Jump to content

[Raksts] Asus Eee Pad Transformer TF101


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Īss ieskats Transformera lietošanā un izjūtās.

 

Brīvdienās rokās nonāca jau Boot.lv aprakstītais un apspēlētais Asus Eee Pad Transformer. Mēģināšu nekopēt aprakstu un izteikt savu pilnīgi subjektīvo vērtējumu.

 

Specene no ražotāja

 

Fiziskie dotumi un izskats

 

Sākšu ar to, ka Transformers nav nekāds biznesa rīks pēc izskata, jo "vāks" ir samērā apaļš, tāds kā nopīts un (vismaz tam kas bija manā rīcībā) krāsa bija kaut kas starp bronzu un tumši oranžu.

 

Nepierasta ir doka atvēršanas papildekstra, kas paceļ klaviatūras daļu nelielā leņķī pret galdu. Apmēram kā parastai galda PC klaviatūrai atveramās ķepiņas. Diemžēl šī ekstra ir diezgan šaura un atrodas vidū nevis malās, tas nenāk par labu stabilitātei. Kamēr darbojas pa doka virsmu, tikmēr viss OK, bet ja dokotam Transformerim gribēsies ar pirkstu pabakstīt ekrānu, tad nāksies pamatni pieturēt ar roku.

 

Fiziskā klaviatūra ir ļoti ērta rakstīšanai, šajā ziņā sūdzību nav. Virtuālā klaviatūra gan šķita pārāk liela, neatstājot pienācīgu vietu teksta aplūkošanai. Jāatzīstas, ka vienkārši aizmirsu izmēģināt latviešu rakstības zīmes, līdz ar to nevarēšu neko komentēt.

 

Jau noteikti ir pieminēts, ka pieejas vāciņi USB pieslēgvietām ir diezgan tizli un paši lec ciet, ar īsiem nagiem tā arī nespēju pienācīgi atvērt pieeju USB portam un pievienot ierīci. Nācās izlīdzēties ar koka zobu bakstāmo.

 

Nepatīkami pārsteidza arī lādēšanas pieslēgvieta, biju gaidījis, ka tā būs standarta microUSB (jo kā nekā gandrīz visas kaut cik modernās mobilās ierīces šādi lādējas. Varbūt tas saistīts ar to, ka Transformeris kvalificējas kā dators...).

 

Ja jau reiz par doku, tad jāatzīmē, ka tajā it kā esot iekšā papildu akumulators, kas kopā ar ekrāna daļā esošo akumulatoru nodrošinot līdz 16h darbības laiku. Man gan šķita doka daļa tāda kā patukša, diezgan viegla...

 

Ikdienas pielietojamība

 

Nu tad jāsāk spļaut Android virzienā. Pirmkārt Skype ir ļoti apgraizīta, strādā full-screen režīmā. Neizdevās pievienot Nokia bluetooth austiņu ar mikrofonu (uzrāda tikai MAC adresi, var pievienot, bet nevar izveikt zvanus), bet Nokia BT stereo austiņas strādāja kā pienākas.

 

Līdzi nākošais DOC, XLS u.c. dokumentu redaktors man palika liels noslēpums, it kā pogu izvietojums kā 2007. ofisam augšējā rīkjoslā, bet ikonas dīvaini neinformējošas un traki sarežģīta pat tik elementāra lieta kā teksta formatēšana. Atrast citu sakarīgu bezmaksas aplikāciju Android storē man neizdevās.

 

Tika izveikti nelieli testi ar bezmaksas offline GPS navigācijas softiem, bet tā arī netiku līdz saprātīgam risinājumam. Ja nu kādam ir interese, tad te ir nosaukti laikam visi pieejami GPS softi.

 

Jāatzīst, ka kameras ir samērā švakas un skaņa no iebūvētās skaņu sistēmas ir atbaidoša. Vadu ausis netika izmēģinātas, jo tās iepriekšējā dienā netīšām saplēsu :(

 

Rezumē

 

Dārgs verķis bez reāla pielietojuma un tas kas it kā ir paredzēts strādājošs out-of-box ir bezjēdzīgs. Var padīdīt kaut kādas spēlītes, pačekot internetu. Viss.

 

Salīdzinot ar līdzīgiem izstrādājumiem - tik pat bezjēdzīgs, bet ar fizisku klaviatūru, ķipa var mammītei pateikt kā iemeslu iegādei, ka izmantos skolas darbiem.

 

Komplektācija nabadzīga - Transformers un lādētājs (USB+ 220 štekeris).

 

Nerekomendēju. Muļķīgākais gadžets ko nācies sastapt. Ja ir kādi specifiski jautājumi, tad nekautrējaties!

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Sitadu tableshu lielakais speks ir foto, video informacija rokas turamaa iericee. Ari bilzaini pdf zurnali, flash video un foto weblapas. Kapec, Zak, no sada aspekta neapskatiji so devaisu ?

Visi ipones, 4'' androidi ir par maziem prieks sadiem merkiem, noder tikai tekstam.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nja, sorry, tieši bildes gribēju iemānīt ar USB flešku. Tā kā nočakarējos bezjēgā ar USB vāciņiem, tad padziļināta bilžu apskate vairs nebija dienas kārtībā. Bet jā - strādā. PDF žurnāli (130 lpp, 80MB) smuki bremzēja :D

Link to comment
Share on other sites

Homer J. Simpson

Sitadu tableshu lielakais speks ir foto, video informacija rokas turamaa iericee. Ari bilzaini pdf zurnali, flash video un foto weblapas. Kapec, Zak, no sada aspekta neapskatiji so devaisu ?

Visi ipones, 4'' androidi ir par maziem prieks sadiem merkiem, noder tikai tekstam.

Tas man šķiet arī ir vienīgais kam šo planšeti var izmantot, turklāt ja par šādu cenu 369 Ls tas tāpat ir skaidrs, ka parasts cilvēks visticamāk nopirks laptopu ar Intel Core i5 un i spēlītēs uzspēlēs, i tekstus un bildes apskatīs.

Link to comment
Share on other sites

Beidzot viens prātīgs teksts par šiem bezjēdzīgajiem super duper ūberkrutajiem gadžetiem, kas normāli ir tikai dārgas spēļmantiņas priekš tehno frīkiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kādi eksperimenti tika veikti, bet OsmAnd (OsmAnd+ maksas versija) ir lietoajam ar pāris klikšķu palīdzību. Atver programmu, izvēlies reģionu un kartes vektoru formātā ir tavā telefonā.

 

Bet jā tablete manā skatījumā ir pilnīgi bezjēdzīgs izstrādājums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

bet OsmAnd

 

Līdz tādam nemaz netiku :blush: Nav bijusi dikti tuva saskarsme ar Android.

Link to comment
Share on other sites

10'' ips tablete nav bezjedzigs izstradajums. Bezjedziga ir vienigi taa cena pashlaik. Tai jamaksaa 150 Ls un tuvaka gada, divu laikaa ari maksaas un tad es to pirkshu.

Ipads vispar ir vienigais apple gadzets, kas jebkad man ir interesejis.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 6 years later...
My skills

Nja, sorry, tieši bildes gribēju iemānīt ar USB flešku. Tā kā nočakarējos bezjēgā ar USB vāciņiem, tad padziļināta bilžu apskate vairs nebija dienas kārtībā. Bet jā - strādā. PDF žurnāli (130 lpp, 80MB) smuki bremzēja


 

Labots - Gestapo
  • Kādas šausmas! 1
  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...