Jump to content

LMT sāk piedāvāt 4G komercrežīmā


Tu saki?
 Share

Recommended Posts

  • Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • VIL

    17

  • ju

    16

  • DJWoX

    14

  • it.kroplis

    18

Top Posters In This Topic

Posted Images

bet iebūvetais Wi-Fi nekam neder, jo pa visu maju nevar normali noklāt

 LMT modēms dot tev interneta ātrumu līdz modēma izejai, bet neviens nevar garantēt tev iekšējo ātrumu pa Wlan, būs te laba nesošā siena no mūrētiem pildītiem ķiegeliem, pēc 3 metriem, labi ja būs 12. Iekšējo sadali velc pats, labāk jau vadi, ja nē, repīterus liksi ik pēc sienas!  

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Jema, cilvēks skaidri gaiši uzrakstija ka pieliekot CITU Wi-Fi rūteri noklāj māju normāli. Tā ka sienas nav pie vainas. Drīzāk kaut kas LMT rūterim ar WI-FI ne tā. 

Link to comment
Share on other sites

Oi, tiešām, vainīgs, līdz galam neizlasīju, gadās! :sorry:

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja vien būtu bezlimita atrums

LMT "bezlimits" ir pieejams tur kur ir tornis ar 4G un ļoti maz lietotāju.

Te daži jau postēja savus ātrumus. Naktī esmu redzējis virs 30/30, lielākais novērotais ir bijis 50/38

Link to comment
Share on other sites

Ventspils, čekots no telefona ar 4G, kā arī lietojot LMT 4G rūteri. Ar telefonu ātrums mērīts vairākās pilsētas vietās(dažādi torņi), ātrums ~ tāds pat. Čekots pāris dienu garumā kopš LMT ieviesa "neatkarību":

23143486.png

 

Visiem tiem sajūsminātajiem par jebkura veida mobīlajiem netiem. Neaizmirstiet, ka visiem šiem tehnikas brīnumiem kapacitāte nav bezgalīga - gan aparatūrā, gan starpsavienojumos. Saslēgsies pietiekoši daudz klientu un labākajā gadījumā nets būs tāds, kāds redzams manis ieliktajā bildītē.

Tāpēc, ja ir "vadu" alternatīvas - labāk izmantot tās. Ja bezvadu - tad radiolinki ar normnāliem ISP, nevis mobilie neti.

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pie manis lauku mājā, kur LMT nav 4G torņi tuvumā,  LMT 3G arī ir ātrāks :) Vienkārši izskatās, ka pilsētā LMT visa truba "aizsista", investēt dzelžu/trubu apgreidos īpaši negrib.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Mullja, veicas. Gan jau esi pie torņa, kuram vēl nav truba ciet. Pacieties, drīz būs.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Ātrumu tā globāli nosaka 3 lietas:
1) bāzes stacijas uplinks (priekš 4G torņiem parasti ir pietiekami resns pieslēgums 200+Mb/s, kāda optika vai kas tml.)
2) sektora caurlaidība (no galvas neatceros cik 4G skaitījās, bet kaut kur 150Mb/s bija) uz visiem šī sektora lietotājiem
3) konkrētā pieslēguma modulācija, kuru bāzes stacija izrēķina ņemot vērā attalumu un trokšņu daudzumu (SNR)

Ja par pirmajiem 2 jums nav teikšana, tad par to trešo iesaku padomāt. Bieži vien problēmas cēlonis nav signāla stiprums, bet gan trokšņu daudzums, dēļ kura jūs tiekat iemesti zemākā modulācijas klasē.
Pamēģiniet pamērīt ātrumu ar antenu un bez antenas. Bieži vien bez antenas ātrums būs lielāks, ja signāla stiprums ir kaut cik ciešams. Vienkārši, tās parastās 360 grādu antenas Huaway routeros pastiprina jebkuru signālu, arī trokšņus. Ja tev signāla līmenis ir pietiekams, tad tev trokšņu pastiprināšana nāks tikai par sliktu.

Link to comment
Share on other sites

Kaste02: LMT piedāvā "Neatkarību" telefoniem. Tad ko - lai to pielietotu, būs jāatgriežas pie vecajiem laikiem, kad teleponiem bija ārējās antenas? :D

 

Ja "truba" ir pilna, tad tā ir pilna. Vari spraust kaut 10 antenas. 200mb/s pietiekams pieslēgums? Tātad, ja useri gribēs 20mb ātrumu, tad to varēs saņemt tikai 10 bāzes stacijas "klienti".

 

Īsāk sakot, tas ko es jau rakstīju - mobilais internets ir mobilitātei, nekas vairāk. Fizikas un radio likumus neviens nav atcēlis.

 

Gan jau arī Didzim būs te ko piebilst :)

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tāds jautājums ,kāds ir meiģinājis šo Huawei E5172 modemu lietot āra apstākļos, nu protams ne mitrumā un lietū.Doma ir ielikt hermētiskā kastē un turēt ārā.

   
Link to comment
Share on other sites

Domāju, var turēt līdzīgas ierīces arī ārā, tikai ne pilnīgi hermētiskā kastē. Man gadiem ilgi tā strādāja dažādi rūteri utml. ~30mm ar putuplastu izoderētā kastē.Vasarā karstākā laikā tikai jābūt labākai ventilācijai.

Viens Linksys AP vispār pāris gadus nogāja parastā plastmasas sadales kastē, zem malkas šķūņa jumta, un vēl tagad dzīvs...

Link to comment
Share on other sites

Ja kaste vējojās, tad ir po! Līdz ko būs hermētiska, būs kondensāts. RIMI lielajā noliktavā, iekšā bija nenormāli liela noliktava ar -18 grādiem, šefi izdomāja ka tur vajag kompi, nabaga IBM, banānu kastē, iepakots putaplastos gadu nodzīvoja, sava termo zonā, tad gan nosprāga!

Link to comment
Share on other sites

 

 

kāds ir meiģinājis šo Huawei E5172 modemu lietot āra apstākļos

Man jau divas ziemas (un visu pārējo) dzīvo neapkurinātos bēniņos. Tas verķis labi silst. Man tik vien kaut kāda caura kartona kaste uzmesta virsū, lai no augšas pa kori ziemā

nesaputina sniegu virsū. Stāv uz grīdas tas verķis. Tur pie grīdas gan jau arī pasilts, jo nav sanācis vēl pieķerties ar siltumizolāciju un tur ir tikai sens skaidu slānis.

Link to comment
Share on other sites

Paldies vĪri ,ka nomierinājāt ,jo teorija ar praksi ,nekad neiet kopā.jo situācija ir tāda , ir 30 M augsts tornis ,galīgajā mežā,precīzāk Sunākstē, biju uzkāpis ,skats ir skaists ,var labi redzēt Aizkraukli, bija doma ņemt netu no vietēja provaidera ,bet nu tomēr tas egles un priedes ir biku augstākas un tiešā redzamība ar Sunākstes ūdenstorni nav, tapēc notestēju LMT 4 g netu uzliku āra antenu torņa galā un nets ir :),tapēc ir doma to modēmu ielikt tornī jo tā āra antenas vads ir tikai 10 m. un nepastāv iespēja ielikt siltā telpa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...