Jump to content

Mājas Signalizācija !


db8
 Share

Recommended Posts

Nesen mani pamatīgi "piekāsa" mājas signalizācija ! Un es tiku apzagts, zagļi paņēma un pārgieza mājas elektrības kabeli, visā māja pazuda elektrība, kas noveda pie tā ka arī signalizācijas atslēdzās jo nebija elektrības. Tāpēc mans jautājums ir, vai visas signalizācijas ir atkrīgas no elektrības padeves ?

Vai arī ir tādas kuras darbojas, tad ja pazūd elektrība ?

Link to comment
Share on other sites

un kā tu domā, ja loģiski padomā? Gan jau ierīkojot to žņaudzies ar naudu un nepieliki papildus avārijas gadījuma elektrobarošanu, respektīvi aklumātorus. Te nu tev rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Ir tāda, kur akumulators iekšā un kad pazūd elektrība tev par to tiek paziņots ar SMS.

Edit: Kaut vai šis brands. Pārdod arī Latvijā, tikai, kā parasti, cik Eiropā EUR tik Latvijā LVL

http://www.marmitek.com/

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

Nesapratu, Tev bija tikai signalizācijai skaņai, vai arī pieslēkta apsardzes pultij? Ja pirmais ko tad brīnies, ja otrais tad nesparotu kapēc no pults neziņoja ka pazudusi elektrība. Man tiko pazūd elektrība pēc minūtesiz zvans no apsardzes ka nav toka. Bet protams pati signalizācija ir ar akumulatoru kurs var strādāt bez uzlādes 24 stundas

Link to comment
Share on other sites

Visām puslīdz normālām apsardzes sistēmām ir iespēja pieslēgt akumulatora bateriju.

Tev tā nav nekāda apsardzes sistēma, bet gan parodija.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu Ok sakaidrs, bet piem kura būtu labāka sistēma, ja nu gadījumā tiek izists logs mājai, tad ir jāliek kādi kustību sensori, vai kaut kas tamlīdzīgs, jo tgad jau tie zagļi muļķi ar nav. Labāk izsit logu nevis durvis uzlauž, tad pa logu ielien un visu iznes.

Link to comment
Share on other sites

Sensori ir visādi, gan uz stikla sišanu, gan kustības, gan mitruma utt. Zazinies ar n ormālu kantori, visu tev apskaidros.

Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

Nu izvēlies tādu kurš atrodas pēc iespējas tuvāk tavai dzīvesvietai. Lai ātri var ierasties. Parasti tad šie arī uzstāda signalizāciju pēc visām tavām prasībām. Nu to visu infu var atrast netā.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Da lābi, varbūt apgaismo mūs ar savu kaktu kantori ?

Kustību, logu sensori tagad taču katrā normālā mājā ir.

Link to comment
Share on other sites

Tātad secīgi:

1) visām normālām signalizācijām ir centrāle (centrālā kaste, vvz. kā viņu sauc). Un tur normāli ir jābūt akumulators, visticamāk tā ap 12 V, skābes, neapkalpojams. Kāpēc skābes? Tāpēc, ka labāk panes aukstumu. Aķis, vismaz manējam tur stundas 6.

2) sirēnā ir veselīgi, ja ir vēl viens aķis. tad gadījumā, ja pārtrūkst strāvas padeve un nobeidzas centrāles aķis, sirēna sāk kaukt. Un nav īpaši daudz variantu kā to apklusināt, ja vien neizjauc un nenovāc klemmes. Man ir vēl 3. pakāpe: pirms abiem akumulatoriem stāv UPSis (to tur vajadzēja citām lietām). Visi kopā tie var bez strāvas dzīvot var šķiet vismaz kādu diennakti.

3) es, personīgi, daudz signalizācijas firmas nezinu, zinu DSC, jo man ir šāda. Vēl esot tipa Paradox, un vēl vesela jūra apmēram tādu, bet toz labāk zina signalizācijnieki.

4) diezgan sakarīgs kantoris ir Loks, biju tur pirms 2 nedēļām, cenas tam ko toreiz meklēju man patika. Bet tas paša ziņā.

5) lirika: nevajag ņemt e-baja signalizācijas, kā arī labāk ne bezvadnieces (vienalga no kurienes). Ja ir iespējams izveidot drošu un labu vadu savienojumu, tas strādās uzticamāk un ar mazākiem līdzekļiem, kā tās bateriju uzpariktes. Lauku mājā vispār bezvadnieces likt nevar, ziemā kā reizi nestrādās (dēļ aukstuma).

6) mobilais risinājums, kas par visām problēmām vai trauksmēm Tev paziņos ar SMS maksās tā ap 200 LVL klāt pie pilnībā komplektētas signalizācijas sistēmas cenas (tā vismaz bija pirms gadiem 2-3). DSC arī tāds ir, ja nemaldos. Bet tas jāpēta dziļāk, labi neatceros.

Link to comment
Share on other sites

Man ir laba pieredze tieši ar bezvadnieci. Laukos tiek lietota GE Simon XT bezvadu signalizācija. Nekādu problēma nav arī salā, viss darbojas perfekti, kaut arī daži devēji stāv āra garāžā. Bačas devējiem tur kādi 3 gadi. No katra devēja ir atgriezeniskā saite, ik pa laikam tiek "aptaujāti" devēji, ja kāds neatbild vai nosēdusies bača tiek dota ziņa uz centrālo pulti. Pultij ir aķis, no aķa strādā arī sirēna, iespējams pielikt arī GSM moduli. Laukos savilkt no katra šķūņa un garāžas vadus nav tik vienkārši (piemēram no pirtiņas kas atrodas ~100m attālumā) tāpēc arī izvēle krita uz bezvadnieci. Signalizācija strādā arī ar dūmu detektoriem, kas arī ir ļoti būtiski lauku saimniecībai.

Labots - saf
Link to comment
Share on other sites

Jāpiemetina vēl, ka signalizācijas efektivitāti garantē tieši tas savienojums ar centrāli un ekipāža, kura brauc uz katru trauksmi skatīties, kas notiek. Plika sirēna maz ko dod. Par to, kādi sensori ir, un kur viņi jāuzstāda, labāk prasi profesionāļiem. Mans papus senāk 10 gadus nostrādāja tieši pie signalizāciju vilkšanas, tur nemaz tik vienkārši nebija - visādi knifi bija, kā pareizāk novietot, ko jāņem vērā, utml.

Link to comment
Share on other sites

Pie centrālās pults var arī neslēgt, jo no viņiem nekāda jēga tāpat nav (atbildību apzagšanas gadījumā arī nenes)

Galvenais signalizācijas mērķis ir atbaidīt zagļus.

Nekādi dižie knifi nav - vienīgais, ja ir kaķis vai suns istabā, tad ir jāliek tādi, lai nereaģē uz dzīvniekiem.

Principā pašam izurbties cauri ar slēgumiem un programmēšanām ir murgs.

Link to comment
Share on other sites

IMHO tieši otrādi. Bez centrālās pults nav jēgas, jo tā sirēna tāpat ir kaķim zem astes. Tikai skūti puiši ādas jakās iebiedē zagļus. Atbildību, protams, viņi nenes par apzagšanu, bet priekš tā savukārt ir apdrošināšana. Protams, var jau arī otru ceļu iet - naher par signalizāciju, vienkārši apdrošinam visu. :)

Link to comment
Share on other sites

Parasti signalizāciju liek priekš prastiem zagļiem, narikiem u.t.t., tie arī bēgs prom arī no sirēnas (ja vispār gribēs apzagt māju, kur ir apsardzes sistēma).

Bet ja māju ir noskatījuši nopietni zagļi, tad arī viskrutākā apsardze to neglābs - piemēram kā tad apzaga gerkenu ar visām nopietnām sistēmām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...