Jump to content

Ar ko atšķiras virtual core un real core un kas tie vispār ir?


BlackBee
 Share

Recommended Posts

Sveiki!Es zinu ka esu padumjš, bet ar ko atšķiras virtual core un real core un kas tie vispār ir?Ceru kad atbildesiet.

Labots - Mežavecis
Līks tēmas nosaukums
Link to comment
Share on other sites

Artanis

Ja anglu mele nav svesa, tad zemak linki, kur palasities par atskiribu starp fizisku un virtualu daudzkodolu procesoru.

 

Fiziskie daudzkodolu procesori -

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Multi-core_processor

 

Virtualie procesoru kodoli -

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

 

Posted from my HTC

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Vilx, cepuri nost par izskaidrojuma kvalitati un pacietibu. Malacis!

 

Posted from my HTC

Link to comment
Share on other sites

Jaa perfekts Vilx skaidrojums, principaa taa saucamajaa "single core performance" ir diezgan liela stagnaacija peedejos gados:

 

http://www.tomshardware.com/reviews/processor-architecture-benchmark,2974-14.html

 

Tad ja, ir teiksim kaads quad vai dual procis no 775 soketa uz veikalu nav iipashi jeega steigties...

 

Ja vien nelieto nenormaali multi-thread optimizeetas applicaacijas

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Nav jau arī, ko tur īpaši vairs optimizēt... viss jau ir noslīpēts... vienīgais, ko vēl var - lielāka kešatmiņa, lai nav tik bieži gar RAM jāgramstās. Kešatmiņa, starp citu, arī aizņem visvairāk vietas uz silikona kristāla mūsdienās, un tās daudzums arī ir viens no galvenajiem cenu ietekmējošajiem faktoriem.

 

Gaidam kvantu CPU. :)

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Hyperthreading, jeb "virtuālie kodoli" bija tāds kā pusceļš starp vienkodola CPU un vairākkodolu CPU. To vari iztēloties kā CPU-siāmas dvīni. Tam ir itkā divi kodoli, kuriem tomēr ir kopīgas daļas. Kamēr katrs kodols izmanto savas lietas, tikmēr viss notiek paralēli, bet, kad vajag izmantot kopīgās lietas, tad vienam kodolam jāgaida uz otru. Tā kā biki ātrdarbības uzlabojums ir, bet ne tuvu tik liels, kā divu reālu kodolu gadījumā. Taču šādu CPU uzražot ir vēl lētāk, nekā CPU ar diviem reāliem kodoliem (jo tur tomēr ir kopīgas daļas). Tāpēc arī vispirms parādījās CPU ar Hyperthreading, un tikai pēc tam - ar reāliem vairākiem kodoliem.

 

Hyperthreading ir Intel bīdīts marketinga sauklis. Jēdziena nosaukums ir SMT, un tehnoloģija ir diezgan veca un pastāv dažādas iespējas kā to implementēt. Lai gan visumā esi uzrakstījis pareiz, tomēr, īpaši HyperThreading gadījumā kodols (excecution core) ir viens abīem virtuālajiem kodoliem, bet nav tā ka vienam kodolam ir jāgaida uz otru - ideja ir tāda ka abi šo kopējo resursu var izmantot vienlaicīgi, bet pārējais nepieciešamais ir katram atsevišķs. Kopēts jeb duplicēts ir tikai kodola vadīšanas mehānisms, jeb loģiskā daļa, kas faktiski galbā visu informāciju par to kāda programma tiek izpildīta, kura instrukcija jāpilda nākamā utt. Tāpēc palielinot kristāla izmēru tikai par 5 - 10 % bija iespējams radīt otru virtuālo kodolu. Veiktspējas pieaugums gan ir atkarīgs no konteksta un bieži ir minimāls, bet atsevišķos gadījumos var būt pat negatīvs - (Jā abām programmām faktiski ir jākaujas par vieniem resursiem un Kešatmiņu, kas specifiskos gadījumos var būt lēnāk nekā vispirms izpildīt vienu un tad otru programmu)

 

To var salīdzināt ar multifunkcionālu fabriku kurai ir vairāki jaudīgi dažāda tipa ražošanas konveijeri (execution core) un divas vadības (Pieņemsim ka tā pieder divām kompānijām) un abas vadības izmanto ražošanas resursu savu pasūtījumu (execution thread) izpildei, lai panāktu maksimāli augstu konveijeru noslodzi.

 

AMD gadījumā, ja runājam par upcoming Buldozer core būs daudz lielāka resursu duplicēšana un katram kodolam būs savs ALU izpildīšanas bloks, bet FPU būs kopējs. Tas ir kā pusceļš starp diviem neatkarīgiem kodoliem un klasisko SMT, kas varētu būt visai labs kompromiss, jo tieši ALU veiktspēja kļūst par noteicošo CPU lauciņā, bet FPU intensive taski pamazām virzās uz GPU pusi. Visinteresantākais no AMD Buldozer is tas, ka šis hibrīdkodols atsevišķos gadījumos būs spējigs izdarīt arī SMT pretēju darbibu - abus ALU izpildīšanas blokus ziedot vienai programmai t.i. no diviem mazākiem kodoliem mēs iegūstam vienu resnāku kodolu.

Ja nekļūdos mēs šeit gan runājam tikai par Brnahcn prediction gadījumiem, kad minēšanas vietā uzreiz tiks izpildīti abi iespējamie zari - viens uz viena otrs uz otra bloka.

Labots - Dawis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Cepums Vilkam par izsmeļošo atbildi, bet gribēju atžīmēt, ka procesors nav silikona čips, bet gan silīcijs.

Silikons ir beiži tiek pieminēts saistībā ar "Silicon Valley", kas tulkojumā nozīmē Silīcija Ieleja, un nekāda saistība ar silikonu.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Designing microprocessors is like playing Russian roulette. You put a gun to your head, pull the trigger, and find out four years later if you blew your brains out.

 

-- Robert Palmer, former CEO of Digital Equipment Corporation.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...