Jump to content

[Raksts] Amazon Kindle 3 un Kindle 4


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Es domāju paņemt ne Paperwhite, jo tumsā nelasu, bet vecajam paperwhite mazliet redz matēto slāni.

 

Vai kāds lieto arī Sony lasītājus?

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • andza

    15

  • gix

    23

  • androidz

    19

  • Žaks Noriss

    55

psihiatrs

Pastāstīšu savu pieredzi. Rudenī nopirku no viena veča lietotu Kindle Paperwhite pirmo versiju pa 60Ls. Teikšu, ka tas apgaismojums ir vajadzīgs, pat ja nelasi tumsā. Ja istabā ir mazāk gaismas un sēdi kaut kur stūrī, tad bez apgaismojuma būtu stipri grūtāk lasīt. 

 

Grāmatas velku no krievu saita flibusta. Pārsvarā klasika krievu valodā, bet gan jau var sameklēt arī ko svaigāku.

 

Stulbi tas, ja vēlies novilkt kādu bezmaksas grāmatu no amazon veikala, tad tik un tā sākumā jāpiereģistrē sava kredītkarte. Vēlāk sanāca kuriozs ar avīzi The Guardian and observer. Tipa uzrāda, ka 18dienas var lietot bez maksas. Ok, spiežu pogu Buy (tāda ir pat, ja bezmaksas variants). Rāda paziņojumu, ka tiek iekasēts piķis no kartes, nobīstos, kancelēju avīzi (tas notiek tai pat sekundē). Pēc tam vēlāk nospiežu otrreiz, jo pārlasu, ka jābūt bezmaksas. Otrreiz piķi atvelk uzreiz par mēnesi un nesanāca izmantot bezmaksas variantu. Laikraksts caur WiFi automātiski atnāk katru rītu ap 8:00. Ieslēdz Kindle un vari lasīt avīzi. Raksti interesanti, smuka valoda, bildes arī, bet izrādās Kindle Paperwhite nevelk to avīzi un bieži uzkarās (reset process aizņem laiku). Kādas 2 nedēļas pamocījos un atsaucu pasūtījumu, bet 9Ls izmesti vējā.

Citādi ļoti noderīgs rīks. Daudz vairāk lasu! Baterija tur ilgi, ekrāns super, nav kur īsti piesieties. Vienīgais vāciņš gan no ebay jāpasūta. 

Labots - psihiatrs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kā jaunajiem Kindliem Paperwite - varbūt ir kaut kas darīts, lai labāk aizsargātu ekrānu, jeb vēl joprojām ir tikpat trausls kā vecākajiem Kindliem?

 

Es te nesen tiku pie Citadeles AmEx kartes, un tur komplektā nāk GlobalShop serviss, kas dod virtuālu adresi ASV, uz kuru var pirkt un pēc tam viņi paši atmuito caur Īriju vai UK un nosūta man. Domāju paņemt varbūt variantu ar Special Offers par variantiem

- Kindle Special Offers $119+redirect to LV ar atmuitu  - plēš gan dārgi, kopā sanāk 171 EUR

vai arī

- Kindle bezreklāmu versija $139 +shipping + VAT, pēc Amazona novērtējuma, kopā izmaksās 143 EUR, bet var būt vēl čakars ar atmuitošanu, kas ir sāpīgi, jo nedzīvoju Rīgā, tāpēc laikam jau sliektos uz pirmo variantu...

- vai arī 220.lv

http://220.lv/lv/datortehnika/plansetdatori_e_rideri_un_piederumi/e_gramatu_lasitaji/egrmatu_lastjs_kindle_paperwhite_wifi_6_sponsored?id=355828 bet tas ir vecāks Paperwhite modelis, jo tur ir arī cits ar gadaskaitli 2013 klāt, bet tas uzrādās kā izpārdots.

 

Ir arī jaunais citur Latvijā:

http://www.multibook.lv/lv/amazon-kindle-paperwhite

veikals gan tāds uz ātro uzcepts, nez, cik viņi godīgi darbojas? Cena tāda pati kā 220.lv - 155 EUR.

 

 

Skatos, ka pašlaik vēl arī Vācijā ir akcija ar 30 EUR atlaidi, bet - ehh! šie nepiegādā uz LV. Nu kas tā Amazonam par tādu stulbu politiku - nepiegādāt uz Latviju no tuvākajām valstīm, bet tikai no ASV. Ko viņi ar to iegūst?

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Supermakaka

Pāris mēnešu atpakaļ biju nogrābis lietotu Kindle 4 no šejienes -> http://www.aliexpress.com/item/6-Original-Amazon-kindle-4-e-booke-reader-used/1319922510.html ... aparāts kopā ar sūtījumu izmaksāja 50$... Vienīgais, līdzi nenāca USB vads, bet tas nekas, mājās pilns ar tādiem. Kā arī šo aparātu nav iespējams savienot ar amazoni - tam vienkārši ir izdēsts sērijkods. Principā, tāpat netaisījos grāmatas pirkt, tāpēc no tā amazones jēgas nekādas. :).

Manas atsauksmes pēc ~ 2 mēnešu lietošanas:

 

Kopumā, jāsaka, ka šis, laikam, bija mans labākais naudas ieguldījums 22 gadu laikā, skatoties tieši cena/iegūtais_gandarījums attiecībā. Tie ir patiešām kolosāli iztērēti 25 lati. Aparāts nāca no Taizemes ~ mēnesi, ieslēgtā veidā, bet kad atvēru paku vāļā tam vēl bija vairāk par pusi akumulātora lādiņa. Un lasot, lādiņu, tur 2 nedēļas stabili (lasot 2-4h dienā). Strādā arī web brauzeris, bet vienu reizi to ietestējot vairāk neesmu slēdzis, jo nav visai ērts un telefons vienmēr ir pie rokas. Aparāts kopumā ir diezgan ērts un kvalitatīvs. Klāt nāksies pasūtīt vāciņu ar led lampu, lai varētu lasīt arī naktī. Uztaisīju tam jailbreak lai varētu rusificēt izvēlnes un uzlikt CoolReader 3 aplikāciju, kas ļauj lasīt arī Epub formāta failus. Runājot par grāmatām, tad galvenokārt internetā tiek sastopami PDF,fb2,DOC,rtf,MOBI, Epub formāta faili. tie visi viegli konvertējas uz mobi formātu izmantojot Calibre programmu. Izņemot PDF formātu. Ar to var rasties problēmas. Latviešu valodā grāmatu ir ļoti maz. Paldies dievam, ka bērnībā paralēli mācijos arī krievu valodu, un nedaudz arī angļu valodu saprotu, jo šajās valodās pieejamo grāmatu skaits nav ne tuvu salīdzināms, ar latviešu valodā pieejamo. Kindlē kopumā ir ielādētas 105 grāmatas un vēl ir 1GB brīvas atmiņas(iztērēti ~ 400Mb), tā kā par atmiņas trūkumu, šajā gadījumā var sūdzēties tikai garīgi nestabils cilvēks.Calibre programma ir ērta arī tādā ziņā, ka tā alīdz pārvaldīt tavu bibliotēku. Pieslēdzot Kindli pie datora tā parāda kuras grāmatas jau ir ielādētas. Programma piedāvā vēl daudzas iespējas, kuras pagaidām nebija laika izstudēt. Mans vērtējums 10/10.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Super, vasara sitads variants loti labi un pa leto. Man loti patika kindle 4, viegls, sanos pogas. Bet kops esmu pw2 palietojis gandriz jau gadu, neietu vairs uz neko vecaku.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 months later...

Vai kādam nav aizķēries Kindle 3 (ar pogām) ekrāns. Vai beigts aparāts ar dzīvu ekrānu, vai infa par iegūšanas iespējām. 25 doļikus maksāt par tādu drusku tā kā žēl. Ja variantu nav, nekas cits jau neatliks......

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
INTRASERVERNET

Nu, nu nav tik traki. Ir cilveeki kas veel lieto. Nu ja tu nelieto, tad nevajag domaat ka citi arii nelieto.

Link to comment
Share on other sites

Nav nav nospraagushi. Nesen vecais Touch atjaunojaas, neredzeeju gan starpiibu. Paperwhite gan pilniigi jauns UI.

Link to comment
Share on other sites

arī te vēl vienu veco un jauno touch lieto, bet nu visi lenām jau uz paperwhite pariet, bet tas ierīces tiešām loti ilgdzivojušas, jo ir vel 4kindls un iet kā jauns!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man arī 4. iet uz urrā! Turēts gan makā un silikona koverī visu laiku.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Beidzot esmu nolēmis kādu dālderi no algas atlikt, lai iegādātos e-readeri. Sliecos vairāk uz lietotu. Pagaidām kā variants ir Kindle Fire.

E-readeri, nevis planšeti tādēļ, ka dzirdēts un cik skatīts, tad acīm veselīgāk. Kā ir patiesībā?

 

Gribētos, lai 4stūris...

1) lasītu visus populārākos formātus;

2) sakarīgi atskaņotu arī audio, piemēram - audiogrāmatas vai e-radio;

3) būtu wi-fi;

4) varētu veikt arī piezīmes, ideāli, ja Evernote.

5) sakarīga baterija, un izturība

6) nebūtu ļoti mazs.

7) ideāli, ja e-pastu arī nokonfot varētu...

 

Vienvārdsakot maksimāli veselīgs acīm un ērts lietošanai...

 

P. S. Ja kāds tirgo, drīst piedāvāt...

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Fire jau ir LCD planšete, nevis e-reader.

Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu vairāk palasīties par e-lasītājiem,

Īsumā ar novecojušu informāciju (neesmu par viņiem interesējies vairākus gadus, kopš esošā iegādes). Principā ir 2 formāti, Mobi, kas ir Amazon veidojums un darbosies uz Kindle un "standarta" epub, kurš darbosies uz visiem pārējiem lasītājiem, lai lasītu vienu uz otra nāksies pārkonvertēt, kas daiļliteratūrai ir viegli un ātri ar, piemēram, Calibre, ja, protams, daiļliteratūrā nav zīmējumu, grafiku uc specifisku lietu (par tehnisko literatūru aizmirsti principā).

Audiogrāmatas nav mana lieta, varu sameloties.

Baterija visiem kalpos neskaitāmas reizes ilgāk par telefoniem dēļ eink specifikas. Dēļ šī paša punkta jāsaprot arī vai gribi ekrāna apgaismoju vai nē (muļķīgs jautājums, protams, ka gribi)? Paskaidrojumam eink darbojas, ka "uzmet" krāsas pikseļus uz ekrāna un tie tur paliek līdz nenomainās bilde, tāpēc netērē elektrosulu, video nepaskatīsies un nav ekrāna aizmugures pagaismojuma (apgaismotajiem ekrāniem sānos ir LEDi, kas spīdina uz ekrāna).

Izmērs ir prakstiski visiem 6 collas, ja grib mazāku, tad jāmeklējas, bet vai tu gribētu grāmatu lasīt uz telefona ekrāna?

 

Apkopojumā, pamatlietas, kas jāsaprot, ir vai gribi mobi vai epub, vai gribi apgaismojumu un budžetu vēlamos (tāpat vai lasīsi tikai daiļliteratūru vai interesē arī tehniskie PDFi (Kindle DX ar 10 collām bija vienīgais, ko mēģināju, kas tehnisko labi attēloja, bet tas bija sen un, iespējams, lietas ir mainījušās)).

 

Vēl īsāk, subjektīvi, ņem Kindle PaperWhite dzīvo laimīgs :)

Link to comment
Share on other sites

Īsti nav saprotams par apgaismojumu. Cik saprotu e-gramatām nav backlight kā lcd ekrāniem, bet kādu apgaismojumu te domā?

Link to comment
Share on other sites

Jā, e-lasītājiem ekrāns normāli ir tik pat apgaismots kā grāmatas lappuse(nav vispār),bet nu jau kādu laiku, lai nav jāpaļaujas uz ārējiem gaismekļiem, daļai lasītāju ekrāna pašās maliņās ir LEDi, kas apgaismo ekrānu un nav nepieciešama nakts lampa, lukturītis vai cits ārējais gaismas avots kā, piemēram, grāmatai. Tā nepieciešamība atkarīga no lasīšanas paradumiem un budžeta (bez iebūvētā apgaismojuma var dzīvot bez problēmām, bet to vienu reizi, kad ievajadzēsies, nožēlosi ka nepaņēmi :) )

Link to comment
Share on other sites

Personīgi, es E - lasītāju uztveru kā grāmatu, tikai elektronisku un arī sagaidu no viņa praktiski to pašu, ko no parastas grāmatas, tikai ar komforta uzlabojumiem kā ērtāka pārvietošana, lasīšana

 

Pats esmu lietojis Nook Glowlight un Kindle Paperwhite, neviens no viņiem nav paredzēts priekš audio

Kas, liedz, klausīties audio failus iekš viedtālruņa ?

Ja gribi visu vienā, tad tiešām vislabākais variants būs tevis pieminētā kindle fire planšete vai telefons

E - lasītājs ir priekš kaislīgiem lasītājiem, grāmatu tārpiem, un kā jau m121 minēja vairāk orientēts uz daiļliteratūru

 

Protams, ir iespēja pārlūkot arī internetu, izdarīt piezīmes, var arī taisīt root un tad ar audio aizietu, bet, tas nav tik kvalitatīvi, kā uz planšetes un nav primāri tam paredzēts

 

Rezumē

E-lasītājs ir ideāls savā galvenajā funkcijā - lasīšanā

Link to comment
Share on other sites

O. k., audio atkrīt. Bet kā ar to Kindle Fire planšeti? Nebūs stipri švaka mūsdienām, jo cik skatos, tad paveca... Viens pa 45 Eur tirgo. Es īsti nevaru saprast ko labāk pirkt. Principā vajag lasīšanai, šad tad kādu ziņu, e-pastu pārlasīt, bet maksimāli saudzējot acis. Cik labāk tas ir lietojot speciālu e-readeri?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik labāk tas ir lietojot speciālu e-readeri?
Nevis labāk, bet sliktāk. E-lasītāju acis uztver tāpat, kā tekstu uz papīra, tas Fire, tāpat kā planšete, "viedais" telefons un parasts LCD monitors paši izstaro gaismu, ar visām izrietošajām sekām acu veselībai.  Tā kā, ja nevēlies normālu e-lasītāju, tad kam tev Fire - derēs jebkurš "lāpstveidīgais" telefons vai planšete.
Link to comment
Share on other sites

Kitai šitāds ķīselis sanāca, mediju atskanotājs no kindles nekāds dižais nesanāk, ir kindle touch versija, kur var ielikt audio failus, bet vinš nesinhronizejas ar lasīto tekstu tā ka jēga maza (apple ibooks to spēj) visi pārējie formāti ir konvertējami ar calibre kā jau teica, grāmatas tapāt var nopirkt gan mobi gan epub formātos (latviski - zvaigzne abc). Kindls dara ideāli to, kam tas paredzēts, a pārējais ir muljkjibas, ko dara jebkurš telefons, un tie upgreidosies lidz ar visām tehnoloģijām, bet kindls kā lasija grāmatas tā lasa. 

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

Kaa jau cilveeki rakstiija, graamatu lasiishanai e-ink, visam paareejam kontentam planshete vai telefons.

No lcd ekraana acis nogurst vairaak, un to nan nav iespeejams lietot tieshaa saulee.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
SabineSofija

Es  izmantoju androidu kā ebook rīderi. Ir ulzikta kindle app diezgan ērti un parocīgi.

Link to comment
Share on other sites

androidz

Uz Android var uzlikt dajebko, par e-ink ekrānu tas nepaliks un tas ir galvenais Kindle/Nook utt. trumpis.

Link to comment
Share on other sites

Ir kāds ņēmis Kindle no šiem darboņiem: http://4likes.com/? Varbūt ir arī atsauksmes?

Skatos uz Voyage par 170Eur. Krietni lētāk kā UK. Varbūt ir kaut kādi zemūdens akmeņi, dēļ kuriem tomēr labāk sūtīt no UK?

 

Paldies!

 

Labots: kamēr nobriedu uzrakstīt savus jautājumus, izrādās no DE jau arī var pasūtīt par līdzīgu ciparu. Pirms pāris nedēļām nepiedāvāja sūtīt uz LV.

Labots - oxx
Link to comment
Share on other sites

Šodien taisījos iegādāties lietotu Kindle Paperwhite 3. Satikos ar pārdevēju. Puika saka, ka nelasot, tādēļ tirgo. Pats devaiss vizuāli perfekts, BET...

Sāku spaidīt un piefiksēju - browserī atverot lapas pēc brīža izmet arā no browsera uz home screenu. Izslēdzot bildes, gan ieslēdzot teksta režīmu, gan pēc factory defiem tas pats.

Un vēl ieejot lapā prasa akceptēt kaut kādu drošības sertifikātu...

 

Dažas dienas atpakaļ patestēju paziņas, tieši tādu pašu, devaisu, lai pirms pirkt zinātu kas un kā, tam viss darbojās perfekti.

Link to comment
Share on other sites

es laikam 2X izmēģināju to browseri lietot un tā arī nekad vairs neatvēru, jo tas tak ir murgs lietot kindli tādai vajadzībai, telefons aizvesturisks?

Link to comment
Share on other sites

Nekāds murgs, ja lasi rakstu lapas... un uz tā uz kura darbojās viss bija smuki un raiti!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
irenefernandez
attention,

 

Do you need a loan? Do you need urgent loan to clear your debts or you need a capital loan to improve your business? Do you have turned over to banks and other financial institutions? Look no further, we are here to help yo u financially, we offer loans for debt Consolidate, personal and business loans, real estate financing / project financing, private loans.

We accept applicati ons d AY 24 hours, 7 days a week and clear understandab le d in terms of the conditions that are convenient and affordable.

 

We are here to serve your financial needs and your happiness is 100% guaranteed.

 

Write to us at: (irenegironfernandez@gmail.com) apply.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Do you ever read what about is this thread? Or you don't even use translator or you don't know what is Amazong Kindle. Like you all need to ban from internet. I'll be glad when you'll be dead.

Link to comment
Share on other sites

Par tēmu, kāds ir mēģinājis rootot, flashot Kindle, lai aizvāktu prom reklāmas? Vēl laba fīča ko vēlētos - youtube redzēju, ka dažs pat uzstutējis šahu, nebūtu slikti arī šahu paspēlēt....

Link to comment
Share on other sites

 

 

rootot, flashot Kindle, lai aizvāktu prom reklāmas

Viņas traucē? Tad vajadzēja neiepi$t pārdesmit ērikus un nopirkt versiju bez reklāmām. 

Link to comment
Share on other sites

esmu to izveicis, praktiskums loti mazs, ja atslēdz kindli no wifi tikla tad reklāmas tāpat neielādējās! pārējā funkcionalitāte iekārtai ir ļoti nosacīta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vai ir iespējams, ka NEamazon (pašrocīgi iemestajām) grāmatām rāda grāmatas vāka bildi? Calibre rāda vāka attēlu, bet kindle nea.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
0000001010011010

 

Vai ir iespējams, ka NEamazon (pašrocīgi iemestajām) grāmatām rāda grāmatas vāka bildi?

Vienu brīdi palietoju iepriekšējās paaudzes ('14) "parasto" Kindlu, ar tikai un vienīgi pašrocīgi mestām grāmatām, neatceros ka būtu houmskrīnā grāmatu ikonas redzējis ar vāka bildēm nevis tikai ar nosaukumiem. Varbūt dažām bija un citām nē. Bet nepietrūka.

 

2X izmēģināju to browseri lietot un tā arī nekad vairs neatvēru, jo tas tak ir murgs

Brauzeris, vismaz augšminētajam '14 Kindlam, likās ciešams - nu ne tā ka gribētos viņu daudz lietot, bet ja ļoti vajag kaut ko tekstuālu apskatīties, var iztikt.

Bet cūcība, ka viņš .pdf failus (kādus pats Kindls ta lasa) nevar atvērt un noseivot.

 

Un vēl viena cūcība, kas man Kindlā ļoti nepatika - nevarēšana bildes viņā vienkārši iemest (jā, var nosūtīt uz amazon meilu; var, jā, putru ēst ar skrūvgriezi arī var, bet nav ērti).

Kuri e-lasītāji ir natīvi draudzīgi pret bildēm?

Gribu tādu, kurā varu ērti ielikt un turēt savu komiksotēku.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...