Jump to content

Meklēju ISP: Lauki


ELs
 Share

Recommended Posts

specuks

Cik saprotu tas ir Iecavas virziens. IPasaulei uz Kekavas udenstorna ir 5GHz sektori var provet uzzvanit.Bet nu cenas ne ipasi draudzigas. Vel Iecava ir kantoris Zemgales tikli kuru kads kaut kad parpirka cik atceros...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ronalds

    8

  • specuks

    11

  • The_Saint

    5

  • kaspic30

    10

triatels nav provēts, tele2 un bite pat zona ir knapas 2 svītras no 8, lmt šobrīd tiek lietots, jo tam vismaz zona ir ciešama, bet kaut kāda lēkājoša. Attiecīgi arī interneta pieslēgums kā pa kalniem, karoč neapmierinošs. :(

 

Jāizdomā kā vietējos provaiderus noķert, ja tādi ir. Kaimiņi jāpaņem pie dziesmas laikam...

Link to comment
Share on other sites

Vai kādam nav pieredze ar LTK līnijas (varbūt ideālā gadījumā optika - nav tas kabelis nemaz tik dārgs mūsdienās) ierīkošanu lielos attālumos?

 

Principā jau zemē guldāmais kabelis nemaz tik dārgs nav ~0.2 ls/m - tātad 1 km izmaksā 200ls. (pērkot vairumā) + (rakšanas izmaksas protams ka)Tomēr māc nelabas aizdomas, ka ir līdzīgi kā ar Latvenergo, kur par ~20m līniju prasa ~1200ls ....

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Līniju neviens tāpat nevelk par pašizmaksu, jo projekts un topogrāfija būs vismaz 1000Ls, arī par darbu tiem līnijas būvētājiem kaut ko vajadzēs.

Ja tuvumā tiešām ir 3G LMT tornis, paņem modemu, kam var pielitk ārējo antenu, un pašu ārējo antenu, kuru pat pats var uztaisīt, lai gan gatav arī nemaz tik dārga nav.

piem. http://lemona.lv/ind...item&i_id=86599 , šitā gan ir priekš Huawei B260 vairāk, ja vajag citam, varbūt vajadzēs spraudņa pāreju

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Roland_

Izbeidz sapņot. Kabeļa rakšana orientējoši izmaksā ~15-25 Ls/m.

Vai nu jātaisa point to point radio tavā gadījumā, ja gribi labus ātrumus, vai jābeidz sapņot

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs - nez kur LTK ņem ciparu par kabeļa rakšanu 15 - 25 ls /m? Jo man parastais traktors (ar 40 cm kausu) ieraka elektrības kabeli 50m pa manu zemi pa vienu stundu un prasa viņš 15 ls/stundā.... ( sanāk 0.3 ls/m reālās rakšanas izmaksas) - viss pārējais laikam jau tāpat kā latvenergo gadījumā...

 

Principā ja būtu kādam no augšas vēlme normālu internetu laukos piedāvāt - neredzu tehniski problēmu pa esošajām lavenergo gaisvadu līnijām optiku savilkt - izmaksas būtu minimālas.... Bet tā viss sapinās birokrātijas labirintos.

 

Radiolinks arī problēmas - apkārt meži un kalni - lai tiktu pāri mežam vismaz kādi 30m mastu vajadzēs. Un vēl problēma - kur dabūt radiolinka otro galu....

Nāksies vien ar LMT 3g samitrināties un cerēt ka viņi iespējams kaut kad tālā nākotnē 4g staciju Tīnūžos uzliks - uz LMT torni ir tiešā redzamība.

Link to comment
Share on other sites

Nāksies vien ar LMT 3g samitrināties un cerēt ka viņi iespējams kaut kad tālā nākotnē 4g staciju Tīnūžos uzliks - uz LMT torni ir tiešā redzamība.

Tātad Tīnūžos. Vakar zvanīja paziņa, sarunāts 5Ghz antenu uzlikt uz pāris dienām uz testu, solījuši 2-5Mbiti būšot, kaut kur tur ir tornis ko varot vēl noķert. Mēneša maksa 12,50 Ls. Kas par kompāniju - uzzināšu. Viņš arī mokās ar LMT, tā kā, tikko būs tests, padošu ziņu.

Link to comment
Share on other sites

Agrāk kabeli zemē guldīja ar tā saucamo arklu, kuru piekabināja pie jaudīga kāpurķēzu traktora (lielā buldozera). Lielākā problēma ir, kad zemē ir daudz lielu akmeņu, tad traktors sāk kārpīties. Parasti padod mazliet atpakaļ un tad slīpi dod tālāk. Es tādā pasākumā piedalījos vienu reizi jaunībā, kā jaunais darbinieks un manos pienākumos bija piepalīdzēt ar lāpstu. Pāris reizes traktors pakārpījās pa purvainu apvidu. Daudz netrūka, ka būtu uzrāvušies uz augstsprieguma kabeļa. Tad gan zeme būtu vārijusies. Tur bija daudz kilovoltu.

Es gan šaubos vai tā varētu guldīt optisko kabeli, bet parasto noteikti. Ja sameklē un sarunā tādu specializētu arklu, kas vēl nav izmests metāllūžņos, tad izmaksas var būt minimālas. Pie izdevumiem jāpieskaita arkla tansports un maksa kādam kaimiņu zemniekam jaudīga traktora īpašniekam. Zemē parasti paliet tikai šaura sliedīte. PSRS laikos militāristi guldīja kabeļus 2m dziļumā un arkls bija uzstādīts uz bruņutransportiera bāzes.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Nu ko var runāt muļķības, jebkuram kabelim vai līnijai pa gaisu vajag projektu. Projektam vajag topoloģju no sākuma izņemt, kas arī maksā labau naudu. Tad vajag saskaņojumus ar īpašniekiem. Nu nav tas tik vienkārši. Tāpēc jau mūsdienas bezvadu sakari arī vaīrāk attīstās. Tas, ka tev Jānis ar savu traktoru, pa tavu zemi kaut ko ierok, tā ir cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Nū ja gribi pa čorno rakt, tad roc kā gribi un ar ko gribi. Nopērc pats optisko kabeli un kaut kokā karini cauri mežam. Atliek tik sarunāt kādā komunikāciju kantorī metinātāju, kas abos galos uztaisa metinājumu, lai vari uzlikt konvertorus. Tik mežsargs tevi aiz olām pakārs gan ja raksi gan ja kokos ko karināsi un ja grib visu oficiāli, tad jāpiesaista mērnieki, jāsaskaņo ar zemes īpašniekiem darbi, jātaisa projekts utt.... tas viss sasummējas un vienkārši manis nosauktie ir orientējošie. Var jau būt ka ja vajag pāri klaju lauku - tavu personīgo vai čoma pļavu vadu izvilkt - roc cik gribi, tik tāpat tas ne līdz galam legāli.

Un tie nav LTC cipari, pieļauju, ka viņi ņem vēl dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

Situācijas ar kabeļa likšanu var būt dažādas. Ciematos, kur ir komunikācijas, tā vienkārši neparaksi. Bet dziļos laukos, kur vajag aizvilt pāris kilometrus līdz kaimiņam pa nezālēm un krūmiem aizaugušiem laukiem, pie kura ir kabelis, kur var pievienoties, tad lielu problēmu nav. Līdzīgā situācijā manai sievasmātei labs kaimiņš pajautāja, vai var rakt, un mēs tik pateicām, lai tik rok. Pēc kāda laika zemē parādījās neliela strīpa un aizaugušajā grāvī krūmi bija nolauzti. Viņa priekšrocība bija tā, ka tehnika un speciālisti bija dažu kilometru attālumā.

Savienojumus un pievienošanos var veikt tikai speciālisti, bet tas jau ir cits stāsts.

Toreiz, kad es jaunībā piedalījos, no katra laimīgā saimnieka pienācās pa vairākiem polšiem.

Link to comment
Share on other sites

Un ko darīsi, kad pa to trasi, vai šķērsām kāds arī tāpat ar arklu, vai pat oficiāli izdzīs kādu inženierbūvi ?

Link to comment
Share on other sites

Pareizāk sakot, ko darīs mans kaimiņš, ja es nejauši tajā vietā sadomāšu rakt bedri? Tā kā es jau sen esmu aizmirsis, kur tas kabelis ir precīzi ieguldīts, tad man kaimiņam nāksies izteikt tikai nožēlu. Tad viņš atvedīs turpat no sava ciemata speciālistu, kas uzliks savienojumu par salīdzinoši simbolisku samaksu. Es esmu aprakstījis reāli eksistējušu situāciju, tikai tāda var būt ļoti reti.

Vispār, jau lauki ar katru gadu paliek tukšāki. Būtu jau labi, ja kāds tur kau ko būvētu.

Mana brālēna apsaimniekotajā zemē ir vismaz trīs pamestas mājas. Kādreiz kad ciemojos, šis pa jokam jautāja, vai negribot iet dzīvot.

Kabeļi pie zemes darbiem tiek regulāri bojāti, tikai parasti vainīgs ir tas, kas nav skatījies projektu. Tādēl jau tie ir vajadzigi. Soda sankcijas var būt milzīgas.

Ja kāds grib kārt savus kabeļus pie Latvenergo līnijām, tad jārēķinās ar īres maksām.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Internets Tīnūžos tika pārbaudīts, džeks ņems. Uzlika antenu, tornis Ceplīšos, ātrums ap 5 Mbit, max bija 5,5. Tas ir ar apgrieztu no 9 Mbit ko paši notestēja, ātrāku nedod. Torentiem ierobežojums - 1 Mbit. Testu sarunāja uz nedēļu. Cenas - antena 65 Ls, uzstādīšana un kabeļa ievilkšana 15 Ls, mēneša maksa 12,50 Ls bez apjoma ierobežojuma.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

sveiki, kāds varētu paskaidrot kāds internets būtu labāks p27 un a2 šoseju krustojuma, no maps nemāku linku iedot :(

varbut ir kaut kas iespajams savienojuma ar lattelecom virszemes tv ?

vadu nav

ceru uz atbildi

Labots - ganga
Link to comment
Share on other sites

varēji vienkārši teikt uz pleskavas šosejas pie smiltenes krusta.

 

nu LMT T2 un Bite.

gribi ko vairāk vari maksāt Telia 20Ls mēnesī

http://telia.lv/lv/p...pojuma-izmaksas

 

vai ar no latnet var ar k0ko līdzgu dabūt :)

nu lmt vai tele2, bet kaa, vienkarshi ar usb pirkstiņu taču neies ? jeb varbūt tomēr ?

vai vajag kaut kādu antenu un ko tur vēl ?

Link to comment
Share on other sites

nu ja mobīlaja zona ir tas pie parast PC pieliec to USB. ja gribi labāku signālu liec pie USB un liec pie loga. ja gribi 3G dabūt tad liec klāt vrizien antenu. par to sīkāk centrā pastāstīs.

Link to comment
Share on other sites

vēlviens jautājums, nezināju kur laii ieraksta,ja ir kaut kāds wifi tīkls pieejams tikai uz palodzes piemēram un tikai ar vaļā logu(knapi) var ar kaut kādu, nezinu vadu vai antenu ne diezko dārgu aizvilkt to netu metru no loga, nu pie loga ķer knapi ( kamēr vaļā) kad ciet neķer, ir kādi varianti ko ebayaa uzsūtīt ? dators portatīvais

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tas ka kaut kāds tikls ir pieejams tas nenozimē ka tev ļaus caur to strādāt. Nem UBNT NS2 vai NS2loco un priecajies kamer atslegs.

Labots - specuks
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
kaspic30

varbut kads zin kadu bezvada provaideru ,kas nodrosina internetu Stopinu novada Dzidinas http://g.co/maps/hcy5t

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Stopiņos ir baigā " bedre". Baidos, ka nekas vairāk par mobīlo internetu tev tur var arī nesanākt.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

NU ta ari ir ,taja vieta ir bedre,tapec doma pasam likt 18 metru garu mastu ,no vairakam trubam ar atsaitem.jo zinu ka sauriesos ir provaiders ,kas varetu nodrosinat netu.ceru ka sanaks un ta borgele man leja nenonaks :) ceru kar Nanostation 5 uztversu

Link to comment
Share on other sites

Kā domā mastu taisīt? Pastāsti sīkāk kādas trubas, kādas atsaites? Kādas varētu būt aptuvenas izmaksas? Kā plāno apkalpot/labot antenu? 18 metri tomēr dafiga.... Vairāk kā 5 stāvu māja....

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nu ja tu to mastu taisi, tad tā, lai redzamība ir uz Rīgu nevis Sauriešiem... ja nav, tad labāk nevajag. Priekš kam tev papildus radio hopu? "Saubos, ka kādam Sauriežos izņemot LTC ir optika pievilkta un nejau tur kādam viņi par limonādi dos to netu. Attiecīgi jāņem provaiders, kam Rīgā antenas un barojas no optikas.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

NU doma ir buvet no Karbona 28mm caurulem 1 caurule gauma ir 6 metri ,ir specialas muftes ar ko savieno. tajas vietas vel atsaites .NU RUNAJOT PAR rIGU ,TAD MAN JABUVE LOTI NOPIETNS MASTS LAI VARETU KADU NO RIGAS DABUT.apakalpot domaju ar pacelaju ko var iznomat. aptuveni ta.

Sauriesos cik zinu tur jaua ir Optika ,un choms man tur ar dzivo ,taka varetu pat meiginat ar vinu sarunat palaist optiku uz musu ciematu .Japanem vis atraka optika ta kas pa 50 LS menesi ,un tad sadalit uz 60 majam.

Labots - kaspic30
Link to comment
Share on other sites

1,8km attāluma no tevis ir mans tornis. Varu pieslēgt normālu internetu. Orientieris KNAUF augstākā ēka.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

SPECUKS OO tas tiesam ir tuvu .bet vai tev ir uz so manu pusi paversta kada antena ??man ir doma tada ,sakuma iziret pacelaju ,tas man ir noskatits pacel 18 m un uz dienakti tas maksa 50 Ls ceru ka no sava miesta to tavu torni varetu redzet ,un ja redzu tad ar savu nanostation5 varetu uztvert tavu signalu ?? vai man ir vajadzigs kaut kas specigaks tava signala uztversanai??

Link to comment
Share on other sites

Tavā virzienā antenu pagaidām nav. Pacēlājs nav vajadzīgs ja māja ir divstāvu uzkāp uz jumta domaju ka ieraudzīsi. Orientieris Knauf ēkas. Varētu piedāvāt kadu 5-10mbit cenā lidz 10Ls/m. Vārdu sakot vajag aizbraukt un apskatīties.

Labots - specuks
Link to comment
Share on other sites

kaspic30

specuks NU nav tik vienkarsi ,majas te ir vienstavigas ,atrodamies meza vidu ,taka no jumta neko neredz .tapec doma ir buvet mastu pie majas ar atsaitem.un gala kadu 5 GHZ antenu ,jo 2,4 ghz ir pilns ar piersarnojumu ,man te ir vajadzigs stabils normals nets .UN to atrumu es domaju mes varetu ta nopietnak apspries ,gribu so savu ciematu apraidit ,majas ir 60 gb.visi mes te sezam uz bites 3 g ,bet nu tas nav stabili, brivdienas nets nav, velkas drausmigi.

Cik zinu tad sauriesos uz daudzstavenes ir antenas ,tas laikam apkalpo tads Dzintars ,un vel ir Energetikis tur ir Konstantins .

Es domaju ka vajadzet kaut kad saskrieties un ta visu izrunat kas un kaa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Vīru koris

ja labi pameklē, risinājumu var atrast. Piem. jaunais tooway (nejaukt ar sat-i-net!!!). Pārbaudīts, darbojas.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Jaunais Tooway nav tā īsti domāts mums - ar 4 Gb neko neiesāksi un nekāds brīnumaini labāks jau tas nav - tāpat pings ir ~700ms un ātrumi nelieli pie 30Ls abonēšanas maksas.

Laigan - ja nav nekā... nu pavisam nekā... tad jau var.

Link to comment
Share on other sites

Vīru koris

es vienkārši sapratu, ka jautājums ir par vairākām mājsaimniecībām. Kur problēma samesties kopā un paņemt Flatrate?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
kaspic30

NU vienalga ,par 10 megiem maksat 60 Ls tur jabut trakam ,ari ja sametas ,kadas 6 majas tad tas internets katram bus nekads .

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tooway mājas lapā ir interesanta podziņa "Atvērt pārējos tarifu plānus"

To nospiežot redzam šo to interesantu - ka kaut cik normāls internets viņiem maksā 179ls mēnesī un tāpat ir 25 gb limits. Interesantā frāze ir "divvirzienu komunikācija pa visiem portiem" - tas sanāk ka "lētajiem" plāniem lielākā daļa portu nogriezta! torrenti neies, iespējams ka arī skype, vpn un daudz kas cits.... Nu lai maksātu gandrīz 200ls mēnesī.... Ta jau liekas ka LTK līnijas ievilkšana ilgtermiņā būs lētāka!

 

Ziemā dzirdēju ka triatels plāno uzlabot tehnoloģiju, pacelt ātrumu un iespējams ka piedāvāt konkurēt spējīgu cenu. It kā vajadzēja būt dažām strādājošām bāzes stacijām uz vasaras sākumu - bet nekā vairs neesmu dzirdējis... Varbūt kādam ir kāds info?

Link to comment
Share on other sites

  • Ronalds unpinned this tēmaa

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...