Jump to content

Meklēju ISP: Lauki


ELs
 Share

Recommended Posts

kaspic30

NU varbut ja Triatels aceltu savus limitus ,tad butu konkurenti un daudzi aizietu pie viniem ,es domaju no mobiliem operatoriem ,kam ir limiti.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ronalds

    8

  • specuks

    11

  • The_Saint

    5

  • kaspic30

    10

Bruketajs

Triatels varētu nobankrotēt ar godu - pieslēguma kvalitāte laukos ir skumjāka nekā satelīt-netam.

Diemžēl, laucinieki ar savu skopumu nekad nevarēs ieinteresēt provaiderus sniegt labu pakalpojumu - pats esmu provaiders un man ir viens lauku objekts - ātrums (10mbit) ir pa mazu cena (20Ls) ir pa lielu, naudas, lai samaksātu laikā rēķinus - nav... Naudas, lai nopirktu par 40Ls pieslēguma aparatūru - arī nav.

Ja internets pazūd kaut uz pusstundu, jau ir naids.

Padot internetu uz laukiem var - arī 40km ārpus civilizācijas nav bezceris... taču kam to vajag un cik tie maksās, jo naudu maksā viss - iekārtas, montieru laiks, nodokļi (viņu māti!), trafiks - un beigās paliek saujā pieclatnieks, ko atdodam sprk, sodos, jo, redz, šī gada atskaite bija tāda pati, kā pagāsgada atskaite...

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

NU Laukos dzivo tadi nevisai atapigi cilveki un nesaprt, kas ko maksa.Ari mana ciemata grib 10 mbit netu pa 5 ls :) iedomajas ka dzivo mikrorajonaa kur netu sviez pakal.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ja man piedāvātu 10mbit par 20ls es būtu ļoti laimīgs! Un būtu ar mieru ieguldīt naudu mastā un nopirkt labu antenu!

Potenciāli varētu būt zona no www.oic.lv

Bet pirmkārt viņiem lapa nekāda - vienā vietā vienas cenas un ātrumi, otrā vietā citi

http://www.oic.lv/lv/mes/jaunumi/41-lielki-trumi-un-pievilcgkas-cenas-privtmjm

http://www.oic.lv/lv/bezvadu

 

Nav informācijas par bāzes staciju izvietojumu, par to augstumu virs zemes un jūras līmeņa. Atbrauca, uzmeta aci, neveica nekādus mērījumu un paziņoja ka nekas nav iespējams, kaut teicu ka esmu ar mieru maksāt ne tikai par standarta aparatūru. Kaut skatoties pēc googes augstumu kartes vismaz teorētiski ar augstāku mastu varētu zonu dabūt. Kad prasīju par precīzu bāzes staciju augstumu lai precīzāk varētu prognozēt - viņi atbildēja ka nezinot.... Zinu ka tajā vietā vēl vismaz 3 mājas ir ieinteresētas. Un potenciāli apkārtnē ir vēl klienti. Prasīju cik varētu maksāt masts - arī to viņi nezina...

Link to comment
Share on other sites

Roland, kur tad Tu dzīvo? Es Ogres rajonu diezgan labi pārzinu.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Pie Koknese ceļa Tīnūžu galā - tur kur viņš krustojas ar ceļu uz Kalnājiem.

Pagaidām gan vēl nedzīvoju, bet jācer ka šīs vasaras laikā dzīvošu.

Link to comment
Share on other sites

Es gan tur nevienu māju neredzu http://www.balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=jpuwkp&centerx=535536&centery=6299679&zoom=2&layer=orto&ls=o

Tev tur baigais mežs un vienīgais variants likt mastu. Es vismaz nesaistitos ne ar kādu OIC, vet dabūtu kādu cilvēku Zilokalnu deviņstāvu majās, kurš paņem Lattelekoma optiku un talāk jau no deviņstāvenes junta raidītu 5,4GHz uz Tavu torni. Vienu tādu linku esmu Ogrē uzlicis pāri Daugavai. Otrpus Daugavas jau arī Dieva pamests krajs, kur pat telefona nav. No optikas Tu vari dabūt kādu ātrumu gribi, tik maksā.

Link to comment
Share on other sites

specuks

Jā uz visu ko, metinātājiem, santehniķiem un ISP arī :))

A ko tu bremzē. Sen jau varēji OICam konkurenci uztaisīt!

Labots - specuks
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu torņus metinājis un uzstādījis neesmu. Visādus sīkumus gan ir nācies metināt.

Cik tāds tornis apmēram izmaksātu? Tur vieta ~25m virs jūras līmeņa. Gan jau ka tādam veidojumam vajag projektu un apstiprinājumu būvvaldē..... Cik tālu no masta ir atsaites?

Un cik maksātu 40mbit half duplex links mēnesī ?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vispirms noskaidro, kādu torni vajag. Ja liek uz mājas jumta, tad protams, tornis būs īsāks un kompaktāks. Netālu kaimiņos viena māja meža vidū ar vientrubas mastu, kas karājās 3 atsaitēs.

Link to comment
Share on other sites

Ir pilnīgi pofig, cik Tava māja virs jūras līmeņa. Jaskatās, cik augsti koki apkārt un vai nav kalns priekšā. Tikai tas nosaka masta garumu. Tak apskaties, cik optika ar tadu ātrumu maksā Lattelekomam un viss. Uzstādīšanas un aparatūras maksa jau ir vienreizēja. Tikai ar savu linku un no Lattelekoma optikas Tu vari dabūt tādu ātrumu.Neviens provaiders ar radiolinkiem neko tādu Tev nevarēs piedāvāt. Vispār neceri, ka OIC vai kads cits Tev ierīkos meža vidū internetu un nodrošinās servisu. Ja dzīvo mežā, tad pašam jārisina interneta problēmas. Ja Tu dzīvo privatmājā, tad kāda būvvalde, kāds projekts.Ko gribi, to būvē un neviens Tev nevar liegt "televīzijas antenai" mastu uzsliet :sarkasms: Vispār ieliec punktu Balticmaps kartē vietā, kur precīzi Tava māja. Tur ir tāda iespēja noseivot karti ar atzīmētu vietu un iekopēt linku.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

OIC nav tas labakais ,man labak patik ogres rajona OGRELAND ,normals servis un atrums ari labs .tas no pieredzes ,

Man tada pati problema ,bet te ar spechuku aprunajos un vis tika saprasts ,kas jadara ,sobrid notiek tristurveida masta sagatavosanas darbi:)

Tiek iegadats colligas caurules ,un sķeršļi bus no puscoligam caurulem. piemeru var te apskatit http://www.cqham.ru/ant76_71.htm

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Reku precīza atrašanās vieta

http://www.balticmaps.eu/?lang=lv&draw_hash=rgohze&centerx=536967&centery=6301632&zoom=0&layer=orto&ls=o

Google mapā ir jaunākas fotogrāfijas - kaimiņa dīķis redzams

https://maps.google.lv/maps/ms?msid=200708184123937195846.0004a55b9c285855d2b87&msa=0&ll=56.857519,24.60209&spn=0.005121,0.016512

 

Vienkārši māja tik pagājušo gadu sākta celt - tāpēc nav uz bildēm redzama, tagad jāpabeidz, jāievācas un tad internets jātaisa. Pagaidām tik informāciju ievācu. Man arī spechuks atbildēja - izskatās ka varēs uzsliet mastu un pa +/- sakarīgiem cipariem tikt pie normāla interneta. Var jau būt ka izdosies sarunāt ar kaimiņiem un sadalīt izmaksas - tad jau pavisam sakarīgi tas pasākums izskatās!

Link to comment
Share on other sites

Nu vispār jau mājas vietu izvēloties vajag par komunikācijām domāt. Vismaz es tā dariju un nekad ar internetu nav bijušas problēmas. Tavā gadījumā mans ieteiktais variants izskatās ar problēmām, jo uz Ogres deviņstāvu majām priekšā ir Ziliekalni. Vajag paskatīties, vai trikotāžas kombināta skursteni Tu redzi? Vispār vajag paņemt pacēlāju ar grozu un apskatīties,ko no Tavas mājvietas var redzēt. Tad arī būs skaidrs masta augstums. Uz dullo Tu neko neuztaisīsi. Pacēlājs uz stundu jau dārgi neizmaksās.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

kaspic30

vel varetu but uz rigas pusi pie Tinuziem udenstorni kaut, kas uzlikts.bet nav jau tev tur tik traki ,visi Tinuzi tak redzami ? Izredzes pastav

Link to comment
Share on other sites

Beigās paliks triatels, tikai kādi 4,6 km līdz bāzes staciai Ogrē. Nu jā, 10mb nebūs. Un bez āra antenas arī nekas labs nesanāks.

Link to comment
Share on other sites

Man savā laikā http://starunet.lv/ ļoti pretīmnākoši bija, uzlika arī papildus antenu pie viena no 'saviem' torņiem. tpu tpu tpu, dažu gadu laikā ir bijuši tikai nedaudz pārrāvumi ilgāki par 30 min, tipiski ja kautkas nomirst no aparatūras. Vai viņi sedz pie Tīnūžiem - nezinu.

Labots - zaruba
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Vīru koris

Nu tā. Pēc pusgada lietošanas par jauno tooway tikai pozitīvas atsauksmes. Jūlija sākumā šie palielināja apjomus (lielāks cepumiņš par to pašu feniņu), šķiet, ka pārklājums arī mainījies (sk. karte viņu mājaslapā). Triatel laikus ar pastāvīgajiem pārtraukumiem vairs pat atcerēties negribu. Mēnesī sanāk pie 30 latiem - parēķinot, ka iepriekš papildus lāpījos ar lmt, kopumā par www nācās piķot vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Edgars15

Nu, tā, arī man Triatel nets laukos jau labu laiku ir sācis kaitināt. Tornis kautkur 8 km no manis. Nav tā, ka viscaur meži vītos, kalnains gan ir.

2101490623.png

 

Lietoju Triatel netu jau četrus gadus turpat vai.

Šodien, aiz garlaicības, aifonā pārbaudiju speedtest.net rezultātus, ar 3G ieslēgtu, (LMT pieslēgums). Nedaudz atkārās žoklis, kad lejuplādes ātrums uzkāpa turpat pie 5 Mbps. Pieslēdzu pie datora kā modemu, un tiešām, neta ātrums manos pāķos bija pārsteidzoši ātrs. Torrenti lidoja ar pat 1 Mbps lejā, salīdzinoši ar Triatel netu - 50 Kbps.

Tagad, vakarā pārbaudot LMT netu - 4.74 Mbps. Un tas ir nesalīdzināmi ar Triatel.

 

Tad nu, principā ņemšu modemu pie LMT uz pārbaudes laiku. Principā vajadzētu būt pat labākiem rādītājiem? Ko zinātāji teiks?

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

maritis

hvz,ko zinātāji teiks,bet es savos pāķos reizi gadā visus operatorus pārbaudu...(par velti taču)

Link to comment
Share on other sites

Edgars15

Laikam nedaudz par ātru esmu sapriecājies. Palasot LMT mājaslapā rakstīto, rodas jautājums - vai tad tiešām būs tā, ka pa retam pat kādu lielāku failu nedrīkstēs lejuplādēt!? Kāda jēga tad man maksāt par to 20Ls. Tipa, bez lejuplādes apjoma un ātruma ierobežojumiem, ja es pat filmu nedrīkstēšu novilkt?

 

LMT datu pārraides pakalpojumi piedāvā plašas izmantošanas iespējas - lasi ziņas, sūti e-pastus, komunicē sociālajos tīklos un tml. Tomēr, lai visiem lietotājiem nodrošinātu iespēju saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, LMT datu pārraides pakalpojumi nav paredzēti reālā laika pakalpojumu izmantošanai, piemēram, IP telefonijai (balss un video zvanu veikšana internetā) un Peer to peer izmantošanai (programmas dažādu mūzikas, filmu un tml. failu apmaiņai). Ja LMT pakalpojumi tiek izmantoti tam neparedzētā veidā, sistēmas automātiski var ierobežot vai pat pārtraukt noteikta pakalpojuma sniegšanu.
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Ja LMT šito dzīvē ieviesīs, tad pazaudēs lielu daļu savu klientu, bet domāju, ka to viņi darīs tikai pārslogotajiem torņiem, kur cilvēkiem vairs nepaliks pāri jauda, lai webā serfotu dēļ torentu trankātājiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
trumulisxxx

laba diena. kārtējie komentāri par "torentu trankātājiem" izraisa smaidu =) kamdēļ tad es maksāju tos 19ls mēnesī L*T ? lai izlasītu laika ziņas un e-pastu ? Vienoozīmīgi - nē! Ja es maksāju par pakalpojumu , tātad es to varu lietot, kā vien es vēlos un P2P klienta lietošana un spēļu dzenāšana multipleijerī ir pats labākais veids! Lai dzīvo torrentu trenkātāji! Es ir ar jums ! =)

 

p.s. P2P klients griežas visu diennakti.lietojot L*T usb puļķi. Vidējais lejuplādes ātrums 6 Mbps, augšuplādes 1Mbs . Riņķī mežšs un pakalni.

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

 

P2P klients griežas visu diennakti.lietojot L*T usb puļķi. Vidējais lejuplādes ātrums 6 Mbps

Cik pa HDD gadā aiziet lai to visu uzglabātu? Un pats interesantākais priekš kam ???


Lai dzīvo torrentu trenkātāji! Es ir ar jums ! =)

Link to comment
Share on other sites

trumulisxxx
(labots)

labs rīts. beidzamais cietnis nomira pirms trīs gadiem. šis vēl dzīvo. jāuzglabā nav - noskatamies un izmetam ( starps citu mūsdienās, ja kāds gadījumā nezina ir arī trakeri bez reģistrācijas un lejuplādes uzskaites). Priekš kam es to daru ? ( tas ir retorisks jautājums) . Tātad, lai aizbrauktu uz tuvāko kīnoteātri man ir jāpatērē čupa laika un kaudze nu jau ne tik lētās saļarkas. Bet vakarā paņemot pāris alus, sievai kolu , bērniem bonbongas ir iespēja noskatīties kīno kādu es pats gribu BluRay kvalitātē,  mājīgā , nepiespiestā atmosfērā. Lūk tamdēļ mēs perifērijā lietojam internetu =)

 

p.s. ja nepatīk mocīt HDD ir iespēja visu nevajadzīgo drazu  arī glabāt iekš mākoņa,bet tas tik tā, starp citu .

 

velkot kešojam iekš RAM tam atvēlot kādus 4Gb un cietnis praktiski nemokās , bet tas arī jau mazliet ne pa tēmu , lai gan varbūt kādam noder .

Labots - trumulisxxx
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Sky_High

Sveiki!

 

Vai kāds zin vēl kādu ISP, izņemot Lattelecom, kas piedāvā savus pakalpojumus Skultē (tajā, kas pie lidostas Rīga)? 

Link to comment
Share on other sites

uzraksti specuks

ja redzi ziepčika augstceltnes varēs uzlikt tev ļoti labu radio linku :)

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Laukos 60km no rūjienas mums LMT ļoti švaki uztver un tele2  vel sliktāk ,bite vispār var necerēt, ko pratīgu nāktos iztikt ,tikai  ar EDGE 235kb/s boot.lv  lēni veras vaļā,bet tvnet.lv ar tām reklāmas nāktos gaidīt vismaz 20 minūtes .....

Labots - rooyar
Link to comment
Share on other sites

  • Ronalds unpinned this tēmaa

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...