tāpēc ne vienmēr atskaņotājs bez strīpiņām un stroboskopa būs sliktāks, bieži pat otrādi, bet toties interjerā mazāk efektīgs. Kas attiecas uz taisno / līko tonarmu attiecību, tad skaitījis neesmu, bet reāli taisnie no manā rīcībā bijušajiem ir tikai lētā gala daiktiem, jo taisnu trubu nozāģēt ir lētāk. Kā jau es teicu, pieļauju, ka pie atbilstošas regulēšanas labi strādā abas. Starp citu, arī haiendā lieto direct drive piedziņu.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Kas attiecas uz taisno / līko tonarmu attiecību, tad skaitījis neesmu, bet reāli taisnie no manā rīcībā bijušajiem ir tikai lētā gala daiktiem, jo taisnu trubu nozāģēt ir lētāk. .

 

Ir arī patīkami izņēmumi..:on_the_quiet2: :

 

http://cgi.ebay.de/Denon-DP-57L-High-End-turntable-/180647350069?pt=Plattenspieler&hash=item2a0f6bcf35

Link to comment
Share on other sites

Ir ir, es tak teicu, ka ir visādi. Man S veida estētiski patīk labāk, bet tāpēc jau mēs esam dažādi. Man direct drive patīk labāk un es sev negribu belt drive haiendu ar 27kg akrila disku, kas ātrumu uzņem un stabilizē divas minūtes :)

Link to comment
Share on other sites

nezinīc

Vai nekļūdos, sakot, ka jebkurš sony, technics vai onkyo modelis skanēs labāk par krievu "āriju"?

 

Ta jau ir galvenā doma- lai būtu labāks par pašreizējo. Un kāda tagad varētu būt cena manam sonet-208c? (bildes redzamas topikā "UKU 020 labošana") Aparāts ir ļoti labā stāvoklī. Gribu šo pārdot, lai kaut cik kompensētos jaunais aparāts! :)

Link to comment
Share on other sites

Slavenas firmas ražoja lētus širpotreba aparātus, kuri nebūt nebija labāki par Āriju vai Sonāti. Cita lieta, ka mēs te runājam par augstākās klases atskaņotājiem. Rietumos gan tāda jēdziena nebija, bet pie krieviem, ja uz aparāt nebija rakstīts 00*, tad mūsdienās tos nav vērts pat no putekļiem notīrīt :sarkasms: Gan jau tam Sonetam atradīsies pircējs, bet nu diez vai vairāk par piečuku dabūsi, ja nu vienīgi Tev senčos kāds ēbrejs bijis un tirgošanās talants iedzimts :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir , kā tornis pateica :D Ir jau ir tā plate , kā fetiša kinētiski -mehāniskais objekts un tomēr viņa griežas! Strobo ir glītāk par kvarcu :D Kaut nākas reizēm manuāli pieregulēt. O, jā man ir svarīgs platinieka izskats , ilgi savu meklēju.

Par skaņu - ir kā jau tornis minēja - daži ieraksti skan labāk CD - citi platē. Jaunas un nenodrāztas , notīrītas plates nečerkst vispār un tam tā ir jābūt. Tiesa prieks kopumā nedaudz iesit pa maku. Teiksim - 30-50Ls par aparātu. tev jau phono ir iebūvēts, tas atkrīt. tad kādus primitīvus tīrāmos līdzekļus - vēl kādi lati 5-10. Nu tā kaut kā - un klausies vesels.

Jaunas plates - lati 10-20 +-, bieži vien jaunajām ir CD komplektā, es jaunas ņemu parasti dubultās un ar CD komplektā. Bieži lētāk pasūtīt no mākslinieka/ studijas veikla lētāk nekā no amazones vai ebay. Vēl Tornim ir kas no jaunajām pieejams. Tomēr jauna ir jauna un skan krietni labāk par sašvīkātu. Vēl platēm nenoliedzami ir iepakojums - kā saka - liec kaut rāmī :D Plus plates pašas mēdz būt dažādās krāsās.

Es ar piekrītu, ka bez automātikas var iztikt, nu labi pusautomāts der, kurš izslēdz aparātu un paceļ galvu. Mazāk kam salūzt. Tāpat tas process ir manuāls un bieži jāmaina plates...tā ka mehānika netraucē.

Link to comment
Share on other sites

psihiatrs

Automātam ir vēl viens mīnuss, ka Melodijas platēm viņš nevar trāpīt uz sākumu, līdz ar to nākas slēgt uz Manual režīmu. ( vismaz manam automātam ir tāda īpatnība, ar ārzemju platēm viss štokos)

Link to comment
Share on other sites

Ak jā, bija tāda problēma, nu bet tā ir problēma ar Melodijas LP, ne jau ar automātu ;-)

Link to comment
Share on other sites

Automātam ir vēl viens mīnuss: Melodijas platēm viņš nevar trāpīt uz sākumu...ar ārzemju platēm viss štokos)

 

:on_the_quiet2: Nu nebiedē foruma biedrus...automāts suu-s.

ja ar tavam ( automātam ) tāds defekts, tas ir pieregulējams lielums.

Ir dazādi mehāniskie veidi, kas Tonarma strēli bīda uz LP_Vinildiska šākuma celiņu.

pie nopietnas elektro_mehāniskās sistēmas...automātam ir sava veida priekšrocības.

...manuālais ar labi noder, kad streiko automāts!

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

Vitālij, tas ir labi zināms fakts, ka Melodijas LP nav standarta izmēra. Protams, automātu var pieregulēt (jebkuru), bet ir dažas Melodijas plates, kurām tas nepalīdz.

Link to comment
Share on other sites

Ir, ir...bet tie ir reti gadijumi JVC QL-Y3F galdiņam. labs galds, iesaku ja kas

Gribi sacīt ka Padomijas Vinillam nebij nekādu normu_ГОСТ - kā sanāca - tā ražoja.

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

no konkrētā apraksta secinām, ka Melodija nav nemaz tik slikta :)

 

un automāta problēma mani neskar, jo mans dzelzis māk tikai izslēgties + tonearmu pacelt, vietā nenoliek.

Link to comment
Share on other sites

...cik sapratu pēc nostāstiem, nebij jau tik slikti kā mālē to kopbildi - skaņu ierakstu studija '' Melodija'' centās noturēt savu brendu..vinildiska kvalitāti.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Skaņu ierakstu studija Melodija strādāja, kā nu varēja, ar pieejamo tehniku. Masteri sanāca kā nu kurais. Latvijā, piemēram, bieži vien labākā kvalitāte bija LR pirmajā studijā rakstītajiem gabaliem.

 

Kas attiecas uz rūpnīcām - par to tajā rakstā pareizi rakstīts. No Taškentas rūpnīcas ņemt varēja tikai vietējo učkudūk folku, pārējais bija nebaudāms. Rīgas platēm arī vāki bija vieni no kvalitatīvākajiem.

 

Tomēr es šeit runāju par LP fizisko izmēru, un ieskriešanās gropes platumu, kas PSRS bija izdomāta atšķirīga no rietumu izmēra. Tas (rietumu) gan arī mēdza variēt, starp UK un USA pressingiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
nezinīc
(labots)

Gan jau tam Sonetam atradīsies pircējs, bet nu diez vai vairāk par piečuku dabūsi, ja nu vienīgi Tev senčos kāds ēbrejs bijis un tirgošanās talants iedzimts :sarkasms:

 

Šeku reku- nav ne ebreju senčos ne tirgošanās talants milzīgs, bet tikai labi izveidots sludinājums (http://www.zip.lv/sh...c8e0c52&place=1) un pacietība- vienubrīd jau gribēju cenu laist lejā, bet bija slinkumus vulgaris :D

 

Galu galā šodien to aparātu pārdevu par 30 latiem :p

 

Tagad domāju pirkt vietā kādu no Jūsu piedāvātajiem aparātiem. prasības- manuālais vai pusautomātiskais režīms, par belt un direct drive tā arī skaidrība neradās- katram te savs viedoklis, noteikti NEpjezoelektriskā galva, ar stroboskopu un gribētu pēc iespējas "svaigāku" dizainu (jā, izskats ir svarīgs) Piejūgšu pie 7700 stiprekļa CENA- max. 45 lati.

 

Man jau patiesībā nenormāli patīk vitalii griežgaldiņa dizains- tāds retro, bet Sonets, kuru pārdevu, piederēja tēvam, kurš necieš neko vecu, jo "padomju laikos mums bija tikai tie s*di ar koka dizainu, neko smuku nevarēja dabūt, tāpēc, ja pārdosi sonāti nemaz nemēģini pirkt kaut ko vecmodīgu" :D

 

Arī tad, kad pārdevu sony resīveri, kurš, protams, izskatās moderns, un nopirku SU-7700 bezmaz vai skandāls sākās- šis izskatoties pēc fizikas mēraparāta no 50tajiem gadiem!!! :D

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

nezinīc, a Tu točna zini savus radurakstus? varbūt Tev snčos tomer kads žīds ir bijis :sarkasms: . Šito sū** pārdot par 30Ls, nu tas ir jāprot :good:

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

nezinīc

Uztveršu to kā komplimentu :)

 

Apjautāju vecmammas no abām pusēm, uzzināju tikai to, ka esmu ceturtdaļbaltkrievs jeb mans vectēvs bija baltkrievs

Link to comment
Share on other sites

Hi hi.

 

Man šobrīd ir tikai sudrabotas krāsas aparāti, 45Ls robežās ietilpst belt drive pusautomāts AIWA P35(?), bildes rīt, un kaudze ar 80to gadu direct drive SONY - PS-LX2, PS-LX22, PS-LX4 un PS-LX5. Bildes visiem pirmajam iespaidam pieejamas internetā :) LX2 ir jāizgatavo viena sīka detaļa - tonarma resting shelf gals aplauzts, LX-22 ieplaisājis vāks (vāki visiem jāpulē).

Vēl ir ONKYO CP-1015 pusautomāts un Technics SL-Q3 automāts, bet tiem ir labas jaunas galvas ar eliptiskām adatām un 45latos nelien vairs iekšā (uz Technica galva vien ap 30Ls).

Ā, vēl ir Technics SL-Q300, ar pilnīgi jaunu galvu, bet ieplēstu vāku.

 

EDIT. Stroboskops gan laikam no tiem visiem ir tikai ONKYO un SL-Q3, jo pārējie ir kvarca stabilizētu ātrumu un strobo tur nafig nav vajadzīgs.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

nezinīc

nu labi, bez stroboskopa var arī iztikt, tas tik tā- dizaina pēc.

 

Kas ir eliptiskās adatas un kāpēc tik dārgas? Gribētu jau, lai atmaksājas soneta pārdošana +15ls. Sonet'am varbūt nebija labs vinilplašu atskaņotājs, bet skaņas kvalitāte no datora/mp3 stipri iekabina U-101.

 

Vai var droši apgalvot, ka ikviens no šiem aparātiem skanēs kvalitatīvāk par āriju vai jebkuru citu PSRS laika ražojumu? Jo tā jau ir tā galvenā doma- ar nelielu piemaksu dabūt kvalitatīvāku un baudāmāku skaņu!

Link to comment
Share on other sites

kaspich

nu labi, bez stroboskopa var arī iztikt, tas tik tā- dizaina pēc.

 

Kas ir eliptiskās adatas un kāpēc tik dārgas? Gribētu jau, lai atmaksājas soneta pārdošana +15ls. Sonet'am varbūt nebija labs vinilplašu atskaņotājs, bet skaņas kvalitāte no datora/mp3 stipri iekabina U-101.

 

Vai var droši apgalvot, ka ikviens no šiem aparātiem skanēs kvalitatīvāk par āriju vai jebkuru citu PSRS laika ražojumu? Jo tā jau ir tā galvenā doma- ar nelielu piemaksu dabūt kvalitatīvāku un baudāmāku skaņu!

 

neziniit, Tu apvieno virkni iipashiibu, kuras nevaru ciets:

a) nerubii no teemas, kas it kaa interesee

b) gvelz dumiibas, vai esi kurls

c) esi spekulants

 

zini, man, goda vaards, rodas veelme piemaksaat 5 LVL Tornim, lai vinjsh Tev ielomii. :D jo Tu taapat nenoveerteesi to, ka/ko vinjsh Tev paardos, nenopelnot ne santiima. ne Tu dzirdeesi to skanju, ne ekspluateesi kaa pienaakas. tikai sajaasi un izmetiisi miskastee [oi, piedod, apardosi kaadam ar varku] :p

  • Patīk 2
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

vai skanēs kvalitatīvāk par Āriju.... ja ņem vērā galvas/adatas parametrus un tonarma masu, tad, jā - vajadzētu skanēt labāk. Bet - vai tu atskaņotāju noliksi uz ar līmeņrādi l\imeņota vēlams pie kapitālās sienas skrūvēta plaukta? Vai tu noregulēsi balansu, antiskeitu, slaucīsi rūpīgi vinilu un adatu regulāri mazgāsi? Vai vinils tev būs pirms tam uz Akord-301 ar pjezo galvu nenodragāts? Vai tev būs kaut cik normāls amps un labākas par S30 skandas galā?

 

Ja uz to visu ir atbilde tikai JĀ, tad, domāju, ka starpību dzirdēsi. Bet, ja atskaņotāju novietosi kā genosse Buipiis un slēgsi pie Puanasonik mūzzaka centra - tad COHET velti pārdevi...

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/139243-labakais-letakais-preamps-arijai-102/

Link to comment
Share on other sites

nezinīc
(labots)
neziniit, Tu apvieno virkni iipashiibu, kuras nevaru ciets:

a) nerubii no teemas, kas it kaa interesee

b) gvelz dumiibas, vai esi kurls

c) esi spekulants

 

zini, man, goda vaards, rodas veelme piemaksaat 5 LVL Tornim, lai vinjsh Tev ielomii. :D jo Tu taapat nenoveerteesi to, ka/ko vinjsh Tev paardos, nenopelnot ne santiima. ne Tu dzirdeesi to skanju, ne ekspluateesi kaa pienaakas. tikai sajaasi un izmetiisi miskastee [oi, piedod, apardosi kaadam ar varku] :p

 

 

oi, es ļoti atvainojos, ka aizskāru tavas jūtas, ceru, ka tu man piedosi, es nožēloju savus grēkus un kā apliecinājumu aiziešu sev pazvetēt pa muguru ar metāla dzelkšņiem... :crazy:

 

a) Dīvaini gan, ka iesācējs audio lietās nezin visu,ne? Pielauju domu, ka piedzimi visu zinādams. apsveicu, ne katram tā gadās!

b) gvelžu to, ko esmu laika gaitā iemācījies, un ja rakstu aplamības- katram ir tiesības manis teikto labot. tam jau, manuprāt, forumi domāti!

c) esmu spekulants!? :D nu piedod, bet es domāju, ka katrs drīkst pārdot preci par kādu cenu vēlas. sludinājuma informācijā melojis neesmu un nejūtos vainīgs, ja kāds manu preci nopērk. Arī Tornim ir tiesības savus aparātus kaut par pieciem simtiem pārdot un es šaubos, ka vinš no tā nepelna.

 

es novērtēju kvalitatīvas mantas. Ja manā īpašumā ir kas tiešām vērtīgs, es to kopju, par to mācos un lasu. :)

 

Tornim- atbildes pārsvarā ir JĀ. virsma ir līdzena, aparāts stāvēs uz tā sauktās "tumbočkas", vinils tiek slaucīts pirms katras atskanošanas reizes un pjezo galvām tuvumā nav stāvējis. adatu mazgāšanu, balansa un antiskeita regulēšanu vēl jāpamācās, jo līdz šim neesmu ar to saskāries. vinils ies caur Technics SU-7700 stiprekli (par tā kvalitāti daži forumieši nav viensprātis) un tad uz S-90B tumbām (nespēju vien sagaidīt kaspich komentārus un maigo kritiku pret šīm tumbām) :D

 

nu sanāca diezgan gari rakstīt, ceru, ka kaspich man nepārmetīs, cik es neesmu lakonisks utt. utml. :)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

es gan pats nesen ar vinilu draudzējos, bet lai tiešām labi skanētu vajag - vajag labas , nenodrāztas plates, ik pa laikam ko jaunu piepērkot. Labu galvu vai vismaz svaigu adatu. cik lasīts netā adatas mūžs ap 6000h +-. MC MM galvu pluss, ka var adatu nomainīt atsevišķi, savam nomainīju - skaņa tikai uzlabojās - jo īpaši augšas, to dzird uzreiz. Pašreiz domāju par jaunu MM galvu - http://www.turntableneedles.com/AT120E-Plug-n-Spin-Kit_p_2821.html

kura nāk komplektā ar jaunu headshellu, tipa vieglāku ? MC galvai neesmu nobriedis vēl - tai cipars ir x 3 un vajag atbilstoši preampu , protams MC nav tik jūtīga pret vadu C, bet toties tai nevar adatu nomainīt - nu padārgs prieks.

Jā un uzreiz tiešām uzsūti kādu plašu/adatu kopšanas kitu. Nebūs sprakšķi un spalvas uz adatas :)

Nu vēl svarīgi salāgot galvu ar riaa preampu. Liekas standarta stiprekļiem nevar mainīt ieejas C (advancētākiem var) - tāpēc kabeli ieteiktu neņemt pārāk garu, jo gan jau ieejā būs standarta 220pF +-.

Tas tādi mani novērojumi.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

kaspich

es gan pats nesen ar vinilu draudzējos, bet lai tiešām labi skanētu vajag - vajag labas , nenodrāztas plates, ik pa laikam ko jaunu piepērkot. Labu galvu vai vismaz svaigu adatu. cik lasīts netā adatas mūžs ap 6000h +-. MC galvu pluss, ka var adatu nomainīt atsevišķi, savam nomainīju - skaņa tikai uzlabojās - jo īpaši augšas, to dzird uzreiz. Pašreiz domāju par jaunu MC galvu - http://www.turntable...Kit_p_2821.html

kura nāk komplektā ar jaunu headshellu, tipa vieglāku ? MC galvai neesmu nobriedis vēl - tai cipars ir x 3 un vajag atbilstoši preampu , protams MC nav tik jūtīga pret vadu C, bet toties tai nevar adatu nomainīt - nu padārgs prieks.

Jā un uzreiz tiešām uzsūti kādu plašu/adatu kopšanas kitu. Nebūs sprakšķi un spalvas uz adatas :)

Nu vēl svarīgi salāgot galvu ar riaa preampu. Liekas standarta stiprekļiem nevar mainīt ieejas C (advancētākiem var) - tāpēc kabeli ieteiktu neņemt pārāk garu, jo gan jau ieejā būs standarta 220pF +-.

Tas tādi mani novērojumi.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Moving_magnet

 

cik es saprotu, Tu runaa par MM galvu. MC galvaam in kapacitaates nav tik buutiskas [L nieciiga, Z nieciiga], tur vispaar cita specifika preampam [nieciigs induceetais EDS].

Link to comment
Share on other sites

jap par MM galvu, tās parastiem mirstīgajiem vieglāk pieejamas...MC ir vairāk hi-endistiem cieņā....ok, ir jau it kā labākas , vieglāka kustināmā masa ut.t...bet cipars...

 

palaboju, paldies.

Link to comment
Share on other sites

Nezinīc, tev derēs _jebkurš_ no man kolekcijā esošajiem daiktiem, tikai , kā jau teicu - problēma ar vāku izskatu, jo slīpmašīnu jau 2 nedēļas man te "aizņēmējs" nevar atvest atpakaļ, nu sola nākamajās brīvdienās. Kas attiecas uz manu pelnīšanu, tas lai paliek ārpus diskusijas. Varu tikai piezīmēt, ka man ir līdzekļu pietiekami, lai hobija veidā krāmētos ar veciem dzelžiem :)

 

Ok, tātad pulējamo mašīnu dabūju un varu sākt izlikt tautai savu kolekciju :)

 

Cerams, ka moderatori mani nesitīs par to, ka es šo nepostēju PĀRDOD sadaļā.

 

Pirmais eksemplārs:

 

AIWA AP-D35E (40Ls bez kaulēšanās iespējas)

Belt Drive

33/45

pusautomāts

jauna siksna

jauna adata

 

Kāpēc šis ir labs pirkums.

1) Ja tas ir tavs pirmais vinila atskaņotājs, tad Tev īstenībā ir vienalga, vai tas ir Direct Drive vai Belt Drive

2) Aparāta konstrukcija ir tika vienkārša, ka nekas tur nevar salūzt vēl 20 gadus

3) Ir uzlikta pilnīgi jauna siksna

4) Tas ir pusautomāts, tātad mehānika ir vienkārša, tomēr galviņa plates puses beigās pati pacelsies un atbrauks uz turētāju. Tas pats notiks, nospiežot pogu REJECT; ēri kaut vai tāpēc, ka klausoties kādu meditatīvu mūziku, nepamodīsies no ššrrrr - knakts, ššššrrrr - knakts, ššrrrr - knakts kad adata lec uz riņķi beigu gropē;

5) Galva šim aparātam ir samērā vienkārša, tomēr tieši tas ļaus bez bailēm likt arī no lauku radu klētsaugšas noceltās Melodijas plates ar Mikrofona aptauju 80;

6) Aparātam uzlikta pilnīgi jauna adata - tātad tuvākajā laikā nekādu papildus tēriņu;

7) Salīdzinot ar lielāko daļu (Vitālijs lūdzu paklusē) padomju aparātu, šis atskaņotājs apgādāts ar vieglu, labi balansētu tonarmu, par ko var pārliecināties bildēs.

8) Ja nu ir vēlme, tad galvas turētājam ir standarta skrūvju vietas, tātad var uzlikt jebkuru galvu, kas domāta SME turētājam.

9) Aparāts ir labā vizuālā stāvoklī, vāks bez plaisām, labi stāv atvērtajā stāvoklī (tas IR svarīgi)

10) un galu galā - cena ir tāda, jo aparāts ir no manas kolekcijas - apkopts, strādājošs, ar reputāciju :)

 

Turpināsim iepazōstināt tautu ar kolekciju:

 

Otrais eksemplārs - ONKYO CP-1015A

 

Pusautomātisks Direct Drive divu ātrumu (33 / 45 ) atskaņotājs ar pieregulējamiem ātrumiem, skaistā vietā novietotu stroboskopu - korpusa vidū izvietota spoguļkamera ļauj vērot uz diska apakšas iegravētu strīpiņu skriešanu, jeb, ja ātrums ir noregulēts, stāvēšanu uz vietas :)

Viegls tonarms, Audio Technica galva AT95E ar eliptisko adatu (eliptiskā ir labāka par sfērisko, jo vieglāk slīd pa gropi) labā, lietojamā stāvoklī. Protams, par papildus samaksu var uzlikt pilnīgi jaunu galvu, bet varbūt šo opciju izvēlēties tad, ja šis nav pirmais atskaņotājs, vai, ja ir pārliecība, ka plašu kolekcijā nav ar putnu guano pārklātu no klētsaugšas noceltu eksemplāru.

 

Nobeigumā - bilde, speciāli priekš Kaspich, un cena,vienāda visiem: 45Ls ar esošo, labo, bet ne jauno galvu.

post-81709-0-45908900-1306010298_thumb.jpg

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...