Jump to content

Istabas akustikas izvēle


maartinsh
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Vajag padomu!

Situācija sekojoša - pašlaik ir laika gaitā savācies:

1.Technics resīvers SA-DX950 http://www.crutchfield.com/S-U7tCrVmnzRW/p_133SADX950/Technics-SA-DX950.html

 

x133SADX950-F_MT.jpeg

2. Priekšā - S-90F

771.jpg

3. Rigonda centrs un vūfers

23wo6dw.jpg

4. Aizmugurē šādas

1399316.jpg

Izmantoju pārsvarā filmām, kādreiz kādu mūziku no datora palaist vai radio paklausīties. Resīvers pieslēgts pie kompja ar optisko kabeli. Likās, ka skaņa ir +- OK :) Neesmu nekāds melomāns, muzikālās dzirdes NAV, diemžēl... :) Tagad ir veikts remonts istabā un gribas drusku kaut ko glītāku, modernāku laikam arī mazāku ielikt. Un 90nieces tomēr dzīvoklim par traku - negribas kaimiņus tracināt.

Jautājums, ko iesakat paņemt vietā? Resīveru atstāšu, arī centru un vūferi varbūt varētu (vai arī nav vērts?), bet pārējās tumbas vajadzētu kaut kādas mazākas. Uz ko skatīties budžeta kategorijā? Saprotu, ka S-90 nav nekas īpašs, bet kaut kā tie mazie plastmasas grabulīši arī nevieš uzticību - liekas, ka izmēram tomēr ir nozīme - kas būtu tas vidusceļš starp izmēru, skaņas kvalitāti un cenu? Kā jau teicu, neesmu muzofīlis, bet kaut kādu s*du arī negribas nopirkt :) Gribu, lai skaņa ir vismaz tik pat laba kā līdz šim! :D

Vai ir vērts skatīties uz kaut kādu nepārāk dārgu mājas kinozāles komplektu, kaut ko šādu piemēram?

http://www.panasonic.lv/html/lv_LV/Produkti/Blu-ray/Blu-ray+Disc%E2%84%A2+m%C4%81jas+kinoz%C4%81les+sist%C4%93ma/SC-BTT770/overview/8145934/index.html

SC-BTT770EPK-HiRes-Image__Image--[1]((Europe))-1ZoomA1001001A11C18A24109E02452.jpg

Jebkurš padoms vai komentārs būs noderīgs!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    21

  • uldiss

    17

  • maartinsh

    27

  • Kaspars12

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Risinājumu "viss no vienas kastes" neiesaku, ja var atļauties ko citu. Priekšai vari kādas kompaktākas grīdinieces paņemt, pārējo varētu arī atstāt, ja tiešām vajag 5.1 . Apsver domu par normālu stereo sistēmiņu.

Link to comment
Share on other sites

Nē nav vērts, jo tās mazā

modernās plastmasas tumbeles skan netīri pašas par sevi + vēl piedevām "plānais" d klases resīvers. Ja nepatīk s90 frontā, tirgo tās nost un liec priekšā tās mazās ala jaunās s30 ar mīksto pīkstuli, Jo tev ir sabs un bass pietiks.

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Jā piemirsu, telpa nav liela ~ 17 m2, taisnstūrveida, no sienas kur stāv TV un priekšējās tumbas līdz dīvānam ~ 3m

2evydj6.jpg

Kas tās jāunās s30 ir? Tu domā no X-line sērijas varbūt?

Ko no grīdas tumbām varētu būt vērts pirkt budžeta galā?

Link to comment
Share on other sites

ja tikai filmas pamatā skaties, neredzu jēgu no grīdiniecēm priekša. Tāda tipa kē tev aizmugures - ar tādu izmēru priekšā pietiks. aizmugurē var kaut ko mazu, jo aizmugurēm nav jābūt skaļām un mega kvalitatīvām. centrs var palikt imho, ja dizains der. nezinu, ja liktu grīdinieces , kaut nu budžeta gala - 200-300Ls , es mainītu tavu H klases panasonicu pret ko labāku - stereo ut.t. Jo pats teici, ka pamatā filmas skaties, tad neredzu jēgu pēc jaunām stereo - tad labāk ss.lv kādas grīdinieces, ja ļoti gribas - var pa 80 -100 ls atrast - šad tad kas sakarīgs parādās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

a H klase nevar būt uz mosfetiem ? :D slinkums googlēt, bet liekas panasonic visos savos mini centros un lielajos rešos liek H klasi....

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

osscar, neatbildeeji - kaadas plaukta tumbinjas domaaji?

Veel kaadi ieteikumi vai komentaari? Varbuut kaadi konkreeto modelji?

Link to comment
Share on other sites

es domāju kaut ko tāda tipa, kas tev ir aizmugurē. vienīgi plauktiniecēm svarīgi ir novietojums - statīvs vai plaukts , vai pie sienas jāliek. Nezinu, domāju jebkas nedārgs der, tikai skaties lai ir 8 omi jo esošajam resim 4 būs par zemu.

 

aizmugurēm kaut kas tāds mierīgi derēs -http://www.servo.lv/BrowseProducts.aspx?category_id=11006003 jo ir lētākas par RRR. a savas esošās rrr liec priekšā.

nezinu vai tev ir vērts radikāli visu sistēmu mainīt.

Link to comment
Share on other sites

No autora ieliktās saites

Te tiešām nav H klase :)

 

Enhanced Class H+ Amp Circuitry: Class H+ amp circuitry minimizes heat generation, for maximum efficiency.

Link to comment
Share on other sites

ir. turklāt integrētie mosfeti - paskaties bildes netā - 2 čipi pie maza radiatoriņa , tāpēc arī ir H klase + ventilators. nauda jātaupa :D

 

tā arī ir H klase - lai samazinātu siltumu - barošana tiek modulēt atkarībā no ieejas signāla, tobiš barošana tiek turēta biku virs izejas signāla līmeņa . G klasē tiek brutāli slēgāts starp dažādām barošanām - piem. 30V pie maza signāla un 50 pie liela. kaut gan tehniski bieži vien nav korekti pakaidrots kur ir G un kur H. šīs klases ir biku ekonomiskākas par B bet švakākas par D ekonomijas ziņā. Pamatā lieto PA un resīveros, mini centros - etc - visur kur vajag ekonomēt vietu, jaudu . var ieekonomēt uz mazākiem trafiem un radiatoriem. protams kvalitāte ir biku sliktāka kā B klasei...sorry par offt. Tas ka nosauc par H + nenozīmē ka nav H :D

Link to comment
Share on other sites

jā sapratu, kā tas var būt domāts. pīs :)

AA - nu tas tā lai smukāk skan, tipa sākumā mazāks THD, bet tad ar trepi uzlec augšā. A klase tā nav, bet tur ir mēģināts samazināt klasiskās AB klases pārslēgšanās kropļojumus - Tur visādas bija variācijas - new class A, new AA ut.t.

Link to comment
Share on other sites

mārketings, aizmirsti, tas nozīmē pliku neko, kādas "supertehnoloģijas" ražotājs tur ielicis, galvenais ir kā skan

Link to comment
Share on other sites

nu tiem visem aparātiem izejā ir kaut kādi opampi, kuri nav A klases režīmā tīri tehniski :D Nelauzi galvu par to. Techiks mīlēja izvērsties tur ar visādiem risinājumiem jaudiniekiem, parasti tas vis s bija kaut kādu čipu izskatā. Lietu sarežģī un nosauc kaut par 3 aaa, bet tā nav klasiskā A klase. punkts un miers.

Link to comment
Share on other sites

Guest kBarabanovs

Šis vislabākais variants - .

Labots - kBarabanovs
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Kristerīt, apdzēries esi Ziemassvētkos? Turpini dročīt uz savām s90 tālāk un beidz te stulbības rakstīt...

Link to comment
Share on other sites

Tominsh331

tas ir labs :D

tai S90F kuru kā subi izmantotu vajadzētu tweeteru un midrangi novākt - kautkas jau sanāktu, bet pārāk basīgs domāju :D

Link to comment
Share on other sites

nevar saprast, vai nu kārtējais vācu brends kas atdevies ķīnai vai kā, bet ja jaunas ap 150...nu nez liekas aizdomīgi lēti,...parasti tomēr budžeta tumbeles ar transportu uttt....vismaz savi 300ls sanāk

Link to comment
Share on other sites

tas , ka ražo ir ok, bet ir jau tādi no kuriem tikai nosaukums paliek....pārējais ir fake

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Rakstīts, ka par divām. Un amazon.de jau arii cena ir 250 eur par divaam ;)

Bet pa lielam es jau tik taa, skatos. Taapat gribas kaut ko mazaaku, neuzkriitoshaaku (te vairaak runa iet par istabas iekaartojumu). Bet no otras puses gribeetu tieshi griidas tumbas, jo plaukta akustiku iisti nav kur novietot un pie sienas negribeetos karinaat prieksheejos. Statiiva risinaajums arii iisti nepatiik. Taapeec arii metu acis uz taam "kinozaaleem" - tas buutu labaakais "dizainiskais" risinaajums :D Varbuut varat ieteikt kaut ko tamliidziigu peec dizaina (tievas, garas :D) no budzheta gala bet arii ar pienjemamu skanju?

Link to comment
Share on other sites

nebūs pieņemama skaņa nevienai plastmasas kinozālei un rēķinies ka tās "tumbas" pat kaķis var apgāzt.

Link to comment
Share on other sites

Varbuut varat ieteikt kaut ko tamliidziigu peec dizaina (tievas, garas :D) no budzheta gala bet arii ar pienjemamu skanju?

 

Manuprāt tu prasi neiespējamo. Ja arī ir tieva gara un labi skanoša akustika, tad noteikti ne budžeta galā. Ir daudziem ražotājiem t.s. lifestyle sērijas, bet lētas viņas parasti nav.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
maartinsh

Par priekšējām tumbām tagad tāda doma - vai nu grīdas akustiku aptuveni izmērā kā Mission m34i (osscars mani te netieši uzvedināja uz tādu domu :)) vai arī plaukta akustiku. Parādījās iespēja novietot plaukta akustiku - izskatās, ka būs TV skapītis ~ 1.8m plats, 0,5m augsts - varētu blakus TV novietot akustiku. Varbūt nav tas pats labākais izvietojums (par tuvu?).

Par tām Mission m34i labas atsauksmes, bet, cik skatos, nekur nav īsti pieejamas. Ko līdzīgu varat ieteikt? Arī par līdzīgu cenu, vajadzētu līdz Ls 200 iekļauties...

Ko no plaukta akustikas ieteiktu?

Link to comment
Share on other sites

ar ko tavupraat griidas akustika atshkjiras no plaukta akustikas ?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...