Jump to content

Ergonomisks biroja krēsls


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Mezavecis

Rik0, esi tik laipns un parādi tos veikalus, kur var aizvilkt to pakaļu un apskatīt dabā plašu krēslu klāstu. Tikai pasaki bodes, kur reāli esi bijis, nevis atradis reklāmā vai avīžrakstā ziņu. Godīgi varu pateikt, ka Spice Home, mebeļu namā, un arī citos slavenos krēslu veikalos ir uz 1 rokas pirkstiem skaitāmi krēsli, kas tuvināti atbilst minētām prasībām.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Nu es savējo mājas datorkrēslu pirku www.rkf.lv bodē uz Brīvības ielas pie VEF tilta.

Bet es, prtoams, piekrītu, ka izvēle ir maza salīdzinājumā ar internetu, bet tā vismaz ir, tu vari apsēsties katrā no tiem un izmēģināt. Internetā izvēloties no 100 krēsliem viengala ir loterija (vienīgi pēc likuma i-neta prikumus var atgriezt 14 dienas), bet ja vienreiz atgriezīsi, orteiz diez vai tajā veikalā ko nopirksi....

 

btw kad es pirku (tas bija pāris gadus atpakaļ), viņiem tur bija arī slavenais aerons uz vietas, varēju patestēt, bet nu cena protams skarba.

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai krēsls ir regulējams un fiksējams jebkurā pozīcijā, nevis tikai vienā vai divās pozīcijās. Protams, visi tie izliekumi, materiāls - tas jau ir cits jautājums, kas jāpēta internetā rakstos (kā jau par jebkuru tēmu, par ko grib iegūt vairāk informācijas), bet tas, ka regulējums un fiksējams jebkurā pozīcijā, bez šaubām, ir ļoti labi - man pašam pāris mēnešus ir gadījies uz tāda krēsla pastrādāt pie datora - pagaidām labākais darba krēsls manā mūžā, uz ko esmu sēdējis.

 

Bet par šo tēmu nevar nepateikt to, ka tomēr pats galvenais ir fiziskas kustības (ārpus sēdēšanas, stāvēšanas, gulēšanas aktivitātes), kas palīdz nostiprināt muguru un muskuļus, iespējams, pilates vingrošana. Bez fiziskajām aktivitātēm muguru tāpat sačakarēsi, piekopjot sēdošu dzīvesveidu - ar labu krēslu tas process vienkārši notiks lēnāk. Iesaku arī pievērst uzmanību, kāds krēsls ir mašīnā un mājās un kāda tur sēdēšana, braucot pie stūres uz pāķiem, spēlējot Supermario vai skatoties pa TV "simpsonus".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Interesanta diskusija te izveidojusies. Biju palaidis garām. Ņemot vērā ka pats darbojos IT nozarē un esmu spiests atrasties pie darbagalda teju visu dienu, tad pirms kāda laika pievērsos ergonomikai.

 

Pēdējos 3 gadus esmu pamatā sēdējis uz HAG (http://www.haginc.com/products/hag-capisco/) firmas krēsla. Capisco:

HAG_Capisco_Chair_t2h.jpg

 

Tas ir tā sauktais sedlu krēsls, kurš īsti neļauj sēdēt. Komplektā ar regulējamu galdu ir ok, bet nu lietot dien-dienā man to pēc kāda laika apnika. Ne visi to spēs, jo viņa galvenā doma ir neļaut sēdēt un liek atrasties tādā pussēdus pozā. Ieteicams tiem, kuriem ir problēmas ar muguru un sēdēšana ir tikpat kā aizliegta. Cena gan nav diezko draudzīga ~ 600Ls bez galvas balsta.

 

Tad kopš pagajušā gada rudens es sežu uz Zviedru partneru izveidotā krēsla – Astrix,

1.jpg

http://salons.lv/index.php/produkti/ergonomisks-kresls

Šim krēslam ir divas būtiskas atšķirības no vairuma – plašāk pielāgojams galvas balsts un iespēja regulēt kustības spēku lietojot aktīvā režīmā. Respektīvi regulējama šupošana – muguras balsts seko kustībām ar regulējamu spēku. Patreiz gan lietoju abus, jo tomēr lai cik arī ērts un pareizs nebūs krēsls, ir jāsaprot ka vislabāk ir nesēdēt vispār :)

 

Neslēpju ka stāvu aiz pēdēja linkā redzamās lapas, bet neņemiet ļaunā biedri un sūtat PM ja ir kādi jautāmi par konkrētu produktu vai krēsliem kā tādiem. Pēdēja laikā ir nācies uzņemt diezgan daudz know-how un labprāt padalīšos. Biedriem arī esmu gatavs piešķirt individuālu cenu un iespēju patestēt pirms iegādes ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Sveiki,

 

Arī man aktuāla ir kļuvusi krēsla iegādes tēma. Šobrīd skatos šos divus:

http://www.expressshop.lv/lv/furniture/intermeble/office_furniture/office_hairs/halmar_kabineta_krsls_president_sudrabots_____new_2012.htm

http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/3455/

 

Varbūt kādam ir pieredze ar viņiem? Kaut kā neizdodas atrast, kur tos varētu pamēģināt. Parastajos mēbeļu veikalos savukārt datorkrēsli ir diezgan pabriesmīgi no ergonomikas viedokļa.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

To Picasso es jau kādu pusgadu darbā lietoju un esmu apmierināts. Par to cenu nevienu citu labāku krēslu atrast nevar. Krēslam prasītos muguras lejasdaļas regulācijas iespēja. Tam halmar pēc bildes ķipa kaut kādas papildus opcijas salīdzinot ar Picasso ir, bet īsti nav saskatāms. Bet nu tas ir diskutabls jautājums, vai par to sīkumu maksāt 70Ls vairāk.

http://img.buv.lv/mebeles/359271558.jpg

 

 

Kādreiz spice home varēja šādus tādus iemēģināt,  bet tagad vispār tur neviens nav palicis. Praktiski kaķi maisā nāksies pirkt.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

ervie, krēslus ar ļoti līdzīgām ručkām esmu redzējis :) Viņas ar laiku aiziet uz savu pusi un sāk ļodzīties. Otra vājā vieta - amartizators, kas ar laiku sāk krakšķēt. Viennozīmīgi >100kg keksi šo krēslu gada laikā padarīs nelietojamu.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

par ručkām - nav svarīgi. (man viņas bojājās tikai dēļ tam, ka sprūst zem galda).

toties muguras daļa šim krēslam ir reāli laba vismaz priekš manis: 1) tīkliņš 2) polsteris pret jostu 3) galvas atbalsts vietā.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Atdzīvināšu pavecu tēmu, jo arī ir aktuāls krēsla jautājums. Tagadējais jau būs nokalpojis savu laiku, vajag jaunu vietā. Budžets ~150€, bet ja ir patiešām kaut kas kruts, tad varētu palielināt budžetu par dažiem desmitiem eiro. Biju skatījies uz DX Racer F-series, bet maitas baigi dārgi :D

Link to comment
Share on other sites

Darbam labs krēsls , ne vienmēr nozīmē polsterēts krēsls . Arī gultas.... mugurai labākas tās cietākās . Būtiski lai konstrukcija ir ergonomiska , stingra , neļurinas . Lai var iestādīt pareizo augstumu . Tiesa ar augstumiem arī galdi lielākoties grēko , bet krēsli ir pieskaņoti viņiem . Nu nav labi , ja tu pie galda iekrīti , kā lečkā . Tas gan atkarīgs arī no paša  auguma . Bet ja par tēmu - ieteiktu iegriezties kantorī ( nosaukumu neatceros ), kur pie mums ražo ( vai vāc kopā ) krēslus - kantoris atrodas uz Kurzemes prospekta , tieši pāri , pretī Slokas ielas Maximai . Tur kādreiz bija liels tirdzniecības centrs , nu tas vis ir sadalīts pa mazām bodītēm . Krēsli ir pašā ceļa malā - kompleksam no gala , pret Kurzemes prospektu . Man ir ļoti specifiskas prasības , ilgi meklēju , bet tur atradu ... neskatoties uz necilo skatu , man nākas viņā pavadīt ļoti daudzas stundas statiskā, neērtā pozā , un ir ok . Man pat ir problēma - jams ir tik ērts , ka mani mīļumi katru mīļu brīdi lūko to nospert :D .Bet tur ir arī daudz citi modeļi - specifiskām vajadzībām un specifiskām pakaļām .

Pardon - bilde nav īsti atbilstoša - man bija ar kāju balstu apakšā , jo man kādreiz ir jāuzbrauc , kā laboratorijā - tik augstu , ka ar kājām nevar aizsniegt grīdu . Ar maniem m1.92 es šādu iespēju atradu tikai šeit . Lietoju jau piecus gadus - nekas nelūzt ...

Labots - Peleecis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
smartdevil

Man arī tā kā savajadzējies krēsls. Kaut ko ne pavisam lētu būtu gatavs paņemt, bet nav sajēgas ko,  gribētu dzirdēt kādu atsauksmi uz šodienas iespējām.

Varbūt kāds uz tā HALMAR President ir sēdējis?

 

 

 

Arī gultas.... mugurai labākas tās cietākās

Pilnīgi un noteikti nē.

Nesaportu, kurš ir izdomājis tādu feiku, kā cietas gultas saukt par ortopedīskām. Tad jau gulēt uz grīdas būs vissortopēdiskāk? Sviesc!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tad jau gulēt uz grīdas būs vissortopēdiskāk? Sviesc!

Nezinu vai sviests vai tauku maisījums, bet ir cilvēki, kuri ar muguras problēmas tieši to dara - guļ uz cietas grīdas kā spilvenu izmantojot pagali un brīnies vai ne, bet palīdz.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Paceļu mironi (nesitiet) un lūdzu papildu atsauksmes par Picasso Black krēslu.

Esošais jau kalpo 10 gadus un nupat tā spiež pēcpusi, kas vairs nevar izturēt.

Man ir sēdošs darbs un dienā krēslā sēžu vismaz 10 stundas, līdz ar to gribās kaut ko, kas pēc iespējas mazāk kaitē mugurai un neveicina hemoroīdu ballīti.

Esmu gatavs nepirkt to lētāko, bet līdz Aeron tomēr nedavilkšu, tādēļ minētais Picasso Black šķiet labs variants.

Krēsls: http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/3455/

Labots - Senteevs
Link to comment
Share on other sites

 

 

tā spiež pēcpusi, kas vairs nevar izturēt. Man ir sēdošs darbs un dienā krēslā sēžu vismaz 10 stundas, līdz ar to gribās kaut ko, kas pēc iespējas mazāk kaitē mugurai un neveicina hemoroīdu ballīti. Esmu gatavs nepirkt to lētāko, bet līdz Aeron tomēr nedavilkšu
 

 

1) 10h+ == baaaaigais risks ballītei. Kate Altius galdi - darbā bija, vislabākie manis redzētie paceļamie galdi, jo ir ar motoru automātiski bīdāmi - spied tik "uz augšu" vai "uz leju". Darbs stāvot pārmaiņas pēc. pie viena arī mugurai neskādēs un vispārējam tonusam. brīdinu - ražīgi domāt ir grūti stāvot! bet rutīnas darbus var tikmēr. un stundu dienā staigāties obligāti pārmaiņai. Šajā darbā pietrūkst, iepriekšējā bija.

 

2) Aeron labums ir tīkla sēdeklis - nav cieta virsma, uz kuras statiski sēž. pamēģini, redzēsi atšķirību un izdomāsi, vai ir tā vērts.

Link to comment
Share on other sites

Pieminētās Kates mēbeles gan neiesaku astranomisko cenu dēļ. Gadus atpakaļ noskatīju somu ergonomisko krēslu, par kuru Kate gribēja pāri 1000 latu. Sanāca būt igaunijā un pie oficiālā dīlera gandrīz uz pusi lētāk.

 

Tas pats ar paceļamajiem galdiem. To kāju mehanismu var iegādāties atsevišķi (slinkums meklēt interneta adresi) un virsmu pieskrūvēt kādu vēlies. Zinu, ka AttelsR arī tirgo šos mehanismus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Senteevs

To Picasso krēsla sieva strādājot mājās turpina lietot (>12h dienā) un atzina par ērtu esam. Pa visu šo laiku, kopš topiks izveidots (nu jau vairāk kā 3 gadi), krēslam nekas nav ne noplīsis, ne cilindrs izļurkājies, ne aizmugure krīt nost, ne arī krēsla siets sačakarējies. Arī riteņi izturējuši suņu spalvas un nav bijuši jāmaina, kā iepriekšējam JYSK eksemplāram.

 

Picasso arī ir siets, tikai par stipri zemāku cenu. 

 

 

2) Aeron labums ir tīkla sēdeklis - nav cieta virsma, uz kuras statiski sēž. pamēģini, redzēsi atšķirību un izdomāsi, vai ir tā vērts.
 
Link to comment
Share on other sites

Par stāvgaldiem šoreiz nav runa.

To pats sev uzriktēju galdu uzliekot uz galda, un nav ne vainas, bet tas ir variants uz 3 stundām, un tad prasās apsēsties, tādēļ arī pēcpusei vajag ko ērtu.

Šis izskatās makten līdzīgs, bet mazliet lētāks. http://www.xnet.lv/gaiola-biroja-kresls-black-09493.html

Par tādu Gaiola gan neko neesmu dzirdējis.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gandrīz tādi paši (vismaz pēc izskata) kā tie Gaiola ir mums ofisā, uz kura tagad sēžu. Mugurai ir siets, bet sēdeklis tik pat ciets kā visiem citiem krēsliem. Ilgi sēžot pakaļa pavisam stīva un nākas pa ofisu līkumu izmest :) Arī regulācija nav tik laba. 

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, tad to atmetu.

Vēl jautājums. Kur to Picasso Rīgā dabūt?

Atrast varu tikai mebeles24.lv, bet tur nav uz vietas. Ir Rīgā kāda krēslu bode, uz kuru varu aizbraukt un nopirkt?

Link to comment
Share on other sites

 

 

esmu sēdējis uz apmēram šāda:

uzziņai - tas ir RH Logic 4 


mājās Exclusive modifikāciju lietoju - ļoti labs ir, bet Aeron tomēr labāks.

Link to comment
Share on other sites

Noskaidroju, ka Picasso krēslus vairs neražo, līdz ar to nav pieejami.

Tagad skatos uz tā paša ražotāja Matisse modeli.

Varbūt kāds ir lietojis? http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/4292/

 

Papildus variantu, kurus izskatu: 

http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/6805/

http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/6803/

http://www.mebeles24.lv/site/lat/mebeles/6804/

 

Būšu pateicīgs par jebkādu informāciju par kādu no modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izskatās, ka Picasso tirgo arī ar citu nosaukumu: https://www.salidzini.lv/search.php?q=california+kresls

Pats arī meklēju datorkrēslu ilgstošai sēdēšanai budžetā ap 200€. Ja ir zināmas labas, pārbaudītas vērtības, tad sakiet. :) Būs jāaizbrauc uz zviedrumebeles.lv.

-------

Šodien biju zviedrumēbeles.lv un paņēmu RH Logic 4  ar svaigi pārvilktu audumu par 130€, tāds kā #65 postā, tikai ar zaļu audumu.

Iepriekš lietoju šādu http://www.jysk.lv/biroja-kresls-bungie.html, kuram pēc 1.5 gada atzveltne jau bija izļurkājusies un rokturus vajadzēja ik pa laikam pievilkt.

RH Logic 4 ir 2x smagāks ar ļoti plašām regulēšanas iespējām un stabilu konstrukciju, lai gan viņš ir lietots.

Labots - Slots
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Vaktē zviedrumebeles.lv Tur dabūju labu labo lietotu-svaigi pārvilktu RH Logic 4 vai RH Logic 4 Exclusive, kāds jauns stipri daudz simtus maksātu, vai tik ne septiņus. Lūrēju mēnesi uz to 140Ls cenu, līdz uztaisīja 20% atlaidi visam - aizgāju, nopirku par 112Ls, vairs nevienu krēslu sludinājumu neesmu lūrējis. Regulējams viss, smags, stabils, ērtāks par darba RKF krēslu :)

 

4 gadi pagājuši, krēsla apakšā mākslīgā āda nodila (jau pirmajos 3 gados), izskatās diezgan traki. īsta āda, protams, būtu nesalīdzināmi izturīgāka, bet šis būs jāpāršuj. mehānismam nav kur piesieties - ideāls kā pirmajā dienā. atzveltne arī OK, ja neskaita, ka kaķi šur un tur nagus ielaiduši.

post-62394-0-36796600-1471100557_thumb.jpg

 

Acīmredzami labs krēsls - pārdzīvojis savu tapsējumu. Bieži vien ir otrādi :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Atdzīvinu mironi 😀

 

Neesmu rīdzinieks, nav iespējas aptaustīt. Budžets - gribētu iekļauties līdz 300 EUR.

 

Ko gribu:

- ērtu krēslu darbam mājās un lai der arī atpūtai, paskatoties kādu filmu (TV nelietoju)

- regulējamu galvas balstu

- regulējamus roku balstus (vismaz augstumu)

- regulējamu sēdekļa dziļumu

- regulējamu muguras augstumu

- lai roku balsti nebūtu "plika plastmasa" - esmu kaulains un ja ar elkoņiem kaut kur uz kādu laiku atspiežos, tad nav labi

- skatos, ka daudziem krēsliem minimālais sēdekļa augstums ir no 45cm. Esmu pieradis pie 41cm, jo patīk kājas nedaudz izstiept zem galda, un vēl arī tas, ka esmu īss, tikai 173cm. Bet diez vai tik zemu atradīšu.

- baidos no plastmasas kājām, jo darbā redzēju, kā diviem kolēģiem salūza pilnīgi jauni krēsli

- auduma materiālu gribētu izturīgāku, raupjāku. Pašreizējam krēslam ir tāds kā diezgan raupjš siets, un tas ir labi izturējis jau 10 gadus.

 

Laikam nespētu pierast pie sieta tipa sēdekļa ar apmalēm (kā Aeron) - lasīju, ka tas neesot ērts cilvēkiem, kam patīk krēslu izmantot ne tikai strikti darba pozai, bet arī dažādos citādos veidos. Tā ka vecais labais audums ar labu polsterējumu būtu īstais variants. Kā jau minēju, esmu kaulains, tāpēc ilgstoši sēžot uz dajebkā, diezgan ātri sāku just spiedienu un neērti grozīties. Iespējams,  nederētu arī tik cieta pamatne, kā pēdējā laikā internetā slavētajam Autonomous ErgoChair 2, par ko ir atrodama kritika, ka tomēr esot par cietu un prasoties pēc dibenspilvena, kā arī pēc pāris mēnešu lietošanas galvas paliktnis esot izļurkājies un mehānismi čerkstot un čīkstot, un sākumā tie materiāli esot bijuši diezgan indīgi smirdīgi. 

 

Jebkurā gadījumā, man nākas ilgi sēdēt, vismaz 8h dienā ar īsiem pārtraukumiem, un patīk arī pamainīt pozas, pagrozīties tā, ka sēžu nedaudz ar vienu vai otru sānu tuvāk galdam.

 

Man tuvākais un vienīgais veikals, kur varētu fiziski kaut ko aptaustīt, ir Optima, taču tur šādu krēslu izvēle ir pavisam maza.

 

Uz ātro apskatījos, kas ir atrodams Interneta veikalos:

https://www.xnet.lv/lv/mebeles-un-interjers/mebeles/kresli/rakstamgaldi-un-biroja-kresli/biroja-kresli/darba-kresls-lucca-64x635xh123-131cm-sedeklis-audums-krasa-zila-atzveltne-siets-krasa-melna_cf22daa8/

 

https://www.xnet.lv/lv/mebeles-un-interjers/mebeles/kresli/rakstamgaldi-un-biroja-kresli/biroja-kresli/darba-kresls-teramo-645x655x118-126cm-sedeklis-apvilkts-ar-audumu-atzveltne-tiklveidiga-krasa-peleka_5799acc7/

Nez kāpēc lētākajam pēc apraksta ir pat vairāk funkciju nekā dārgākajam.

 

Un vesels bars ar visādiem Lucca, Teramo, Mike, Smart, Fulcrum, Samurai u.c. krēsliem. Nav skaidra izcelsme, visticamāk tīri ķīnieši, kas ne vienmēr ir slikti, taču var arī izrādīties, ka vienkārši salikuši kopā nošpikotus ergonomiskos elementus no lētākiem materiāliem un nepārdomājot, kā tas viss darbojas kopumā. Gribētos jau kādu stabilākas, uzticamākas firmas modeli, bet, kā redzams, arī tiem var uzrauties uz sliktas kvalitātes, un tad nav vērts pārmaksāt. Piemēram, atradu Wau pa 400 EUR, kas esot skandināvu ražojums, taču pēc atsauksmēm - pāris mēnešos izdilis sēdeklis un nolūzis viens roku balsts. Mjā... Iespējams, vairāk naudas ieguldīts dizainā un reklāmā, nevis materiālu kvalitātē.


Vai jums ir ilgtermiņa pieredze ar kādu no tiem krēsliem? Vai pa 300 EUR var dabūt kaut ko stabilu, kas izturēs kādus 5-10 gadus?

 

Apskatījos jau tēmā pieminēto Astrix

https://salons.lv/ergonomiski-kresli/klasiskie-ergonomiskie-kresli/ergonomisks-kresls-astrix

Mjā, cena iekož un arī muguru tomēr gribētos elpojošāku, tīkliņu.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 16 minūtēm , midix teica:

Vai jums ir ilgtermiņa pieredze ar kādu no tiem krēsliem?

Darba vietās ir bijuši dažādi krēsli ar sietiem un bez. Uzreiz varu pateikt, ka darba krēsls būs labs darbam un gulšņāt tajos nav ērti. Kalpošanas ilgums korolē ar svaru un ko tajā krēslā dara. 120kg kabaniem uzreiz budžetu jāpalielina uz 500EUR, jo visi mehānismi sākot no rokturiem un atzveltnes iziet no ierindas.

 

Tas krēsls Piccaso Black, kas līdzīgs Aeron un tika nopirkts sen, joprojām nevainojami kalpo un sieva ekspluatē . Vairāk gan neesmu redzējis tirgojamies. Izskatās līdzīgi tam pa 300 EUR, bet dabā sver vismaz 2x vairāk, attiecīgi arī stabilāks, nekas neļodzas.

 

Ja plānots skatīt filmas, tad jāņem no šīs kategorijas.

image.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

Hehe, man filmu skatīšanās parasti beidzas ar to, ka ieskrien galvā kāda doma, par kuru gribas izlasīt pāris rakstus, un tikai pēc stundas atceros, ka vispār jau gribēju skatīties filmu :D  Tā ka  ir ļoti noderīgi, ja darba krēslā var ērtāk atgāzties un pašūpoties, un uzreiz pārslēgties atkal uz kaut ko darbveidīgu.

Ar svaru tā kā nebūs problēmu, esmu krietni zem 100kg.

Žēl gan, ka tas Picasso ir pazudis...

Link to comment
Share on other sites

Es sev šādu nopirku

https://www.ajprodukti.lv/biroja-mebeles/biroja-kresli/ofisa-kresls/463476-19436422.wf?productId=19436430

Standarta krēsls, bet regulēšanas iespējas ir plašas.

Nu jau gads laikam ir pagājis. Nu jā, ir paciets, bet es ieregulējis to esmu tā, ka liekās viss komfortabli.

Ja autors vēlas mīkstu, tad varbūt paskaties uz gaming krēsliem. Cik lasīju, tad DXRacer ir labi

https://www.1a.lv/c/datortehnika-preces-birojam/gaming-ekipejums/gaming-kresli/3zw?f=2z5

P.S Par tiem gaming krēsliem. Vienā skolā šāda tipa redzēju direktorei - izsauca nelielu smīnu.

 

Labots - xp
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ļoti labi ir arī Herman Miller Aeron krēsli.

Link to comment
Share on other sites

2016.08.13. , 18:05, usver teica:

4 gadi pagājuši, krēsla apakšā mākslīgā āda nodila (jau pirmajos 3 gados), izskatās diezgan traki. īsta āda, protams, būtu nesalīdzināmi izturīgāka, bet šis būs jāpāršuj. mehānismam nav kur piesieties - ideāls kā pirmajā dienā. atzveltne arī OK, ja neskaita, ka kaķi šur un tur nagus ielaiduši.

post-62394-0-36796600-1471100557_thumb.jpg

Acīmredzami labs krēsls - pārdzīvojis savu tapsējumu. Bieži vien ir otrādi :D

Updeits: krēsls joprojām dzīvs, pirms gadiem 2 pārvilku par 38 EUR (13 EUR audums + 25 pārvilkšana). 

Anonīmais: Aeron, protams, ir pat ļoti labi - it sevišķi tad, ja par tiem nav pašam jāmaksā. Darbā visi sēžam uz Herman Miller Mirra krēsliem. Viss labi, bet pašam pirkt būtu dārgi :D 

Link to comment
Share on other sites

 

@xp  Paldies, Watford varētu tiešām derēt, izskatās ļoti līdzīgs jau minētajam Astrix. Vismaz kaut cik solīdāks ražotājs ar visiem sertifikātiem. Ar gaming krēsliem ir problēma, ka tie ir ar diezgan lielām novirzēm no ergonomiski korektas konstrukcijas. Visvairāk tiek kritizēts "spaiņveidīgais" sēdeklis, kas iegrimst uz mugurpusi, priekšā atstājot nedaudz augstāku malu, un tad kājas sanāk mazliet augstāk par dibenu, kas neesot īsti veselīgi, ja vien pēdas nav uz pedāļiem kā auto - tāpēc tie gaming krēsli bieži tiek saukti par Racing - kāreiz priekš autosimulatoriem. Otra lieta - gaming krēsliem jostasvietas atbalsts parasti ir tikai mīksts spilvens, ko daudz neparegulēsi un kas var patvaļīgi kustēties; un - ir redzētas līdzīgas sūdzības arī par lētajiem ķīniešu ergonomiskajiem krēsliem - gan jau ka tie arī izraisītu daudz iebildumu no ergonomikas speciālistiem. :D 

 

@usver  Par lietotiem kaut kā psiholoģiski neērti domāt - visādi sveši dibeni sēdējuši utt :D  Kaut gan ja pāršūts (tikai ne ar ādveidīgiem - vasarā noteikti svīdīšu) un labi atjaunots, varbūt ir vērts... bet nu pašlaik nav iespēju aizbraukt aptaustīt. Tāpēc laikam nāksies orientēties uz kaut ko jaunu, tautas pārbaudītu, par saprātīgu cenu.

 

Aeron - nu jā, kosmoss, taču arī tam esot savas īpatnības, kas ne visiem patiks - sēdeklis ar apmalēm varot traucēt, ja sadomā pasēdēt brīvākā pozā ar sakrustotām kājām, un ņemot vērā, ka krēsls atradīsies mājās, tad noteikti tiks kādreiz izmantots arī kā vienkārši sēžamais.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , midix teica:

 

@usver  Par lietotiem kaut kā psiholoģiski neērti domāt - visādi sveši dibeni sēdējuši utt :D  Kaut gan ja pāršūts (tikai ne ar ādveidīgiem - vasarā noteikti svīdīšu) 

 

Aeron - nu jā, kosmoss, taču arī tam esot savas īpatnības, kas ne visiem patiks - sēdeklis ar apmalēm varot traucēt, ja sadomā pasēdēt brīvākā pozā ar sakrustotām kājām, un ņemot vērā, ka krēsls atradīsies mājās, tad noteikti tiks kādreiz izmantots arī kā vienkārši sēžamais.

 

Aeronā nesvīdīsi, UK lietotu (bet labu) varēja dabūt pa 350 GBP, ja grib ar šipmentu, tad zem 500 EUR var ielikties. Ar sakrustotām kājām gan laikam nederēs, bet pie datora ir perfekts - vairāk nekā 6 gadi darbā bija Mirra, mājām paņēmu Aeron. Šo pat kaķis nedīrā nagus asinot :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Man ir šāds https://www.ergohuman.net/ergohuman-plus-mesh-office-chair.html

Ārpus autora budžeta, bet regulējas visādos virzienos, diezgan ērti sēdēt arī ar 1.90m (ir bijis tā ka krēsli vienkārši par mazu), visa krēsla bāze ir no metāla, tapēc riktīgi smags, apgāzt nav iespējams un hetčbeka bagāžnieka dabūt arī nav viegli, bet nu domāju arī ar 100kg+ salauzt būs grūti.

Pirmstam bij viens 200GBP kategorijas krēsls un starpība liela. Varbūt ja pērk uz ilgu laiku, tad ir jēga skatīt ko tādu.  

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , midix teica:

Par lietotiem kaut kā psiholoģiski neērti domāt - visādi sveši dibeni sēdējuši utt

Kā ir ar lietotām automašinām? Sazin kas tur uz tiem sēdekļiem darīts :D

 

Link to comment
Share on other sites

@AndrisBB  Labi, ka man nav auto :D  Paliek vairāk naudas labam krēslam un arī piespiež vairāk staigāt kājām.

 

Pagaidām izskatās, ka zviedru varianti  - Astrix vai kāds no tiem AJ 24h sertificētajiem - būs optimālie cenas/kvalitātes ziņā. Neko labāku laikam neatradīšu, citām firmām visādi ķīniešu rebrandotie modeļi. Vienīgi žēl, ka par zviedru krēsliem maz apskatu Internetā, nav tik populāri kā visi tie Herman Milleri, Steelcase un Ergohuman. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , AndrisBB teica:

Kā ir ar lietotām automašinām? Sazin kas tur uz tiem sēdekļiem darīts

Vai meičām :lol:

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...