Jump to content

Ekrānam nav apgaismojuma


hx0rz
 Share

Recommended Posts

Problēma sekojoša - drauga laptopam pārstāja degt ekrāna apgaismojums. Domāju, ka problēma dzelžos, taču viņš sakās, ka, slēdzot iekšā, ekrāna apgaismojums sākumā strādā (kad parādās ražotājas logo un pamodinot no sleepa uz pāris sekundēm), bet pēc tam izdziest.

 

Windows šodien pārinstalēja, bet nepalīdzēja.

 

Tātad kādi varianti konstatēt problēmas cēloni? Pagaidām negribu viņam teikt, ka 100% jāremontē, jo čoms dzīvo diedzgan tālu no tuvākā sakarīgā remontu kantora, tādēļ to pagaidām kā galējo variantu atstāju.

Link to comment
Share on other sites

1) CCFL lampa, ja ekrans ir ar lampas apgaismojumu.

2) invertors

3) īsais uz Mātes plates

 

Sāc ar cita ekrāna pieslēgšanu.

Link to comment
Share on other sites

Daudzus gadus atpakal bija debili draiveri (NVIDIA laikam), palaid plikus logus pēc pārinstalēšanas un viss notiek. Uzliekc video drauveri, backlight pazūd. Pieslēdz ārējo monitoru un saķēkse kaut ko (neatceros ko tieši) un backlight parādās. Kas te notiek? Hz. Vai nu invertors (whatever kas no dzelžiem) vai sotra/BIOS gluki, to nepareikšu. Kas būs ja no USB Flash palaidīsi linux? Tas pats? Vai BIOS uzstādjumos tiec (lai apskatītu BIOS versiju)? Vai ieejo BIOS uzstadijumos arī pazūd backlight? Vai backlight pasūd vienmer pēc noteikta laika, vai arī pazūd kas sāk startēt OS? Kas bija jāspiež (TAB laikam) lai redzētu BIOS paziņojumus LOGO vietā. Visādas idejas nāk prātā, ja nav smalki aprakstīti simtpomi...

Link to comment
Share on other sites

Dator-taarps

Laba diena!

 

Šodien bija doma taisīt jaunu postu, bet, uzmetot acis jau esošajām tēmām, uzdūros tēmai ar līdzīgām pazīmēm - Ieslēdzot portatīvo (Acer Aspire 5738ZG, 15,6"), parādās ražotāja logo, bet vēlāk bildi tik pret gaismu var manīt. Šodien nolēmu aiziet pie pazīstamā meistara, šis atskrūvēja vaļā priekšējo paneli, izvilka no apakšas kaut kādu mikroshēmu(laikam invertoru) un pielika citu lampu, kas dega kā nākās. Secinājām, ka ir jāmaina LCD lampa. Viņš var tik piedāvāt ielikt lampu no stacionārā monitora, ko es pārāk negribētu! :)

 

Tad nu ķēros klāt zvanīšanai - apzvanīju kādus 5 datoru servisus. Cenas ļoti augstas(35-90 Ls), un daudzi grib mainīt visu ekrānu.

Varbūt kāds var ieteikt kādu labu darbnīcu vai varbūt peiedāvāt lampu. Priecāšos par jebkuru ieteikumu. Lierls paldies!

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par ieteikumiem!

 

Cik noskaidrou, apgaismojums ieslēdzas uz ~ sekundi, kad slēdz iekšā un pie lietotājvārda/paroles ievades, citurs (win, BIOS) nestrādā. Pieslēdzot citu monitoru, viss strādā normāli.

Lapsis ir jaukts, lai iztīrītu putekļus, un ir kaut kāds štekeris sačakarēts.

 

Enīvejs paldies visiem vēlreiz, šoreiz izskatās, ka labāk un vieglāk būs uz remontu kantori aizstiept.

Link to comment
Share on other sites

Invertors aiziet aizsardzībā. iemesli- vai nu gļukains invertors vai nu lampa jau savu laiku nokalpojusi. Pārbaudīt var, bet ja līkas rokas, tad labāk nemēģināt. 1.Pārbaudīt, kas notiek ar signāliem no multikontroliera uz invertoru, ja, ieslēdzot datoru, uz invertoru komanda ieslēgties atnāk un lampa iedegas un nodziest, bet signāls joprojām ir aktīvs, tad mātesplateplate un kabelis atkrīt, tur vainu nav ko meklēt. 2. Piespraust citu lampu, kaut vai sadabūt sasistu matricu ar dzīvu lampu un to pieslēgt, ja apgaismojums ar šo lampu darbojas, tad invertors dzīvs, ja tāpat ieslēdzas un izdziest, tad beigts. Un redzultātā, ja ar citu lampu apgaismojums neizdziest, tad jāmaina lampa.

 

No cita(ārēja) monitora pieslēgšanas nav nekādas jēgas, laptops nekontrolē ārējā monitora apgaismojumu.

 

Brīdinājums- jebkuras nemākulīgas ņemšanās ap invertora kontaktiem rezultātā var tikt nokauta mātesplate.

Labots - markei
Link to comment
Share on other sites

Dator-taarps

Ghost_az - liels paldies, bet mana problēma jau ir atrisināta! :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...