Jump to content

LMT sāk piedāvāt 4G komercrežīmā


Tu saki?
 Share

Recommended Posts

Viss beidzās veiksmīgi, jo rēķinu apmaksāju, kolīdz iztīrīju musoru no mansa fiziskās pastkastes. Piezvanīju LMT, viss kārtībā.

 

Un pēc tam nebrīnies par CR (Creditreform) vēstuli, kuram LMT ir nodevis parāda piedziņu :sarkasms: Vai arī esi ierakstījis sarunu? Rezumē: dabū rakstveida apliecinājumu, ka viņiem pret tevi pretenziju NAV, ka konts Nr. ... ir slēgts un bilance ir 0,00, lai pēc tam nebūtu vēl lielāks pārsteigums.

 

Manā gadijumā varēja gadīties tā, ka es par šiem 11 gadiem ar LMT varēju būt mainījis savu dzīves vietu, par ko nebūtu paziņojis LMT. Tādā gadījumā es nebūtu saņēmis šīs divas papīra vēstules, un man būtu darīšana ar inkaso.

 

http://wd.lmt.lv/lmt...eikumi_A4.pdf?3 izlasi punktu 19.4.a, tā ka tev papīra rēķina piesūtīšanas adrese bija jāpaziņo 3 dd laikā un LMT uz ŠĀDU tekstu tevi pasūtīs trīs mežus tālāk bekot. Arī tas pats iespējams ir arī Bites līgumā...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • VIL

    17

  • ju

    16

  • DJWoX

    14

  • it.kroplis

    18

Top Posters In This Topic

Posted Images

Zinu, zinu. Tā rīkojās netikai LMT. Bite vispār nesūta nekādas brīdinājuma vēstules. Pēc līguma lauzšanas, ja rēķins nokavēts, uzreiz uz inkaso. Tas pats noteikti ir arī ar Tele2 un daudziem jo daudziem citiem pakalpojuma sniedzējiem. Šitie inkaso kantori nav nekādi ezīši. Arī viņi ir vienojušies ar pakalpojumu sniedzējiem, ka "sliktos" līguma lauzējus ātri stieps uz mieta. Starp citu, pēdējā rēķina apmaksai man tika dotas tikai 5 dienas. Tas ir, ja skatās no manas pasta nodaļas zīmoga un apmaksa termiņa. Inkaso viņi man vairs nevar uzrīdīt, jo rēķins ir apmaksāts pirms inkaso vēstules saņemšanas, kuru vēl protams neesmu saņēmis. Un izsūtot vēstuli, viņi(inkaso) piezvana un piefiksē. Man pietiks ar ibankas maksājuma uzdevumu.

 

Bet mums ir tikai 3 (nu, labi, vairāk, bet tos pārējos es nezinu)mobilo pakalpojumu sniedzēji. Visi viņi maitas, bet mobilais ta vakjadzīgs. Tāpēc no trim ļaunumiem izvēlos lētāko.

 

Jā un vēl kas. Zvanot uz LMT info man pateica, ka dažas dienas pirms pēdējā rēķina man ir izsūtīts maija rēķins. Kā viņš ticis izsūtīts, man nemācēja pateikt, bet to es neesmu saņēmis ne e-pastā, kurš man pienāk uz 2 datoriem, ne pasta paskastē.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

VIL par LMT politiku neesu sajuusmaa. Godiigi sakot paarsteidz tas ka censhas piedaavaat jau 4G komercreziimaa, bet ieviest 3G liidz galam nevar. Kaa arii paarklaajums nu ir pakaljaa vairaakaas vietaas. Piemers Jumprava. 3G nav un izskataas ka nebuus. Braucot no riigas uz Valmieru, LMT posmaa no Kuduma lielu gabalu zona vispaar nav un kur nu par internetu var buut runa. Taa tik turpinaat. LMT "rulzzzz"

 

jap LMT pateica kad šogad Jumpravā nebūs 3G

Sveiks! Ar Jumpravu ir tā - ka vismaz šī gada laikā mums plānu nav.]
Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kas vispār jauns LMT 4G jomā, skatos tās bāzes stacijas LMT.lv, bet tur tik rāda UMTS/GSM?

Pardon, ir jaunumi http://www.lmt.lv/la...me=j%C5%ABrmala

Rīga GSM/UMTS/LTE Rīga, Vecrīga, Saeimas apkārtne

Rīga GSM/UMTS/LTE Rīga, Vecrīga, Līvu laukums

Labots - Touareg
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Jautājums cik tālu velk 4G no torņa tiešajā redzamībā? Atrodos baložos attālums 8-9 Km tiešā redzamība. Cik noprotu patreiz 3G ķer ar 5 stabiem no šī paša torņa.

Link to comment
Share on other sites

Hmn, jāgaida kāda telekomunikāciju inženiera atbilde, jo interneta forumos daži min pat 20-30km darbības radiusu tiešajā redzamībā, bet nu tas nav reāli, es domāju, ka līdzīgi kā ar 3G 3-5km tiešajā redzamībā būtu stabils savienojums, bet pie 6km nu nez - švaki.

Labots - Touareg
Link to comment
Share on other sites

Galvenais ir tiešā redzamība.Cauri slapjam mežam neit ne 3G, ne 4G signāls. Nav gan sanācis ar 4G ņemties, bet 3G signājs jau kartīgiem krūmiemar āra antenu neiet cauri,kaut tornis 1km attālumā. Vispār radiotehnikā antenas dara brīnumus un 6km nez vai būs uztveršanas robeža pie tiešās redzamības ar kārtīgu antenu.

Link to comment
Share on other sites

Nav vēl nācies ar 4G praksē darboties un arī teoriju pagaidām ļoti aptuveni zinu, bet ņemot vērā tīri frekvenci, tad vajadzētu darboties tālāk par pilsētas 3G (4G 2.6GHz līdz 2014. gadam nebūs un LMT un pārējie laiž/laidīs 1.8GHz, kas priekš signāla izplatības ir krietni labāk kā 3G 2.1GHz (ārpus lielajām pilsētām nedaudz cits stāsts, bet tas tagad nav aktuāls)).

Viss atkarīgs no antenu tipa, izvietojuma utt. bet lielākoties, ja tev no 3G stacijas signāla līmenis Baložos ir labs, tad 4G no tās pašas stacijas ar nosacījumu, ka 4G ir izvietots līdzvērtīgi, tad būtu jābūt labākam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Vasarā biju aizbraucis uz atpūsties uz Liepāju/Ventspili. LTE tīklā vidējais download 70 Mbit/s - tas bija diezgan iespaidīgi!!!! Laikam vēl galīgi tukšs tīkls :) Rīgā ir ap 50 Mbit/s.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

Man tāds jautājums ,vai ir vērts iet uz publisko apspriešanu ,jo manā miesā http://www.stopini.lv/public/33648.html tiks buvets LMT Tornis,Vairak man intrese vai es taja torni varetu iekabinat ,kadu sakarigu 5ghz interneta antenas :) JO mana skatijuma MObilais internets ir tikai caurumu aizlāpišanai.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

Šaubos vai LMT ļaus karinat citas antenas :)

Link to comment
Share on other sites

Varbūt tas tornis nemaz nepieder LMT? Apjautājies pašvaldībā un tad sazinies ar patieso īpašnieku.

Kamdēļ lai torņa īpašnieks neļautu uzstādīt antenas? Tas takš ir viņa bizness.

Link to comment
Share on other sites

Takš piedāvājuma iesniedzējs ir LMT. Un cik zinu LMT un pārējie operatori nevienam neko neļauj likt savos torņos.

Link to comment
Share on other sites

kaspic30

bus 11. jaaiziet uz to apspriesanu un jauzjautaa, vai var likt citas antenas ar .

Link to comment
Share on other sites

LMT zvanīja un piedāvāja patestēt 4G, bet paskatījos šamo kartē un redzēju, ka atrodos signāla pašā ārmālā - uz robežas kur zonas vairs nav. Atceroties rūgto pieredzi ar 3G laipni atteicos un pagaidīšu kamēr būs normāla zona.

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos šamo kartē pie Ropažu ielas. 4g nav. Kad ieslēdzu modemu zona bija tikai 3g tur bija ātrāks reizes piecas...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pings buus LTE ap 20-30ms kaut kur, vismaz cik sanacas paspeleeties.

 

Par tornjiem isti taisniba nebus, operatori shur un tur kopigi izmanto viens otra tornjus.

Labots - smartins
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Paskatījos kartē un ieraudzīju, ka arī manā pusē parādījies 4G. Domāju, jāpainteresējas, cik maksā rūteris, kas šo atbalsta. Tad nu skatos LMT lapā - http://www.lmt.lv/lat/abonentiem/mobilais_internets/internets_datora/modemi_datu_kartes?subpage=mcm_dati_datu_iekartas&model=9

Pašlaik ir pieslēgums par 7 lašiem, tātad, iekārta izmaksātu 6*24=144 latus. 

 

Nodomāju,pērkot uzreiz tak jābūt lētāk, aizsūtīju epastu uz LMT info par cenu. Atbilde - 159,99. 

Sanāk, ka LMT radina cilvēkus pie kredītiem :D

 

P.S. Varbūt kāds zina, kur ir tāds rūteris par labāku cenu? Man būtu svarīgi, lai ir ārējās antenas ieeja. Varētu mainīt pret Huawei B970 ar piemaksu no manas puses.



Šodien vēlreiz pabakstīju LMT info dienestu par Huawei B593 cenu, saņēmu arī atbildi, kāpēc pirkt iekārtu uzreiz ir dārgāk- LMT primāri pārdod pakalpojumu, tāpēc tāda cenu politika

Nebrīnos, ka 4G ir maz lietotāju, ja par iekārtām plēš bargu naudu, pie tam šādā veidā.

Labots - Krišus
Link to comment
Share on other sites

Ne jau lmt, bet huawei prasa lielos ciparus, Bet nu tev irtalants atrast visdāgākās iekārtas. Lētākais 4g nets maksā e392 modems + kāds parastais rūteris ar 3g rūteris, piemēram kaut kas tp-link, kuru cenas grozās20-30ls robežās.

Link to comment
Share on other sites

Ir padārgi, tomēr var pielikt normālu antenu, kas arī ir galvenais ieguvums.

Kopš ir iepriekšējais rūteris ar ārējo antenu, netu lietoju pa lielam bez problēmām. Vienīgā reize, kad uzkāpu bēniņos bija, lai Bites simkarti nomainītu ar LMT :D

Tagad īsti negribas iet soli atpakaļ, pirkt rūteri un čakarēties ar puļķa novietošanu īstajā un vienīgajā punktā, kur ir ideālais pārklājums. Būs jāpagaida, kad jaunais Huawei's kļūs lētāks.

Link to comment
Share on other sites

Pieslēgumiem zem 19 ls ir ierobežots ātrums(nav jēgas 4G iekārtai),bet ja ir dūša parakstīt terminēto līgumu(spriedumu) par19,tad dažus modēmus dod bez maksas.

Labots - maritis
Link to comment
Share on other sites

Ja līgums uz 2 gadi tad Huawei E392 ir pa velti. 

Savādāk modems maksā 70 ls kas nav dārgi par 4g iekārtu. Ja līgums tiek lauzts ātrāk, tad par katru mēnesi kad nets netiks lietos tiek piemērota maksa 70 / 24 = 2,91 ls Es domāju ka ļoti demokrātiski līguma nosacījumi! 

Link to comment
Share on other sites

Līgumu par 19 ls/mēnesī noteikti neslēgšu, drusku par traku.

Pieslēgumiem zem 19 ls ir ierobežots ātrums

 

Es saprotu, ka ierobežojums attiecas tikai uz 3G/2G tīklu. Bet nu, ja kko izdomāšu mainīt, būs viņiem jāpārjautā.

 

E392 ir puļķis, nevis normāls rūteris. Ar to būs jāveic maģiskās dejas pa bēniņiem, lai normāli zonu uzķertu :D

Link to comment
Share on other sites

Fiziku neapmānīsi :) 

Ar to būs jāveic maģiskās dejas pa bēniņiem, lai normāli zonu uzķertu
 
Link to comment
Share on other sites

Doma bija, ka ar jau tagad uz jumta esošo antenu, ko lietoju 3G vajadzībām vajadzētu arī 4G ķert, pieskrūvējot galā jaunu rūteri.

Link to comment
Share on other sites

Huawei E392 ir konektors antenai.

 

3G visticamākais bija 2100mhz frekvencē, bet 4g ir 1800mhz - esošā antena nebūs efektīva.

 

19ls mēnesī internetam dārgi.... Hmm.... Nu var jau būt, var jau būt... Es arī labāk tikai 1ls mēnesī maksātu, bet reku nelaime- neviens pa tādu ciparu nepiedāvā... ;(

Link to comment
Share on other sites

Ō, ja ir konektors, tas jau varētu būt labi. Būs jāaiziet līdz viņu veikalam.

19ls par LMT internetu manuprāt ir dārgi, jo es jau ar to naudu nepelnu. 7ls ir ok cena par nodrošināto pakalpojumu.

Link to comment
Share on other sites

Kad ņēmu no viņiem 4G modēmu izmēģināšanai man teica,ka ātruma ierobežojums attiecas uz 4G arī.Tā kā man ar 15GB menesī pietiek,tad tomēr nolēmu palikt pie teles pa 10,50 ls un 3G.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nez uz Okartes internetiem ir iespējams dabūt 4G ??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Touareg

Izskatās, ka LMT jau kādu laiciņu atpakaļ modernizējis savu 4G tīklu ieviešot 4 kategorijas 20MHz tehnoloģiju ar maksimāli teorētisko 150Mb/s ātrumu:

 

kj0zrknjyczsewrf0yyv.jpg

P.S. Beidzot(diemžēl tas ir neizbēgami) ātruma ierobežojumi sasnieguši arī 4G tīklu skat. tabulā augstāk.

Labots - Touareg
Link to comment
Share on other sites

Es tak visu laiku saku, ka tikai un vienīgi pa kabeli var nodrošināt lielus interneta ātrumus. Visi  auro, nu tik būs bezvadu lejputrija un milzu ātrumi. Fig jums būs :sarkasms: Man jau vienu brīdi šķita, ka vecs palieku, no dzīves sāku atpalikt, un vecā krievulaiku izglītība vairs neatbilst mūsdienu domāšanai. Nē, viss izrādās štokos, fizikas likumus vēl neviens nav atcēlis un pa radio nevar nodrošināt visiem klientiem vienlaicīgi milzu ātrumu. Tā tas ir un tā tas būs!

Link to comment
Share on other sites

* Vidējais interneta lejupielādes ātrums normālas tīkla noslodzes gadījumā, neatrodoties kustībā.

** Platjoslas internets 19 lietotājiem reālais vidējais lejupielādes interneta ātrums var būt ievērojami lielāks.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Nepaies ilgs laiks, kad "kačātāji" pārmetīsies uz 4G, arī sāks interneta TV skatīties un ar to arī viss beigsies - ātrums būs kā 2G :devil: . Nu nav un nekad nebūs bezvadu tehnoloģijas paredzētas lielu failu pārsūtīšanai - vienkārši tas nav tehniski iespējams, bet nu nav cilvēkiem prāta, lai to saprastu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...