Jump to content

Barošanas bloka ventilators


vvv
 Share

Recommended Posts

Datoram sācis grabēt barošanas bloka (550 W, 14 cm, Tecnoware) ventilators. Laikam ventilators jāmaina.

Saprotu, ka vietā jāpērk 14 cm ventilators. Vai ir svarīgi citi ventilatora parametri - ražotājs, apgriezienu skaits minūtē, trokšņa līmenis, t.i. tiem jābūt tādiem pašiem kā esošajam, vai arī pieļaujamas atkāpes?

Vai ventilātoru barošanas blokam ir sarežģīti mainīt? Darīt to paša spēkiem vai tomēr to uzticēt servisam?

Paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nav nekaa sarezgiita. Tikai jaamaak lodeet un skruuveet.

. Karlsonu peec izmeeriem taadu pashu vajadzees.

Link to comment
Share on other sites

Grabošu karlsonu tiešām labāk nomainīt, ir bijuši pieredzē gadījumi, kad barošanas bloka ventilators vienkārši noķīlējis un apstājusies dzesēšana, kā rezultātā nokūries baroklis.

 

Ja barošanas blokam garantijas vairs nav, mierīgi, kā jau Viesturs pieminēja, var skrūvēt vaļā un mainīt nost. Dažiem barošanas blokiem ventilatora barošana nāk uz štekeri, citiem vadi ir vienkārši pielodēti platei. Tad jāņem standziņas, lodāmurs, kembriki un jāveido pašam no jauna. Nekā sarežģīta tur nav.

 

Ja blokam tomēr ir garantija, ieteiktu konsultēties ar firmu, kur tas iegādāts. Garantija visticamāk šinī gadījumā nebūs spēkā, jo tā ir kustīga detaļa, kas izdilst, taču ja tiks veikts nesankcionēts remonts garantijas laikā - noplēstas / sabojātas marķējuma uzlīmes, zem kuras parasti atrodas vismaz viena no barošanas bloka korpusa skrūvēm, problēmas var būt stipri lielākas, ja ar barošanas bloku kas notiks pēc tam. :hi:

Link to comment
Share on other sites

nnoname

bez izmēra otrs svarīgākais parametrs būs gaisa plūsma, ko propellers nodrošina, vēlams nelikt ar zemāku par 20-30% kā oriģinālam, bet nu 14cm modeļiem diži liela izvēle nebūs...

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ātrām atbildēm.

Nupatās biju izjaucis to barošanas bloku. Jā, pie vainas ventilators - tā plastmasas kustīgā daļa pie centra ieplaisājusi. Ir ventilatoram štekerītis, pat nevajadzēs neko lodēt. Neatradu nekur uzrakstus par gaisa plūsmas vērtībām utml. Vienīgais uz ventilatora uzraksts - DC12V 0.2A. Uz paša barošanas bloka ventilators pieminēts - Ultra Silent. Gan jau jebkurš 14 cm daudz maz derēs.

Vēlreiz paldies par atsaucību.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

 Atkal tā pati problēma. Vecā tēma par to pašu PSU ventilatoru. Toreiz ieliku barošanas blokā 14 cm Xilence ventilatoru. Štekerītis, kas bija iekš PSU, protams, nederēja, bet veiksmīgi piespraudu ventilatoru molex štekerī (šim ventilatoram tāds bija, reizē ar 3-pin). Skatos pēc datumiem, divarpus gadus nomainītais ventilators godam nokalpoja, tagad sācis grabēt. Kamēr vecais dators, jaunu PSU, laikam nepirkšu, iztīrīju, no skata viss izskatās labi, atkal domāju nomainīt ventilatoru.

 Tad jautājums biedriem, pēc jūsu pieredzes, kādas firmas 14 cm ventilatoru ņemt? Kurš būtu uzticamāks darbībai tādā PSU. Cik papētīju pa mūsu interneta veikaliem, neatradu, ka tiktu piedāvāti speciālie PSU ventilatori, korpusa ventilatori tikai. Un arī nemaz tik lielā izvēlē šis mans izmērs nav. Gaidīšu jūsu ieteikumus. Rīt pa dienu pasūtīšu. Šodien biju līdz tuvākai pilsētai aizbraucis, lielveikala datorbodē apprasījos, šie teica, ka pēdējā laikā tie 14 cm ventilatori viņu veikalā nav bijuši, vairs nav modē tādi, vai.

Link to comment
Share on other sites

 

 

šie teica, ka pēdējā laikā tie 14 cm ventilatori viņu veikalā nav bijuši, vairs nav modē tādi, vai.
:wtf:  kas tad ir modē? 40mm spindzekļi vai? ieraksti salidzini.lv  "140mm case fan"
Link to comment
Share on other sites

 Tubus, paldies par atbildi. salīdzini.lv skatījos. Ja ir tā, ka štrunts par izvēli, visi viņi daudz maz, tad O.K. Bet varbūt biedri zina, kuri ir uzticamāki. Saprotu, ka tiem propelleriem ir kaut kāds resurss, kas vienkārši izbeidzas. Neorientējos tajos nemaz un negribās nopirkt mēslu, lai arī viņš lēts, jo jaukt datora PSU regulāri, lai mainītu ventilatoru, liela vēlēšanās nav. Kaut arī, varbūt, ka es te par daudz sīkumojos, jāņem vienalga kurš, rezultāts līdzvērtīgs.

Link to comment
Share on other sites

Sāksim ar to, visi ka tie Tecnoware, Intertech, Tacens ir pārcenoti PSU, (jeb sliktākas kvalitātes/jaudas PSU ieliek smukā korpusā un pārdod dārgāk)

Un otram ventilim tā pati vaina?

2,5 gadi ir kaut kā sasodīti maz priekš tik lēniem ventilātoriem.

Var iemēģināt cooler master, vasyli medical

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man vesels maiss ar 12niekiem kjiinieshiem, savaa laikaa tepat no viena biedra par simbolisku atliidziibu ieguuts staav. Laiku pa laiam kaadam no klientiem uzlieku, pirms tam veel nedaudz ieeljoju, suudziibu nav, trokshnju arii nav, straadaa gadiem. Taa kaa iipashi uz firmaam var neiecikleeties. Peerc tik nost, to kas patiik.

Vispaar reizi 2 gados taapat ir veseliigi izjaukt arii psu pa daljaam, izpuust no putekljiem un saeljljot fanus. Tas gan vairaak atkariigs no taa kaa saimnieks dziivo, lai gan ir arii taadi, kam gada laikaa viss aiziet ciet a putekljiem.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Jāliek Noctua!

Bet ja nopietni, ir gadījies nopirkt arī stirkšķošu Noctua, aizskrēju uz bodi un laikam izskatījos tik nikns, ka ātri apmainīja pret normālu.

Kad gadījās ķibele ar simtgadīgā OCZ Stealth@stream 600W PSU ventilatoru (kļuva paskaļš pat pēc eļļošanas), ieliku Corsair High Pressure ventilatoru, kura propellers tur lēnā garā planē ap savu asi, pieslēdzu pie Molex caur rezistoru, lai pārāk ātri netrako.

Vispār, ja nepērk tos nezināmas izcelsmes melnos lētos ventilatorus, pārējiem nav ne vainas, jāskatās gan apgriezieni tehniskajā specifikācijā, piemēram, Scytche Kaze Maru 500 apgriezienu ventilators varētu būt par švaku PSU. Brāķis mēdz gadīties arī viszīmolainākajiem karlsoniem.

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies visiem par atbildēm. Sapratu, ka nav vērts diži iespringt. Jāņem da vienalga kāds, gan būs labs. Apskatījos internetveikalu piedāvājumus. Ļoti daudz ir ar led gaismiņām, tādu nevajag. Kas atliek, nemaz tik liela izvēle vairs nepaliek.

Link to comment
Share on other sites

Jā bet tā arī nepateici kas notika (lai citi zinātu), atkal sasprēgāja vidus stiprinājums, vai nokūpēja tinumi?

Link to comment
Share on other sites

Nē, nekas nenokūpēja. Griežas, tikai lielāks troksnis, tāda kā pastiprināta vibrācija. Kad izjaucu, skatījos, likās, ka pārāk liela lufte asī, izdilis kaut kas. Nezinu, vai spriežu pareizi, varētu būt, ka tā ventilatora stāvoklis barošanas blokā (horizontāli un ar muti uz leju) nav tas pateicīgākais ilgmūžībai. Varbūt tikai brāķīgs eksemplārs man gadījies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...