Jump to content

Problēmas ar procesora dzesēšanu


ArnisS
 Share

Recommended Posts

PC: Celeron D 2.8Ghz, 1gbram, integrēts video, Win xp home edition.

Labdien. Problēma šāda. Ik pa laikam konkrētais dators vienkārši slēdzēs ārā un slēdzot iekšā parādās paziņojums ka ir nostrādājis termal trip slēdzis.(Ar visiem Znaroka pīkstuļiem)

Gāju BIOS logfailā lūkoties un tur bija processor termal trip bla bla bla pie 98C izslēdzies dēļ karstuma veselas 10 reizes. tā rādīja logfails.

Nu ko citu man darīt veru vaļā vāku un tūlīt ziedīšu termopastu jaunu, bet atklājās ka viens vads no procesora dzesētāja kas savieno dzesi ar mātesplati karājās brīvi(atlodējies vai pārrāvies vienkārši). Domādams ka tā ir vaina aizsūtīju uz servisu(garantija bija beigusies tad kad V.V. Freiberga vēl bija prezidente) lai kvalificēti speciālisti nomaina dzesētāju un uzziestu jaunu termopastu.

Pāris nedēļas viss bija mierīgi, līdz atkal sākās viss no jauna. Šoreiz HW monitoru apskatīju iekš bioss un biju šokā: http://www.bildites.lv/images/gq409wavg030rqn0gvs.jpg

Un pats labākais ir tas ka visi ventilatori darbojas un ar temperatūras mērītāju izmērīju(nu to kur paspīdini virsū ar staru un tas parāda cik karsts ir) mātesplates T, gan Ram T, gan tā pašķībi blakus procesoram uz mātesplates pamērīju. Nekur nav augstāk kā 35~40 grādi.

Jāpiebilst ka Pc atrodas ventilētā telpā un smagākais ko šis ir atvēris ir 11 Firefox reizē ar 2003 Word.

 

Jā, esmu dzirdējis ka Celeroni karstot, bet FTW???

Iespējams tā "iekārta" kas mēra T ir sagājusi sviestā un rādot nepareizus datus arī iedarbina drošības mehānismu.

 

Varbūt kļūdos...Varbūt kāds var ieteikt ko darīt ??? Jau iepriekš paldies

Link to comment
Share on other sites

kaplis6

Ka tik pats temperatūras "dačiks", kas integrēts procesorā, netaisa gļukus. Vari vēl mēģināt temp. mērīt mātesplatei no otras puses, pretī procesora spraudnim, pie nosacījuma, ka korpusam tur ir izgriezums. Ja tiešām ir tie 90+ grādi, tad mātesplates pamatne arī labi cepsies..

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nē tur arī temperatūra ir 30-40 grādi, speciāli sākumā palaidu vairāks programmas un pastrādāju ~30min(parasti ap to laiku sākās izslēgšanās)

Labots - ArnisS
Link to comment
Share on other sites

TaPaKaH

Ja pareizi atceros, Prescott procesoriem termala aizsardziba jau saka darboties sakot no 70 gradiem, tapec 96 gradi ir datchika, nevis procesora karstuma problema.

Labots - TaPaKaH
Link to comment
Share on other sites

Njā tik sīki nezinu par Skotiem.. varētu tā būt... varu tikai teikt ka ar tiem "96" grādiem dators strādā gana žirkti...Bet ko tagad darīt..... ļaut dzīvot.... "atkruķīt" to aizsardzības mehānismu... mainīt mātrsplati(kas gan ir diezgan nevēlama procdūra) "nahrenizēt" datoru.. any ideas???

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Idejas ir, maini to procesoru nost uz citu līdzīgu. Tur tas viss jautājums piečuka robežās.

Link to comment
Share on other sites

Atslēdz aizsardzību, ja to var izdarīt un lieto tālāk. CPU ventilators ar varbūt griežas kā negudrs? Ja tā, tad ventilators ir jāierobežo BIOSā vai arī softwēriski. Vēl pastāv iespēja, ka radiatora stiprinājums ir nolauzts un radiators nav piespiests pie CPU. Pakustini uz visām pusēm, pārbaudi.

Labots - Jesus
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...