Jump to content

Kādu aparātu ieteiksiet par 200-300 Ls (nav akmenī kalts)?


binary
 Share

Recommended Posts

Sveicieni :)

 

Jau iepriekš sorry par tādu palagu... "TL;DR" gadījumā nākamo rindkopu var izlaist :)

 

Pēdējos 4-5 gadus tiek lietots Canon SX100 IS (dpreview.com). Laikam pienācis laiks nomainīt uz ko labāku, jo pēc bildēšanas telpās vienmēr jāklausās, ka "tas aparāts nekam neder". Kaut kāda taisnība jau vien ir... Līdz ko ir kāds pasākums telpās, tā 90% bilžu izplūdušas/metamas. Ja ārā saulainā laikā sanāk IMHO pat ļoti labas un asas bildes, tad līdz ko ir drusku tumšāks, tā shutter speed nokrītas līdz 1/60 sec vai pat daudz mazāk, aparāts bļauj pēc zibspuldzes un pat šķietami gaišā dienas laikā bildes sanāk ļoti izplūdušas. Piemēram, patīk reizēm fotografēt suni, bet lecoša suņa vietā nereti sanāk vien puscaurspīdīgs pleķis uz nekustīga istabas fona. Zibspuldze, protams, nav risinājums - gan krāsas līkas, gan arī nevelk tālāk par pāris metriem, un izgaismo tikai bildes vidu (malas tumšas), bieži ir bijis, ka bildējamais objekts ir "tālāk par zibspuldzes darbības zonu" (tumšs). Bildēju uz max Mpix; samazinot bildes izmēru, shutter speed nemainās - tātad arī tas nav risinājums. Tagad vakarā ieslēdzot istabā gaismu (mazā istaba, 3 spožas spuldzes, priekš acīm ir pat pārāk gaiši, parasti ar 1 spuldzi pietiek), shutter speed ir vien 1/8. Manuāli uzliekot kaut vai 1/20 sec, bilde sanāk ļoti tumša.

 

Tātad gribētos jaunu, labu aparātu...

* budžets - nav akmenī kalts; domāju, ka tāds aparāts varētu maksāt 200-300 Ls, bet var ņemt arī dārgāku, ja tas ir tā vērts

* aparātam jābūt nelielam, salīdzinoši vieglam un ērti turamam - sievas lūgums :) vecais aparāts esot +/- OK šajā ziņā, sver 245g

* jābūt vienkāršam lietošanā - auto režīmā telpā bez zibspuldzes vajag labas, asas bildes

* kaut cik sakarīga filmēšana kustībā - reizēm sanāk pafilmēt kaut vai to, kā suns ārdās :) negribētos, lai uzfilmētais materiāls būtu ar izteiktām horizontālām svītrām

* reizēm vajag macro kaut kādu sīkumu tuvplānam (01, 02, 03, 04, 05, 06 :))

* reizēm patīk paspēlēties ar shutter speed

* SD/SDHC storage

* RAW supports nav svarīgs - nelietoju, neprotu lietot un neplānoju mācīties; bildes kādas ir, tādas ir - nekādas pēcapstrādes

* būtu labi, ja būtu kaut kāds video out, lai var pieslēgt pie TV un paskatīties bildes, kad PC nav pieejams

* reizēm aparāts vairākus mēnešus netiek lietots - baterijai jābūt tādai, kas pa to laiku nenobeigsies; simpatizē arī AA / AAA bateriju variants (tagadējam aparātam ir 2 gab AA) - viegli dabūt backup bačas, tāpat viegli dabūt jaunus akumulatorus

* ikdienā statīvu nelietoju, bet būtu labi, ja apakšā būtu vieta skrūvei - a ja nu kādreiz... :) + mājās mētājas kaut kāds sīks ķīniešu flexible tripod

 

Svarīgākais laikam ir 3. punkts - "auto režīmā telpā bez zibspuldzes vajag labas, asas bildes". Tas arī vienīgais iemesls, kāpēc vispār vajag jaunu aparātu.

 

Pie reizes varbūt kāds varētu izskaidrot, kāpēc konkrētais aparāts "istabas apstākļos" bez zibspuldzes nespēj normālu bildi uztaisīt. Gribētos zināt, kādi parametri un kāpēc ietekmē - kaut vai tāpēc, lai, paskatoties cita aparāta specenē, varētu salīdzināt. Protams, saprotu, ka šai elektronikai vajag vairāk gaismas nekā cilvēka acij un smadzenēm :)

 

Ak jā, vēl kāds varētu pakomentēt, kur labāk (drošāk, izdevīgāk) pirkt fotoaparātu - parastā LV veikalā, LV internetveikalā vai kādā ārzemju internetveikalā (tādā gadījumā vēlams paypal).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Lietošanai telpās vajag aparātu, kuram var pievienot normālu zibspuldzi. Esmu redzējis Canon G11 + Canon 530EX un rezultāts nav sliktāks par spoguļkameru bildēm telpās (es nerunāju par profesionāļu bildēm).

 

Respektīvi, bez zibeņa telpās neviena kamera nav lietojama.

Labots - Mežavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

binary

Ārēju zibspuldzi gan laikam negribas... Nav diez ko lielas vēlmes vilkt ārā zibspuldzi un stutēt uz fotoaparāta, kad vajag mājās kaut ko fiksi nobildēt. Staipīt apkārt arī negribēsies.

 

Vai tiešām aparātiem ir tādas nepārvaramas problēmas ar bildēšanu telpās? Nav, protams, runa par tumšām telpām vēlā vakara tusiņā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Sorry vecais, tu vēlies neiespējamo :) Pat ar F1.4 objektīvu un spoguleni bez zibeņa vai iebūvēto parodijzibeni nekas labs nesanāk, bet tu vēlies šādu fīču no ziepjtrauka.

 

Zibenis, kurš spīdina acīs, nevar dot normālu gaismu. Fiziku nevar apmānīt.

 

P.S. Man arī kā kabatas aparāts ir Canon SX110, tā kā zināms, ko šīs sērijas aparāti spēj.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Nu pirmkārt jau fizikas likumiem pāri bū sgrūti pārkāpt. Cits aparāts neko daudz te nedos, vienīgi aparāts ar mazāku f ciparu vai labāku stabilizāciju var nedaudz palīdzēt, kā arī dārgākam aparātam būs labākas bildes pie augstāka iso.

Es jau ar ieteiktu uz spoguli + zibeni skatīties, bet nu izmēri, svars un cena var nebūt patīkami. Bet nopietnai bildēšanai telpās bez zibeņa nekā.

Bet kopumā ir vairāki varianti kā iegūt asas bildes telpās ar to pašu aparātu.

1. kārt aizmirstam par auto režīmu un un mācāmies lietot manuālos, parasti izmanto Av (aperture priority). Uztādi minimālo diafragmas vērtību (vislielākais atvērums), tas dos ātrāku slēdža laiku. Bet atkal mazāku asuma dziļumu, kā arī iespējams, ka tas lētais objektīvs pie atvērtas fragmas sūdīgi zīmē. Bet jāpārbauda.

2. paspēlējamies ar ISO vērtībām, atrodam pie kāda iso vēl sanāk pieņemamas bildes.

3. ja bildējam nekustīgus objektus - lietojam statīvu.

4. Mācamies nekustīgi noturēt aparātu bildējot, pie 1/60 jau nu vajadzētu varēt. Uzņemam vairākus kadrus un atlasām labāko.

Nu kaut kā tā, vārdu sakot, mācies un eksperimentē. Ar labāku aparātu vien būs par maz.

Link to comment
Share on other sites

binary

"Spogulis" un "zibspuldze" (ārējā) skan kaut kā baigi profesionāli :D Mēs tādi neesam un nebūsim, bildējam maz un reti. Tas, tā teikt, nav hobijs.

 

It kā ir redzēts, ka citi aparāti (tai skaitā lētāki) normāli tiek galā ar bildēšanu telpās... Protams, ne jau "pilnīgā tumsā".

 

Par diafragmas vērtību - var uzstādīt no F2.8 līdz F8.0. Tas F2.8 tad būs īstais, ja?

 

Par nekustīgiem objektiem... Sievai 100% nepatiks ne statīvs, ne 5x bildēt vienu un to pašu. Pats gan mēdzu 5x nobildēt, ja nekas lādzīgs nesanāk (roka notrīc) - vēl 5x. Bet problēmas jau vairāk ir tieši ar kustīgiem objektiem - suns, cilvēki. Nu nevar suni pakārt gaisā un 10x bildēt :) Pielikumā pārītis "izdevušos" bilžu no kādas aukstas, bet gaišas šās ziemas dienas, kur redzamas tās problēmas.

post-64173-0-22756200-1336334886_thumb.jpg

post-64173-0-32181200-1336334898_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Tas ko stāstīja ivo, der nekustīgiem objektiem, kam noteikti neatbilst cilvēki. Ar lielāku ISO un mazāku diafragmu iegūsi tikai graudainas vai izplūdušas bildes.

 

Protams, var uzaudzēt pieredzi, kad ar manuāliem režīmiem ar labu objektīvu (F1.2- F1.5) var bildēt telpās, bet jāatceras, ka autofokuss nestrādās tik labi, kā jūsu redze.

 

Pēc minētā apraksta varu ieteikt neko nemainīt - būs par lieko naudu izmetis nomainot kameru.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

binary

Mežaveci, tādu variantu (neko nemainīt) arī apdomāju...

 

Pamēģināju Av režīmu - shutter speed neko dauz nemainās no Auto režīma. Var dabūt ātrāku ar ISO400, bet tad bildes manāmi sliktākas paliek. Nu nezinu, jāpaeksperimentē vēl kaut kad pa dienu...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

binary,

 

Tici man, tu vari eksperimentēt cik vēlies, bet no sū... konfekti neiegūsi :) Atkārtošos vēlreiz - gribi efektu, vajag zibspuldzi un punkts.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Redzi, ja pie ISO 400 jau ir sūdīgas bildes, tad kameras upgrade varētu kaut ko dot. Ir kameras, kurām arī iso 1600 ir pilnībā lietojams. Autors, liekas, nesaprot, ka gaisma konkrētā gadījumā ir tik cik viņa ir. Un lai pie nelielas gaismas dabūtu sakarīgu slēdža ātrumu ir vai nu viņa jālaiž iekšā kamerā pa lielāku caurumu (diiafragma) vai nu jāpalielina matricas jutība (lielāks ISO). Vai arī jāpanāk ka gaismas ir vairāk. Citu variantu vienkārši nav!

Abās autora bildēs, lai viņa normāli uzņemtu (pie tam vienā vēl bildēts pret gaišu logu), bija jālieto zibspuldze. Citu variantu nav.

Un suni labāk bildēt ārā nevis istabā. Tak skrejošu suni ar 1/20 vai 1/50 asu principā nevar dabūt. Vienīgi (atkal) ja lieto zibspuldzi.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

binary

Mežaveci, nu nevajag tur nekādu super efektu, vajag neizplūdušu bildi :D

 

ivo, es saprotu, ka gaismas ir tik, cik tā ir. Bet es arī saprotu, ka konkrētais aparāts, lai arī savulaik maksāja tuvu pie 200 Ls, ir vecs un tehniski vājāks nekā varētu būt tagadējie aparāti par līdzīgu vai augstāku cenu.

 

Aprunājāmies ar sievu - it kā varētu pieciest arī zibspuldzi, to jau tāpat nebūs jāstaipa apkārt, ja jābildē ārpus telpām. Kad sievai parādīju bildi, kā tas izskatās, pirmā reakcija gan bija "šausmas!" :D

 

Bet cik tad pati zibspuldze maksā? Cik pixmania skatos, lētākās virs 100 Ls maksā. Bet vai ar lētāko pietiktu tādām vidēja izmēra telpām (dzīvojamajai istabai / pirtij / tml, nevis zālei)?

 

No aparātiem, cik noprotu, kaut kādi Canon G11/G12 skaitās normāli?

Link to comment
Share on other sites

binary

Un suni labāk bildēt ārā nevis istabā. Tak skrejošu suni ar 1/20 vai 1/50 asu principā nevar dabūt. Vienīgi (atkal) ja lieto zibspuldzi.

Kur suns trako, tur arī jābildē :) Ir lietas, ko darām ārā, un ir lietas, ko darām iekšā.

 

edgars89, tu jau sāc kaut ko puskilogramīgu ieteikt...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Lētām zibspuldzes grūti gaismu izkliedēt un tām bieži mazas iespējas grozīt uz visām pusēm, kas viena no svarīgākām īpašībām, lai iegūtu atstaroto gaismu no griestiem vai sienas. Pats lietoju Canon 430EX II un neko labāku neesmu vēlējies iegūt.

 

G sērijas canon (pēdējais G13 vēl nav bodēs) aparāti labi, tikai diezgan padārgi, toties tas ir vienīgais man zināmais kompaktklases aparāts, kuram var pielikt zibeni, opcija ielikt kabatā, bildē kvalitatīvi pie augstiem ISO, grozāms ekrāns un vēl citi plusi.

 

PowerShot-G12-FRT-w-270EX-001.jpg?v=1490

 

Ja budžets pavelk, var skatīties uz jauno Canon GX-1.

Labots - Mežavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

binary
(labots)

Ja GX-1 domāts tas pats, kas G1 X, tad tas jau pavelk uz puskilo+ bez zibspuldzes - drusku par daudz.

Par G13 neko vairāk par "rumours" nesanāk atrast... Vai arī tas ir tas pats G1X? Arī tādu infu atradu...

 

G1 X tomēr būs par smagu un laikam arī par dārgu (par spīti kārdinošajam Full HD video :D).

 

Papētot dpreview side by side salīdzinājumu, vecajam aparātam iebūvētais zibenis velk 3m, g12 - 7m. Nezinu, var jau būt, ka "mājas apstākļiem" varētu pat pietikt.

 

Izskatās, ka varētu paņemt G12 un, ja neapmierinās iebūvētais zibenis, paņemt klāt to 430EX II. Cik noprotu no forumā lasītā, tad tādam komplektam vajadzētu būt OK un kopumā tas izmaksātu ap 500 Ls.

 

Vajadzēs vēl arī atmiņu, domāju, ka 8GB vai 16GB SDHC (tagadējā 2GB paliks vecajā aparātā). Kādu labāk ņemt?

 

Zibenis, kurš spīdina acīs, nevar dot normālu gaismu. Fiziku nevar apmānīt.

Lētām zibspuldzes grūti gaismu izkliedēt un tām bieži mazas iespējas grozīt uz visām pusēm, kas viena no svarīgākām īpašībām, lai iegūtu atstaroto gaismu no griestiem vai sienas.

Beidzot pieleca, kas bija domāts ar "zibenis, kurš spīdina acīs" :)

 

Ak jā, vēl kas - kur labāk pirkt to fotoaparātu, zibspuldzi?

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

martinno

Fujifilm X10

 

Manuprāt labākais variants Tavām vajadzībām, esošajā budžetā. Labāks nekā G12.

BET, kā jau teica - iekštekpās VAJAG ārējo zibspuldzi.

Link to comment
Share on other sites

Arī esmu līdzīga aparāta meklējumos. Fujifilm X10 izskatās interesants, ko citi par to saka?

Link to comment
Share on other sites

martinno

Es pirms diviem mēnešiem kā reiz būros cauri tam visam, jo pats meklēju sev fočuku.

Man izkristalizējās 3 varinati:

Nikon P7100

Canon G12

Fujifilm X10

 

Visi +/- līdzīgi ar saviem plusiem un īpatnībām. Jāskatās, ko cilvis no fočuka grib un tad meklēt sev attiecīgi atbilstošo.

Es paņēmu P7100 dēļ garā objektīva. Ja tas nebūtu vajadzīgs, tad ņemtu Fuji - lielāka matrica, gaišāks objektīvs - viennozīmīgi jābūt labākam.

Link to comment
Share on other sites

binary

Ir jau savi plusi tam X10 - Full HD @ 30 fps (G12 savukārt 720p @ 24 fps vai 640x480 @ 30 fps), continuous shooting spēj sabildēt 10 kadrus sekundē (G12 - 1.1 kadru). Par sensoru nekomentēšu, nav ne jausmas, ko nozīmē tie CCD (G12) un EXRCMOS (X10).

Bet par G12 raksta, ka daudzo rimbuļu dēļ esot ērts lietošanā.

Arī G12 grozāmais displejs reizēm var noderēt - vecajam aparātam šad tad gribas tādu fīču, jo aparātu jātur tā, ka displejs nav redzams (piemērs 1, piemērs 2).

Zooms - vienam manuāls (X10), otram powered (G12) - gaumes lieta, bet man šķiet, ka mūsu gadījumā G12 ar powered zoomu būtu ērtāks.

G12 gadījumā var piepirkt remote control (reizēm traucē, ka aparāts izkustās, kad spiežu pogu), X10 neko tādu neatradu.

dpreview viena cilvēka salīdzinājumā minēts, ka pie vienādiem uzstādījumiem G12 it kā tomēr spējot dabūt labāku rezultātu. No rīta kaut kur redzēju arī pāris bildes - G12 izskatījās drusku tīkamāki rezultāti. Bet nu tas laikam tā stipri subjektīvi, atkarīgs no apstākļiem un aparāta lietošanas...

Link to comment
Share on other sites

Riverx

Arī es būros cauri kādu fočuku pirkt un nonācu pie Canon powershot S100

http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=canon+powershot+s100

 

Kas viņam ir labi?

+ matrica ir lielāka kā lielākajai daļai ziepjutrauku

+ ir platleņķis, kas telpās bildējot ir būtiski - 24mm, salīdzinot piemēram lētā gala DSLR ar 18-55 kit objektīvu uz 35mm pārvēršot sanāk ~28mm

+ tā kā šis nav superzoom (24-105mm), tad arī ir labs diafragmas atvērums pie 24mm, kas ir 2.0, komplektā ar optisko stabilizāciju, telpās kur ir ieslēgts vismaz kaut kāds apgaismojums arī auto režīmā bez zibeņa var uzņemt pat tīri ciešamas bildes

+ video 1080p ar laikam 24 kadriem sekundē, filmējot arī ir optiskā stabilizācija, kā arī var zoom izmantot filmējot.

+ manuālais gredzens pie objektīva, kuram dažādos režīmos var piešķirt dažādu funkcionalitāti.

+ zibenis traki jaudīgs un velk līdz pat 7m, kur parastie ziepīši jau pie 4 tādi švaki paliek

+ pilns ar visādām manuālajām fīčām, kas patiks tiem, kuri no fotoaparāta reizēm grib ko vairāk kā no iphone iebūvētās kameras.

+ ļoti viegls priekš savas veiktspējas un bilžu kvalitātē neatpaliek no EOS 400D spogulenes.

 

Paskatoties visādus review un topus internetā šis fočuks gandrīz vienmēr būs pirmajā vietā kompakt kameru klasē un tā vienīgais mīnuss ir cena, kas ir ap 280Ls. Ja tas nav šķērslis, tad noteikti iesaku šādu kameru!

- kā lielāko mīnusu parasti visi min to, ka manuālajā režīmā uzstādot taimeri ilgāk par sekundi ISO automātiski tiek uzlikts uz 80 - tas tiešām jocīgs ierobežojums.

 

Pats uz šo fočuku pārgāju no Canon EOS 400D, jo mazliet apnikās, ka fotoaparātam ir vajadzīga atsevišķa soma :)

Link to comment
Share on other sites

binary

Rivex, par Tevis minētajiem salīdzinājumiem - es jau sāku visu salīdzināt ar Canon G12. Matrica pēc izmēra identiska, iebūvētais zibenis līdzīgs, bača (cik noprotu) ~2x vājāka, ārējo zibeni īsti pielikt nevar (ir gan minēta atsevišķa lētā gala kastīte HF-DC2 pie aksesuāriem). Cena, protams, zemāka nekā G12.

 

Nu nezinu, kaut kā nesimpatizē man tas S100...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

S100 problēmas ar nežēlīgu bilžu JPG kompresiju. Jābliež RAW, nekāds JPG neder.

Link to comment
Share on other sites

martinno

S100 jebkurā gadījumā ir solis uz atpakaļu... (salīdzinājumā ar pārējiem kandidātiem)

 

P.S.

Kāpēc man ir aizdoma, ka G12 (or whatever) ar lielo zibspuldzi izskatīsies pēc KROPĻA? :D

 

Mazajiem ir mazās zibspuldzes.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja nevar pagriezt pret sienu vai griestiem, tad viņš ir tāds pats sūds, kā visi citi iebūvētie zibeņi. Kaut kā neredzu, ka tam S100 var pielikt labāku zibeni.

+ zibenis traki jaudīgs un velk līdz pat 7m, kur parastie ziepīši jau pie 4 tādi švaki paliek

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Par cik ir pieminēts, ka vajadzīga filmēšana, tad jāņem Canons. Tam ir ļoti laba šī lieta, gan stabilizācijas ziņā, gan asuma ziņā. Tikai nekādā gadījumā neņem modeli, kur ir digic4. Ar to 50 % bildes sanāk brāķis. Minētais Canon S100 būtu laba izvēle, ja galvenais ir labas bildes tumšos apstākļos. Ja zooms vajadzīgs, tad SX240 vai ixus 500.

Tos divus miglainos paraugus varētu glābt augsts ISO 800-1600, kas vecajos modeļos ir trokšņains, bet jaunajos ir OK.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Principā, viss jau pateikts.

G sērija + zibenis = ir lietoti, dikti ok, + nākamā izvirtības pakāpe = M režīms, trigeris un zibenis nost no kameras.

G1x pašam simpatizē, bet spoguli vienalga gribas atstāt, tā ka diez vai parakstīšos.

 

Paraugā ar solēniem redzams, ka siena asa, cilvēki izplūduši - vajag nevis turēt kameru statiski, bet pavilkt līdzi gājējiem - sākkumā prasa treniņu (var ielas malā uz mašīnām patrenēties), bet dzīvē noder. Protams, glābtu arī augsts iso, gaišāka optika vai zibenis griestos (ak jā, ir arī tāda lieta kā brūni griesti, piemēram, viesu namos...), bet bilde tāpat būtu boring.

Link to comment
Share on other sites

Riverx

Nu ārējo zibeni tik tiešām nevar pielikt un baterija tik tiešām tur tikai ~ 150 - 200 bildes, bet ieguvums ir izmērs.

G12 kabatā neieliksi, bet powershot s100 mierīgi.

Tas ir atkarīgs no tā, kam to kameru pielietos. Man piemēram patīk daudz ceļot un visu laiku staipīt spoguli līdzi bija apnicīgi, tādēļ arī tāds risinājums powershot s100, ko var bez problēmām ielikt bikšu kabatā.

Attiecībā uz nežēlīgu JPG bilžu kompresiju - nu tas atkal ir atkarīgs no tā, ko ar tām bildēm darīs. 10x15 izdrukā nekādas problēmas tā kompresija neradīs, bet 30x45 protams, ka vajag RAW izmantot. un atkal šāda izmēra kamerām S100 manuprāt ir vienīgā kura raw piedāvā.

un S100 nav solis atpakaļ salīdzinot ar citām kamerām, bet gan solis sāņus, kur upurējot man mazāk svarīgas lietas tiek iegūts kompakts rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

martinno
(labots)

No tehnoloģiskā viedokļa tas IR solis atpakaļ.

 

Kā jau pats teici - kaut kas tiek ziedots dēļ izmēra.

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

binary

versatile, G1x atkrīt - būs par smagu un par dārgu.

Kas par trigeri? Remote slēdzis vai kas cits?

Par kameras vilkšanu līdzi "skolēniem" (vispār bakalaura & maģistra absolventi, 25-30 g.v. :D) - konkrētajā gadījumā tas palīdzētu, bet suni lēcienā tāpat nenobildētu.

 

Riverx, kādas nu kuram tās kabatas. Šortos jau telefonam un makam īsti nav vietas, kur nu vēl fotoaparātam. Sievai arī ziemā kabatas tādas, ka normālu fotoaparātu tur neiestūķēsi, lai arī kāds tas būtu. Grozies kā gribi, bet somu vajadzēs. Puskilo staipīt apkārt negribas, bet nu uz minimālu izmēru arī iespringt nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nevajag jau pārspīlēt - G12 objektīvs ievelkas iekšā un gabarīti ļoti pieticīgi.

G12 kabatā neieliksi, bet powershot s100 mierīgi.

Link to comment
Share on other sites

versatile

s100 lielākais mīnuss - nevar pielikt ārējo zibeni.

Jā, trigeris - radio palaidējs. Laba manta.

Ja netīk G1x, var skatīties uz citām G sērijas kamerām. Visas +/- labas.

Link to comment
Share on other sites

binary

Ja nevar pagriezt pret sienu vai griestiem, tad viņš ir tāds pats sūds, kā visi citi iebūvētie zibeņi. Kaut kā neredzu, ka tam S100 var pielikt labāku zibeni.

Tam S100 ir piepērkama šāda uzparikte, uzmontētā veidā izskatās šādi.

 

Par G12 zibeņiem - cik liela jēga būtu no 270EX II? Grozāms tikai vertikāli 0, 60, 75 un 90° (430EX II - 45, 60, 75 un 90° + uz sāniem). Atšķirība cenā tomēr paliela - 100 Ls pret 180 Ls.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Protams, ka tai mazajai ir mazāk opcijas, BET es domāju par to, ka lielais zibens svērs vairāk nekā pats fočuks un ir liels (tur varētu rasties problēma ar smaguma centru). Diez cik ērti tādu komplektu būs turēt rokās?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

binary, mjā, kaut kā zibeņiem debesīs cenas uzlekušas :( Es pirku 430EXII pirms vairākiem gadiem pa 120Ls. Jo labāk viņu var grozīt, jo praktiski būs lielākā jēga izmantot.

Link to comment
Share on other sites

binary

martinno, mm.. Fotoaparāts - 400g (incl. bačas), zibens 430EX - 320g (+ bačas laikam). Daudz smagāks gluži nebūs :) Bet nu jā, pasmags gan, varētu būt neērti.

Par zibens opcijām - nez vai es mācēšu tās izmantot.

Laikam pareizais jautājums būtu, vai tas 270EX II, uzstutēts uz G12 un pavērsts pret griestiem, būs "good enough" priekš, teiksim, parastas 5x7 m² istabas ar 2.7m augstiem griestiem.

 

Mežaveci, par cenām - hz, moš no ASV jāņem. Tik tad jāgaida ilgi... No otras puses - amazon.com it kā uzrada G12 par $400...

 

Kā ir ar garantijām, ja fotoaparātu pērk no Amerikas (piemēram, šeit) - ja gadījumā kas notiek, tad Latvijā var izmantot garantijas pakalpojumus? Kā ir, ja tur nopērk viens cilvēks, bet šeit garantiju cenšas izmantot cits cilvēks? Un cik droši var paļauties uz to, ka, ja arī ar to aparātu kas notiks, tad pirmajā, nevis otrajā gadā (tur tomēr garantija ir 1 gads)?

Link to comment
Share on other sites

martinno
(labots)

Cena jau ļoti salda.

Kas ar PVN un muitu?!

 

Par garantijām - silti ieteiktu uzzvanīt Canon centram (vismaz LV tāds ir :) - ne tā kā Nikon) un painteresēties pie viņiem.

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

binary

Par PVN un muitu - vietējo (ASV) PVN jāpieskaita pie tās preces cenas (pēc atlaides) :) LV PVN un muita - hz, jāpainteresējas.

Link to comment
Share on other sites

sony nex 5 vai C3 jo ir lielā matrica un ar fiksēto objektīvu sanāk patiesi labas bildes pat iekštelpās :)

Link to comment
Share on other sites

binary
(labots)

DJWoX, vai tie aparāti tiešām būs vienkārši lietošanā? Nu tā, pieņemot, ka cilvēks neprot neko daudz vairāk kā ieslēgt aparātu, uzlikt auto režīmu, piezoomot un noknipsēt.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

martinno

NEX'i ir labi aparāti, tik nav neko lētāki par spogulenēm. Tobiš - bez kādiem 500Ls nekas labs ikdienas lietošanai nesanāks. Lētākais NEX 3 maksā virs 300Ls ar 18-55mm vai fiksēto objektīvu. Ikdienā tomēr gribās arī kaut ko garāku - tie ir atkal papildus pāris simti Ls...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...