Jump to content

Rimi tirgo 'pilnus' DVD diskus?


TasEsmuEss
 Share

Recommended Posts

Kad bija spiesta lieta pēc plates maiņas pārinstalēt Windows, Bauskas Rimi nopirku divus digidata DVD-R 16X 4,7 GB 120 MIN diskus. Attaisu iepakojumu, ielieku datorā - HDD (sarkanā) lampiņa visu laiku deg, dators tā kā bezgalīgi ilgi to disku lasa. Mēģinu rakstīt - nevar. Viss bremzē ar orģinālo rīku. Ieeju rakstīt caur vienu programmu (uzticama) un pēc ilgas mocīšanās parāda, ka disks nav tukšs, izmet ārā un bļauj, lai ieliek citu. Izmēģināju ar otru disku un tas pats.

 

Pēc tam paskatījos joka pēc tam diskam uzpūtu elpu, lai noraso, skatos, ka apmēram 1 cm no diska beigām ir tāda kā līnija apkārt gaišāka. Pārējais disks ir tā kā jau ierakstīts ;D Zinu ka citiem diskiem ar aci var to redzēt, ka ir ierakstīts - tur ir tumšāks.

 

Jāmet tie diski būs miskastē, veltīgi izcūkota nauda, laiks kādas 4h, kamēr visus vajadzīgos failus sabāzu pa fleškām, atmiņas kartēm utt.

 

Joka pēc ieliku iekšā tādu pašu disku, kas pirkts agrāk un jau kaut kas ir ierakstīts. Skatos, ka tas strādā labi un uzreiz nolasās, citi diski arī strādā.

 

Saprastu ka Maximā pirktie diski pa pāris sanķikiem kad ir uz atlaidi varētu neiet (tie gan visi man iet), bet nu Rimi :D

 

Kādam ir līdzīga problēma bijusi? Kur lai vispār pērk šādas lietas? Ir tak pa gadiem pirkti tie diski simts un viens, nekad nav bijis tā, ka nevar ierakstīt vai ka neiet. Bet tagad divi uzreiz, no viena veikala, viena plaukta.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Rimi maxsima kaksima visi ūķi vienādi. Tirgo lētos mēslus. Risinājums nepirkt matricas vispār. USBKey vai USBHDD2.5 ir stipri ērtāk lietojami.

Link to comment
Share on other sites

Superneto pirms kāda gada nopirku līdzīgus, tikai CD. Pēc laika atklāju, ārējā mala viņiem tumšāka - defektīva Neiet iekšā visi 750, vai cik tur to MB. Tā kā čeks jau bija "aizgājis" un man viņus pilnus reti kad jāraksta, tā arī tas palika. Ne ko ilglaicīgu es tajos CD nerakstu. Jāteic, iepriekšējam iepakojumam, kuru turpat pirku, nekādu bēdu nebija.

Link to comment
Share on other sites

nu ja. bariņš ķīniešu sēž un speciāli, lai ieriebtu pircējiem zemes otrā pusē, ņem un katrā diskā kaut ko ieraksta pirms iepakošanas :)

Link to comment
Share on other sites

Jāsaka ka atbalstu LT ekonomiku tīri cenas pēc :)

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Nu ja pērk Digidata - par ko brīnāmies ? No tās pašas miskastes, kur ACME un cita draza.

Lietojamas ir tika Verbatim, TDK, EMTEC, Maxell - un jāmeklē Taiyo Yuden (tiesa, reti nopērkamas) vai Mitsubishi Chemical, nevis dzelteno brāļu vai tuvo kaimiņu ražojumus.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vai ta tuvējiem kaimiņiem ir reāla matricu ražotne? Man jau šķiet, ka visas viņas reāli tiek ražotas tālajos austrumos, vai tuvākais - Āfrikā. Tikai apdrukātas atbilstoši pasūtījumam

Link to comment
Share on other sites

Atceros kādreiz ierakstīju pārīti ACME DVD DL diskus, pēc pāris mēnešiem, ka kaut ko vajadzēja, nonācu pie secinājuma ka nelasa nevienu ... kopš tā laika lietoju (ne iekšķīgi ;) tikai VERBATIMu

Link to comment
Share on other sites

Man arī tāda līdzīga situācija ir.

Nesen arī pārinstalēju OS, un tāpēc nopirku divus Memorex DVD-RW. Vienā no tiem ar veco Win XP ierakstīju backup datus, pēc pārinstalēšanas uz Win7 bez problēmām pārkopēju atpakaļ tos datus.

Vakar savajdzējās ierakstīt vienu filmu DVD diskā, tad nu ņemu to otru, tukšo disku, rakstu tajā - bet neizdodas, pašās rakstīšanas beigās izmet erroru. Labi, ņemu to pirmo disku ar datiem, izdzēst datus laikam izdevās, bet ierakstīt jauno failu atkal neizdodas. Un kopš tā brīža abus diskus dators vairs nelasa un neuzrāda ne kā pilnus, ne kā tukšus. Tieši tāpat kā topika autoram - "dators tā kā bezgalīgi ilgi to disku lasa".

 

Bet tikko pamēģināju abus diskus uz portatīvā (arī WIn 7), tas abus diskus smuki nolasa un uzrāda kā tukšus...

Link to comment
Share on other sites

Saprastu ka Maximā pirktie diski pa pāris sanķikiem kad ir uz atlaidi varētu neiet (tie gan visi man iet), bet nu Rimi

 

it kā maksimas lētais hlams ar kaut ko diži atsķirtos no rimi lētā hlama, nākamreiz būs mācība saglabāt čeku vai pirkt normālas matricas

kaut kad ja nemaldos tas pats baltic data tirgoja it kā tukšās matricas bet ar ierakstītu kaut kādu mazu freeware un atvērtu sesiju, lai nav jāmaksā autortiesību nodoklis un var likt zemāku cenu

ar pārrakstāmajiem diskiem dažkārt palīdz "full erase" pirms rakstīšanas - tas pēdējā posta autoram, protams kļūdai var būt citi iemesli kā novecojusi rakstīkļa firmvāre vai vienkārši sūdīga/saskrāpēta matrica

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nav nemaz tik reta parādība lētajam galam - nu, šitā citas krāsas līnija. Defektīvs disks, un cauri. It kā jau saka, ka skopais maksādivreiz, bet reālā dzīvē - normāli Verbatim, pareizās vietās ņemti, sanāks lētāk, kā lielveikalu mēsli.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...