Jump to content

Vēlos palīdzību laptopa iegādei


edgpavl
 Share

Recommended Posts

Sveiki, esmu ieslīcis portatīvā datora meklējumu jūrā, izmeklējoties caur neskaitāmiem i-veikaliem, izvēlējos ka vislabāk man patīk 1a.lv piedāvātā produkcija, cik palasīju arī atsauksmes par to kantori labas. Tātad datoram sākotnēji nebiju iecerējis iztērēt vairāk par 250 Ls, bet nu tagad šķiet cenu griesti ir uzkāpuši līdz 300+ Ls.

Tātad dators nepieciešams principā darbam ar grafiskajām programām, sākot ar Photoshop, līdz pat After Effects u.c. video apstrādes programmām, bet neko vairāk. Būtu labi ja arī kompis pavilktu kādu spēlo, jaunāku par 2007. gadu, bet nu geimošana noteikti nav prioritāte. Svarīgi lai dators pietiekami labi darbotos multitasking apstākļos, kad vienlaicīgi tiktu darbinātas vairākas programmas.

Par skaitļiem man skaidrība itkā ir, tomēr galīgi nēesmu zinošs par procesoru, videokaršu utt. modeļiem, kurš ātrāks, labāks, jaunāks. Lejā iepostošu pāris linkus ar kompjiem uz kuriem metu aci, tomēr vēlētos lai jūs varētu mazliet apskatīt visus 1a.lv piedāvātos portatīvos datorus, un varbūt man ieteiktu kādu piemērotāku variantu. Katrā ziņā man ļoti svarīgi ir ietaupīt, tomēr ja tas manāmi varētu traucēt pildīt kādas no manis uzskaitītajām darbībām, tad protams esmu gatavs izdot arī mazliet vairāk. Nevajag jau arī neko ūber ātru, galvenais lai nebremzē, un nelago darot mazliet advancētākas darbībās kā filmu skatīšanos un dokumentu rakstīšanu. Tātad cenas limits varētu būt ap 300+ Ls ,un mazliet vairāk.

 

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5750g_xtreme_gt2/7921459/

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5749/8826810/

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_n5040/6098443/

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/asus_x54hy/7586961/

 

Citos forumos iesaka protams pašu pirmo variantu, jo viņam ir i3 procis, 325 Ls es vēl ar asarām acīs varētu sakasīt, mazliet vairāk arī, bet es vēlētos lai kāds, cik nu iespējams ,detalizētāk aprakstītu plusus un mīnusus, un overall viedokli + mazliet pasearchotu, un piemeklētu man iespējams kādu sulīgāku variantu.

 

Liels paldies jau iepriekš !

Link to comment
Share on other sites

Vēlos ņemt no 1a.lv, jo viņi tagad piedāvā jaunu akciju ,kur ir iespēja līzingu nemaksāt pirmos 3 mēnešus, jo datoru vajag praktiski tagad, bet naudas uz šo brīdi nav.

Tāpēc vēlams ieteikt kaut ko no turienes, vai arī cita e-veikala, jo šā vai tā ņemšu uz līzinga.

Link to comment
Share on other sites

Nu tad vienozīmīgi meklē kādu lietotu ap 50 pagaidām.Ja to nevar sakasīt tad ar līzingam nesanāks ar pēc 3mēnešiem.Un datoru vispār ir stulbums pirkt uz līzingu dēļ procentiem vien ko pārmaksāsi.Var būt pastāv kautkur bez procentu līzings,kāda akcija,tad protams cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Nu tie procenti nemaz nav tik traki, 30% tur pat tuvu nav, manā variantā sanāks pārmaksāt vien 20+ Ls. Kompi vajag tagad, jo esmu patstāvīgā kustībā (studijas) + ir vairāki pasūtījumi, kurus nevar ar šo visu apvienot, jo mājas stacionārā datora veiktspēja ir maigi sakot vāja, un to lieto visa ģimene + ir vēl mīnusi. Es nezinu kādu datoru var lietotu pa 50Ls paņemt, bet nu tāds man noteikti nederēs...

Vispār ne jau par to es vēlējos šeit diskutēt pirmkārt, bet nu paldies.

Link to comment
Share on other sites

Nu protams pa 50nekāds darba zirgs nesanāks :) Tad Tavs pirmais variants ir ok.Acer ļoti man apmierina lietoju šo marku četrus gadus.Apmēram pirms mēnesi paņēmu līdzīgu Asus.Nekāda vaina,bet nav arī pagaidām darbināts ar ļoti smagām programmām.Lai gan palasot te forumā par šiem ražotājiem pārsvarā nav tās labākās atsauksmes.

Link to comment
Share on other sites

Ok tātad esmu iegājis finiša taisnē ar http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5750g_xtreme_gt2/7921459/ un http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5750g_xtreme_gt2/7921459/ ,vairāk jau sliecos uz Acer, jo lētāks, un pēc statiem izskatās ka vienīgie mīnusi ir lēnāks Ram un HDD, bet nu then again, vēlētos dzirdēju kādu komentāru no jums, vai īpaši daudz nezaudēšu izvēloties Acer nevis Asus, varbūt varat ieteikt ko citu no 1a.lv šajā cenu apjomā ? Paldies

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Stipras aizdomas, ka šī komponente laptopa dzīvi ļoti saīsina.

nVIDIA GeForce GT540
Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es labāk neieteikšu neko un it sevišķi kaut ko noteiktā veikalā. Vienkārši brīdinu, ka ar nVidia čipiem iespējams var būt problēmas vairāk nekā Intel vai AMD. Ja tas nav svarīgi, tad manu tekstu var ignorēt.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, paldies. Bet ja pieliekam klāt šo kompi http://www.1a.lv/dat...e_5749/8826810/ kuram protams overall veiktspēja būs mazāka, tomēr principā man viņš izskatās ne tik daudz sliktāks par to Aceri pa 325 Ls. Videokarte nav nVidia, un tur aprakstā tiek raksturota kā ļoti jaudīga utt. Tas varētu atbilst patiesībai, un vai arī šajā komplektā neslēpjas kāds "āķis" ?

Un ja vēl paņemam šo http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_n5040/6098443/ ? Cena ievērojami zemāka (atlaide no 310), vienīgais vecāks procesors cik saprotu, cik daudz, ko tas maina/var ietekmēt?

Iespējams stulbi jautājumi, tomēr gribu izvēlēties maksimāli labu variantu gan veiktspējas, gan cenas ziņā.

Labots - edgpavl
Link to comment
Share on other sites

Lai objektīvi salīdzinātu (ne labāks/sliktāks, ļoti jaudīgs/super jaudīgs, jaunāks/vecāks procesors), jāskatās konkrēto modeļu un to atsevišķo komponenšu testu rezultāti.

Piemēram, http://www.anandtech.com/bench/Mobile/137

Ja Tevis interesējošie modeļi sarakstā nav, piemeklē modeļus ar sakrītošiem parametriem. Šādi piemeklējot skaitļi nebūs pilnīgi precīzi, bet būs vismaz aptuvens novērtējums. Nu un tad var salīdzināt skaitļus un domāt, cik vajag un cik ir vērts. Var lietot esošo datoru kā atskaites punktu: vai būs pietiekami ar 2x ātrāk, vai vajag, lai ir 2,5x ātrāk?

Lai noskaidrotu "āķus", sameklē pāris padziļinātus konkrētā modeļa apskatus un izlasi no viena gala līdz otram. Īpaši pievēršot uzmanību pieminētajiem mīnusiem--ar tiem būs jāsadzīvo!

Link to comment
Share on other sites

Paldies par palīdzību, tomēr pa brīvdienām mazliet vairāk paskatījos, un ir radušās pāris neskaidrības, ceru uz jūsu sapratni un palīdzību. Tā kā neesmu baigais guru, ceru ieteikumus dzirdēt +/- vienkāršotus un/vai detalizētus. Tātad pagaidām esmu nokļuvies pie 5 datoriem. Pats meklējot visus detaļu modeļus, un salīdzinot tos esmu iebraucis baigā putrā, tāpēc vēlētos atkal lūgt padomu no zinošākiem cilvēkiem..

 

Papildus lietas ko es vēlētos uzzināt, piemēram ar ko tieši i3 procesori ir labāki par vecajiem, cik ļoti un kā tas ietekmē veiktspēju? Vai ir vērts izvēlēties lapsi ar i3 proci, nevis datoru ar vecāku procesoru bet +/- augstākiem pārējiem rādītājiem (lielāks RAM un ram ātrums, lielāks HDD ātrums, labāka videokarte etc.).

Kas ir ar tām Intel HD Graphic videokartēm. Esmu pamanījis vairākus labus variantus, ar labiem pročiem un pārējo, bet ar šādu video karti. Kādas ir tās sniegtās iespējas, iespēju limits? Nesen draugs iegādājās vienu no Acer Emachines laptopu ar diezgan vidējiem rādītājiem, un ar šādu Intel HD Graphic 3000 videokarti, un spēlē jaunākās spēles uz max settingiem... Protams man spēles nav galvenais faktors laptopa izvēlē, bet nu still...

Ko īsti nozīmē "Dynamic" pie videokaršu aprakta?

Atceramies ka kompi izmantošu darbam ar grafiskajām programmām kā Photoshop, Illustrator līdz After Effects. Svarīgi lai dators spētu labi darboties multi tasking apstākļos, cik zinu tad tam ir svarīgs RAM, vai ne ? Kādu spēli arī vēlēšos uzspēlēt ik pa laikam, bet nu ne fanātiski, un tā nav galvenā interese.

 

 

 

Lenovo IdeaPad G570 (308 Ls) http://1a.lv/datortehnika/portativiedatori/lenovo_ideapad_g570_ru/8247589/

 

Pieņemama cena, man nezināms procesors (ntel® Pentium® Processor B940, 2.0 GHz), labs RAM ātrums, un itkā laba videokarte (AMD Radeon HD 6370M, atmiņa 1Gb).

 

 

DELL Inspiron N5040 (249Ls) http://1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_n5040/6098443/

 

Procesors - Intel® Pentium® Processor P6200 (3M Cache, 2.13 GHz), ātrs RAM, un šāda video karte Intel HD Graphics, atmiņa 1,7Gb (Dynamic), protams arī cena smuka.

 

 

Acer Aspire 5749 (275 Ls) http://1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5749/8826810/

 

Šim ir i3 procesors, nepārāk liels un ātrs RAM, un šāda video karte - Intel HD Graphics 3000. Te arī es vēlētos uzzināt ko vairāk par to, cik ļoti datora darbību ietekmēs i3 procesors, ja pārējie stati nav tik labi.

 

 

Asus X54HY (279 Ls) http://1a.lv/datortehnika/portativiedatori/asus_x54hy/7586961/

 

Šis arī izskatās tīri interesants variants, procesors - Intel® Pentium® Processor B940 (2M cache, 2.0 GHz). 4Gb Ram (max 4Gb), pietiekami ātrs -1333 MHz, un šāda video karte - AMD Radeon HD 6470M, 1Gb.

Acer Aspire 5750G Xtreme GT2 (325Ls) http://1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5750g_xtreme_gt2/7921459/

 

Šis ir pagaidām variants kuru plānoju ņemt, sasniedz aptuveni manus budžeta griestus. i3 procesors, 3Gb 1066 Mhz RAM, 5400 apgr./min HDD un laikam galvenā komponente šajā komplektā - nVIDIA GeForce GT540 video karte, kura gan iepriekš tika aprakstīta kā iespējami nedroša.

Vai tiešām šis ir izteikti labāks variants par pārējiem nosauktajiem, īpaši iepriekšējo Asus ?

 

Liels paldies !

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...