Jump to content

Failu menedžeris ar specifiskām fīčām


usver
 Share

Recommended Posts

Iesakiet, lūdzu, failu menedžeri, kurš spētu aizstāt TotalCommander. Freeware, uzņēmumā lietojamu.

Iepriekš tika lietots TotalCommander ar paša pirktu licenci, taču ar licencēm viss ir sarežģīti un jābūt pirktām uz uzņēmumu, lai reāli varētu lietot uz uzņēmuma datora.

 

 

Prasības:

 

* Pats svarīgākais - iespēja brīvi rediģēt ZIP failus. Ieej, spied F4, parediģē pleinteksta failu iekšpusē , ver ciet redaktoru - prasa "vai saglabāt izmaiņas". Un tad automātiski updeito ZIP failu.

* Tabi, komandrinda, 2 paneļi, lai var slēgāties

* Iespēja konfigurēt šortkatus uz iecienītajiem

* Favorīti, protams - lai nav katra šāre ar roku jāraksta

 

 

Apskatīti ir FreeCommander, UnrealCommander (favorīts, bet neprot ZIP failus updeitot), FAR. Pēdējais ZIP failus prot lietot, ir plašs cienītāju loks, taču lauzties nedēļām, kamēr pieradīšu pēc 5+ gadu vindozīga failu menedžera lietošanas - nu paldies.

 

Ir cerība uz UnrealCommander + kādu TotalCommander pluginu (UC prot lietot TC pluginus), taču ātrumā izmēģinātie vēlamo efektu nedod.

Iesakiet, lūdzu, pozitīvo pieredzi, kas atbilst šādām prasībām.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

FAR ir foršs, bet ļoti specifisks un lietojams tad, ja ir dzenāts NortonCommander vai MidnightCommander. Nebija tādu prieku bērnībā :)

 

7-Zip failu menedžeris arī prot updeitot failus (jahū!), bet nu tik mazspējīgs, ka bail. Ikdienā tabus, komandrindu arī vajag, lai varētu efektīvi darboties.

UnrealCommander pieliku 7-Zip TC pluginu - tas ir tikai formāta atbalstam, visa sekošana "vai fails ir ticis rediģēts" gulstas uz failu menedžera pleciem.

Link to comment
Share on other sites

Sorry par oftopic, bet ko Tu rediģē taij ZIPā, plaintekstā. Es arī šo to esmu plaintekstā rediģējis, bet ZIP nekad, tapēc tāds izbrīns. Tu viņu ar Replace čakarē, seciurity nolūkos?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

ggg97: ZIP failā iekšā ir pleinteksta faili - *.SQL, *.TXT, *.JAVA, *.PHP, utml. Tos vajag palabot. Neba nu bināro ZIP failu pašu.

 

 

ZB ekstraktēt rediģējamo failu uz kādu brīvu folderi, parediģēt, tad kopēt atpakaļ arhīvā.

Tā vietā, lai ar F4 atvērtu 1 konkrēto failu, parediģētu, aizvērtu un pateiktu, ka "jā, saglabāt". Un viss.

Mēģinot ar citiem redaktoriem, tie spiežot F4 atver pa taisno, ļauj saglabāt, bet no TEMP mapes mainītos failus neieliek atpakaļ arhīvā kā to dara TC un 7-Zip. Pierasts pie ērtībām, tagad kā bez rokām, ja regulāri kaut ko tādu ievajagas. Darba specifika.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Es savulaik darbā to TC flešķā turēju. Man bija speciāl paredzēta fleška priekš tā. Vakarā, kad gāju mājās, rāvu ārā.

Link to comment
Share on other sites

tā laikam ekstrēmā variantā būs arī jādara - jāglabā TC flašā. :>

 

HIGH-Zen: ideja OK, visu vērt vaļā ar 7-zip, tas varētu strādāt arī iekš UC. Labāk nekā nekas.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Diemžēl es neesmu redzējis kaut ko labāku par FAR + 7z pluginu, kas spēj pilnvērtīgi darboties ar zip arhīviem, rediģēt pat tos zipa zipā. Pārējām progām tas variants nozīmē atharhivēt, palabot un pievienot atpakaļ zipā un aizstāt.

 

Ja to 7z var piekurbulēt vēl kādam failu menedžerim, tad varētu izdoties, bet te jautājums, kas tad būs txt failu redaktors un no tā arī atkarīgs, kā saturs tiks iemests atpakaļ arhīvā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Orion7
Necromancers Dos Navigator - FAR analogs, ja pacenšas var sakonfigurēt interfeisu, ka pat neatšķirsi no Far. Ir arī Linux versija, kas nav pat jāinstalē, atzipo un lieto. Lasa un raksta zipus, rarus u.c, ja vien ir attiecīgais arhivators (rar, zip, unzip).
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka
(labots)

Bišķi ne pa tēmu, bet vai tad TC nebija licence, ka Tu drīksti uz uzņēmuma kompja lietot savu personīgi pirkto versiju, kas arī uz personīgā aparāta uzinstalēta, pie nosacījuma, ka viņus nedarbina vienlaicīgi? Slinkums tagad lasīt, bet es savulaik šito skatījos un uz tā pamata uz darba dampja lietoju - protams, tikai uz sava agregāta. Man gan nošupads, bet šķiet, ka tur šķirbas nebija...

 

EDIT - nu, šito somāju:

The registered version may be installed on as many computers as desired, as long as it is used by only one person at any one time (I.e. one installation at home and one at the office used by the same person). Therefore you need only one licence for a port connection between two computers. The usage by multiple people at the same time (on multiple computers) requires additional licences.

 

Protams, ja Tev tur n cilvēki lieto tos kompjus, ta savādāk.

Labots - Baigais Janka
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kantoris neriskēs ar datortehnikas aizturēšanu, lai tiesā pēc gada pierādītu, ka darbiniekam bija sīksofta licence.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu nezi, man i ļoti liels kantoris, bet tomēr "riskē" :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Baigais Janka: paldies, šis varētu noderēt - pajautāšu pārbaudes onkām pašiem un noskaidrošu, kā tur īsti ir ar tām licencēm. Tā jau būtu pavisam forši :)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nāksies vien lauzties iekš FAR (cik nu tur tā darba).

Link to comment
Share on other sites

Леший

It kā ir MC versija vindulim, pats netestēju, nav windas. Bet, ja funkcionāls ir tāds pats, tad pieļauju, ka tas tev derēs. Linuxīgais variants varēja strādāt ar zip pa taisni.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...