Jump to content

Jauns tarifu plāns — Nr.5


Ant_LV
 Share

Recommended Posts

tumsasgars, tas ir koks ar 2 galiem. Man tur ir rakstīts "Maksa par pārsniegto 1MB apjomu 0.001 LVL (0.0014 EUR)" (nav vārda "pieslēgta"), taču tas pats ir rakstīts arī webā - ar piebildi, ka šo "maksu par pārsniegto 1MB apjomu" ir īpaši jāpieslēdz. Turklāt es uz KAC gāju nevis pieslēgt to maksu, bet pārslēgt līgumu no beztermiņa uz 12 mēnešu - tas tika skaidrā tekstā pateikts un saprasts.

 

Tāpat es tomēr sagaidu kaut kādu pretim nākšanu no pakalpojumu sniedzēju puses, t.i., sagaidu, ka mani necentīsies apkrāpt, iekļaujot līgumā smalkā drukā kaut kādas nianses, par kurām neesmu informēts (šī ir lieta, par kuru BIJA vārdiski jāinformē).
Kāpēc es ko tādu sagaidu? Da kaut vai tāpēc, ka arī pats cenšos panākt pretim. Es rindā stāvēju 15-20 minūtes. Un es nevēlējos kavēt vēl vairāk tos Tele2 klientus (esošos, potenciālos), kas stāvēja vēl aiz manis.

 

Vabūt pavelkam analoģijas ar LTC? Bija viņiem tā akcija gadu mijā uz virszemes TV. Es tagad neatceros, vai rindā nostāvēju 2 vai 3 stundas kopā ar pārējiem, jo vajadzēja to sasodīto dekoderi. Līgums - protams, apjomīgs. Kā tu domā, cik ilgi cilvēki stāvētu rindā, ja visi izpētītu katru līgumā uzrakstīto vārdu? Es domāju, ka tādā gadījumā stundas laikā apkalpotu nevis 10-15 (nepārspīlēju, apmēram tāds bija temps), bet max 2 cilvēkus.

 

Tā ka… Tīri cilvēcīgi, Tele2 mani reāli uzmeta, apkrāpa. Jo [bez mana lūguma un bez manis brīdināšanas] iekļāva līguma labojumā / pielikumā / whatever punktu, par kuru mājas lapā minēts, ka klientam tas ir atsevišķi jāpiesaka.

 

Jā, starp citu, "smalkā druka" šoreiz ir burtiski domāts - tas teksts tiešām ir rakstīts 2 vai pat visas 3 reizes mazākiem burtiem nekā pārējais.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tumsasgars
Ejiet uz LMT, atbriivosiet tornjus

+1 Ta es varēšu visu laiku sēdēt ar 10mbiti/s nevis tikai no rīta un vakarā(+nakts) :D  Man pat neuztrauc vai būs bezlimits. pietiek ar 20+gb mēnesī,ja tur skatās kačā varbūt 80 ne vairāk.  

Protams tele2 vienmēr melo,nope,viņi vienkārši nebrīdina ne par ko vienīgie limiti ir kredītlimits 90+% un 90 vai 80% no datu plāna datu iztērētu. Kaut gan nekad neesmu pārtērējis. Tikai speciāli,tur pa 1,2 vienībām un nekā +++ rēķinā nebija,so atbilde ir cilvēki nelasa līgumus,tas kas ar ātrajiem kredītiem notiek (200% gadā ir "norma",kas gan lasa sīko druku?)

 

"mogo.lv čotkie parņi(atvainojos par leksiku),tgd šauj TV to reklāmu 2500EUR TIKAI 60 maksājumos pa 89.02??? 60*89.02=5341,2EUR Tad jau labāk hipotekāro ņemt,man bankā piedāvāja patēriņa kredītu uz daudz zemāku likmi (aptuveni 1800EUR mīnusā)."

 

 

 

,un paši neprot sevi kontrolēt,atstāt androidu,kas apdeitojas teju ne reizi 3stundās un vel ar kaudzi apiem? un tad bļaut man rēķins ir 4000ls nu ok izdīca no tele2,lai noņem,vot samaksātu 1 reizi 4000ls un tad būtu mācība,kā ir jaapietas ar mantām. :) tas tā +- /viedoklis no malas,nekas personisks/

Labots - tumsasgars
Link to comment
Share on other sites

tumsassargs, palasi cītīgāk, par ko bija runa. Citādi tāda pļūtīšana vien ir. Lai gan bāzt batonus ausīs, protams, arī vajag mācēt - tas palīdzot attīrīt vēderu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

palasi cītīgāk, par ko bija runa. Citādi tāda pļūtīšana vien ir. Lai gan bāzt batonus ausīs, protams, arī vajag mācēt - tas palīdzot attīrīt vēderu.

Es tak izlasīju. Tev sanāca šmuce ar MB,kurus tu iztērēji,bet brīdinājuma sms nesaņēmi? Taču tu nelasīji to piedāvājumu,viņam ar sarkaniem burtiem bija tad izcelts ka ir maksa par mb,vecajam turbo bija 0,00(ar pilnu maksu). Tad vel nianse ok.. sms tu nepamanīji vai viņa neatnāca,līgumu tu arī nepārbaudīji ok.. taču tu zināji ka tev ir 25G limits,zināji ka vari pārbaudīt tekošo bilanci(atjaunojas reizi stundā) sūtot sms uz 9911,vai mans tele2?

Zināji,bet pilnībā nekam nepievēršot uzmanību no 25gb,datu plāns tev pārvērtās par 50GB,kā to var nepamanīt? Nu te vienkārši ar bija pāris cilvēki,kas arī nekam nepievēršot uzmanību var pārtērēt 2-5-10GB mobilajam netam,zinot ka viņiem ir limits,MAKSA par mb(diezgan liela),bet tas viņus neuztrauc,un to es salīdzināju ar MOGO piedāvājumu,arī tur viss tiek smalki pasniegts,un uzreiz visi pat nelasot grābj,tag būs jūra bēdu brāļu,kam 2500kredīta vietā 6000atdoti.

Tikai tāpēc ka pārāk maz dzīvē tiek pievērsta lieta drošībai un pašu konfortam (lai nekas neatgadītos),bija ar vien gadījums ar metinātāju,kura dēļ uzgāja gaisā serviss un bankrots momentāli,visi dzīvi,bet metināt benzīnbāku,kad tajā ir benzīns??

Es domāju 5soļus uz priekšu. Man ir aps trubā,kas skaita cik MB iztērēti,tāds bija arī uz Symbiana uzlikts,man ir iespēja nočekot tekošo bilanci,lai es neiegrābtos 10000ls rēķinā par mobilo netu,un es to daru,man pat brīdinājumi nav vajadzīgi,pēc sesijas nočekoju cik daudz mb palikuši un miers un kā jau teicu esmu viens no tiem,kam ar tele2 rēķiniem problēmu nav,jo es zinu cik es pātērēju un ja kādreiz kāda kļūda būs,tad varēs salīdzināt datus un lai pārbauda,vai sistēmā nav kāda kļūda.

Link to comment
Share on other sites

Kādu brīdinājuma SMS? Tādu vispār var saņemt? :crazy: Labi, nezināju, nav gadījies :D

Sarkaniem burtiem? Daltoniķis esi? Melnu (vai gaiši pelēku, tagad nepateikšu) no sarkana neatšķir?

Arī vecajam turbo bija tā maksa, nevis 0.00. BET tikai tad, ja klients to pieslēdz. Vēl tagad mājas lapā stāv rakstīts (tas pats, kas iepriekš):

Lai saglabātu augstu pakalpojuma kvalitāti, Tele2 patur tiesības līdz esošā mēneša beigām samazināt datu pārraides ātrumu līdz 64 Kb/s, ja tiek izmantots lielāks datu apjoms nekā mēnesī bezmaksas noteiktais.
Ja vēlaties turpināt lietot mobilo internetu bez ātruma samazinājuma, papildu MB varat pieslēgt šādi:

    zvanot uz klientu apkalpošanas līniju 600;
    jebkurā klientu apkalpošanas nodaļā.

Tāds nosacījums ir bijis kopš brīža, kad sāku lietot viņu internetu. Jā, tur ir tas teksts "Maksa par pārsniegto 1MB apjomu" un "€ 0,0014*" - identisks tam, kas pielikumā. Tikai tā maksa stājas spēkā, ja to pieslēdz! T.i., ja klients pats painformē Tele2, ka vēlas pieslēgt to maksu.

 

 

P.S. Šahu spēlē?

Link to comment
Share on other sites

@@binary, redz, tu neesi pareizi izpratis.. Tev atsevišķi jāpieslēdz papildus MB, lai saglabātu ātru ātrumu, bet.. ja tu neko nedari.. turpinās skaitīties MB un ripo naudiņa ar to mazo ātrumu par tiem papildus MB (maksu par tiem papildus MB T2 neatceļ). Lūk, šajā vietā arī tu iekriti.

 

LMT tas ir atstrādāts lieliski.. līdz ko sasniedz limitu.. SMS klāt.. ja vispār gribi lietot netu, atverot pārlūku prasa vai bezmaksas un lēns vai attiecīgi samaksā 1€ un pieslēdz nākamo paketi.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

CAP, nu nezinu gan, sarunā ar Tele2 man tika stāstīts citādāk ;) Vai nu lēns, vai arī maksā.

 

LMT tas tiešām ir atstrādāts lieliski, BET ne gluži tā, kā aprakstīji - "augšējā gala" tarifiem nav limitu. Telefonā "bezmaksas" tarifiem - tiem jā, bija SMS un tā, kā aprakstīji.

Link to comment
Share on other sites

@@binary, Nē nē, ir tā kā saku.. T2 ir maitu lijas.. ja neko nedarīsi noplēsīs no tevis ntās ādas.. un sasniedzot limitu par pārsniegtajiem MB sāk iekasēt to maksu un nekas tur nav jāpieslēdz.. Jāpieslēdz ir tikai gadījumā, ja vēlies ātrāku netu, bet kā jau minēju.. maksu tas neatceļ. T2 tā ir vienmēr bijis.

 

LMT visiem tarifiem sasniedzot limitu sūta info sms.. un attiecīgi piedāvā turpināt bezmaksas lēns vai pāriet uz nākamo.

 

http://www.lmt.lv/lv/internets-datora-papildinat-interneta-apjomu?print=178

http://www.lmt.lv/lv/internets-telefona-apraksts?print=176

http://www.lmt.lv/lv/internets-plansetdatora-palielinat-interneta-apjomu?print=259

http://www.lmt.lv/lv/internets-majai ( un te jau ir bezlimita risinājumi)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jāpieslēdz ir tikai gadījumā, ja vēlies ātrāku netu, bet kā jau minēju.. maksu tas neatceļ. T2 tā ir vienmēr bijis.

Kad vaicāju viņiem, kāpēc ir tāds rēķins, man atbildēja, ka tas tāpēc, ka es esot 28. decembrī (kad pārslēdzos no beztermiņa uz 12 mēnešiem) pieslēdzis tos papildus MB. Tā nu man viņi telefoniski stāstīja. No tā izriet, ka, ja "es" nebūtu pieslēdzis papildus MB, tad rēķinam nevajadzētu būt lielāks. Exceptio probat regulam in casibus non exceptis.


Ja ātruma samazināšana ir domāta kā brīdinājums par to, ka sasniegts limits, lai klientu pasargātu no nekontrolēta pārtēriņa, tad tas pamatojums ("Lai saglabātu augstu pakalpojuma kvalitāti, Tele2 patur tiesības līdz esošā mēneša beigām samazināt datu pārraides ātrumu") arī nav īsti korekts.

Link to comment
Share on other sites

@@binary, pūderē smadzenes, neko vairāk :) Cik saprotu tarifs tev ir 25GB (t.i. tas par ko tu maksā noteiktu summu mēnesī) Viss pārējais ir par papildus maksu.. lēni vai ātri..

Link to comment
Share on other sites

@@CAP, https://twitter.com/binaryLV/status/434249273924800512

 

 

@Tele2Latvia Kas notiek, ja Turbo plāna gadījumā pārtērē 25GB, ja nav pieslēgti papildus MB? Par pārtērētajiem MB tādā gadījumā ir jāmaksā?

 


@binaryLV Ja nepieslēdz maksu par pārtērētajiem MB, pārsniedzot bezmaksas apjomu, par pārtērētajiem MB jāmaksā nebūs. Būs samazināts ātrums.

Vēl joprojām pūderē smadzenes?

Link to comment
Share on other sites

@@binary, palasīju.. ziņo par rezultātiem.. līgumā tev tā arī ir rakstīts, ka esi pieslēdzis tos papildus MB?!

Link to comment
Share on other sites

CAP, tur (nevis līgumā, bet pielikumā/grozījumos, ar kuriem beztermiņš uz 12 mēnešiem pārslēgts) maziem burtiem ir pieminēts "Maksa par pārsniegto 1MB apjomu 0.001 LVL (0.0014 EUR)" - faktiski tas pats, kas mājas lapā, tikai bez atrunas par samazināto ātrumu. Nav teksta par to, ka es būtu tos pieslēdzis vai atslēdzis. Nu tā neviennozīmīgi…

 

Iepriekš (pēc rēķina saņemšanas) jau sazinājos ar viņiem. Telefoniski it kā tika atslēgti tie papildus MB. Par pārrēķinu pateica, ka nodos info tālāk un dažu dienu laikā sazināšoties ar mani. Tā nu vēl joprojām gaidu, kad sazināsies…

 

Kas vēl jocīgi - to pieslēgšanu/atslēgšanu var veikt arī bez paraksta. Piezvani, nosauc datus par sevi un veic izmaiņas. Es pat nezinu, kā bez zvanīšanas tagad varu noskaidrot, kāds šobrīd ir stāvoklis - ir tie MB pieslēgti vai nav. Tai mans.tele2.lv kaut kā neatrodu.


---

Pāris vārdi šur un tur, rezultāts - "Tavam numuram jau ir veikts pārrēķins, tas būs iekļauts rēķina par februāri. ;)"

Nu tad atliek nomaksāt "lielo" rēķinu par janvāri, sagaidīt nākamo rēķinu un tad skatīties, kas un kā.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

@@binary, Nu redz, a ko es saku.. T2 ir čakarētāju kantoris. Pieļauju, ka tam tekstam par papildus MB maksu bija/ir tikai informatīva nozīme, tātad.. nevis tu pieslēdzi tos papildus MB, bet T2 reāli tevi izčakarēja.

 

Tu taču abonē konkrētu tarifu.. konkrētu datu plānu 25GB.. Pēc būtības T2 būtu tevi jāinformē tuvu vai sasniedzot limitu un jādod izvēles iespēja.. turpināt lēni un bezmaksas (ko teorētiski viņi tev tajā twitterī muld), bet kā praksē pierādās.. tad ņem to papildus maksu par tiem papildus MB.

 

p.s. ārpus tēmas.. twitteris ir nežēlīgi laba štelle. ko tik nav sanācis nokārtot ar pakalpojumu sniedzējiem, nezvanot uz info nr vai epastiem, bet vk aizrakstot twitterī :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

@@CAP, nu redzēsim. To, ka izčakarēja, es jau sākumā teicu. Tikai čakarēšanu mēs, šķiet, katrs pa savam saprotam. Pa manam, izčakarēja ar to, ka pieslēdza to papildus maksu, kaut arī es to nelūdzu. Vārdiski ar KAC darbinieku/darbinieci bija runa tikai par beztermiņa pārslēgšanu uz 12 mēnešiem akcijas ietvaros. Pieļauju, ka tā čakarēšana šajā gadījumā varētu būt arī "cilvēcīga kļūda". Hz. Februārī redzēsim, kas un kā.

 

Starp citu, es Tele2 internetu lietoju arī pirms 6-7 gadiem. Cik nu atceros, toreiz tie limiti (GB) bija smieklīgi mazi. Arī toreiz bija atruna, ka viņi patur tiesības samazināt ātrumu, taču praktiski daudziem (tai skaitā man) ātrums netika samazināts. Lieki piebilst, ka nevienam nebija jāmaksā par pārtērēto - arī pie 50 un vairāk GB patēriņa…

 

Par "abonē konkrētu tarifu" - man šķiet, ka tur lielākā nozīme ir nevis gigabaitiem, bet ātrumam. Vismaz pagājušgad radās iespaids, ka dārgākajam tarifam netiek limitēts, kamēr nākamajam tarifam ierobežo. Vismaz pēc LMT aprakstiem tā sanāk, domāju, ka Tele2 varētu būt līdzīga politika. Tāpēc arī ņēmu Turbo, nevis Klasisko - nav jau tā, ka visu laiku vajag lielu ātrumu, bet kad vajag, tad tomēr ir patīkamāk.

 

Nu vo, izskatās, ka viss būs atrisinājies. Par veikto pārrēķinu viņi esot aizvakar SMS sūtījuši (summa sakrīt). Droši vien uz interneta SIM, tāpēc arī palika nepamanīta. Būs vakarā jāpaskatās. Hz, moš tur arī par limita sasniegšanu bija kāda SMS. Tagad nemaz nezinu, kā tām SMS tādā cilvēcīgā veidā piekļūt :D

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

@@binary, Tajā interneta aplikācijā vai tad SMS neuzrādās? Mobile partner vai tml? Atceros, ka LMT/Okartei varēja redzēt SMS.. arī sūtīt

Link to comment
Share on other sites

Nu tajās desktop aplikācijās uzrādās. Bet mana interneta aplikācija ir iebūvēta rūterī (MikroTik), kuru knapi izdevās piedabūt strādāt ar modēmu. Kaut kad mēģināju tur SMS skatīties - radās iespaids, ka tas pasākums ir gļukains.

 

Pat ja nebūtu rūteris, nez vai to aplikāciju lietotu. Šķiet, varēja iztikt arī bez viņas. Ērtāk tomēr, ja ikdienā viss notiek fonā bez iejaukšanās.

Link to comment
Share on other sites

Kur jūs tur redzat papildus maksas pieslēgšanu? Tele2 lapā skaidri un gaiši rakstīts (un vienmēr tā bijis) cik baitu pienākas par fiksēto samaksu un, ka par papildus megabaitiem jāmaksā tik un tik tugriku. Šitā politika viņiem ir jau gadiem un ar to šie atšķiras no LMT.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...