Jump to content

Kam jāpievērš uzmanība pērkot lietotu fočiku


vasja79
 Share

Recommended Posts

Palasot autora rakstīto, šķiet ka spoguli viņam vēl nevajag. Nē nu ja te kāds par aliņiem īsos kursus pasniedz, kas zin, vēl iepatiksies spogulis. Es arī agrāk cierēju uz spoguli, tad sapratu, ka ģimenes, ikdienas vai ceļojuma bildēm, man tas lielais klucis nav vajadzīgs, tā vietā labāk kāds "labs" ziepis ar visiem manuālajiem režīmiem, jo bez viņiem iztikt nevar.

Pamēģini spoguli un tad izspried.

Link to comment
Share on other sites

Palasot autora rakstīto, šķiet ka spoguli viņam vēl nevajag.

 

Kamdēļ gan ne? Es pats uz spoguli tēmēju, kad vēl pamatskolā mācījos un ar smena 8m apkārt staigāju. Tiesa, līdz skolas beigšanai visu laiku naudiņas bija par maz, lai to iegādātos. Bet, ja būtu pieticis, es būtu bijis ļoti apmierināts kustomers.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pirms kāda pusgada biju totāls spoguļkameru pretinieks cilvēka rokās, kas neko nejēdz. Faktiski gan nekas nav mainījies un uzskatu, ka līdz spoguļkamerai ir jāizaug. BET! Ja ir rocība, tad var smuki ieaugt tajā lielajā matricā, maināmajos objektīvos. Šobrīd nespēju iedomāties lietojot ziepjutrauku ar mazītiņu matricu un plastmasas optiku. Fuj!

 

Pats esmu uzsēdies uz Sony NEX-5, kuram caur adapteriem man pieejama vesela strīpa Canon FD (50mm f1.2 L, 50mm f3.5 macro, 100mm f4 macro, 135mm f2, 200mm f4), Pentax M42 vītnes un pat četri Leica M stikli. Optika nav mana, bet varu to brīvi aizņemties. Un tikai šobrīd sāku izprast to brīvību, ko dod šādas iespējas. Jāatzīst, ka vairumam nav pieejas 10+ dažādām optikām un pārsvarā jāiztiek ar kita objektīvu un labi ja vēl kādu 200 - 300Ls stiklu.

Link to comment
Share on other sites

Ja cilvēks nejēdz, bet grib jēgt, tad viņš mācās, un spogulis dod pietiekamu brīvību.

Ja bildēšana neiet pie sirds, tad aparāts gulēs plauktā neatkrīgi no tā, vai viņam ir paceļams spogulis vai nolokāms ekrāns.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, ja ir vēlme mācīties, tad iemācīties var visu, bet ja tādas nav, tad nav nemaz jēga sākt :)

 

Nu nav jau nemaz TIK sarežģīti tie spoguļnieki. Ļoti daudz esmu ņēmies ar 550d Canonu, (tiesa tam lēca pa 200 Ls bija). Man jau liekās, ka pat trīsgadīgs bērns var labas bildes ar to uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Es jau domāju, kur manīju labu piedāvājumu priekš autora

tepat pirmā lapā banneris uz http://www.1a.lv/special/akcijas/nikon_coolpix_l310_fotokamera/12060342/

 

Savas pārdomas. Spoguleni sev laikam nē, tad tiešām kādu bezspoguļa ar lielo matricu un iespēju mainīt objektīvus. Varbūt pat ne ar maināmu, arī tādi tagad ir, bet ar kārtīgu matricu. Vēl nebūtu slikti iespēja pielikt ārējo zibspuldzi.

Pašreiz gan tām be zspoguāl bet ar riktīgu matricu gan tās cenas tādas, ka varbūt labāk tad jau ar spoguli, un pieciest tos gabarītus.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sviests! No superzoomiem lietojams ir reti kurš. Un ne jau 21x optiskā tālummaiņa uzlabo attēlu. Tieši pretēji. Zoomi max var būt ap 3x, 4x. Jau 5x skaitās diezgan daudz. Parasti ražotāji augstvērtīgo optiku taisa bez zooma. Beigu galā - kamēr kājas aug no pakaļas ārā, vari "zoomot" pieejot klāt vai atkāpjoties un turot somā vairākus dažāda "garuma" objektīvus.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Nu nav jau nemaz TIK sarežģīti tie spoguļnieki. Ļoti daudz esmu ņēmies ar 550d Canonu, (tiesa tam lēca pa 200 Ls bija). Man jau liekās, ka pat trīsgadīgs bērns var labas bildes ar to uztaisīt.

Ne jau aparātā ir spēks.

Link to comment
Share on other sites

constrig

Ja esi izlēmis turpināt bildēt ar DSLR, tad par Canon lauciņu ir tā, ka jo mazāk ciparu pirms 'D', jo aparātam augstāka klase. 4,3,2 cipari matricas fiziskie izmēri vienādi, un pie laba apgaismojuma rezultāts vienāds, kas 350, kas 550. Funkcijas ko spēj veikt (katrs nākamais modelis, vienā klasē) aparāts, protams ir labas, bet labam rezultātam, tās var tikai sākumā traucēt. Tiecoties pēc laba rezultāta, visvairāk jāpievērš uzmanība lēcai, aparāta nozīme nu jau ir pakārtota aiz tā un paša bildētāja prasmes. Bet lai to saprastu, protams ir jāiziet ceļš līdz tam. Meklē lietotu 20,30,40, D.

Kas attiecās uz RAW formāta mazohismu - tās ir muļķības, ciparu fotogrāfijai pēcapstrāde IR nepieciešama, un arī ir starpība, vai to dara kontrolēti users ar PC vai uzticamies iebūvētajiem algoritmiem kamerās.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

constrig, labs objektīvs dos lielākus labumus nekā iegādājoties 40D samāksājot X naudas par labumiem, kurus parasts lietotājs praktiski neredzēs. Tāpēc tas pamatojums vairāk vai mazāk fufelis. Labi vēl, ka neizcēli pērli par lētajām plastmasām, kuru te viens sprukstiņš sludināja.

 

Es bildēju 4 gadus ar 450D - salīdzināju dažas bildes ar 40D un jāsaka, atšķirības ir tik minimālas, lai pievērstu tam uzmanību, jo es ar mākslu nenodarbojos, ar fotomontāžu arī ne, un vēl jo vairāk netirgoju bildes par naudu, kur vajag izcilu kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

constrig

Starpība starp labu/ sliktu stiklu vienmēr būs daudzkārt lielāka kā 450 un 40 starpība. Cik tad 40D maksā, tur pat jau vien jābūt? Atšķirībām nevajadzētu būt vispār, ja nu vienīgi dēļ apziņas ka tas ir 40 nevis 450, un exif.

ā vēl piemirsu - katram DSLR ir ražotāja limitēts aptuvenais garantētais noskrējiens, augstākai klasei tas ir lielāks. Dažām kamerām to var noteikt mājas apstākļos, citām tikai servisā. Ja pērk lietotu, noteikti vajadzētu tam pievērst uzmanību.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Parādi, kur lietots 40D ir vienā cenā ar 450D :) Līdz šim cenu starpība bijusi ievērojama, nemot vērā, ka 450D body redzēts zem 200Ls.

 

Garantētais noskrējiens nav akmenī cirsts. Savam 450D mainīju slēdzi pie 35000, lai arī ražotājs noteicis vairāk. Ir dzirdēts, ka citiem nepaveicas un nobirst 1/10 no resursa, līdz ar to, tā ir laimes spēle.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

tie bezspoguļi ar maināmiem objektīviem ir riktīgs fetiša produkts - zipenes nav vai ja ir tad sūdīgas. Izmērs =tāds pats kā mazajiem DSLR. Cena arī kosmoss, ja jau krāmēties ar objektīviem - tad tikai dslr. Lielais izmērs ir pluss, kad fočuku vajag stabili turēta r 1kg smagu objektīvu. Vertikāls grips - rekomendējams drošam satvērienam. Man pašam arī ir lietošanā divi ziepeji paralēli spogulim (canons + sony sony cyber shot hx7v) - teikšu tā - izmantoju tikai tad kad vajag HD vidiku uzfilmēt....fočēt ir nāve ar viņiem, tad pirksts iebrauc kamerā - nevar viņu normāli noturēt jo pa visu pakaļu liels LCD. Jaunajiem nav skatu meklētāja - saulē neko nenobildēsi jēdzīgi - totie sir HD, GPS un 3D un kaudze ar visādām citām nevajadzīgām funkcijām.mazas podziņas, kura sar lielo ķepu visu laiku piespiežas v-ņekassu. Par mega zoom ziepjiem neizteikšos - crapi odnoznačno - gan lēni, gan nekvalitatīvi. Es ja fočēju - tikai spoguli staipu līdz. Protams , ja ņem spoguli un stigā ar kitu vai lētajiem 80ls objektīviem - brīnumus negaidi.

 

reāli ar ziepi grūti dinamiskus sižetus nofčēt - piem. - zibeni, kustīgu sīci/dzīvnieku lidojošu putnu etc. Makro - arī būs tāds pus makro...tele earī viņiem tāds nosacīts. viss būs kā kompromiss.

Link to comment
Share on other sites

+1 Osscar, tik vienai lietai negribu piekrist - par zibeni. manuprāt vispār spoulim iebūvēto zibeni nemaz nevajag (un pro galam arī nav). Ja vēlies bildēt ar zibeni, ņem lielo "piespraužamo".

Link to comment
Share on other sites

tā ir - man reizēm slinkums likt lielo, tad pa slinko ar iebūvēto uzbliežu :D

 

es biju domājis tos pusspoguļus, kuriem nav zibeņi dažiem modeļiem. Mums darbā tāds ir viens nopirkts - reāli tik ārā ar viņu var bildēt. a ārējais zibenis maksā tik pat cik fočuks :D :D

 

un kā jau te biedri rezumēja - nav jēgas iespringt uz augstākas klases bodiju - ja izmantosi low end stiklus.

Stiklos ir spēks - jo labāki - jo labākas bildes var kopumā iegūt pie vienādiem apstākļiem.

atkārtošos - parasti entry level dslr ir neergonomiska vadība un manuālā bildēšana ir sarežģītākā kā vidējā un augstākā līmeņa verķiem. Ziepjiem arī manuālos režīmus var lietot tikai nesteidzīgi - ātri tur nevar ne iso, ne speed, ne fragmu nomainīt - bet dinamski fočējot šos te jāmaina zibenīgi.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...