Jump to content

Par CSN pārkāpuma protokola apstrīdēšanu


gxash
 Share

Recommended Posts

Ronalds

Protams ka var un ne tikai var, bet arī vajag!

 

Atrodi internetā rakstu par fotoradaru sodu apstrīdēšanu un dari kā tur rakstīts! Vienīgi vēstule jāsūta iespējams ka citai iestādei.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā var un vajag!

Es apstrīdēju un man atcēla sodu sakarā ar to, ka nebija īsti skaidrs par ko un kāpēc mani policists grib sodīt + bija šur tur saķēpājies tekstā. Priekš taisnības cīnītājiem - man piesmērēja ātruma pārkāpšanu ko nebiju paveicis.

Jautājums ir viens - tu zem protokola parakstījies, ka piekrīti vai arī parakstījies, ka nepiekrīti?

Link to comment
Share on other sites

Jaunajos protokolos nav vairs tādas ailes. Es parakstījos zem ailes "protokola eksemplāru saņēmu"...

Link to comment
Share on other sites

Fēniks

Hm, nav nācies apstrīdēt.Bet gadījumā nebūs tā ka vienkārši atsūtīs pareizi noformētu protokolu?

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Piekrīt vai nepiekrīt - tas ir pofigs.

Raksti tik iesniegumu uz protokola apakšā redzamo (bieži gan nesalasāmo) adresi.

Ja uzvārds nepareizais - kam kādu sodu tad var piemērot? Nepareizajam uzvārdam?

 

Pareizs protokols - tas ir kā? Ar pielabotiem pārkāpumiem? :D

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz precizēšu esošo situāciju. Mani sodīja par kreisā pagrieziena veikšanu , nevis par ātruma pārkāpumu, ko fiksē fotoradars. Esmu vainīgs, jo zīmi nepamanīju, vienīgais pārkāpuma protokolā ir norādīts nepareizs uzvārds. visi pārējie dati protokolā ir pareizi, izņemot protams gramatiskās kļūdas pārkāpuma izskaidrojošajā daļā.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Labdien! Ja kam ir interese, var palasīt pieliktos failus par to kā beidzās tiesa vienam boot lietotājam pret CP. Ja lasīt slinkums, tad var pēdējā lapā lēmumu izlasīt.

Edit: Ir vēl pieejama pieteicēja runa tiesā ar visiem skarbiem vārdiem.

post-78751-0-53576300-1341826344_thumb.jpg

post-78751-0-41744800-1341826355_thumb.jpg

post-78751-0-89166900-1341826366_thumb.jpg

post-78751-0-99737900-1341826383_thumb.jpg

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Леший

Esmu vainīgs, jo zīmi nepamanīju, vienīgais pārkāpuma protokolā ir norādīts nepareizs uzvārds. visi pārējie dati protokolā ir pareizi, izņemot protams gramatiskās kļūdas pārkāpuma izskaidrojošajā daļā.

Ja tu tiesā apliecināsi, ka pārkāpums bija, sods tev vienalga būs, tikai laikam pamatoties nevis uz protokola, bet uz tiesas lemuma.

Link to comment
Share on other sites

un es domāju kāpēc tiesu sistēma tik lēni strādā, ja katrs katru sīkumu apstrīdēs, tad gadījumā kad tiešām būtu vajadzīgs ātrs spriedums nāksies elementāri gaidīt rindā gadus divus. Autoram automašīnas numura zīmi protokolā ierakstīja bez kļūdām, ar to arī viss pateikts.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

apstrīdēt var tad, ja pārkāpuma nebija vai situācija ir strīdīga. ja pārkāpums nepārprotami bijis, tad samaksā sodu un nākamreiz ievēro noteikumus.

Labots - e = d
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā,memeklē kašķi un samaksā. Neko Tu nepanāksi un sodu uzliks tiesa. Cita lieta,ja baiga čupa ar sodapunktiem un katrs nākosais punkts velk uz tiesību zaudēšanu, tad gan ir vērts tiesāties. Tu vienkarši iegūsi laiku un pa tiem diviem gadiem līdz tiesai, vecos punktus dzēsīs, bet sods vienalga būs jāmaksā un tiesas izdevumi arī, bet tas būs lētāk kā drošas braukšanas skola un stulbas lekcijas CSDD.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Леший

ja baiga čupa ar sodapunktiem

tad varētu apsvērt iespēju neizmantot privāto transportu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Artic^MX

Es teiktu, ka ir jāapstrīd. Tiesā tāpat dabūsi sodu, bet šeit ir jātēmē uz policijas priekšnieku. Pēc citu cilvēku pieredzes varu teikt, ka šādos gadījumos gadās arī, ka pats policijas priekšnieks atceļ lēmumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

...un tiesas izdevumi arī...

 

Saskaņā ar LAPK 280. p. 3. d. par lēmuma pārsūdzēšanu valsts nodeva netiek iekasēta. Arī par pieteikuma iesniegšanu Administratīvajā tiesā par piemēroto naudas sodu valsts nodeva nav jāmaksā.

 

Izmaksas var būt tikai par advokāta / jurista algošanu.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Man sodu atcēla pamatojoties uz neskaidru rokrakstu! MK noteikumi nr 484, punkts 10 nosaka ka

"10. Administratīvā pārkāpuma protokola veidlapas aizpilda skaidri, salasāmi, bez dzēsumiem, svītrojumiem un neatrunātiem labojumiem."

 

http://www.likumi.lv...112121&from=off

 

Un čakars maksimālais ir tik vien kā 2 gab ierakstītas vēstules aizsūtīt. (bet šajā gadījumā visticamākais pietiks tikai ar vienu!)

http://www.tvnet.lv/...onsulte_jurists te viss aprakstīts - principi tie paši jebkuram sodam.

 

Un kas attiecas uz čakarēšanu - likumi ir jāievēro ne tikai man, bet arī policistam! Ja protokolā nepareizi uzvārds uzrakstīts - sods ir 100% jāatceļ - tad jau iznāk ka viņš citam cilvēkam piemērots ir!

Un es neesmu vainīgs ka policists latviešu valodas stundas bastojis un nemāk rakstīt bez gramatiskām kļūdām!

 

PS.

 

Kas attiecas uz kreisajiem pagriezieniem uzskatu ka viņi mums daudz kur beztēmā aizliegti. Bet man nav skaidrs kāpēc ir atļauts kreisais no lubānas uz saharova ielu - dēļ tā pagrieziena pamatīgi korķi katru vakaru veidojas. Un no tilta var mierīgi nokļūt uz sahorova ielu braucot pa krustpils/katlakana ielām! Un krustpils/katlakalna krustā (kur tagad remontē) vajadzēja rotācijas apli, bet LV stilā liekas ka tur būs luksofors.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Леший

Ja protokolā nepareizi uzvārds uzrakstīts - sods ir 100% jāatceļ

Ok, ietriekšos MK ēkā, sarunāšu ar mentu, lai viņš tur papildus ķeburu pieraksta klāt - sodu atcels?

Muļķības, neprecizitātes protokolā nekad mūžām nenozīmēs automatisko sodu atcelšanu. It īpaši, ja neprecizitāte neattiecās uz paša pārkāpuma aprakstīšanu protokolā. It īpaši, ja pārkāpuma fakts netiek apstrīdēts.

Tavā gadījumā ar tevi vienkārši neviens negribēja čakarēties, vai arī, aizsūtīs uz pārsudzēšanu paša pārkāpuma faktu.

 

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Paprovē apstrīdēt un pēc tam padalies ar iznākumu.

Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Apstrīdēt jau tu vari, bet tiesas un policijas ieskatā, ja apstrīdi automātiski uzskata, ka atzīsti, ka esi lietas kursā par sodu. Tiesā nav vērts, ja jau pārkāpums ir bijis, bet pie priekšnieka vari pārsūdzēt būs-būs, nebūs-nebūs. Tev nav atļauts kļūdīties, bet policistiem ir :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Redz uz pasaules ir kautkāda Dieva kartība.Nu uzvinnēsi Tu tos poļicajus tiesā dēļ nepareiza komata, bet pats tak saki,ka nogriezies zem zīmes. Citā reizē poļicaji visas garumzīmes uzrakstīs pareizi, bet izjās Tevi nepamatoti un tiesa Tev nepalīdzēs. Ja jau biji vainīgs tad samaksā un miers. Vizmaz es nekad nekašķējos, ja esmu vainīgs. Toties, ja nejūtos vainīgs, uzreiz braucu virsū poļicajiem, ķipa salidzinām videoierakstus, jo redzu,ka šiem tāda nav, vai saku bildēt policijas mašīnas atrašanās vietu, no kuras pārkāpumu vispār nevarēja redzēt. Poļicaji parasti uzreis liekas mierā, jo saprot,ka viņiem bus problēmas pieradīt pārkāpumu un viss beidzas ar mierizligumu.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Ja jau biji vainīgs tad samaksā un miers.

Es, piemēram, nejūtos vainīgs, ka braucot Rīgā ar migliniekiem un gabarītiem man iešķiebj 30Ls sodu, jo, redz, esot jau diennakts tumšais laiks iestājies. Uz Ulmaņgatves, kur viss izgaismots kā jaungada eglītē. Nu aizmirsu ieslēgt tuvos, jo nekāda vajadzība pēc tiem nebija/nevarēja manīt. Un kas par to? Formāli vainīgs, lai arī pats nepavisam tā nejūtos. Jāmaksā tik un tā, jo tā paredz administratīvais blabla to paredz. Šķiet, ka vēl ieslēdza arī vienu soda punktu.

 

Noteikti apstrīdi - tā ir viena vēstule uz protokolā norādīto adresi. Nepareiz uzvārds - attā sods.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet kāpēc jālieto miglinieki tuvo gaismu vietā? Ļoti daudzām mašīnām tie miglas lukturi nav normāli nostiprināti un riktīgi žilbina pretīmbraucošos uzbraucot uz kūkuma vai bedres.

 

Un visi laikam tik kruti, ka nekad nekad nepārrakstās un neielaiž kļūdas. Jo vairāk jūs kašķēsieties ar policiju, jo vairāk jūs pašus drāzīs. Pārkāpums bija, nu tad arī ir jāmaksā sods. Arī par stāvēšanu zaļajā zonā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kuros satiksmes noteikumos rakstīts, ka tuvās gaismas var aizvietot gabarītiem vai migliniekiem? Sods ir vairāk nekā pamatos. Šito "modi" esmu novērojis sagrabējušiem būmeristiem un audistiem.

Es, piemēram, nejūtos vainīgs, ka braucot Rīgā ar migliniekiem un gabarītiem man iešķiebj 30Ls sodu

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Kuros satiksmes noteikumos rakstīts, ka tuvās gaismas var aizvietot gabarītiem vai migliniekiem?

16. Ārējās apgaismes ierīču lietošana

174. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kā arī tramvajiem un trolejbusiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem

 

Es ikdienā braukāju ar miglas lukturiem lai pataupīt ksenonu.

Link to comment
Share on other sites

Леший

174. Diennakts gaišajā laikā

esot jau diennakts tumšais laiks iestājies. Uz Ulmaņgatves, kur viss izgaismots kā jaungada eglītē

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

RimaNTSS

 

Kur tu redzi te pieminētus gabarītus vai stāvgaismas? Par to jau iešķieba 30Ls sodu nevis par miglniekiem. Tumšajā laika toties obligāti jābūt tuvajām gaismām.

 

174. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kā arī tramvajiem un trolejbusiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem.

175. Braucot diennakts tumšajā laikā, transportlīdzekļiem jābūt iedegtām šādām ārējās apgaismes ierīcēm:

 

175.1. mehāniskajiem transportlīdzekļiem - tuvās vai tālās gaismas lukturiem, kā arī gabarītlukturiem un numura zīmes apgaismojumam;

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Ā, jā, sorry, biju pārpratis, runa gāja par diennakts tumšo laiku. Varētu vēl mēģināt pastrīdēties kas ir diennakts tumšais laiks, nepietiekamie redzamības apstākļi. Cikos tad iestājas diennakts tumšais laiks?

Link to comment
Share on other sites

Леший

"diennakts tumšais laiks — laiks no vakara krēslas iestāšanās līdz rīta krēslas izzušanai"

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Un cikos konkrēti tas varētu būt tajā dienā, kad piesprieda sodu?

Edit: Laikam jau tie laiki sakrīt ar Saulrietu un Saullēktu.

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

nnoname

ielu apgaismojuma ieslēgšana vai tad nav gana pārliecinoša zīme par tumšā laika iestāšanos ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Dažreiz ielu apgaismojums ir ieslēgts arī gaišajā dienas laikā un dažreiz nedeg arī dziļā naktī. Tā kā, protokola apstrīdēšanai šis kritērijs var arī nederēt :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Ja nedega tuvās gaismas un aizmugures gabarītuguņi, tad diezgan bezcerīgi apstrīdēt sodu.Man bija gadījums,kad braucu ar tālajām gaismām pa mazpilsētu.Apturēja un gribēja iešķiebt sodu, bet paši paslēpušies zem izdegušas lampas. Nācās paskaidrot satiksmes noteikumus un pastrīdēties, vai tā iela ir apgaismota,jo puse lampu nedega. Poļicaji saprata, ka mani neuzvarēs un protams palaida. Sava taisnība ir jāpierāda uzreiz un nav ko kulakus vicināt, kad kauja beigusies.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nu bet kāpēc jālieto miglinieki tuvo gaismu vietā? Ļoti daudzām mašīnām tie miglas lukturi nav normāli nostiprināti un riktīgi žilbina pretīmbraucošos uzbraucot uz kūkuma vai bedres.

Manējie nežilbina :D

 

Kuros satiksmes noteikumos rakstīts, ka tuvās gaismas var aizvietot gabarītiem vai migliniekiem? Sods ir vairāk nekā pamatos.

Jā viss ir pēc likuma panta, tikai ir atšķirība, ja brauc vispār bez gaismām un ja ar priekšējām miglām+gabarītiem un aizmugurējiem gabarītiem pa izgaismotu Rīgu? Šim pantam nav nekādas diferensācijas - sods un viss - nekāda brīdinājuma iespējamība (man bija 0 sodu pa 4 gadiem), kas man nešķiet pareizi.

Analoģiski ir ar nodokļiem - ir un jāmaksā. Auni izdomā pacelt - jāmaksā. Pofig cik, pofigs par ko, jo to paredz likums un "saistības" pret valsti.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

marttins,

 

Varētu vēl pievērt acis uz vēl daudzām lietām, kas rakstītas CSN (piem. sarkano gaismu dzelsceļa luksaforā). Par labo apgaismojumu varētu vēl būt pārliecināti, līdz nogriezīsies tumšā šķērsielā un tu notrieksi bojāgājēju tumšā apģērbā. Līdz ar to jebkuri faktori, kas samazina redzamību tumšā dienas laikā, ir jāņem vērā. Protams, parasti paveiksies, ka gājējs tevi pamanīs pirmais.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uzrakstīju sūdzību, bet atbilde vēl nav atnākusi.

Vakar izgāju TA un sodu man neprasīja samaksāt.

Tas varētu nozīmēt, ka uz izskatīšanas laiku viņi sodu atceļ?

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nez, varbūt pagaida to mēnesi, kamēr var apstrīdēt, un tikai pēc tam mēģina piedzīt ejot apskati?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...