Jump to content

Gribu nopirkt tumbas, cd&mp3&vinila atskaņotāju, pastiprinātāju


ambient
 Share

Recommended Posts

Vēlos nopirkt normālu audio sistēmu. Jaunu, labu, bet ne superexluzīvu. Ko ieteiksiet? Varbūt ir kāds normāls veikals ar normālu pārdevēju, kurš var ieteikt un nepiečakarēs. Cenas diapazons - ap 600-1000ls uz visu komplektu.

Link to comment
Share on other sites

Ja pērc jaunu sanāks šādi +-

CD aparāts jauns- 100-160Ls (ala bāzes sony - līdz kaut kādam marantz)

Vinila galds jauns entry level - 200 Ls un uz augšu (kaut kāds pioneer pa 90 Ls neskaitās - plastmasas gabals...lētucis - alternatīva - lietos vecais - 50Ls + jauna galva ar adati - 25-50ls vai vairāk, ja maks ļauj) Vinila galdam parēķini vēl latus 10-20 vai biku vairāk plašu un galvas kopšanas līdzekļiem.

Integrētais amps (obligāti ar PHONO ieeju) - nezinu kādi Ls 300-400 j a kas labāks. Kaut kāds plastmasnieks - 150 - 250...labs amps skaitās - smags, ar skrūvējamiem skandu vadu korektoriem, nekādas plastmasas spiežamās spīles kā mūzikas centriem.

Skandas : plauktinieces - 300Ls +-

Grīdinieces būs dārgākas....kaut kas sakarīgs sākas no latiem 400+-

Nu vē vadiņiem kādus latu 20 vai vairāk atstāj. Protams, nevajag aizrauties ar vadiem pa 100 Ls.

Tā pa rupjo .

Link to comment
Share on other sites

 

Vēlos nopirkt normālu audio sistēmu....

- Jaunu, labu, bet ne superexluzīvu.

- Cenas diapazons - ap 600...1000 ls uz visu komplektu.

 

Jauns komplekts un ap 600 ls, apseko ( ss.lv vai reklama.lv ) būs lietots un galvenais Jūsu vēlmes apmierinās.

bezcerīgs topiks...manuprāt.

Link to comment
Share on other sites

Pajem savas iecienītās mūzikas diskus, un aidā pa bodēm, saki kāds ir budžets, un uz priekšu

Kas tur sanāk

Baltaudio

Unisosns

AudioStars

?

Link to comment
Share on other sites

paldies par info. Uz baltaudio biju aizgājis - iedevu epastu, lai sagatavo man piedāvājumu.. tā arī nesagatavoja. Būs jāaiziet uz Unisonu un Audiostars.

Link to comment
Share on other sites

Legato Plus arī paskaties Barona kvartālā Cēsu ielā, tur ir jamo, klipsch un c..

Link to comment
Share on other sites

Vinilu tocc var pirkt lietotu. Es gan gandrīz visu esmu izdalījis jau, bet 40-60Ls robežās vēl šis tas ir. Ja kas - PM. Ogres Jānim arī gan jau ka kaut kas būs. Plastmasas pioneer un ko nu tur vēl ap 100Ls veikalos pārdod ņemt nevajag, tiem svars 2 kg :-) , vienkāršais ProJect Krasta ielā ap 200 izmaksās. Gemini uc plastmasas 1200to Tehniķu klonus neņemt nekādā gadījumā. Skandas - atvēli skandām ap 400-600 no budžeta, pārējais pietiks pastūzim un CD un vinilam, ja uz 1000 rēķinies.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par spamošanu, negribēju jaunu topiku celt, bet... Vai kāds ir klausījies Tannoy mercury M3 akustikas? Tagad ir piedāvājums- 100Ls un jādomā ātri- varbūt ir to vērts? Netā palasījos kādus divus desmitus atsauču- daži sūdzās par basa trūkumu. Nu nav tur basinieka, diemžēl...

 

Recommended amplifier power : 10 - 90 Watts RMS

Continuous power handling : 60 Watts RMS

Sensitivity : 89dB (2.8Volts @ 1 metre)

Nominal impedance : 8 ohms

Frequency response : 35Hz - 20kHz +/- 3dB

 

DRIVE UNITS

High frequency : 25mm (1") soft dome

Low frequency : 165mm (6.5") coated paper cone

 

CROSSOVER

Frequency : 2.7kHz mid/bass to high frequency

Type Acoustic Linkwitz-Riley crossover

 

CONSTRUCTION

Enclosure type : Front ported reflex

Dimensions : 850 x 203 x 270mm

Weight : 10.5kg (23.2lbs)

Finish : Black ash cabinet, with cherry front baffle and black removable grille

What Hi-Fi 5 star rated

Can be sand filled for ballast

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

m3 bija no tannoy entry level sērijas, maksāja ap 250 kādus gadus 12 atpakaļ, jautājums, ko ar viņām taisies aizvietot un kam spraudīsi klāt

Link to comment
Share on other sites

jap , domāju , ka nav sliktas, ja nokaulē pa 80 Ls :) par tādu summu ņemtu. Jāskatās, ka nav izgrabinātas :D :D kā vīri saka par subiem :D

Link to comment
Share on other sites

Oi, nē, es biju cerējis uz kaut ko no augstākas klases. NU ieraudzīju "Tannoy" un nopriecājos. :D Iesācēja kļūda. :D Nu gan sakrāšu kam labākam. tad redzēs. :)

Link to comment
Share on other sites

Tici man, jamām nav ne vainas, trance un hiphopam nederēs, vokālam, akustikai pat ļoti labi būs.

Link to comment
Share on other sites

Nu labākas par S-90B taču būs? ;) Lai gan- tumbas bez nekāda basa tomēr nav tumbas, es vēl par viņām padomāšu. Bass ir vajadzīgs visur- arī džezā un arī klasikā.

 

Slēgšu (JA nu pirkšu) pie technics'a 7700K (vismaz pagaidām) klausīšos klasiku, džezu, regeju, arī repu un kādu basīgāku mūziku- pārsvarā no platēm.

 

Pie tam tikko ienācās no mūzikas skolas bēniņiem perfektā stāvoklī philips, electrola, telefunken utt. firmās spiestās klasikas plates +vēl šodien AT 95E atnāca, rīt uz discomāniju aizčāpošu, melno shellu iepirkšu. :)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

bass jau arī būs atkarīgs no telpas, no novietojuma ut.t...nebūs tā, nebūs nekāda basa. Viss atkarīgs no gaumes, pieraduma. es ilgāku laiku paklausos mazos CHR 70 gen 3 skaļrunīšus - liekas ir bass ir viss, tad piemetos missoniem - liekas , ka par daudz basa :D nu s90 (kuras man pēdējā laikā putekļus krāj) - vai kino zāles subs vispār liekas basa kosmoss...tā ka katram savs. Jāklausās, kas patīk, tas jāņem nevis uz aklo pēc cipariem, kaut cipari ar dod ieskatu ir vērst vai nav.

Kaut gan man laikam basa vecums pārgājis -izmantoju to mēreni, nav apakšas baigā prioritāte, tiesa pēdējā laikā skanīgāku mūziku klausos un mazie FR ļoti patīk, pasūtīju vēl vienus, ko doma iemest tajās pašās kastēs. atšķiras ar papīra difuzoru (CHR 70 - alumīnija) , nedaudz labāku jūtību un samazinātām augšām priekš vintage skanējuma. iemetīšu atsauksmi, kad atnāks . saucas - CHP 70 gen 2.

post-57155-0-80528300-1320783334_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

par jebkurām s90 būs labākas, bet nu ja vūfera diametrs tev noteicošais, tad labāk skatīties šeit vai šeit

ps es tavā vietā paņemtu p30 tannoy'us no esesa bez kaulēšanās, izturēs vismaz pāris pastiprinātāju un avotu apgreidus

Link to comment
Share on other sites

Nē nu paga paga, džezā kontrabasa dunēšana un klasikā tubas, timpānu un lielās bungas skanējums izpaliek? Katrā mūzikas žanrā ir vairāk vai mazāk bass, tāpēc man tas ir svarīgi. "Kalbasņikus" gan neklausos, (nu tik cik kādā "pasācienā") ja klausītos ikdienā, gan jau kaut kādu subi ar P.M.P.O 3000W ieķertu. ;)

 

Es pavisam vienkārši gribētu apgreidu no S-90B, jo paklausoties aizlienētās tannoy plauktinieces (vienā citā topikā rakstīju) es dzirdu, ka augšas un viedēji-augšējas skaņas skan! Asenēm tās frekvences pļerkst un nav skaidras. To labi var dzirdēt klausoties klaviergabalus un neatkarīgi vai no plates, vai FLACa.

 

Pie tam- uz basģitāras taču ir balstīts bezmaz vai viss tas reggae un dub/ska stils! Tajā ziņā asenes ir labas, bass IR patīkams. Nu man dilemma tagad.

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

basam bez kvantitātes ir viena tāda mazliet būtiskāka īpašība kā kvalitāte, kas nav tieši proporcionāla basinieka diametram diemžēl, pāriesi no eseniecēm uz ko labāku varbūt sapratīsi

Link to comment
Share on other sites

Basa kvalitāte ir ļoooti subjektīvs jēdziens, manuprāt.

 

Nevajag iebraukt galējībās- briesmonīgi dunošs bass, kur skaļrunim ir mazs diametrs un liels gājiens lielākajai daļai ļaužu (ieskaitot mani) nav patīkams, bet vai kādam patīk (godīgi) pilnīgi sauss, līdz vēmienam precīzs bass? Domāju, ka nē. Man jau patiktu "zelta vidusceļs" spēcīgs, zems bass, bet ne izļurbājies. Tāpēc jau es jautāju par konkrētām skandām, konkrētā forumā, zinošākiem cilvēkiem. Pie tam, uz vienu jautājumu neviens tā arī neatbildēja.

 

Vai kāds ir klausījies Tannoy mercury M3 akustikas?

 

Ā un vēl- kāds būtu arguments cenas sišanai uz leju? Nekas nenāk prātā :D

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

Atbildēšu konkrēti: Man ir bijušas Mercury M2. Normālas plauktinieces, nekas izcils, tādu ir daudz. Protams, labākas par S30 vai PC tumbočkām. Paklausījos kādu brīdi, tad atdevu pa 70Ls. M3 ir, liekas, tie paši skaļruņi, lielākā kastē. Līdz ar to skanējums būs līdzīgs, tika bik' labāks, uz tilpuma rēķina.

Link to comment
Share on other sites

Nu skaidrs! :)

 

Domāju, ka rīt sazvanīšos ar to cilvēku, sarunāšu kādā brīvdienā paklausīties. Un tomēr, par to cenu, a ko man teikt? Es pats nevaru izdomāt iemeslu, kāpēc viņām būtu jāmaksā zemāk par 90-100Ls palīdziet, kāds :D ietaupīt ta' gribās!

Link to comment
Share on other sites

pirms tiem pašiem ~12 gadiem bija izvēle starp m3 un profile 633 (vecāks modelis, bet slēgtās kastes), profili bija pārliecinoši pārāki jebkurā jomā (abām 16cm basinieki un tolaik lietoju tās pašas s90 pirmo inkarnāciju), atkārtošos vēlreiz, ņem p30 bez kaulēšanās

ps tornim cepums, pavisam aizmirsts uzskatāmais materiāls :>

Link to comment
Share on other sites

uijopcik, palasījos par p30 atsauksmes. augšas dzidras, vidi skanīgi, basi zemi. Ja rīt jau nebūs pārdots, pērku. nnoname- es esesu 3x pārmeklēju a šamās tak reklama.lv :D

 

Tur vēl uz vietas jāskatās stāvoklis, jo bilde no googles ;)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

un kursh tad raksta taas atsauksmes ?? :) kaada vieteejaa portaala pokemoni [ ar hvz kaadu dzirdi/ sapratni ] jeb kaads sakariigs vispaaratziits aarzemju audio zhurnaals ?

var jau sarunaat varbuut arii taa-- atstaaj kjiilas naudu par 1 akustiku, un panjem vienu, aizbrauc maajaas , pieliec blakus savai s90 un uztaisi normaalu a/b testu. un paklausies. patiik, nepatiik, kas patiik, utt utjpr... Un tad buus skaidrs.

Labots - kevins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja M2 ir plauktiniece, un M3 tikai lielāka kaste, tad jā, tur basu var izvilkt zemāk, bet droši vien basam arī augs GD, kas ne vienmēr ir labi, un var arī lielā mērā dot tikai psihoakustisku efektu, ka bass ir dziļāks, bet tā precizitāte var zust.

p30 izskatās ir vēl atsevišķš 16cm basinieks, tikai tīri basiem, tipa 2,5 joslu sistēma. Tur jau tiešām vajadzētu būt labākai situācijai arī basu jomā, jo midbasam iespējams neiet pašas zemākās frekvences. Pasīvais radiators tas laikam nav, jo kastei ir arī ports.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Šodien sazvanījos ar pārdevēju. Viņs ir Jelgavā, un tā atkal ir problēma, jo es pats esmu bez mašīnas un tagad jārunā ar sencīšem un viņiem, kā vienmēr nav laika un gribēšanas pēc darba pa tumsu dzīties uz Jelgavu. (divi darbi kā nekā :( ) Kevin- ideja par vienu tumbu nav slikta, bet man būs grūti pierunāt sencīšus līdz turienei aizbraukt vienreiz, kur nu vēl divreiz. Pie tam, pārdevējs teica, ka ir jau divi citi interesenti, tā ka es vairs nezinu ko darīt. :unsure: Ja mēģināšu runāt uz brīvdienām aizbraukt līdz Jelgavai, tad tās skandas, iespējams, vairs nebūs. No pārdevēja viedokļa- labāks klients ir tas, ar kuru mazāka ķēpa, vai tad ne?

 

Te apskats no sakarīga, vispāratzīta ārzemju žurnāla: http://www.gramophon...1998/120/772743 :)

Labots - nezinīc
Link to comment
Share on other sites

1) Nu līdz Jelgavai ir ērta vilcienu satiksme;

2) vakarā pēc darba varu Tevi paraut līdz turienei, atpakaļ gan pašam būs jātiek...

Saprotu, ka tumbas ar vilcienu vest nav viegli, varam sarunāt arī ka nākamajā rītā aizvedu.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

nee nu protams neziniiti, es jau nevaru tavaa vietaa visu izdomaat / sakaarot. protams, ka nolika naudu, savaaca kastes, neuzdeva jautaajumus = ideaals pirceejs .....

Link to comment
Share on other sites

Ja tas ir tas pats puisis/onka , no kura es pirms 2 gadi ņēmu savus Tannoy (pēc telefona izskatās), kurš dzīvo Kadiķu ceļā vai Strautu ceļā, tad jams šīs ved no UK. Nekādu "uz mājām paprovēt" ar šo sarunāt nesanāk un par cenu kaulēties arī ne. Bez tam līdz stacijai tur ui ui cik tālu. Ja nu tikai sarunā ar Ivo kādu štelli, piemēram, ka tu ar Ivo uz Jelgavu aizbrauc, skandas atstāj bagāžniekā un otrā dienā Rīgā savāc ;-) Protams, tas ar Ivo viss jārunā :)

Link to comment
Share on other sites

Varu pardod Marantz + canton audio sistemas komplektu....

 

1100ls

 

Sikāk ja vēlies PM

Labots - BROKS
Link to comment
Share on other sites

jā pa lietotu 1100 , nu nu , kas tad tev tur tād ekskluzīvs . ka jāslēpj PM :D

Link to comment
Share on other sites

Ivo- Rītvakar nekur netieku, ir neatliekamas darīšanas. Es pārdevējam rīt piezvanīšu un akustikas aizrunāšu 100% un par braukšanu pakaļ sarunāsim kaut kad. Savādāk nekā. Nu ņemšu bez klausīšanās. Sliktāk par S-90 jau nebūs. ;) (Es teišām ceru.)

Link to comment
Share on other sites

tad vienīgi pirmdien....

Link to comment
Share on other sites

Uz Jelgavu iet gan vilcieni, gan mikriņi, tādā ziņā nez vai ir problēmas tur tikt. Man tēvs kādreiz S-90 ar vilcienu viens pats atgādāja no Rīgas. Panesa vienu gabaliņu, tad otru, un tā pa solītim līdz vilcienam, un no vilciena. Galu galā var arī auto noīrēt, ja ir tiesības.

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu cilvēkam šādas izvirtības ir nesaprotamas. 35AC ar vilcienu :)

1986. - 1988. gadā piecos no rīta cēlos, lai ar pirmo eļektričķu brauktu uz Sergijev Posad, tolaik Zagorsku, tālāk ar autobusu līdz Pereslavļ-Zaļesskij, kur 9:00 jau stāvēju pie rūpnīcas veikala, kur ar Dzintara smaržām pielabinātā pārdevēja bija piezvanījusi iepriekšējā vakarā pa fiksēto telefonu uz kojām un informējusi, ka Ļenta Škoļnaja 525m tiks izmesta pa 2rub90. Tad nu mugursomā 3 kastes un pa kastei katrā padusē un atpakaļ uz Maskavu. Parasti braucām divatā un attiecīgajai kompānijai mēnesi bija kur muzonu iekšā rakstīt...

post-81709-0-95513500-1320909961_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Long John

Tiešām, jaunā paaudze galīgi "mīksta" palikusi... :)

Paņem līdz plēvi ietīšana (ja nu lietus), kārtīgu garu striķi, lai var "rokturi" uztaisīt, katru kasti savā rokā uz cilpo uz vilcienu.

Ja pašam abas nav iekšā atstiept,pasauc līdzi draugu.

 

Es jau opja vecumā, bet 2 palielas tumbas tieši tādā veidā pērn vedu... :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...